Karşılaştırılan Küçük İşletmeler için En İyi 12 Canlı Sohbet Yazılımı (2021)

750 425 KreatifAjans

E-ticaret web sitelerindeki kullanıcıların% 67’sinden fazlasının alışveriş sepetlerini ödeme yapmadan terk ettiğini biliyor muydunuz? Müşteriler sorularının anında yanıtlanmasını isterler ve satın alma işlemleriyle ilgili herhangi bir belirsizlik, bir satışı kaybetmeye neden olabilir.

Canlı sohbet destek yazılımı kullanmak, kullanıcı sorularını anında yanıtlamanıza ve bunları ödeme yapan müşterilere dönüştürmenize yardımcı olur. Bu yazıda, küçük işletmeleriniz için en iyi canlı sohbet yazılımı seçimimizi paylaşacağız. Bu canlı sohbet hizmetleri, herhangi bir WordPress sitesiyle mükemmel şekilde çalışır.

Choosing the best live chat support software for your WordPress site

Neden Web Sitenize Canlı Sohbet Desteği Eklemelisiniz?

EConsultancy’ye göre, canlı sohbet, e-posta için% 61 ve telefon için% 44’e kıyasla,% 73 ile herhangi bir müşteri hizmetleri kanalının en yüksek memnuniyet düzeyine sahip.

Canlı sohbetin çevrimiçi satış ve pazarlama üzerinde bu kadar önemli bir etkiye sahip olması hiç akıllıca değil. Müşterilerin web sitenizden ayrılmadan anında yanıt almasını sağlar. Olumlu bir canlı sohbet deneyimi, müşterilerin satın alma kararını vermesine etkili bir şekilde yardımcı olabilir.

Canlı sohbet desteği eklemek kesinlikle alışveriş sepetinin terk edilmesini azaltabilir, satışları artırabilir ve dönüşümleri artırabilir. Ancak çoğu, kullandığınız canlı sohbet yazılımına bağlıdır.

Zayıf bir canlı sohbet desteği deneyiminin olumsuz bir etkisi olabilir. Satışları kaybedebilirsiniz, müşteriler markanız hakkında kötü bir izlenim bırakabilir, hizmet için çok fazla para ödeyebilir veya teknik beceriler nedeniyle canlı sohbet uygulamasını kullanamayabilirsiniz.

Temel olarak, kullanımı kolay, WordPress ile çalışan ve daha fazla satış yapmanıza yardımcı olacak tüm özelliklerle birlikte gelen uygun fiyatlı bir canlı sohbet hizmeti bulmak istiyorsunuz.

Bununla birlikte, işinizi büyütmek için kullanabileceğiniz en iyi canlı sohbet yazılımı konusunda uzman seçimimize bir göz atalım.

1. LiveChat

LiveChat, canlı sohbet yazılımında sektör lideridir. WordPress için ücretsiz LiveChat eklentisiyle kurulumu ve yüklemesi çok kolaydır.

LiveChat ayrıca sizin ve temsilcilerinizin dizüstü bilgisayarlarınızda, tabletlerinizde ve mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz güzel tasarlanmış canlı sohbet destek uygulamaları sunar. Bu, hareket halindeyken WordPress panonuza giriş yapmak zorunda kalmadan müşterilerinizle sohbet edebileceğiniz anlamına gelir.

Anket formlarını canlı sohbet oturumundan önce ve sonra ekleyebilir, böylece destek ekibinizin ne durumda olduğunu değerlendirebilirsiniz. Mesai saatleri dışında, kullanıcılarınız doğrudan canlı sohbetten rahatlıkla bir destek bileti gönderebilir.

LiveChat, popüler CRM yazılımı, Google Analytics, Zendesk, tüm en iyi e-posta pazarlama hizmetleri ve çok daha fazlası gibi düzinelerce başka hizmetle entegre olur. Müşteri ayrıntılarını diğer sistemlerinize manuel olarak girmek zorunda kalmayacağınız için bu size zaman kazandıracaktır.

