Karşılaştırılan En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi (Artıları ve Eksileri)

750 425 KreatifAjans
İçindekiler

Düzenli WordPress yedeklemeleri oluşturmak, web sitenizin güvenliği için yapabileceğiniz en iyi şeydir. Yedeklemeler size gönül rahatlığı sağlar ve sitenizin saldırıya uğraması veya yanlışlıkla kendinizi kilitlemeniz gibi yıkıcı durumlarda sizi kurtarabilir.

Birkaç ücretsiz ve ücretli WordPress yedekleme eklentisi vardır ve bunların çoğunun kullanımı oldukça kolaydır. Bu yazıda, WordPress için en iyi 7 yedekleme eklentisini paylaşacağız.

Best WordPress Backup Plugins

Önemli: Birçok WordPress barındırma sağlayıcısı sınırlı yedekleme hizmetleri sunarken, kullanıcılarımıza her zaman yalnızca bunlara güvenmemelerini öneririz. Günün sonunda, web sitenizi düzenli olarak yedeklemek sizin sorumluluğunuzdadır.

WordPress web sitenizi zaten yedeklemiyorsanız, bu en iyi 7 WordPress yedekleme eklentisinden birini seçmeli ve hemen kullanmaya başlamalısınız.

1. UpdraftPlus

UpdraftPlus, internette bulunan en popüler ücretsiz WordPress yedekleme eklentisidir. 2 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılmaktadır.

UpdraftPlus, WordPress sitenizin tam bir yedeğini oluşturmanıza ve bulutta depolamanıza veya bilgisayarınıza indirmenize olanak tanır.

Eklenti, planlanmış yedeklemeleri ve isteğe bağlı yedeklemeleri destekler. Ayrıca, yedeklemek istediğiniz dosyaları seçme seçeneğiniz de vardır.

Yedeklemelerinizi Dropbox, Google Drive, S3, Rackspace, FTP, SFTP, e-posta ve diğer birçok bulut depolama hizmetine otomatik olarak yükleyebilir (WordPress sitenizi UpdraftPlus ile nasıl yedekleyeceğiniz ve geri yükleyeceğinizle ilgili adım adım kılavuzumuza bakın).

UpdraftPlus, her bir WordPress web sitesini yedeklemenin yanı sıra, yedeklemeleri doğrudan WordPress yönetici panelinizden kolayca geri yüklemenize de olanak tanır.

UpdraftPlus ayrıca web sitelerini taşımak veya klonlamak, veritabanı arama ve değiştirme, çoklu site desteği ve diğer birçok özellik için eklentiler içeren premium bir sürüme sahiptir. Premium sürüm ayrıca öncelikli desteğe erişmenizi sağlar.

Fiyatlandırma: Ücretsiz (UpdraftPremium Personal için 70 $)

Gözden Geçirme: UpdratPlus, piyasadaki en sevilen WordPress yedekleme eklentisidir. 2 milyonun üzerinde aktif yüklemeye ve 5 yıldız üzerinden ortalama 4,9’a sahiptir. Ücretsiz sürümün birçok özelliği olsa da, tüm güçlü yedekleme özelliklerinin kilidini açmak için UpdraftPlus premium’a yükseltmenizi öneririz.

2. VaultPress (Jetpack Yedekleme)

Kreatif Ajans olarak, web sitemizi yedeklemek için VaultPress kullanıyoruz. VaultPress, Matt Mullenweg (WordPress kurucu ortağı) ve Automattic’teki ekibi tarafından kuruldu.

Bağımsız bir eklenti olarak başlamasına rağmen, VaultPress artık Automattic’in JetPack adlı başka bir ürününün bir parçası. VaultPress’i kullanmak için bir JetPack abonelik planına ihtiyacınız olacak. Farklı özelliklere sahip birden çok fiyatlandırma planı vardır.

VaultPress eklentisi, aylık 3,50 ABD dolarından başlayan otomatik gerçek zamanlı bulut yedekleme çözümü sunar. VaultPress yedeklerini kolayca kurabilir ve birkaç tıklamayla yedeklemelerden geri yükleyebilirsiniz.

Jetpack’in daha yüksek planları ayrıca güvenlik taramaları ve diğer birçok güçlü özellik sunar.

VaultPress kullanmanın birkaç dezavantajı vardır.

Birincisi, site başına ödeme yaptığınız için birden fazla WordPress siteniz varsa ekleyebilecek tekrar eden bir masraftır.

İkinci olarak, JetPack’e abone olmanız, bir WordPress.com hesabı almanız ve Jetpack eklentisini sitenize yüklemeniz gerekir.

Son olarak, yedeklemeler düşük planlarda yalnızca 30 gün boyunca saklanır. Sınırsız bir yedekleme arşivi istiyorsanız, burada listelenen diğer çözümlerle karşılaştırıldığında yeni başlayanlar için önemli ölçüde daha pahalı olan web sitesi başına aylık 29 ABD doları ödemeniz gerekir.

