Karşılaştırılan En İyi 6 Sürükle ve Bırak WordPress Sayfa Oluşturucu (2021)

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenizi oluşturmanın ve özelleştirmenin kolay bir yolunu mu arıyorsunuz? Sürükle ve bırak WordPress sayfa oluşturucu eklentilerinin kullanışlı olduğu yer burasıdır.

WordPress sayfa oluşturucuları, herhangi bir kod yazmadan web sitesi düzeninizi oluşturmanıza, düzenlemenize ve özelleştirmenize olanak tanır. Bu yazıda, WordPress için en iyi 6 sürükle ve bırak sayfa oluşturucusunu karşılaştıracağız.

Best Drag and Drop WordPress Page Builders

Neden WordPress için Sürükle ve Bırak Sayfa Oluşturucu Kullanmalı?

Bir blog başlatırken, birçok yeni başlayan, WordPress sayfa düzenlerini özelleştirmekte zorlanır.

Birçok premium WordPress teması farklı sayfa düzenleriyle birlikte gelirken, çoğunun kodu bilmeyen (HTML / CSS) kişiler için özelleştirilmesi son derece zordur.

Bu nedenle kullanıcılar bize sık sık “WordPress’i nasıl sürükleyip bırakabiliriz?” veya “WordPress için kolay bir sürükle ve bırak sayfa oluşturucu var mı?”

Biz geçiş insanlarla konuşurken Weebly WordPress veya gelen Wix WordPress, onların en yaygın yanıttır: “Ben WordPress bir sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu olsaydı”.

WordPress için kullanılabilen birkaç harika sürükle ve bırak sayfa oluşturucu eklentisi vardır. Tek bir kod satırı yazmadan WordPress’te tamamen özel web sitesi tasarımları oluşturmanıza izin verir.

Piyasada çok sayıda farklı WordPress sayfa oluşturucu eklentisi olduğundan, en iyi WordPress sayfa oluşturucularını karşılaştırmaya ve sıralamaya karar verdik, böylece ihtiyacınıza uygun doğru çözümü seçebilirsiniz.

Bu WordPress sayfa oluşturucularını karşılaştırma kriterlerimiz şunlardır: kullanım kolaylığı, esneklik ve tasarım çıktısı.

Bunu söyledikten sonra, piyasadaki WordPress için en iyi sayfa oluşturuculara bir göz atalım.

1. SeedProd

SeedProd, WordPress için birinci sınıf bir sürükle ve bırak açılış sayfası oluşturucu eklentisidir. Bize göre, hız ve kullanım kolaylığı söz konusu olduğunda piyasadaki en iyi WordPress sayfa oluşturucusudur.

Önceden hazırlanmış 100’den fazla güzel şablon arasından seçim yapabilir veya kullanımı kolay sürükle ve bırak WordPress sayfa oluşturucu ile tamamen özel bir düzen oluşturabilirsiniz (kodlama gerekmez).

Açılış sayfaları, satış sayfaları, teşekkür sayfaları, web semineri kayıt sayfaları, çok yakında sayfalar, bakım modu sayfaları, 404 sayfa ve daha fazlası için önceden oluşturulmuş şablonlar vardır.

Yavaş ve şişirilmiş diğer WordPress sayfa oluşturucularının aksine, SeedProd web sitesi hızı göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. Sayfalarınızın en hızlı olmasını sağlar, böylece SEO’da daha üst sıralarda yer alabilirsiniz.

SeedProd, akıllı bir tasarım sistemiyle birlikte gelir, böylece tekrarlayan işler yapmak yerine öğeleri yeniden kullanarak zaman kazanabilirsiniz. Renk şemaları tanımlayabilir, yazı tipi kombinasyonlarını, sayfa şablonlarını, özel blokları, bölümleri ve daha fazlasını kaydedebilirsiniz.

Optin formları, sosyal profiller, geri sayım zamanlayıcıları, iletişim formları, düğmeler, çeşitli içerik blokları ve daha fazlası gibi güçlü bir sayfa oluşturucudan bekleyeceğiniz tüm bloklara ve özelliklere sahiptir. En iyi yanı, bazı blokların önceden hazırlanmış şablonlara sahip olmasıdır, böylece favori blok şablonlarını uyarlayarak (1 tıklama) tasarım sürecini hızlandırabilirsiniz.

SeedProd, tüm popüler WordPress temaları ve eklentileriyle çalışır. Ayrıca yerleşik abone yönetimine sahiptir ve MailChimp, ActiveCampaign, ConvertKit ve daha fazlası gibi popüler e-posta pazarlama hizmetlerine kolayca bağlanabilirsiniz.

1 milyondan fazla kullanıcı, daha iyi web sitesi düzenleri oluşturmak için SeedProd kullanıyor.