LiveChat’in belki de en iyi özelliği hızdır. Sohbet pencereleri son derece hızlı yüklenir, tüm cihazlarda çalışır ve diğer birçok canlı sohbet yazılımından çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar.

E-ticaret web sitelerimizde LiveChat kullanıyoruz.

Fiyatlandırma: LiveChat’in her ölçekteki işletme için farklı planları vardır. Başlangıç planları, yıllık olarak faturalandırılan temsilci başına aylık 16 ABD Doları veya aydan aya 19 ABD Doları’ndan başlar. Her plan 14 günlük ücretsiz deneme ile birlikte gelir.

Özel: Kreatif Ajans kullanıcıları, LiveChat Kuponumuzu kullandığınızda ilk ödemede% 30 indirim alır.

2. ChatBot

ChatBot’lar, canlı sohbet yazılımının geleceğidir çünkü müşterilerinizle 7/24 etkileşim kurmanıza izin verir. ChatBot.com, küçük işletmelerin işinizi büyütmek için yapay zeka (AI) sohbet robotlarının gücünü kullanmasını kolaylaştırır.

Kendi ChatBot’unuzu oluşturmak için kullanabileceğiniz sezgisel bir sürükle ve bırak arayüzü ile birlikte gelir. Ayrıca, çeşitli sektörler için iş gereksinimlerinize uyan özel konuşma senaryoları tasarlamanızı kolaylaştıran düzinelerce hazır şablona sahiptirler.

Örneğin, e-Ticaret bot şablonunu kullanabilirsiniz, tüm satın alma sürecinde müşterilere yol göstermeye yardımcı olabilir. Satışlarınızı güçlendirmek ve arama rezervasyonu yapmak için olası satış yaratma botunu kullanabilirsiniz. Satış botu şablonu, ürünleri doğrudan sohbet penceresinden satmanıza olanak tanır ve bu, sosyal medya profillerinden satış yapmak için gerçekten güçlü bir özelliktir.

Diğer bot şablonları arasında müşteri hizmetleri botu, restoran botu, paket izleme botu, kahve dükkanı botu, işe alım botu ve çok daha fazlası bulunur. Sohbet robotu şablonları gerçekten bu platformla ilgili en iyi parçalardan biridir çünkü küçük işletmeler için oyun alanını düzleştirir. Önceden sohbet robotları yapmak küçük işletmeler için zordu, ancak bu işi kolaylaştırır.

Basitçe söylemek gerekirse, ChatBot.com web siteleriniz, facebook sayfalarınız ve mesajlaşma uygulamalarınız için sanal bir asistan eklemenize olanak tanır. Kullanıcı gerçek bir kişiyle iletişim kurmak isterse, onları sorunsuz bir şekilde müşteri destek temsilcinize, Facebook messenger’a, telefon desteğine veya diğer birçok canlı sohbet aracı entegrasyonlarından birine iletebilirsiniz.

ChatBot ayrıca WordPress ve WooCommerce ile sorunsuz bir şekilde bütünleşir.

ChatBot’u işletmelerimize entegre etmek, 2020’de bizim için büyük bir öncelik.

Fiyatlandırma: ChatBot’un her büyüklükteki işletme için çeşitli planları vardır. Başlangıç planları ayda 50 dolardan başlıyor ve bu da ayda 1000 sohbete erişmenizi sağlıyor (esasen 0,01 dolar / sohbet). Her plan 14 günlük ücretsiz deneme ile birlikte gelir.

3. Gönderinblue

SendinBlue, güçlü ancak yeni başlayanlar için uygun bir canlı sohbet yazılımı sunar. Sohbet kutunuzu hesabınızın altında ayarlayın ve ardından bir WordPress eklentisi kullanarak web sitenize ekleyin.