Hala VaultPress kullanıyoruz çünkü çok daha uygun olan eski fiyatlarında dedelerimiz var.

Daha yüksek bir fiyata bile VaultPress, Automattic’in yıldız şöhreti nedeniyle buna tamamen değer.

Fiyatlandırma: JetPack Kişisel planı için yıllık 39 $ ‘dan

İnceleme: VaultPress popüler JetPack eklentisi bir parçası olarak paranızın karşılığını verir. Fotoğraflar, sosyal medya promosyonları vb. İçin JetPack CDN gibi diğer özellikler için zaten JetPack kullanıyorsanız, bu sizin için kolay bir seçimdir.

3. BackupBuddy

BackupBuddy, yarım milyondan fazla WordPress sitesi tarafından kullanılan en popüler premium WordPress yedekleme eklentilerinden biridir. Günlük, haftalık ve aylık yedeklemeleri kolayca planlamanıza olanak tanır.

BackupBuddy ile yedeklerinizi Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, FTP, Stash (bulut hizmetleri) gibi bulut depolama hizmetlerinde otomatik olarak depolayabilir ve hatta kendinize e-posta ile gönderebilirsiniz.

Stash hizmetlerini kullanırsanız, gerçek zamanlı yedeklemeler de yapabilirsiniz.

BackupBuddy kullanmanın en büyük avantajı, abonelik tabanlı bir hizmet olmaması, dolayısıyla aylık ücret olmamasıdır. Eklentiyi planınızda belirtilen web sitelerinin sayısında kullanabilirsiniz.

Ayrıca yedeklemelerinizi depolamak için premium destek forumlarına, düzenli güncellemelere ve 1 GB BackupBuddy Stash depolama alanına erişim elde edersiniz. Ek olarak, iThemes Sync özelliği, tek bir panodan 10 adede kadar WordPress sitesini yönetmenize olanak tanır.

BackupBuddy’yi web sitelerini çoğaltmak, taşımak ve geri yüklemek için bile kullanabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Blogger Planı için 80 ABD doları (1 Site Lisansı)

Gözden Geçirme: BackupBuddy, sizin için uygun maliyetli bir premium WordPress yedekleme çözümüdür. Bir WordPress sitesini yedeklemeniz, geri yüklemeniz ve taşımanız gereken tüm özelliklere sahiptir. Özetle, kullanabileceğiniz güçlü bir UpdraftPlus ve VaultPress alternatifidir.

4. BoldGrid Yedekleme

BoldGrid Backup, WordPress tarafından desteklenen bir web sitesi kurucusu olan BoldGrid’in otomatik bir WordPress yedekleme çözümüdür.

Kolayca web sitesi yedeklemelerinizi oluşturmanıza, çöktükten sonra sitenizi geri yüklemenize ve hatta ana bilgisayarları değiştirirken sitenizi taşımak için kullanmanıza olanak tanır. Otomatik yedeklemeler kurabilir veya tek tıklamayla manuel olarak yedeklemeler oluşturabilirsiniz.

BoldGrid Backup, güncellemeden önce sitenizin yedeğini otomatik olarak oluşturan otomatik bir hata koruma özelliği ile birlikte gelir. Bir güncelleme başarısız olursa, WordPress sitenizi otomatik olarak son yedeklemeye geri alır. Sizi güncelleme hatalarına karşı koruyan harika bir özelliktir.

BoldGrid Backup ile, gösterge tablonuzda 10’a kadar yedekleme arşivini ve daha fazlasını Amazon S3, FTP veya SFTP gibi uzak depolama konumlarında depolayabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Yılda 60 $ (Tüm BoldGrid Premium araçlarını ve Hizmetlerini içerir)

Gözden Geçirme: BoldGrid Backup, web sitesi yedeklemelerinizi oluşturmak için kullanabileceğiniz basit bir WordPress yedekleme eklentisidir. Bu eklentiyi kullanmanın avantajı, bu eklentiyi satın alarak elde edeceğiniz diğer güçlü araçlar paketidir.

5. BlogVault

BlogVault, WordPress için bir başka popüler WordPress yedekleme hizmetidir. Bu, yalnızca bir WordPress eklentisi yerine bir Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) çözümüdür. BlogVault sunucularında bağımsız olarak site dışı yedeklemeler oluşturur, böylece sunucunuzda sıfır yük olur.

BlogVault, web sitenizin günlük olarak otomatik yedeğini oluşturur ve ayrıca sınırsız isteğe bağlı yedeklemeleri manuel olarak oluşturmanıza olanak tanır. Minimum sunucu yükü için yalnızca artımlı değişiklikleri senkronize eden akıllı artımlı yedeklemeler içerir. Bu, siteniz için optimum performans sağlar.

Yedeklemelerin yanı sıra, web sitenizi kolayca kurtarmanıza yardımcı olur. 90 günlük yedekleme arşivini saklayabilirsiniz, böylece sitenizi herhangi bir aksilikten kurtarabilirsiniz.