Fiyatlandırma: Tek site lisansı için 39.50 $ ‘dan başlayan fiyatlarla.

Sınıfımız: A +

İnceleme: SeedProd, piyasadaki en hızlı sayfa oluşturucu seçeneğidir. Aynı zamanda en uygun fiyatlı. Önceden oluşturulmuş şablonlardan ve profesyonel bloklardan oluşan geniş kitaplıkları, büyük bir zaman tasarrufu sağlar. Her küçük detayı özelleştirme yeteneği, onu tüm WordPress kullanıcıları için mükemmel bir çözüm haline getirir.

2. Beaver Builder

Beaver Builder, WordPress için popüler bir sürükle ve bırak sayfa oluşturucu eklentisidir.

Arayüzlerini hızlı bir şekilde tanıyabilir ve yerleşik ilk katılım turlarına başlayabilirsiniz.

Beaver Builder, canlı bir sürükle ve bırak arayüzüyle birlikte gelir. Sağ kenar çubuğundaki öğeleri sürükleyip sayfanıza bırakarak, tüm değişikliklerinizi eklerken görebilirsiniz. Özelliklerini düzenlemek için bir sayfadaki herhangi bir öğeye tıklayabilirsiniz.

Kaydırıcılar, atlıkarınca, arka planlar, içerik blokları, düğmeler ve daha fazlası dahil olmak üzere neredeyse isteyebileceğiniz her şeyi eklemenize izin veren modüller vardır.

Ayrıca, çarpıcı web sitesi düzenleri oluşturmayı süper kolay ve süper hızlı hale getiren açılış sayfaları için 30’dan fazla ince tasarlanmış şablonla birlikte gelir.

Beaver Builder’ı çok yeni başlayanlar için uygun buluyoruz. Beaver Builder ile özel WordPress düzenlerinin nasıl oluşturulacağına ilişkin eğitimimize göz atın.

Yeni WordPress sürümüyle uyumlu olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? Evet öyle.

Beaver Builder, yeni WordPress Gutenberg düzenleyicisiyle birlikte çalışacak şekilde güncellendi.

Fiyatlandırma: Sınırsız Siteler için 99 $ ‘dan başlayan fiyatlarla.

Sınıfımız: A +

İnceleme: Beaver Builder, piyasadaki popüler bir sayfa oluşturucu seçeneğidir. Başlamanıza yardımcı olmak için önceden hazırlanmış şablonlarla birlikte gelir. Birçok web uzmanı, müşteri sitelerini ve özel temalarını oluşturmak için Beaver Builder’ı kullanır.

3. Divi

Divi, sürükle ve bırak teması ve WordPress sayfa oluşturucu eklentisidir. Kullanımı son derece kolaydır ve farklı web siteleri için 20’den fazla düzen / şablonla birlikte gelir.

SeedProd ve Beaver Builder’a benzer şekilde, Divi Builder görsel bir sürükle ve bırak sayfa oluşturucu, gerçek bir WYSIWYG editörüdür (ne görürseniz onu alırsınız).

Doğrudan sayfanıza tıklayabilir ve tüm değişikliklerin gerçek zamanlı önizlemesiyle düzenlemeye başlayabilirsiniz. Yeni tasarımınızı görmek için kaydetmeniz ve önizlemeyi tıklamanız gerekmez.

Divi, düzeninizin herhangi bir yerine sürükleyip bırakabileceğiniz 46 içerik modülüyle birlikte gelir. Bunları 3 bölüm türünde, 20 satır türünde düzenleyebilir ve her bir öğeyi gelişmiş tasarım ayarlarını kullanarak özelleştirebilirsiniz.

Divi ile dakikalar içinde istediğiniz herhangi bir tür özel sayfa düzeni oluşturabilirsiniz. Daha sonra bu Divi düzenlerini sitenizde ileride kullanmak üzere kaydedebilirsiniz. Ayrıca bir düzeni bir Divi kurulumundan diğerine aktarabilirsiniz.

Divi Builder eklentisi, Divi temasının bel kemiğidir, ancak diğer herhangi bir WordPress temasıyla iyi çalışır.

Hepsinden iyisi, Divi’nin çok cazip fiyatlandırma seçenekleri var. Tek bir fiyat karşılığında Divi temasını, Divi sayfa oluşturucu eklentisini ve diğer tüm Elegant Themes ürünlerini alacaksınız.

Bu, Divi temasını kullanabileceğiniz veya Divi Builder eklentisini başka herhangi bir temaya yükleyebileceğiniz anlamına gelir.

Fiyatlandırma: Yılda 89 $ ‘dan başlayan fiyatlarla (ömür boyu plan da mevcuttur)

Sınıfımız: A

İnceleme: Divi harika bir SeedProd oluşturucu alternatifidir. Sınırsız tasarım olanaklarına sahip güçlü bir sayfa oluşturucuya sahiptir. Çok sayıda içerik modülleri, gerçekten istediğiniz her tür web sitesini tam anlamıyla oluşturmanıza olanak tanır. Yaşam boyu planları, onu piyasadaki en iyi anlaşmalardan biri yapar.