Sendinblue, web sitenizin ziyaretçilerini canlı sohbet yoluyla son dakika sorularını yanıtlayarak kolayca müşterilere dönüştürmenizi sağlar. Sohbet, daha fazla müşteri adayı yakalamanızı sağlayan Sendinblue pazarlama otomasyonu ile entegre olur.

Yerleşik e-posta pazarlama entegrasyonu, Facebook reklamları için yeniden hedefleme, segmentasyon ve eksiksiz pazarlama otomasyonu ile birlikte gelir.

Sendinblue; CRM, SMS ve e-posta pazarlaması, açılış sayfaları ve daha fazlasını içeren eksiksiz bir pazarlama paketi sunar. Bu güçlü araç seti, daha da fazla ziyaretçiyi ödeme yapan müşterilere dönüştürmenize yardımcı olur.

Fiyatlandırma : Sendinblue farklı fiyatlandırma planları sunar, ancak Sohbet özelliğine erişmek için Premium planlarına ihtiyacınız olacak. Premium plan için fiyatlandırma, ayda 66 $ ‘dan başlar ve en fazla 10 ekip üyesini içerir.

4. Olark

Olark, çevrimiçi işletmeler için popüler bir canlı sohbet çözümüdür. Kullanımı kolaydır ve Olark’ı bir WordPress sitesine eklemek basittir. Tek yapmanız gereken, bir kod parçacığını kopyalayıp WordPress kenar çubuğu widget’ınıza veya alt temanıza yapıştırmaktır.

Kodla çalışmayı tercih etmezseniz, kurulumu daha da kolaylaştıran ücretsiz bir Olark Canlı Sohbet eklentisi de vardır.

Olark, Salesforce, Zendesk, Highrise gibi diğer hizmetlerle entegrasyon sunar.

Neredeyse tüm iOS veya Android cihazlardan Olark sohbete bağlanmanıza izin veren üçüncü taraf mobil uygulamalar vardır, böylece hareket halindeyken müşterilerinizle sohbet edebilirsiniz.

Fiyatlandırma: Olark, her ay temsilci başına 17 $ ‘dan başlayan daha basit fiyatlandırma planı sunar. Yıllık faturalandırmayı seçerseniz% 12, iki yıllık faturalandırmada% 29 indirim vardır. Ayrıca 2 haftalık ücretsiz canlı sohbet desteği denemesi sunarlar.

5. LiveAgent

LiveAgent, önde gelen çok kanallı canlı sohbet ve yardım masası yazılımlarından biridir. E-posta bileti, canlı sohbet, zaman takibi, çağrı merkezi ve daha fazlasını içeren bir yazılım paketi sunarlar.

Halihazırda bir destek masası sisteminiz yoksa, LiveAgent paketini kullanmak işleri kolaylaştırabilir çünkü Zendesk ve diğerlerine benzer hepsi bir arada bir platformdur.

LiveAgent, WordPress ve diğer popüler web sitesi oluşturucularla sorunsuz entegrasyonlar sunar. Ayrıca en iyi e-posta pazarlama hizmetleri, CRM’ler ve diğer pazarlama platformlarıyla entegre olurlar.

Fiyatlandırma: LiveAgent’ın sınırlı bir ücretsiz planı vardır ve ücretli planları aracı başına aylık 15 ABD Dolarından başlar.

6. Çaport

WordPress için ücretsiz bir canlı sohbet destek yazılımı arıyorsanız, Chaport’a göz atmak isteyebilirsiniz. Sınırsız sohbet, geçmiş, bildirim, sınırsız kayıtlı operatör ve aynı anda 5 operatöre kadar çevrimiçi ücretsiz sonsuza kadar plan sunarlar.

Yazılımları tüm temel gereksinimleri karşılar. Mobil cihazlar için canlı sohbet destek uygulamaları, güzel çok dilli sohbet araçları, raporlama ve analizler, Zapier üzerinden üçüncü taraf entegrasyonları var.

