Küçük İşletme Web Sitesi Nasıl Yapılır – Adım Adım (2021)

750 425 KreatifAjans

İnternette yeni müşteriler bulabilmek için küçük işletmeniz için bir web sitesi mi yapmak istiyorsunuz? Küçük işletme web sitesi yapmak oldukça kolay hale geldi ve hepsini bir geliştirici tutmadan kendi başınıza yapabilirsiniz. Bu yazıda, küçük işletme web sitesini nasıl kolayca yapacağınızı göstereceğiz (adım adım).

Making a small business website

Adım 0. Küçük İşletme Web Sitesi Yapmadan Önce

Eski günlerin aksine, küçük işletme web sitesi oluşturmak oldukça kolay hale geldi. Adım adım kılavuzumuzu izleyerek herhangi bir kodlama bilmeden veya bir geliştirici tutmadan kendi başınıza yapabilirsiniz.

İşte öğreneceğiniz şeylere genel bir bakış:

  • Küçük işletme web siteniz için bir alan adı seçme
  • Web sitesi barındırma satın alma
  • WordPress Kurulumu
  • Küçük işletme web siteniz için bir içerik taslağı hazırlamak
  • Sitenizin tasarımını değiştirmek için bir şablon seçme
  • Eklentileri ve uzantıları kullanarak daha fazla özellik eklemek
  • Yardım almak ve WordPress becerilerinizi geliştirmek için kaynaklar
  • Küçük İşletme Web Sitesi Yapmak İçin En İyi Platform Hangisi?

    Yeni başlayanların çoğunun yaptığı en büyük hata, bir işletme web sitesi yapmak için yanlış platformu seçmektir. Neyse ki, bu hatayı yapmamak için buradasın.

    WordPress, dünyadaki en popüler web sitesi oluşturucusudur. Tüm dünyada milyonlarca küçük işletme web sitesi dahil olmak üzere internetteki tüm web sitelerinin% 32’sine güç sağlar.

    WordPress ile ilgili en iyi şey, binlerce önceden hazırlanmış web sitesi şablonuna, uzantılarına ve eklentilerine erişmenizi sağlamasıdır. Kodlamayı öğrenmeden hemen hemen her türden web sitesini hayal edilebilir hale getirebilirsiniz.

    Bununla birlikte, bir bütçe dahilinde WordPress kullanarak küçük bir işletme web sitesinin nasıl kolayca oluşturulacağına bir göz atalım.

    Adım 1. Küçük İşletme Web Sitesi Yapmak İçin Gerekenler

    Küçük işletme web sitesi yapmak için aşağıdaki üç öğeye ihtiyacınız olacak.

  • Bir alan adı – Bu, web sitenizin kreatifajans.com gibi adı olacaktır.
  • Web sitesi barındırma – Burası web sitenizin evi ve tüm dosyalarınızın saklanacağı yer olacak
  • 60 dakikanız
  • Hazır? Hadi başlayalım.

    Adım 2. Küçük İşletme Web Sitenizi Kurma

    Kullanılabilir iki tür WordPress vardır. Barındırılan bir çözüm olan WordPress.com ve ardından kendi kendine barındırılan WordPress olarak da bilinen WordPress.org var. Farkı anlamak için WordPress.com ile WordPress.org arasındaki tam karşılaştırmamıza bakın.

    Kendi kendine barındırılan WordPress.org’u kullanacağız çünkü size tüm WordPress özelliklerine kutudan çıktığı anda anında erişim sağlayacaktır.

    Ardından, bir web sitesi oluşturmak için bir alan adına ve WordPress barındırmaya ihtiyacınız olacak.

    Web sitenizi kurmak için Bluehost kullanmanızı öneririz. Dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biridir ve resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.

    Normalde, bir alan adı için yıllık 14.99 $ ödersiniz ve web sitesi barındırma aylık 7,99 $ ‘dan başlar. Yeni başlıyorsanız, bu çok para.

    Neyse ki Bluehost, kullanıcılarımıza ücretsiz bir alan adı, ücretsiz SSL ve web sitesi barındırmada% 60 indirim sunmayı kabul etti. Temel olarak, ayda 2,75 ABD dolarına başlayabilirsiniz.

    → Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

    Devam edelim ve bir alan adı ve hosting satın alalım.

    Adım 3. Küçük İşletme Web Siteniz İçin Bir Alan Adı Seçme

    Öncelikle, Bluehost web sitesini yeni bir tarayıcı penceresinde ziyaret etmeniz ve yeşil ‘Şimdi Başlayın’ düğmesine tıklamanız gerekir.

    Getting started with Bluehost

    Sonraki sayfada, bir fiyatlandırma planı seçmeniz istenecektir. Temel ve Artı planlar, küçük işletme sahipleri arasında en popüler seçeneklerdir.

    Choose a plan

    Bir plan seçmek ve bir sonraki adıma geçmek için ‘Seç’ düğmesine tıklayın.

    Şimdi, web siteniz için bir alan adı seçmeniz istenecek.