Ayrıca, web sitenizi kolayca test etmenize izin veren yerleşik bir hazırlık sitesi özelliğine sahiptir. Ayrıca, web sitenizi başka bir ana bilgisayara taşımak için kolay bir seçenek sunar.

BlogVault özellikleri umut verici görünüyor, ancak yukarıdaki diğer eklentilere kıyasla fiyatlandırma biraz pahalı görünüyor. 1 site lisansı sunan temel plan için 89 $ ödemeniz gerekecek.

Fiyatlandırma: Kişisel Plan için yıllık 89 ABD doları (1 Site Lisansı)

Gözden Geçirme: BlogVault, kullanımı kolay bir WordPress yedekleme çözümüdür. Site dışı yedeklemeler oluşturur, böylece web sitesi sunucunuz yedeklerinizle birlikte yüklenmez. Küçük işletmeler için fiyatlandırma biraz yüksek görünüyor.

6. BackWPup

BackWPup, ücretsiz olarak eksiksiz WordPress yedeklemeleri oluşturmanıza ve bulutta (Dropbox, Amazon S3, Rackspace, vb.), FTP’de, e-postada veya bilgisayarınızda depolamanıza izin veren ücretsiz bir eklentidir.

Kullanımı son derece kolaydır ve sitenizin güncelleme sıklığına göre otomatik yedeklemeler planlamanıza olanak tanır.

Bir WordPress sitesini yedekten geri yüklemek de çok basittir. BackWPup Pro sürümü, öncelikli destek, yedeklemeleri Google Drive’da saklama yeteneği ve diğer bazı harika özelliklerle birlikte gelir.

Fiyatlandırma: Ücretsiz (Premium plan da mevcuttur)

İnceleme: 600.000’den fazla web sitesi tarafından kullanılan BackWPup, listedeki diğer yedekleme eklentilerine harika bir alternatiftir. Eklentinin premium sürümü, bağımsız bir uygulama ile arka uçtan kolay ve hızlı web sitesi restorasyonu dahil olmak üzere daha güçlü özellikler ekler.

7. Çoğaltıcı

Adından da anlaşılacağı gibi Duplicator, WordPress sitelerini taşımak için kullanılan popüler bir WordPress eklentisidir. Bununla birlikte, yedekleme özelliklerine de sahiptir.

Düzenli olarak bakımı yapılan bir site için ideal birincil WordPress yedekleme çözümünden daha az olan otomatik zamanlanmış yedeklemeler oluşturmanıza izin vermez.

Fiyatlandırma: Ücretsiz

İnceleme: Duplicator, WordPress sitenizin manuel yedeklemelerini kolayca oluşturmanıza olanak tanır. Web barındırıcınız düzenli yedeklemeler oluşturuyorsa, bu eklentiyi hazırlama ortamında kullanmak üzere yedeklemeler oluşturmak için kullanabilirsiniz. Harika bir site taşıma eklentisi.

Son düşünceler

Listemizdeki her WordPress yedekleme eklentisinin artıları ve eksileri vardır, ancak hepsi eksiksiz WordPress dosya yedeklemesinin yanı sıra tam veritabanı yedekleme özellikleri sunar.

VaultPress’i iki ana nedenden dolayı kullanıyoruz. Kullanımı son derece kolaydır ve gerçek zamanlı artımlı yedeklemeler sunar.

Bunun anlamı, tüm dosyalarınızı her gün veya her saat yedeklemek yerine, yalnızca güncellemeden birkaç dakika sonra tam anlamıyla güncellenmiş olanın bir yedeğini oluşturur. Bu, bizimki gibi büyük bir web sitesi için idealdir çünkü sunucu kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanmamızı sağlar.

Bununla birlikte, küçük ve orta büyüklükte bir web sitesi işletiyorsanız ve aylık ücret ödemekten nefret ediyorsanız, popüler UpdraftPlus eklentisini öneririz. Yedekleme şifreleme, şifreli yedekleme aktarımı ve tonlarca bulut depolama seçeneği gibi tüm güçlü özelliklerle birlikte gelir.

Hangi WordPress yedekleme eklentisini seçerseniz seçin, lütfen yedeklemelerinizi web sitenizle aynı sunucuda saklamayın.

Bunu yaparak tüm yumurtalarınızı tek bir sepete koyuyorsunuz. Sunucunuzun donanımı arızalanırsa veya en kötüsü saldırıya uğrarsa, düzenli yedekleme oluşturma amacını ortadan kaldıran bir yedeğiniz olmaz.

Bu nedenle yedeklerinizi Dropbox, Amazon S3, Google Drive vb. Gibi üçüncü taraf bir depolama hizmetinde saklamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bu kadar. Bu listenin siteniz için en iyi WordPress yedekleme eklentisini seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için adım adım WordPress güvenlik kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.