Ücretli planlar, yazma bilgileri, ziyaretçi notları, kaydedilen yanıtlar, dosya gönderme, otomatik davetler ve daha fazlası gibi daha fazla özelliğe erişmenizi sağlar.

Fiyatlandırma: Temsilci / ay başına 9.80 $ ‘dan başlayan ücretsiz bir plan ve Pro planı sunarlar.

7. İnterkom

İnterkom, potansiyel müşterileri yakalamanıza, kullanıcılarla etkileşim kurmanıza ve dönüşümleri artırmanıza yardımcı olan esnek bir araçtır. Kendi akışlarınızla otomatikleştirebileceğiniz, sohbet robotları ekleyebileceğiniz ve müşterilerle etkileşim kurabileceğiniz canlı sohbet widget’ları ile mesajlaşma hizmetleri sunar.

Bu sadece bir canlı sohbet destek yazılımı değildir. Bir ilk katılım aracı, destek asistanı, müşteri adayı oluşturma aracı, pazarlama otomasyonu ve kullanıcı katılımı yazılımı olarak kullanılabilir.

Sadece canlı bir sohbet yazılımı arıyorsanız, Intercom’un tam potansiyelini kullanamayabilirsiniz. Öte yandan, canlı sohbet destek yazılımınızın tüm bu görevleri yapmasını istiyorsanız, o zaman Intercom’u seveceksiniz.

Kullanımı kolaydır, Google Analytics, CRM yazılımı, Slack, e-posta pazarlama hizmetleri ve daha fazlasıyla entegre olur.

Fiyatlandırma: Temel planları 87 $ / ay’dan başlar ve ardından fiyatlandırma, kullanımınıza ve satın aldığınız eklentilere göre hesaplanır.

8. Özlem

Freshchat, bu listedeki daha tanınmış şirketlerden bazılarına rakip olan harika özelliklere sahip başka bir iyi canlı sohbet destek hizmetidir.

Bir konuşma ve mesajlaşma uygulaması olarak tasarlanan bu uygulama, aracılar veya yapay zeka destekli botlar kullanan müşterilerle gerçek zamanlı sohbet başlatmanıza olanak tanır. Ayrıca müşteri zaman çizelgesi görünümleri, canlı profiller, uygulama içi kampanyalar ve otomatik konuşmalar için özelleştirilebilir botlar sunar.

Zendesk’te veya gevşek bir kanalda biletleri desteklemek için sohbetleri bağlayabilirsiniz. Ekibiniz daha üretken olmak için akıllı prizler, hazır yanıtlar, etiketler, özel notlar ve masaüstü bildirimlerini kullanabilir.

Fiyatlandırma: 10 takım üyesine kadar ücretsiz canlı sohbet destek hizmeti planı sunarlar. Ücretli planları kullanıcı başına aylık 15 ABD Dolarından başlar ve yıllık olarak faturalandırılır.

9. LivePerson

LivePerson, müşterilerle etkileşim kurmanıza ve satışları artırmanıza yardımcı olacak tonlarca harika özelliğe sahip başka bir güçlü canlı sohbet destek yazılımıdır.

Müşterilerinizle web sitenizdeki canlı sohbet ve ayrıca SMS, Facebook Messenger, WhatsApp ve daha fazlası aracılığıyla etkileşim kurmanıza olanak tanır. Otomatik konuşma akışları oluşturmak ve müşteri bilgilerini diğer üçüncü taraf uygulamalarınıza kaydetmek için sohbet robotlarını kullanabilirsiniz.

LivePerson, orta ve büyük ölçekli işletmelere ve kurumsal düzeydeki müşterilere yöneliktir.

Fiyatlandırma: İhtiyaçlarınıza göre fiyatlandırma bilgisi almak için bir fiyat teklifi talep etmeniz gerekecektir.