    Choosing a domain name for your website

    İşletme Web Siteniz İçin Bir Alan Adı Bulmaya İlişkin İpuçları

    Alan adları, web sitenizin başarısı için çok önemlidir. İşletmeniz için mükemmel alan adını seçmek için biraz zaman harcamalısınız, ancak bunu fazla düşünmeyin.

  • Kullanıcılar hatırlamayı daha kolay buldukları için .com sürümüne sadık kalın (.com vs .net’e bakın – bu daha iyi)
  • Alan adınız işletmenizle ilgili olmalıdır (Örneğin, stargardening.com)
  • Tercih ettiğiniz etki alanı adı mevcut değilse, yanına coğrafi konum eklemeyi deneyin. Bu, alanınızın yerel arama sonuçlarındaki görünürlüğünü artırır (Örneğin, stargardeninghouston.com)
  • Basit, kısa ve telaffuzu kolay olsun.
  • Daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var? İşletmenizin web sitesi için en iyi alan adını nasıl seçeceğinize dair kılavuzumuza bakın.

    Setp 4. WordPress Kurulumu

    Alan adınızı seçtikten sonra, ad, adres, e-posta vb. Hesap bilgilerinizi girmeniz istenecektir.

    Bunun altında, satın alabileceğiniz bazı ekstra barındırma seçeneklerini göreceksiniz. Bu ekstraları hemen satın almanızı önermiyoruz, bu yüzden devam edin ve işaretlerini kaldırın. Gerekirse her zaman daha sonra ekleyebilirsiniz.

    Uncheck hosting extras

    Ardından, satın alma işlemini tamamlamak için ödeme bilgilerinizi eklemeniz gerekecektir.

    Satın alma işleminizi tamamladıktan sonra, web barındırma kontrol panelinize nasıl giriş yapacağınızla ilgili ayrıntıları içeren bir e-posta alacaksınız.

    Bluehost, WordPress’i sizin için otomatik olarak yükleyecek ve WordPress sitenize doğrudan barındırma kontrol panelinden giriş yapabileceksiniz.

    Bluehost hosting dashboard

    Giriş yaptıktan sonra WordPress yönetici alanını göreceksiniz. Burası web sitenizi yöneteceğiniz, ayarları değiştireceğiniz ve yeni içerik ekleyeceğiniz yerdir.

    WordPress dashboard

    Adım 5. Bir Küçük İşletme Web Sitesi için İçerik Düzeni Oluşturma

    Artık WordPress’i yüklediğinize göre, web sitesi içeriğinizin bir taslağını oluşturmanız gerekir. İyi küçük işletme web siteleri basittir ve standart bir web sitesi düzenini takip eder.

    WordPress’te yeni bir sayfa oluşturmak için Sayfalar »Yeni Sayfa Ekle’ye gidin.

    Adding a new page in WordPress

    Şu anda içerik, metin ve resimler için endişelenmeyin. Sadece basit bir başlık, biraz metin ve birkaç resim eklemek yeterli olacaktır. Bu sayfaları her zaman düzenleyebilir ve gerekirse daha fazla içerik ekleyebilirsiniz.

    Küçük işletme web sitesi düzeninde kullanılan en yaygın sayfalardan bazıları aşağıda verilmiştir.

  • Ana sayfa – Bu, web sitenizin karşılama sayfasıdır. İşletmenizin adını hizmetlerinize / ürünlerinize veya iletişim sayfanıza harekete geçirici bir mesajla ekleyin. Müşterilerinizin neden sizi seçmesi gerektiğine dair kısa bir açıklama sağlayın.
  • Hakkımızda – Müşterileriniz bir karar vermeden önce bir işletmenin arkasındaki kişiler hakkında daha fazla bilgi edinmek ister. Kullanıcılara kim olduğunuzu, iş değerlerinizi ve sektörünüzle ilgili hangi deneyime sahip olduğunuzu anlatmak için bir hakkımızda sayfası oluşturun.
  • Hizmetler / Ürünler – Sunduğunuz hizmetler veya ürünlerle ilgili ayrıntıları listelemek için bir sayfa oluşturun. Her hizmet / ürün için bir başlık ekleyin ve kısa bir açıklama sağlayın. Ayrıca fiyatlandırma ekleyebilir veya kullanıcılardan bir teklif için sizinle iletişime geçmelerini isteyebilirsiniz.
  • Bize Ulaşın – Bu, kullanıcılarınızın sizinle iletişim kurması gereken sayfadır. Kullanıcıların sizinle doğrudan iletişime geçebilmesi için bir iletişim formu eklemeniz gerekecektir. Ek olarak, işletmelerinizin fiziksel adresini veya telefon numarasını ekleyebilirsiniz.
  • Ek olarak, gerekirse daha fazla sayfa oluşturabilirsiniz. Örneğin, ayrı bir blog sayfası, her hizmet veya ürün için ayrı sayfalar ve daha fazlasını oluşturabilirsiniz.

    Adım 6. Web Siteniz İçin Bir Tasarım Seçme

    Varsayılan olarak, WordPress kullanabileceğiniz temel bir şablonla birlikte gelir. Varsayılan temayı beğenmezseniz, aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce ücretsiz ve ücretli WordPress teması vardır.

