İnternette yeni müşteriler bulabilmek için küçük işletmeniz için bir web sitesi mi yapmak istiyorsunuz? Küçük işletme web sitesi yapmak oldukça kolay hale geldi ve hepsini bir geliştirici tutmadan kendi başınıza yapabilirsiniz. Bu yazıda, küçük işletme web sitesini nasıl kolayca yapacağınızı göstereceğiz (adım adım).
Adım 0. Küçük İşletme Web Sitesi Yapmadan Önce
Eski günlerin aksine, küçük işletme web sitesi oluşturmak oldukça kolay hale geldi. Adım adım kılavuzumuzu izleyerek herhangi bir kodlama bilmeden veya bir geliştirici tutmadan kendi başınıza yapabilirsiniz.
İşte öğreneceğiniz şeylere genel bir bakış:
Küçük İşletme Web Sitesi Yapmak İçin En İyi Platform Hangisi?
Yeni başlayanların çoğunun yaptığı en büyük hata, bir işletme web sitesi yapmak için yanlış platformu seçmektir. Neyse ki, bu hatayı yapmamak için buradasın.
WordPress, dünyadaki en popüler web sitesi oluşturucusudur. Tüm dünyada milyonlarca küçük işletme web sitesi dahil olmak üzere internetteki tüm web sitelerinin% 32’sine güç sağlar.
WordPress ile ilgili en iyi şey, binlerce önceden hazırlanmış web sitesi şablonuna, uzantılarına ve eklentilerine erişmenizi sağlamasıdır. Kodlamayı öğrenmeden hemen hemen her türden web sitesini hayal edilebilir hale getirebilirsiniz.
Bununla birlikte, bir bütçe dahilinde WordPress kullanarak küçük bir işletme web sitesinin nasıl kolayca oluşturulacağına bir göz atalım.
Adım 1. Küçük İşletme Web Sitesi Yapmak İçin Gerekenler
Küçük işletme web sitesi yapmak için aşağıdaki üç öğeye ihtiyacınız olacak.
Hazır? Hadi başlayalım.
Adım 2. Küçük İşletme Web Sitenizi Kurma
Kullanılabilir iki tür WordPress vardır. Barındırılan bir çözüm olan WordPress.com ve ardından kendi kendine barındırılan WordPress olarak da bilinen WordPress.org var. Farkı anlamak için WordPress.com ile WordPress.org arasındaki tam karşılaştırmamıza bakın.
Kendi kendine barındırılan WordPress.org’u kullanacağız çünkü size tüm WordPress özelliklerine kutudan çıktığı anda anında erişim sağlayacaktır.
Ardından, bir web sitesi oluşturmak için bir alan adına ve WordPress barındırmaya ihtiyacınız olacak.
Web sitenizi kurmak için Bluehost kullanmanızı öneririz. Dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biridir ve resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.
Normalde, bir alan adı için yıllık 14.99 $ ödersiniz ve web sitesi barındırma aylık 7,99 $ ‘dan başlar. Yeni başlıyorsanız, bu çok para.
Neyse ki Bluehost, kullanıcılarımıza ücretsiz bir alan adı, ücretsiz SSL ve web sitesi barındırmada% 60 indirim sunmayı kabul etti. Temel olarak, ayda 2,75 ABD dolarına başlayabilirsiniz.
→ Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←
Devam edelim ve bir alan adı ve hosting satın alalım.
Adım 3. Küçük İşletme Web Siteniz İçin Bir Alan Adı Seçme
Öncelikle, Bluehost web sitesini yeni bir tarayıcı penceresinde ziyaret etmeniz ve yeşil ‘Şimdi Başlayın’ düğmesine tıklamanız gerekir.
Sonraki sayfada, bir fiyatlandırma planı seçmeniz istenecektir. Temel ve Artı planlar, küçük işletme sahipleri arasında en popüler seçeneklerdir.
Bir plan seçmek ve bir sonraki adıma geçmek için ‘Seç’ düğmesine tıklayın.
Şimdi, web siteniz için bir alan adı seçmeniz istenecek.
İşletme Web Siteniz İçin Bir Alan Adı Bulmaya İlişkin İpuçları
Alan adları, web sitenizin başarısı için çok önemlidir. İşletmeniz için mükemmel alan adını seçmek için biraz zaman harcamalısınız, ancak bunu fazla düşünmeyin.
Daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var? İşletmenizin web sitesi için en iyi alan adını nasıl seçeceğinize dair kılavuzumuza bakın.
Setp 4. WordPress Kurulumu
Alan adınızı seçtikten sonra, ad, adres, e-posta vb. Hesap bilgilerinizi girmeniz istenecektir.
Bunun altında, satın alabileceğiniz bazı ekstra barındırma seçeneklerini göreceksiniz. Bu ekstraları hemen satın almanızı önermiyoruz, bu yüzden devam edin ve işaretlerini kaldırın. Gerekirse her zaman daha sonra ekleyebilirsiniz.
Ardından, satın alma işlemini tamamlamak için ödeme bilgilerinizi eklemeniz gerekecektir.
Satın alma işleminizi tamamladıktan sonra, web barındırma kontrol panelinize nasıl giriş yapacağınızla ilgili ayrıntıları içeren bir e-posta alacaksınız.
