Kaç WordPress Eklentisi Yüklemelisiniz? Çok ne var?

750 425 KreatifAjans

Okuyucular tarafından sitelerine kaç WordPress eklentisi yüklemeleri gerektiğini sık sık soruyoruz Herkesin bilmek istediği gerçek soru, kaç eklentinin çok fazla olduğu?

WordPress eklentileri ve web sitesi hızını, performansını ve güvenliğini nasıl etkileyebilecekleri hakkında birçok yanlış anlama olduğundan, bu konuyu teknik bilgisi olmayan kullanıcılarımız için ayrıntılı olarak açıklamak istiyoruz.

Bu yazımızda sitenize kaç WordPress eklentisi kurmanız gerektiğini açıklayacağız. Eklentilerin web sitenizi nasıl etkileyebileceği ve etkileyemeyeceği hakkında da konuşacağız. Amacımız, web sitenizi WordPress eklentilerinin mükemmel kombinasyonu ile nasıl çalıştıracağınızı öğrenmenize yardımcı olmaktır.

How many WordPress plugins can you install on your website?

WordPress Eklentileri ve Nasıl Çalıştıkları Hakkında

Daha derine inmeden önce, biraz WordPress eklentileri ve nasıl çalıştıkları hakkında konuşalım.

WordPress eklentileri, web siteniz için uygulamalar gibidir. Çevrimiçi mağaza oluşturma, iletişim formları ekleme ve daha fazlası gibi yeni özellikler ve web sitesi işlevleri eklemenize yardımcı olurlar.

WordPress’in kendisi gibi, eklentiler de PHP programlama dilinde yazılmıştır. PHP kodu, web sitenizin barındırma sunucusunda çalışır ve kaynaklarını kullanır.

Bu nedenle, bu kaynakları yönetmek ve web sitenizi verimli bir şekilde çalıştırmak için size kolay araçlar sunan iyi bir WordPress barındırma şirketi seçmelisiniz.

Daha fazla bilgi edinmek için, WordPress eklentilerinin nasıl çalıştığına ilişkin ayrıntılı kılavuzumuza bakın. Daha da derine inmek istiyorsanız, WordPress’in perde arkasında gerçekte nasıl çalıştığına bir göz atın (İnfografik).

WordPress 1.2’den beri (WordPress eklentileri için destek eklendiğinde), eklentiler kullanıcılar için bir nimet olmuştur. Eklentisiz WordPress, oyuncağı olmayan bir oyuncak mağazası gibidir. Bu eğlenceli değil.

Eklentiler WordPress Web Siteleri için Neden Gereklidir?

Why you need plugins

WordPress çekirdeği güçlü bir yayınlama çerçevesi sağlasa da, WordPress’i dünyanın en popüler web sitesi kurucusu yapmaktan büyük ölçüde sorumlu olan eklentilerdir.

Mevcut toplam WordPress eklentilerinin sayısı yıllar içinde artmıştır. Bu makaleyi yazarken, resmi eklentiler dizininde 54.000’den fazla ücretsiz WordPress eklentisi bulunmaktadır.

Bu ücretsiz eklentilerin yanı sıra, üçüncü taraf şirketler ve geliştiriciler tarafından satılan binlerce premium WordPress eklentisi de vardır.

Eklentiler, SEO’yu geliştirmenize, güvenliği artırmanıza, kullanıcıları yönetmenize ve daha pek çok şeye yardımcı olabilir. Web sitenizde WordPress eklentileri kullanmadan işinizi büyütmek oldukça zor olacaktır.

WordPress Eklentileri Nasıl Kötü Bir İtibar Kazandı?

How plugins got bad rep

Eklentilerin amacı, WordPress’i hayal edebileceğiniz hemen hemen her şeyi yapacak şekilde genişletmektir. Ancak, şimdi birçok yeni başlayan kullanıcının eklentilerine karşı bir korku veya kısıtlama hissi görüyoruz.

İnsanlar performans, güvenlik, güvenilirlik vb. Konusunda endişeleniyorlar. Bunun başlıca nedeni, tasarımcıların, geliştiricilerin ve web barındırma destek teknisyenlerinin bir müşterinin web sitelerinde sorun giderirken gerçekten sinirlenmeleridir.

Hayal kırıklıkları içinde, ‘ daha az eklenti var ‘ veya ‘ sitenizi yavaşlatan eklentilerdir ‘ gibi yorumlar yaparlar.

