Karşılaştırılan En İyi 5 WordPress Görüntü Sıkıştırma Eklentisi

750 425 KreatifAjans

Web siteniz için en iyi WordPress resim sıkıştırma eklentisini mi arıyorsunuz? Görüntü sıkıştırma eklentileri, daha iyi hız ve performans için WordPress’teki görüntüleri kolayca optimize etmenizi sağlar. Bu yazıda, WordPress için en iyi görüntü sıkıştırma eklentilerini karşılaştırdık.

Best WordPress image compression plugins

WordPress Görüntü Sıkıştırma Eklentisine Ne Zaman İhtiyacınız Var?

Görsellerin boyutu düz metinden daha büyüktür, bu da yüklemelerinin daha uzun sürdüğü ve web sitenizi yavaşlatabileceği anlamına gelir.

Ancak muhtemelen “bir resim bin kelimeye bedeldir” sözünü duymuşsunuzdur. Görseller, içeriğinizi daha ilgi çekici ve etkileşimli hale getirir.

WordPress web sitenizin hızını artırmak için, görsellerinizi web için optimize etmeniz gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu, görüntüyü WordPress’e yüklemeden önce Photoshop veya başka bir görüntü düzenleme yazılımı kullanmaktır. Bu, web sitenizdeki görüntülerin kalitesi üzerinde size çok daha fazla kontrol sağlar.

Ancak, tüm kullanıcılar görüntü düzenleme programıyla çalışmak konusunda rahat değildir. Bazıları yükledikleri her bir görüntüyü optimize etmek için çok fazla çalışma gibi geliyor.

Neyse ki, bu konuda size yardımcı olabilecek birkaç WordPress resim sıkıştırma eklentisi var. Bu eklentiler, görsellerinizi otomatik olarak sıkıştırarak ve web sitenizdeki daha küçük boyutlu sürümü kullanarak optimize eder.

Bununla birlikte, en iyi WordPress görüntü sıkıştırma eklentilerine ve bunların görüntü optimizasyonu, performans ve kalite açısından nasıl yığıldıklarına bir göz atalım.

1. reSmush.it

reSmush.it

reSmush.it, en iyi WordPress görüntü sıkıştırma eklentisidir. Resimleri yükleme sırasında otomatik olarak optimize etmenize ve daha eski resimler için toplu optimizasyon seçeneği sunmanıza olanak tanır.

Görüntüleri optimize etmek için reSmush API’yi kullanır ve yüklemeleriniz için optimizasyon düzeyini seçmenize olanak tanır. Olumsuz yanı, farklı sıkıştırma seviyelerine sahip olmamasıdır. Ayrıca, optimizasyonu 5 MB’den küçük yüklemelerle sınırlar. Tam boyutlu bir görüntü eklemeniz gerektiğinde, tek tek görüntüleri sıkıştırmanın dışında bırakabilirsiniz.

2. EWWW Image Optimizer

EWWW Image Optimizer

EWWW Image Optimizer, WordPress görüntü sıkıştırma eklentisi için harika bir seçenektir. Kullanımı kolaydır ve anında yüklediğiniz görüntüleri otomatik olarak optimize edebilir. Ayrıca önceden yüklediğiniz resimleri toplu olarak sıkıştırabilir ve optimize edebilir.

Tüm sıkıştırmayı kendi sunucularınızda gerçekleştirir, bu da bir API anahtarı almak için bir hesaba kaydolmanıza gerek olmadığı anlamına gelir. Ayrıca diğer WordPress eklentileri tarafından oluşturulan ve medya kitaplığı klasörlerinizin dışında depolanan görüntüleri de optimize edebilir. Eklentiyi kullanmak için bir hesap gerektirmez, ancak ek özellikler almak için API’larına kaydolabilirsiniz.

3. JPEG ve PNG resimlerini sıkıştırın

Compress JPEG & PNG images

JPEG & PNG sıkıştır, TinyPNG’nin arkasındaki ekip tarafından oluşturulur ve eklentiyi kullanmak için bir hesap oluşturmanız gerekir. Ücretsiz hesapla her ay yalnızca 100 görüntüyü optimize edebilirsiniz. Görüntüleri yükledikten sonra otomatik olarak sıkıştırabilir ve ayrıca eski görüntüleri toplu olarak optimize edebilirsiniz.

Eklenti ayarları, hangi görsel boyutlarını optimize etmek istediğinizi seçmenize izin verir. Ek olarak, orijinal yüklemeleriniz için bir maksimum boyut da ayarlayabilirsiniz. Bu boyuttan daha büyük resimler eklenti tarafından otomatik olarak yeniden boyutlandırılacaktır.