    İşletme web siteleri için en iyi WordPress temaları seçimimize göz atabilirsiniz. Daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, web siteniz için mükemmel WordPress temasını seçme konusundaki ipuçlarımıza bakın.

    Harika görünen ve tüm doğru öğelere sahip basit bir tasarım aramanızı öneririz.

    Normalde, bir işletme web sitesinin üstte bir gezinme menüsü vardır. Ana sayfada genellikle harekete geçirici mesaj içeren bir karşılama mesajı bulunur ve ardından başka bir içerik gelir.

    Example of a simple business website design

    Bir tema seçtikten sonra devam edip kurabilirsiniz. Ayrıntılı talimatlar için, bir WordPress temasının nasıl kurulacağına ilişkin başlangıç kılavuzumuza bakın.

    Her WordPress teması, görünümünü özelleştirmek için farklı ayarlarla birlikte gelir. Bu seçeneklerin çoğu, WordPress yönetici alanında Görünüm »Özelleştir sayfası altında bulunur.

    Customize your website design in WordPress

    Buradan gezinme menüleri ekleyebilir, renkleri değiştirebilir, farklı bölümler ekleyebilir veya kaldırabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Tasarımdan memnun olduğunuzda, değişikliklerinizi kaydetmek için üstteki Yayınla düğmesine tıklamayı unutmayın.

    İhtiyaçlarınıza uyan temayı bulamıyorsanız, ihtiyaçlarınıza göre özel bir tasarım oluşturmak için WordPress için popüler sürükle ve bırak sayfa oluşturucularından birini kullanabilirsiniz.

    Beaver Builder veya Divi temasını kullanmanızı öneririz.

    Adım 7. Daha Fazla Özellik Eklemek İçin WordPress Eklentilerini Kullanma

    Adding WordPress plugins

    WordPress eklentileri, WordPress siteniz için uygulamalar gibidir. Web sitenize iletişim formları, Google Analytics, kaydırıcılar ve daha fazlası gibi yeni özellikler eklemek için bunları yükleyebilirsiniz.

    Yalnızca WordPress eklenti dizininde 50.000’den fazla ücretsiz eklenti bulunmaktadır. Bu, hangi özelliği eklemek isterseniz isteyin, bunun için bir eklenti bulma şansınızın yüksek olduğu anlamına gelir.

    Her web sitesine yüklediğimiz eklentiler aşağıdadır:

  • WPForms Lite – WordPress sitenize iletişim formları ekleyin
  • Yoast SEOWordPress SEO’nuzu geliştirin ve Google’dan daha fazla trafik alın
  • MonsterInsights (Ücretsiz) – Google Analytics kullanarak ziyaretçi istatistiklerini izlemenize yardımcı olur
  • WP Super CacheÖnbellek ekleyerek web sitenizin hızını artırır
  • UpdraftPlus – Ücretsiz WordPress yedekleme eklentisi
  • Sucuri – Ücretsiz web sitesi kötü amaçlı yazılım tarayıcısı
  • Web siteniz için harika eklentilere mi ihtiyacınız var? İşletme web siteleri için temel WordPress eklentileri konusunda uzman seçimimize bakın.

    Ayrıntılı talimatlar için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    Adım 8. WordPress’i Öğrenmek

    Artık bir WordPress siteniz olduğuna göre, oyununuzu geliştirmek ve web sitenizi geliştirmek için daha fazla ipucu öğrenmek isteyebilirsiniz.

    Kreatif Ajans, dünyadaki en büyük ücretsiz WordPress kaynak sitesidir. Kreatif Ajans’da bulacağınız kullanışlı WordPress kaynakları aşağıdadır, hepsi tamamen ücretsizdir.

  • Kreatif Ajans Blog – Burası, WordPress eğitimlerimizi, nasıl yapılır ve adım adım kılavuzlarımızı yayınladığımız yerdir.
  • Kreatif Ajans Videoları – Bu adım adım videolar WordPress HIZLI öğrenmenize yardımcı olacaktır.
  • YouTube’da Kreatif Ajans – Daha fazla video talimatına mı ihtiyacınız var? 52.000’den fazla aboneye ve 7 Milyondan fazla görüntülemeye sahip YouTube kanalımıza abone olun.
  • Kreatif Ajans Dictionary – Yeni başlayanlar için WordPress dilini kullanmaya başlamak ve tanımak için en iyi yer.
  • Kreatif Ajans BlueprintKreatif Ajans’da kullandığımız eklentilere, araçlara ve hizmetlere göz atın.
  • Kreatif Ajans Fırsatları – Kreatif Ajans kullanıcıları için WordPress ürün ve hizmetlerinde özel indirimler.
  • Google’ı Kreatif Ajans’da arama teriminizin sonuna ‘wpbeginner’ ekleyerek de kullanabilirsiniz.

    Bir cevap bulamazsanız, iletişim formumuzu kullanarak bize ulaşmaktan çekinmeyin. Sorunuza cevap vermek veya sizi doğru yöne yönlendirmek için elimizden geleni yapacağız.

    Bu makalenin, küçük işletme web sitesi yapmayı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için eksiksiz WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.