A developer blaming plugins for slow site

Bu ifadeler sosyal medyada, yüz yüze görüşmelerde ve konferanslarda yankı bulmuştur. Bu ifadelerle ilgili en büyük sorun belirsizlikleridir.

Daha az nedir? Kaç WordPress eklentisi çok fazla?

Sorunun eklenti miktarı değil, kalitesi olduğuna inanıyoruz.

Web sitenizde herhangi bir sorun olmadan çalışan düzinelerce iyi WordPress eklentisine sahip olabilirsiniz, ancak kötü kodlanmış tek bir eklentinin eklenmesi web sitenizi yavaşlatabilir.

Bu olduğunda ve sorun giderme yardımı istediğinizde, barındırma şirketiniz destek teknisyeni veya başka bir geliştirici eklenti miktarını suçlayacaktır.

Bu mantıklıdır çünkü 5 eklenti içeren bir web sitesinde sorun giderme 30’lu bir web sitesinde sorun gidermekten çok daha kolaydır. Eklenti miktarı işlerini zorlaştırır.

Hayal kırıklığından kaynaklanan bu tür tavsiyeleri biraz dikkatle almak son derece önemlidir.

Soruna hangi eklentinin neden olduğunu kibarca sormalısınız çünkü basitçe miktarı suçlamak tembelliğin bir sonucudur.

Bunu perspektife koymak için, Kreatif Ajans web sitemiz şu anda 62 aktif eklentiye sahip ve son derece hızlı yükleniyor.

Web sitesini yavaşlatan bir bozuk eklenti eklersek, o zaman yalnızca o bozuk eklentiyi devre dışı bırakmamız gerekir (62’nin tamamı değil).

Bununla birlikte, eklentilerin web sitenizin farklı yönlerini nasıl etkileyebileceğine bir göz atalım.

WordPress Eklentileri Web Sitesi Hızını ve Performansını Nasıl Etkiler?

WordPress plugins and website performance

Birçok farklı WordPress eklentisi türü vardır ve her biri web sitenizin performansını farklı şekilde etkiler.

Esas olarak ön ucu etkileyen eklentiler var. Örneğin, sayfa oluşturucu eklentileri, iletişim formları, galeriler, kaydırıcılar vb.

Daha sonra, esas olarak arka uç veya yönetici alanındaki görevleri gerçekleştirmek için yapılan eklentiler vardır. Örneğin, WordPress yedekleme eklentileri, editoryal eklentiler, çeşitli arka plan işlemleri vb.

Yönetici alanı ve ön uç dahil her yerde çalışan eklentiler de vardır. Örneğin, SEO eklentileri, WordPress güvenlik duvarı eklentileri ve daha fazlası.

Bir WordPress eklentisinin web sitesi hızı ve performansı üzerindeki etkisi, eklentinin nereye yüklendiğine bağlıdır.

Örneğin, yalnızca WordPress yönetici alanında belirli görevleri yaparken yüklenen eklentiler genellikle web sitenizin performansını etkilemez.

Öte yandan, ön uçta yüklenen eklentilerin daha büyük bir performans ayak izine sahip olması muhtemeldir.

Ayrıca bozuk bağlantı kontrolü, 404 izleme vb. Gibi rutin arka plan işlemlerini gerçekleştiren eklentiler de genel web sitesi performansınızı önemli ölçüde yavaşlatabilir.

Eklentiler, sitenizin performansını şu şekilde etkileyebilir:

Ek HTTP istekleri yapmak – Bazı eklentiler (çoğunlukla ön uç olanlar) düzgün çalışması için özel stil veya komut dosyaları gerektirebilir. Bu nedenle, fazladan JS ve / veya CSS dosyası ekleyebilirler. Bu dosyaların yüklenmesi, sayfa yükleme sürenizi yavaşlatan ek HTTP isteklerinde bulunmayı gerektirir.
  • Ek Veritabanı Sorguları – Bazı eklentiler veritabanı sorgularınızı artırabilir. Örneğin, popüler gönderileri, ilgili gönderileri veya veritabanı öğelerini çeken ve ön uçta görüntüleyen başka herhangi bir şeyi görüntülemek için eklentiler.
  • Arka Plan İşlemleri ve Veritabanı Yazmaları – Bazı eklentiler, bozuk bağlantıları kontrol etme, izleme ve gönderi görünümleri gibi analizleri kaydetme gibi arka plan işlemlerini çalıştırırken çok sayıda sunucu kaynağı kullanabilir.
  • Çoğu iyi WordPress eklentisi, yalnızca ihtiyaç duyulduğunda ek dosyalar yükler ve veritabanı çağrılarını en aza indirir. Ancak bazen kaçınılmazdır.

