Kontrol Listesi: Bir WordPress Sitesi Başlatmadan Önce Yapılması Gereken 11 Şey

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenizi açmaya hazır mısınız? Her gün web’de binlerce yeni site beliriyor. Bu nedenle, web sitenizin en başından itibaren öne çıkmasını ve parlamasını sağlamak istersiniz. Bu makalede, bir WordPress web sitesini başlatmadan önce yapmanız gerekenler için kullanışlı bir kontrol listesi hazırladık.

Launching a WordPress site

Başlangıç

Başlamadan önce, projeniz için doğru web barındırmayı seçmiş olmanız çok önemlidir.

Çoğu site, temel WordPress barındırma konusunda iyi olsa da, bazı durumlarda yönetilen bir WordPress barındırmaya ihtiyacınız olabilir.

En iyi çözümü seçtiğinizden emin olmak için yukarıdaki her iki kılavuzu da okumanızı şiddetle tavsiye ederiz, çünkü bu, yeterince vurgulayamayacağımız şeylerden biridir.

Bu makalenin iyiliği için, WordPress’i zaten kurduğunuzu ve her şeyin hazır olduğunu varsayacağız.

Bunu söyledikten sonra, WordPress sitenizi başlatmadan önce yapmanız gerekenlere bir göz atalım.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

1. Bir WordPress yedekleme Çözümü kurun

Install a WordPress backup solution

Web sitenizde her zaman bir WordPress yedekleme çözümü kurmalısınız. Yedeklemeler, web sitenizdeki bir sigorta poliçesi gibidir. Bir şey ters giderse, her zaman onu kurtarabilirsiniz.

Web sitenize dakikalar içinde kurabileceğiniz çok sayıda ücretsiz ve ücretli WordPress yedekleme eklentisi vardır.

Yedeklemelerin otomatik olarak planlandığından ve Dropbox, Amazon S3 veya Google Drive gibi bir bulut depolama hizmetine kaydedildiğinden emin olmak istersiniz. BackupBuddy kullanmanızı öneririz, kurulumu hızlı ve kolaydır. Ayrıca yedeklerinizi birden çok yerde depolayabilir. Ayrıca geri yüklemesi en kolay olanıdır.

2. Güvenli WordPress Yönetici Alanı

Securing WordPress admin area

Dünyanın en popüler içerik yönetim sistemi olan WordPress, genellikle bilgisayar korsanlarının popüler hedefidir. Birçok WordPress sitesi, yıllarca bu tehditlerden hiçbiriyle yüzleşmek zorunda kalmadan çalışır, ancak pişman olmaktansa hazırlıklı olmak her zaman daha iyidir.

WordPress yönetici alanınızı korumak için 13 önemli ipucu ve hack listemize bakın.

Tüm sitelerimiz için, sitenizi süper güvenli hale getiren ve sizi saldırılardan koruyan bir Sucuri güvenlik duvarı kuruyoruz. Siteniz bir işletme ise kesinlikle gitmenin bir yoludur.

Sucuri, fiziksel iş yerinizde özel bir güvenlik sistemine ve korumalara sahip olmak gibidir.

3. Sitenizi 404 Hataları için Kontrol Edin

Fixing 404 Errors

Yepyeni bir web sitesinde, 404 hataları kötü bir kullanıcı deneyimi oluşturabilir. Web sitenizdeki tüm sayfaların düzgün yüklendiğinden ve eksik bağlantı olmadığından emin olmanız gerekir.

Sitenizi Google Web Yöneticisi Araçları’na zaten eklediyseniz, tarama raporunuzda 404 bulunamadı hatası veren sayfaları bulabilirsiniz.

Yeni bir web sitesi için, sitenizi Google Arama Konsoluna veya Web Yöneticisi araçlarına eklememiş olabilirsiniz. Bu durumda, sitenize manuel olarak göz atmanız ve her şeyin beklendiği gibi çalıştığından emin olmanız gerekir. Çok fazla içeriğiniz varsa, önce en önemli sayfalarınızdan, örneğin, iletişim, kayıt veya oturum açma sayfaları vb.

WordPress sitenizde 404 hataları için e-posta uyarıları kurabilirsiniz. Bu şekilde onları kolayca izleyebilir ve düzeltebilirsiniz.

4. WordPress Siteniz için E-posta Kurulumu

Make sure your WordPress emails are sent and delivered

WordPress sitenizden e-posta gönderememek veya alamamak, en yaygın WordPress hatalarından biridir. E-posta bildirimlerinizden bazıları teslim edilebilir ancak bazıları teslim edilmeyebilir.

Bunun nedeni, çoğu posta sunucusunun, gönderenin e-posta adresi kaynak etki alanı veya sunucuyla eşleşmediğinde bunu e-posta sahtekarlığı olarak kabul etmesidir.

Lütfen WordPress’in e-posta göndermemesi sorununu nasıl düzelteceğimize ilişkin kılavuzumuza bakın.

5. Sitenizdeki Tüm Formları Kontrol Edin

E-postayı kurduğunuzda, yapmanız gereken bir sonraki şey sitenizdeki tüm formların çalıştığından emin olmaktır. İletişim formlarınızı, yorum formlarınızı, e-posta abonelik formlarınızı vb. Test edin. Sitenizdeki her formun düzgün çalıştığından emin olun.

E-postalarınızın doğru posta listesine teslim edildiğini onaylamak için e-posta listenizi kontrol edin ve test e-postaları gönderin. Bir e-posta listesi oluşturmuyorsanız, neden hemen e-posta listenizi oluşturmaya başlamanız gerektiğiyle ilgili makalemizi okumalısınız.