4. Elementor

Elementor, başka bir güçlü sürükle ve bırak WordPress sayfa oluşturucu eklentisidir.

Bu, canlı bir sayfa oluşturucu eklentisidir; bu, Elementor ile düzenlerken değişikliklerinizi canlı olarak görebileceğiniz anlamına gelir. Basitçe bölümler oluşturarak başlayın ve her bölüm için sütun sayısını seçin.

Ardından, widget’ları sol panelden bölümünüze sürükleyip bırakabilirsiniz. Elementor, en sık kullanılan web sitesi öğelerini içeren tonlarca widget ile birlikte gelir.

Temel görüntü ve metin widget’larından gelişmiş akordeonlara, kaydırıcılara, referanslara, simgelere, sosyal medyaya, sekmelere, vb. Her widget kendi ayarlarıyla birlikte gelir.

Elementor ayrıca diğer WordPress eklentileri tarafından oluşturulan widget’lar eklemenize izin verir.

Kendi düzeninizi oluşturmak istemiyor musunuz?

Elementor, sayfalarınıza kolayca ekleyebileceğiniz birçok kullanıma hazır şablonla birlikte gelir. Sayfadaki herhangi bir öğeyi düzenlemek, içeriği değiştirmek için basitçe işaret edip tıklayabilirsiniz ve işiniz bitti.

Fiyatlandırma: Tek site lisansı için 49 $ ‘dan başlayan fiyatlarla.

Sınıfımız: A

İnceleme: Elementor, WordPress için popüler bir sayfa oluşturucu eklentisidir. Kullanımı kolaydır, geniş bir uzantı ekosistemine sahiptir ve özel bir web sitesi oluşturmak için kullanabileceğiniz tonlarca modül / şablonla birlikte gelir. Kod çıktısı o kadar verimli değildir ve kullanıcılar genellikle daha yavaş sayfa hızı bildirirler.

5. Görsel Besteci Web Sitesi Oluşturucu

Visual Composer Website Builder, hızlı bir şekilde özel web sitesi düzenleri oluşturmanıza yardımcı olan kullanıcı dostu bir WordPress web sitesi editörüdür.

Basit bir sürükle ve bırak oluşturucu, kullanıma hazır içerik öğeleri, profesyonel şablonlar ve bir web sitesi oluşturmak için bir dizi güçlü özellik ile birlikte gelir.

SeedProd ve Beaver Builder’a benzer şekilde, bir web sitesi tasarlamak için gerçek ön uç düzenleme deneyimi de sağlar. Ancak bu eklenti ile yapabileceğiniz daha çok şey var. SeedProd haricinde, Visual Composer, açılış sayfanızın logo, menüler, başlıklar, alt bilgiler, kenar çubukları vb. Gibi tüm yönlerini düzenlemenize izin veren diğer tek eklentidir.

Bu nedenle ekip, onu yalnızca bir sayfa oluşturucu yerine bir web sitesi oluşturucu olarak adlandırmaya karar verir.

Eklenti, sayfanızdaki herhangi bir öğenin görünümünü özelleştirmek için güçlü tasarım seçeneklerine sahiptir. Paralaks, gradyan, slayt gösterisi, atlıkarınca, yakınlaştırma / uzaklaştırma, video vb. Dahil şık arka planlar eklemek için kolay seçenekleriniz vardır. Ayrıca sitenizde ızgara düzenleri oluşturmak için esnek satırlar ve sütunlarla birlikte gelir.

Görsel Besteci, tüm WordPress temalarıyla iyi çalışır. Bu, Visual Composer ile oluşturduğunuz özel düzenleri kaybetmeden temalarınızı değiştirmenize olanak tanır.

Ayrıca, yeni Gutenberg editörü, Google Yazı Tipleri ve Yoast SEO için destek içerir.

Görsel Besteci, profesyoneller için tasarlanmıştır ve renk seçimlerinizi hatırlamak gibi ayrıntılara gösterdikleri dikkat ile anlaşılır, bu da tasarımınız boyunca tutarlılık için aynı renk paletini kolayca kullanmanıza olanak tanır.

Fiyatlandırma: Bir Site Lisansı İçin 59 ABD Doları

Sınıfımız: A-

Gözden Geçirme: Görsel Besteci, yeni başlayanlar için bir web sitesi başlatmak için harika bir eklentidir. Basit bir şekilde web sitesi yapımı için güçlü özellikler sağlar. Web sitesi düzenleme, gerçek ön uç sürükle ve bırak düzenleyicisiyle süper basit hale getirildi. Arayüz, tipik WordPress eklentilerinden biraz farklıdır, bu nedenle yeni kullanıcılar için yabancılaşabilir.