    Neyse ki, çoğu durum için mevcut optimizasyonlar var. Bu sorunlar için kısa vadeli ve uzun vadeli bir düzeltmeye bir göz atalım.

    Bunu yapmadan önce, öncelikle WordPress sitenizde önbelleğe almayı etkinleştirdiğinizden emin olun. Önbelleğe alma olmadan web siteniz her zaman yavaş olacaktır.

    Şimdi diğer optimizasyonlara geçelim.

    Ek HTTP İstek Sorununu Düzeltme

    Eklentiler, kutudan çıkar çıkmaz çalışmak için ek HTTP istekleri (yani JS ve CSS dosyası) eklemelidir. Örneğin, bir iletişim formu eklentisi yüklediğinizde, onun da çalışmasını ve iyi görünmesini istersiniz.

    İnsanlar bazen gerekli olduklarını göz ardı ederek ek HTTP isteklerinden şikayet ederler. İşte stilsiz bir form nasıl görünürdü.

    Contact form without styling

    Çoğu kullanıcı bundan hoşlanmaz, hatta bazıları bozuk olduğunu düşünür. İletişim formu CSS ve JS dosyalarını yüklemek için ek HTTP istekleri eklemezse tam olarak bu olur.

    Kısacası, eklentinin düzgün çalışması için ek stillere ve komut dosyalarına ihtiyaç vardır.

    Ek HTTP istekleri sorununu optimize etmenin üç yolu vardır. Hepsi biraz kodlama bilgisi ve WordPress bilgisi gerektiriyor, ancak bir yöntem kesinlikle diğerlerinden daha kolay.

    İlk yöntem, eklenti tarafından yüklenen ek stillerin ve komut dosyalarının kaydını silmek olacaktır. Bundan sonra eklenti stillerini temanızın style.css dosyasında birleştirebilir ve eklenti komut dosyalarını temanızın ana JavaScript dosyasında birleştirebilirsiniz.

    İkinci yöntem, eklenti stillerini / komut dosyalarını gerekli oldukları sayfalara koşullu olarak yüklemek olacaktır.

    WordPress eklentilerinin eklediği ek komut dosyalarını ve stil sayfalarını devre dışı bırakma hakkındaki makalemizde her iki yöntemi de açıkladık.

    Kod konusunda bilgili olmayan kişilere gelince, dosyaları tek bir tıklamayla küçültmenize ve birleştirmenize izin veren WP Rocket gibi premium bir önbellek eklentisi kullanabilirsiniz. Bu çoğu durumda işe yarayacaktır, ancak bazı durumlarda belirli eklentilerle çakışmalara neden olabilir.

    Bununla birlikte, birkaç ek HTTP isteğinin düşündüğünüz kadar önemli olmadığını anlamalısınız. Burada milisaniyeden bahsediyoruz. Bununla birlikte, ek HTTP istekleri ekleyen çok sayıda eklentiniz varsa, bu optimizasyon, yükleme sürenizi birkaç saniye kısaltmanıza olanak tanır.

    Pek çok teknik bilgisi olmayan işletme sahibi, web sitelerini hızlandırmak için Codeable’dan bir WordPress geliştiricisi işe alır (bu değerli bir yatırımdır).

    Artık HTTP isteklerini ele aldığımıza göre, ek DB sorgularına bir göz atalım.

    Ek Veritabanı Sorgularını ve Arka Plan İşlemlerini Düzeltme

    Bazı eklentiler, veritabanı sunucunuzdaki yükü artırabilir. WordPress, sorguları önbelleğe almakta çok iyi bir iş çıkarır ve çoğu iyi kodlanmış eklenti önemli bir soruna neden olmaz.

    Bununla birlikte, yüksek trafikli bir web siteniz varsa, özellikle uygun sunucu kaynaklarına sahip değilseniz, veritabanı tabanlı eklentileri kullanmak bir sorun haline gelebilir.