4. ShortPixel Image Optimizer

ShortPixel

ShortPixel Image Optimizer, başka bir kullanışlı WordPress resim sıkıştırma eklentisidir. E-posta adresinizi sağlayarak bir API anahtarı almanızı gerektirir. Temel ücretsiz hesap, ayda 100 görüntüye kadar sıkıştırmanıza izin verir ve bu sınırı artırmak için ücretli planlarına geçmeniz gerekir.

Eklentiyi etkinleştirir etkinleştirmez görüntüleri sıkıştırmaya başlar ve orijinal görüntülerinizi ayrı bir klasörde saklar. Ayrıca, kalite farkını görmek için orijinal dosyayı sıkıştırılmış sürümle karşılaştırmanıza olanak tanır. ShortPixel, gelişmiş özelliklerle doludur ve size karşılaştırma formatlarını seçme olanağı verir.

5. WP Sıkıştırma

WP Smush

WP Smush, bir başka popüler WordPress resim sıkıştırma eklentisidir. Yükleme sırasında görüntüleri otomatik olarak sıkıştırır ve eski görüntü dosyalarınızı sıkıştırmak ve optimize etmek için de kullanılabilir. Maksimum görüntü çözünürlüğünü de ayarlayabilirsiniz ve görüntüleriniz sıkıştırılırken daha makul boyutlara küçültülecektir.

Eklentinin ücretsiz sürümü, API anahtarlarını kullanmak için bir hesap oluşturmanızı gerektirmez. Toplu optimizasyon özelliği, bir seferde 50 görüntüye kadar optimize etmenize olanak tanır ve daha fazla görüntüyü sıkıştırmak için toplu optimize ediciyi yeniden çalıştırabilirsiniz.

Eklentinin ücretsiz sürümü o kadar iyi performans göstermiyor. Artıları ve eksileri ile WP Smush incelememize bakın.

Görüntü Sıkıştırma Eklentileri için Karşılaştırma Testi Puanları

Artık farklı WordPress görüntü sıkıştırma seçeneklerini bildiğinize göre, performans açısından birbirleriyle nasıl karşılaştırıldıklarına bir göz atalım.

Bunu ölçmek için, bu eklentilerin her birini kullanarak aynı görüntüyü yükleyerek test yaptık.

JPEG Görüntü Sıkıştırmayı Test Etme

Testlerimiz için aşağıdaki JPEG resmi kullandık, dosya boyutu 118 KB.

JPEG test image

Herhangi bir eklenti ayarına dokunmadık ve sıkıştırmayı kutudan çıkmış ayarlarla test ettik. İşte test sonuçlarımız:

Eklenti Sıkıştırılmış Boyut Kaydedildi (%) Yöntem reSmush.it 76 KB % 30,59 Kayıpsız EWWW Görüntü Doktoru 112 KB % 5 Kayıpsız JPEG ve PNG resimleri sıkıştır 114,7 KB % 2.8 Kayıplı ShortPixel Görüntü İyileştirici 69,2 KB % 41,94 Kayıplı WP Sıkıştırma 112 KB % 5 Kayıpsız

PNG Görüntü Sıkıştırmasını Test Etme

Ardından, yarışmacılarımızın onu nasıl optimize ettiğini görmek için bir PNG görüntüsünü test etmek istedik.

Test için aşağıdaki PNG görüntüsünü kullandık ve dosya boyutu 102 KB.

PNG test image

İşte test sonuçlarımız:

Eklenti Sıkıştırılmış Boyut Kaydedildi (%) Yöntem reSmush.it 36 KB % 63,8 Kayıpsız EWWW Görüntü Doktoru 97,5 KB % 1,9 Kayıpsız JPEG ve PNG resimleri sıkıştır 34.3 % 64 Kayıplı ShortPixel Görüntü İyileştirici 37 KB % 63.5 Kayıplı WP Sıkıştırma 99 KB % 2,9 Kayıpsız

WordPress için En İyi Görüntü Sıkıştırma Eklentisi hangisidir?

Görüntü sıkıştırma eklentinizde esnek seçenekler aramıyorsanız, reSmush.it görüntü dosyası boyutunda gerçek bir fark yaratarak size performans açısından en iyi sonuçları verir.

Görüntü sıkıştırma için ödeme yapmaya istekli iseniz, testlerimizde gerçekten iyi performans gösteren ShortPixel’i deneyebilirsiniz.

EWWW Image Optimizer, esnek ayarlara sahip harika bir eklentidir, ancak gerçek farkı yaratan sıkıştırma seviyelerine erişmek için ücretli API anahtarına ihtiyacınız olacak.

En iyi WordPress resim sıkıştırma eklentilerinin bu karşılaştırmasını faydalı bulduğunuzu umuyoruz. Ayrıca, WordPress’teki yaygın resim sorunları listemizi ve bunların nasıl düzeltileceğini görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.