10. Smartsupp

Smartsupp, web sitenizdeki kullanıcı oturumlarını izlemenizi ve kaydetmenizi sağlayan düşük maliyetli bir canlı sohbet destek yazılımıdır. Bu, potansiyel müşterilerin web sitenizi nasıl kullandığını ve satın alma işlemlerini neyin engellediğini görmenize yardımcı olur.

Ayrıca, performansınızı görmek için Google Analytics’teki sohbet görüşmelerini izlemenize yardımcı olur. WordPress, Magento, Shopify ve diğer popüler e-ticaret platformlarıyla çalışır.

Fiyatlandırma: Temel bir sonsuza kadar ücretsiz plan ve ücretli planları, aracı başına aylık 8 ABD dolarından başlar.

11. Saf Sohbet

Ücretsiz bir canlı sohbet yazılımı arıyorsanız, Pure Chat başka bir iyi alternatiftir. Web sitelerinize kolayca güzel canlı sohbet widget’ları eklemenize olanak tanır ve ücretsiz plan, sınırsız sohbet geçmişine sahip 3 operatör eklemenize olanak tanır.

Müşterilerle bağlantıda kalabilmeniz için mobil uygulamalarla birlikte gelir. Müşterileriniz çevrimdışıyken size e-posta mesajları gönderebilir ve sohbet öncesi formu, daha sonra ulaşmak için kullanıcı bilgilerini toplamanıza yardımcı olur.

Fiyatlandırma: Basit bir ücretsiz plan ve ücretli planları, yıllık olarak faturalandırılan 79 $ / ay ile başlar.

12. Sürüklenme

Drift, zamandan tasarruf etmenize ve dönüşümleri artırmanıza yardımcı olmak için canlı sohbetin gücünü otomatik bir sohbet botuyla birleştiren konuşmaya dayalı bir pazarlama platformudur. Daha fazla web sitesi ziyaretçisini satış fırsatlarına dönüştürmenize yardımcı olacak güçlü özelliklerle birlikte gelir.

Drift, tüm popüler CRM ve e-posta pazarlama hizmetleriyle entegre olur.

Drift botu, anonim ziyaretçi istihbaratı, hesap tabanlı pazarlama, toplantı zamanlaması ve daha fazlasını içeren birçok güçlü özellik sunarlar.

Drift, birçok güçlü özelliğe sahip olsa da, küçük işletmeler için uygun fiyatlı değildir.

Fiyatlandırma: Standart plan, yıllık olarak faturalandırılan 50 $ / ay’dan başlar ve 2 lisansla birlikte gelir. Bot özelliğini istiyorsanız, o zaman yıllık 500 $ / ay faturalandırılan Pro planına geçmeniz gerekecek ve 5 koltukla birlikte geliyor.

Seçimimiz: En İyi Canlı Sohbet Yazılımı

Küçük işletmeler için LiveChat Inc’i öneriyoruz. Listemizdeki en yüksek puan alan canlı sohbet yazılımıdır ve bunları iş web sitelerimizde kullanıyoruz. Doğru fiyat için gerekli tüm özelliklere sahiptir.

Canlı bir chatbot yazılımı arıyorsanız, ChatBot.com’a bakmanızı tavsiye ederiz. Piyasadaki en iyi chatbot platformlarından biridir ve aslında diğer çözümlere kıyasla kurulumu nispeten kolaydır.

Canlı sohbet temsilcileri kiralamak istiyor ancak nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, LTVPlus kullanmanızı öneririz. Bunları, e-ticaret web sitemiz için uygun fiyatlı 7/24 canlı sohbet aracıları kiralamak için kullanıyoruz.

Profesyonel ipucu: Güvenilirliğinizi artırmak için canlı sohbetin yanı sıra profesyonel bir iş e-posta adresiniz olduğundan emin olun.

Bu makalenin, WordPress siteniz için en iyi canlı sohbet destek yazılımını seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, küçük işletmeler için en iyi iş telefonu hizmetleri listemizi ve web sitenizin trafiğini artırmak için en iyi SEO araçlarını görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.