    Örneğin, bir üyelik web siteniz veya WooCommerce ile bir çevrimiçi mağazanız varsa, çok sayıda önbelleğe alınmamış isteğe hizmet ediyorsunuz demektir. Bu senaryoda tek gerçek seçenek, yönetilen bir WordPress barındırma çözümü veya hatta özel bir WooCommerce barındırma çözümü kullanmaktır.

    Şimdi son derece yoğun kaynak gerektiren bazı eklentiler var ve bunlardan her ne pahasına olursa olsun kaçınmalısınız.

    Örneğin, WordPress’e bazı e-posta tercih eklentisi, web sitesi istatistikleri eklentisi, görüntüleme sonrası izleme eklentisi vb. Gibi çeşitli analiz işlevleri ekleyen eklentiler vardır. Bu eklentiler, her sayfa yüklemesinde veritabanına verimsiz bir şekilde yazarak, İnternet sitesi.

    MonsterInsights tarafından WordPress için Google Analytics veya Jetpack İstatistikleri gibi eklentilerle analitiği daha ölçeklenebilir bir şekilde izleyebilirsiniz.

    OptinMonster gibi eklentilerle veya en sevdiğiniz e-posta pazarlama hizmetlerinden kayıt formlarını kullanarak daha ölçeklenebilir izleme özelliğine sahip e-posta tercih formları ekleyebilirsiniz.

    Ayrıca, 404 hatalarını izleyen ve bozuk bağlantıları izleyen, ağır yük ekleyebilen ve sunucu kaynaklarını bunaltabilen eklentiler de vardır. Bu eklentileri kullanmak yerine, bozuk bağlantıları otomatik olarak izleyen ve diğer birçok yararlı SEO bilgisi sunan Ahrefs veya SEMRush gibi üçüncü taraf bir bulut hizmeti kullanmalısınız.

    Birinci sınıf bir çözüm istemiyorsanız, kırık bağlantılar için bir seferde 300 sayfayı kontrol etmenizi sağlayan Broken Link Check gibi ücretsiz bir araç kullanabilirsiniz.

    WordPress Eklentileri Güvenliği Nasıl Etkiler?

    How plugin can impact WordPress security

    WordPress eklentilerini kurmak söz konusu olduğunda güvenlik bir başka önemli sorundur. Birçok kullanıcı, daha fazla eklentiye sahip olmanın sitelerini daha savunmasız hale getireceğinden endişe ediyor.

    Kötü kodlanmış bir WordPress eklentisinin bilgisayar korsanları tarafından istismar edilebileceği ve sitenizi savunmasız hale getirebileceği doğrudur. Ancak, var olan hemen hemen her yazılım için de geçerlidir.

    Gözetimlerin olması kaçınılmazdır. Bununla birlikte, açık kaynakla ilgili en iyi bölüm, birçok kişinin yazılımı kullanıyor olmasıdır, bu da bir güvenlik açığının keşfedilip düzeltilmesini hızlandırır.

    Sucuri gibi bir WordPress güvenlik eklentisi kullanarak web sitenizi güvende tutabilirsiniz. Binlerce web sitesini tararlar ve savunmasız bir eklenti ile çoğu güvenlik problemini yakalamanıza yardımcı olurlar.

    Genel WordPress güvenliğinizi artırarak web sitenizi de koruyabilirsiniz. Bu, herhangi bir güvenlik açığından bilgisayar korsanları tarafından yararlanılmadan önce güvenlik katmanları eklemenize olanak tanır.

    WordPress Eklentileri ve Güvenilirliği

    An abandoned plugin

    Bazıları bir eklentinin güvenilirliği konusunda endişeli. Eklenti kullanımdan kaldırılırsa ne olur? Ya güncellemeler yavaşsa?

    Açık kaynaklı WordPress ekosisteminin güzel yanı, her zaman alternatiflerin olmasıdır.

    Popüler bir eklenti kullanıyorsanız, muhtemelen devam etmeyecektir. Öyleyse, başka biri muhtemelen onu çatallayacak ve geliştirmeye devam edecektir. Açık kaynağın gücü budur. WordPress de bu şekilde ortaya çıktı (önceki platforma b2 / cafelog deniyordu).

    İyi bir geçmişe ve saygın yazarlara sahip eklentileri seçtiğiniz sürece, o zaman iyi olacaksınız.

    Kod Parçacıkları Ekleyerek Eklentilerden Kaçınabilir miyim?

    Web boyunca makaleleri vardır gösterileri olduğunu siz: (gibi “eklenti kullanmadan WordPress XYZ nasıl yapılır” bu bir).