Çok yazarlı veya çok kullanıcılı bir WordPress sitesi çalıştırıyorsanız, oturum açma ve kayıt formlarınızı kontrol edin. Kullanıcı hesapları için WordPress yönetici alanından gereksiz öğeleri kaldırmanız gerekip gerekmediğini kontrol etmek için farklı kullanıcı rolleriyle oturum açın.

6. E-ticaret Web Siteleri

Checking eCommerce features

E-ticaret web siteleri, web sitelerinin kullanıcı deneyimi yönlerini daha ayrıntılı bir şekilde kontrol etmelidir. Kendinizi kullanıcının yerine koymalı ve ürünlere göz atmalı, sepete eklemeli ve hatta her şeyin sorunsuz ve kusursuz çalıştığından emin olmak için bir test işlemi yapmalısınız.

Dijital ürünler satıyorsanız, hemen teslim edildiklerinden emin olun. Fiziksel mallar için, sistemlerinizi siparişlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için kontrol etmeniz gerekecektir.

Kontrol etmeniz gereken diğer şeyler arasında makbuzlar, faturalar, nakliye maliyeti hesaplamaları, vergiler vb. Vardır.

7. Resimleri, Videoları, Kaydırıcıları Kontrol Edin

Görüntüler ve videolar, modern web’i daha etkileşimli hale getirir. Web sitenizdeki tüm görsellerin düzgün şekilde yüklendiğinden emin olun. Web için görselleri optimize ederek WordPress’i nasıl hızlandıracağınıza dair kılavuzlarımıza bakın.

Amaçlandığı gibi çalıştıklarından emin olmak için web sitenizdeki videoları farklı cihazlar ve tarayıcılar kullanarak oynatmalısınız.

Bir WordPress kaydırıcı eklentisi kullanıyorsanız, kaydırıcının tüm tarayıcılarda ve cihazlarda tam istediğiniz gibi çalıştığından emin olun.

8. Sosyal Entegrasyonları Test Edin

Social Media Logos

Sosyal medya, herhangi bir ürünün başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinde çok önemli bir rol oynar. Bunu kaçırmadığınızdan emin olmalısınız.

Kullanıcıların Twitter, Facebook, YouTube, Instagram vb. Gibi sosyal platformlarda web sitenizle bağlantı kurmanın yollarını bulabileceğinden emin olun.

Web sitenizdeki sosyal paylaşım eklentilerinin düzgün çalıştığını doğrulamalısınız.

WordPress web sitenizde Twitter Kartlarını, Facebook Açık Grafik meta verilerini ve sosyal izleme araçlarını etkinleştirmek de iyidir.

9. Performans Testleri

Performansla ilgili sorunlar, genellikle bir web sitesinin geliştirme aşamasında ana endişedir. Ancak artık web sitenizi başlatmak üzere olduğunuza göre, web sitenizi bir kez daha test etme zamanı.

Pingdom ve Google Pagespeed aracı gibi araçları kullanarak web sitenizin hızını kontrol edin. Hız sadece kullanıcı deneyimi için önemli değil, aynı zamanda önemli bir SEO faktörüdür.

WordPress sitenizi hızlandırmanın en iyi yollarından biri, W3 Total Cache veya WP Super Cache gibi bir önbellek eklentisi yüklemek ve MaxCDN gibi bir CDN kullanmaktır.

WPEngine gibi çoğu yönetilen WordPress barındırma şirketi yerleşik önbelleğe alma ile birlikte gelir ve planlarının bir parçası olarak CDN ve yedeklemeleri içerir.

10. Google Analytics’i yükleyin

Install Google Analytics

Okuyucularınızın web sitenizle nasıl etkileşime girdiğini bilmeden gelişemezsiniz.

Google Analytics, okuyucularınızın web sitenizle nasıl etkileşimde bulunduğunu izlemenin en kolay yoludur. Ziyaretçilerinizin nereden geldiğini, sitenizde ne gördüklerini, ne zaman ayrıldıklarını ve sitenizin ne kadar iyi performans gösterdiğini size söyler.

Google Analytics’i lansmandan önce yüklemeniz önemlidir, böylece lansman çabalarınızın nasıl performans gösterdiğini izleyebilirsiniz. Ayrıca, sitenizi başlattığınız günün ve o zamandan beri sitenizin ne kadar büyüdüğünün tarihsel kaydını tutmanıza yardımcı olacaktır.

Google Analytics’in WordPress’e nasıl yükleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın. Google Analytics’in arayüzünü biraz bunaltıcı buluyorsanız, endişelenmeyin. WordPress siteniz için Google Analytics’i nasıl kullanacağınızla ilgili başlangıç kılavuzumuza bakın.

11. SEO ayarlarını kontrol edin

SEO

Arama motorları, çoğu web sitesi için tutarlı ücretsiz trafiğin en önemli kaynakları arasındadır. Web sitenizi arama motorları için optimize etmek, trafiğinizi lansmandan sonra istikrarlı bir şekilde artırmanıza yardımcı olabilir.

Tüm web sitelerimizde Yoast SEO eklentisi kullanıyoruz. WordPress için kapsamlı bir site optimizasyon yazılımıdır. Sitenizin SEO potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için Yoast tarafından WordPress SEO eklentisinin nasıl kurulup kurulacağına ilişkin eğitimimize bir göz atın.

Hepsi bu kadar, umarız bu makale, WordPress sitenizi başlatmadan önce yapılacaklar listenizi hazırlamanıza yardımcı olur. WordPress blogunuzu yönetmek ve büyütmek için 40 faydalı araç listemizi de görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.