6. Themify Builder

Themify, tüm WordPress temalarıyla yerleşik bir Themify oluşturucu sunan popüler bir WordPress tema mağazasıdır. Themify olmayan diğer WordPress temaları için Themify Page Builder eklentisini edinebilirsiniz.

Bu basit ve son derece sezgisel sayfa oluşturucu, sayfalarınıza veya yazılarınıza ekleyebileceğiniz birkaç kullanıma hazır modülle birlikte gelir. Bu modüllerin çoğu genellikle ayrı WordPress eklentileri kurmanızı gerektirir.

Eklenti, spor salonu, restoran, portföy, müzik, fotoğrafçılık ve çevrimiçi mağazalar gibi farklı endüstriler için 40’tan fazla önceden tasarlanmış düzen içerir.

Bir düzeni tek tıklamayla içe aktarabilir, içeriğini değiştirebilir ve dakikalar içinde harika bir açılış sayfası oluşturabilirsiniz.

Themify Builder, sayfalarınızı yönetici alanından ve canlı sitenizden düzenlemenizi sağlar. Canlı düzenleme ile, değişikliklerinizin sitede tam olarak nasıl görüneceğini görürsünüz.

Bunun dışında Themify Builder, sayfanıza hızlı bir şekilde uygulayabileceğiniz kullanıma hazır düzenlerle birlikte gelir.

Fiyatlandırma: Builder Eklenti Paketi için 39 $ (Temel eklenti ücretsizdir)

Sınıfımız: B

Gözden Geçirme:Themify Builder, WordPress için güvenilir bir sayfa oluşturucu eklentisidir. Oluşturucu gelecek vaat eden özelliklerle gelirken, yeni bir kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratabilecek bir öğrenme eğrisi vardır.

Son Düşünceler: En İyi WordPress Sayfa Oluşturucu Eklentisi

Farklı sürükle ve bırak WordPress sayfa oluşturucularını karşılaştırdığımızda, bir şey çok netleşti. SeedProd, Beaver Builder ve Divi açıkça en iyi 3 seçenektir.

Görsel Besteci ve Elementor Pro, eksiksiz bir sürükle ve bırak WordPress sayfa oluşturucu sunan diğer harika alternatiflerdir.

Garantili destekle birlikte piyasadaki en iyi çözümü elde etmek için biraz para harcamaktan çekinmiyorsanız, bu seçeneklerden herhangi birine gidin ve pişman olmayacaksınız.

Yeni WordPress Blok Düzenleyiciyi kullanıyorsam yine de bir Sayfa Oluşturucuya ihtiyacım var mı?

Son zamanlarda bize bu soruyu soran birçok kullanıcı alıyoruz.

Gutenberg olarak da bilinen WordPress blok editörü, yeni varsayılan WordPress editörü olarak resmen piyasaya sürüldü. Yeni düzenleyici, sayfalar ve yazılar oluşturmak için içerik öğeleri olan blokları kullanır.

Yüzeysel olarak, blok düzenleyici yukarıdaki WordPress sayfa oluşturucularından bazılarına benzer.

Gutenberg blocks most used

Bu nedenle WordPress’te Gutenberg ve sayfa oluşturucular hakkında sıcak tartışmalar devam ediyor.

Gutenberg bir sayfa oluşturucu mu? Gutenberg blok düzenleyici, WordPress sayfa oluşturucularının yerini alıyor mu? Yeni WordPress blok düzenleyicisini kullanıyorsam yine de bir sayfa oluşturucuya ihtiyacım var mı?

İlk iki sorunun cevabı ‘Hayır, henüz değil.’

Ve evet, tamamen özel WordPress tasarımları oluşturmanın kolay bir yolunu istiyorsanız bir sayfa oluşturucuya ihtiyacınız olacak.

Gutenberg şu anki haliyle, bu “gerçek” WordPress sayfa oluşturucu eklentilerinin sunduğu güçlü özelliklerle eşleşmiyor.

Bunu söyledikten sonra, Gutenberg ile CSS Hero gibi bir eklenti kullanabilir ve muhtemelen gerçek bir sayfa oluşturucu kullanmadan kurtulabilirsiniz, ancak bu tamamen ihtiyaçlarınıza bağlıdır.

Okurlarımızın çoğu, hızlı ve kolay web sitesi özelleştirmesi için CSS Hero’yu kullanmayı seviyor. İhtiyaçlarınız için uygun bir çözüm olup olmadığını görmek için CSS Hero incelememizin tamamını okuyun.

Bu makalenin, siteniz için en iyi WordPress sürükle ve bırak sayfa oluşturucu eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. En iyi WordPress iletişim formu eklentilerini bulmak için karşılaştırmamızı da görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.