    Bu makalelerin amacı eklentileri kullanmaktan vazgeçirmek değil, size kodu nasıl öğreneceğinizi göstermektir. Sitenize kod parçacıkları eklemenin temel olarak üç yolu vardır. Bunları functions.php dosyanıza, siteye özgü bir eklentiye ekleyebilir veya özel kod parçacıkları eklemek için bir eklenti kullanabilirsiniz.

    Hangi yöntemi seçerseniz seçin, web sitenize kod parçacıkları eklemek, bağımsız bir eklenti ile aynı performans etkisine sahiptir.

    Bir eklentiye benzer kod parçacıkları yüklerseniz, temelde eklentiyi kurmadan çalıştırmış olursunuz. Olumsuz yanı, bu kod için herhangi bir eklenti güncellemesi veya güvenlik düzeltmesi almayacağınızdır.

    Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, hangisinin daha iyi olduğu WordPress eklentisi ve functions.php dosyası hakkındaki kılavuzumuza bakın.

    Kaç WordPress Eklentisi Yüklemelisiniz? Kaç WordPress Eklentisi çok fazla?

    How many plugins to install

    Web sitenizi çalıştırmak ve işinizi büyütmek için gerektiği kadar WordPress eklentisi yüklemelisiniz.

    Ortalama olarak, bir işletme web sitesinin en az 20-30 eklentiye sahip olması oldukça yaygındır.

    WordPress’i tam potansiyeline kullanıyorsanız ve birçok gelişmiş özelliğe sahipseniz, bu sayı kolayca 50’den fazla olabilir.

    Örneğin, web sitelerimizdeki aktif eklentilerin sayısı:

  • Kreatif Ajans – 62 aktif eklenti
  • OptinMonster – 67 aktif eklenti
  • WPForms – 54 aktif eklenti
  • MonsterInsights – 68 aktif eklenti
  • Syed Balkhi’nin blogu – 42 aktif eklenti
  • RafflePress – 17 aktif eklenti
  • WP Mail SMTP – 39 aktif eklenti
  • Bu sayı, web sitenizi yavaşlatan eklenti miktarı olmadığını vurgulamalıdır.

    WordPress kodlama standartlarını takip eden yüksek kaliteli eklentiler kullandığınız sürece çok sayıda eklentiyle sorun yaşamayacaksınız.

    İşte Pingdom aracılığıyla web sitemizin performans sonucu.

    Kreatif Ajans Homepage Pingdom

    Düzinelerce eklenti ve özel kod parçacığı kullanmasına rağmen, web sitemiz hala yarım saniyede yükleniyor (479 milisaniye).

    En İyi WordPress Eklentileri Nasıl Seçilir?

    Kullanıcılarımız tarafından en sık sorulan sorulardan biri ‘web sitem için en iyi eklentileri nasıl seçerim?’

    Ücretsiz bir eklenti arıyorsanız, sadece WordPress.org eklenti dizininden indirin. Resmi WordPress eklenti dizini, iyi eklentileri seçmeyi de kolaylaştırır.

    How to Find the Best WordPress Plugin

    Diğer WordPress kullanıcıları tarafından sağlanan bir eklentinin derecelendirmesini ve incelemelerini görebilirsiniz. Eklentinin en son ne zaman güncellendiğini ve kaç web sitesinin yüklü olduğunu da görebilirsiniz.

    Öte yandan, premium bir eklenti arıyorsanız, iyi tanınan bir WordPress şirketinden veya geliştiricisinden olduklarından emin olun. Emin değilseniz, incelemeler ve referanslar için etrafa bakın.

    Daha fazla ayrıntı için, en iyi WordPress eklentilerinin nasıl seçileceğine dair eksiksiz kılavuzumuza bakın.

    Yeni başlıyorsanız, her web sitesinin sahip olması gereken temel WordPress eklentileri konusunda uzman seçimimize bakın. Kreatif Ajans’ın en iyi WordPress eklentilerini düzenli olarak paylaştığımız WordPress eklentileri kategorisine ve bunların nasıl kullanılacağına da göz atabilirsiniz.

    Bu makalenin, kaç WordPress eklentisi yüklemeniz gerektiğiyle ilgili sorularınızı yanıtladığını umuyoruz. En yaygın WordPress efsanelerini çürüten makalemizi de görmek isteyebilirsiniz.