Bluehost, WordPress’i sizin için otomatik olarak yükleyecek ve WordPress sitenize doğrudan barındırma kontrol panelinden giriş yapabileceksiniz.
Giriş yaptıktan sonra WordPress yönetici alanını göreceksiniz. Burası web sitenizi yöneteceğiniz, ayarları değiştireceğiniz ve yeni içerik ekleyeceğiniz yerdir.
Adım 5. Bir Küçük İşletme Web Sitesi için İçerik Düzeni Oluşturma
Artık WordPress’i yüklediğinize göre, web sitesi içeriğinizin bir taslağını oluşturmanız gerekir. İyi küçük işletme web siteleri basittir ve standart bir web sitesi düzenini takip eder.
WordPress’te yeni bir sayfa oluşturmak için Sayfalar »Yeni Sayfa Ekle’ye gidin.
Şu anda içerik, metin ve resimler için endişelenmeyin. Sadece basit bir başlık, biraz metin ve birkaç resim eklemek yeterli olacaktır. Bu sayfaları her zaman düzenleyebilir ve gerekirse daha fazla içerik ekleyebilirsiniz.
Küçük işletme web sitesi düzeninde kullanılan en yaygın sayfalardan bazıları aşağıda verilmiştir.
Ek olarak, gerekirse daha fazla sayfa oluşturabilirsiniz. Örneğin, ayrı bir blog sayfası, her hizmet veya ürün için ayrı sayfalar ve daha fazlasını oluşturabilirsiniz.
Adım 6. Web Siteniz İçin Bir Tasarım Seçme
Varsayılan olarak, WordPress kullanabileceğiniz temel bir şablonla birlikte gelir. Varsayılan temayı beğenmezseniz, aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce ücretsiz ve ücretli WordPress teması vardır.
İşletme web siteleri için en iyi WordPress temaları seçimimize göz atabilirsiniz. Daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, web siteniz için mükemmel WordPress temasını seçme konusundaki ipuçlarımıza bakın.
Harika görünen ve tüm doğru öğelere sahip basit bir tasarım aramanızı öneririz.
Normalde, bir işletme web sitesinin üstte bir gezinme menüsü vardır. Ana sayfada genellikle harekete geçirici mesaj içeren bir karşılama mesajı bulunur ve ardından başka bir içerik gelir.
Bir tema seçtikten sonra devam edip kurabilirsiniz. Ayrıntılı talimatlar için, bir WordPress temasının nasıl kurulacağına ilişkin başlangıç kılavuzumuza bakın.
Her WordPress teması, görünümünü özelleştirmek için farklı ayarlarla birlikte gelir. Bu seçeneklerin çoğu, WordPress yönetici alanında Görünüm »Özelleştir sayfası altında bulunur.
Buradan gezinme menüleri ekleyebilir, renkleri değiştirebilir, farklı bölümler ekleyebilir veya kaldırabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Tasarımdan memnun olduğunuzda, değişikliklerinizi kaydetmek için üstteki Yayınla düğmesine tıklamayı unutmayın.
İhtiyaçlarınıza uyan temayı bulamıyorsanız, ihtiyaçlarınıza göre özel bir tasarım oluşturmak için WordPress için popüler sürükle ve bırak sayfa oluşturucularından birini kullanabilirsiniz.
Beaver Builder veya Divi temasını kullanmanızı öneririz.
Adım 7. Daha Fazla Özellik Eklemek İçin WordPress Eklentilerini Kullanma
WordPress eklentileri, WordPress siteniz için uygulamalar gibidir. Web sitenize iletişim formları, Google Analytics, kaydırıcılar ve daha fazlası gibi yeni özellikler eklemek için bunları yükleyebilirsiniz.
Yalnızca WordPress eklenti dizininde 50.000’den fazla ücretsiz eklenti bulunmaktadır. Bu, hangi özelliği eklemek isterseniz isteyin, bunun için bir eklenti bulma şansınızın yüksek olduğu anlamına gelir.
Her web sitesine yüklediğimiz eklentiler aşağıdadır:
Web siteniz için harika eklentilere mi ihtiyacınız var? İşletme web siteleri için temel WordPress eklentileri konusunda uzman seçimimize bakın.
Ayrıntılı talimatlar için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.
Adım 8. WordPress’i Öğrenmek
Artık bir WordPress siteniz olduğuna göre, oyununuzu geliştirmek ve web sitenizi geliştirmek için daha fazla ipucu öğrenmek isteyebilirsiniz.
Kreatif Ajans, dünyadaki en büyük ücretsiz WordPress kaynak sitesidir. Kreatif Ajans’da bulacağınız kullanışlı WordPress kaynakları aşağıdadır, hepsi tamamen ücretsizdir.
Google’ı Kreatif Ajans’da arama teriminizin sonuna ‘wpbeginner’ ekleyerek de kullanabilirsiniz.
Bir cevap bulamazsanız, iletişim formumuzu kullanarak bize ulaşmaktan çekinmeyin. Sorunuza cevap vermek veya sizi doğru yöne yönlendirmek için elimizden geleni yapacağız.
Bu makalenin, küçük işletme web sitesi yapmayı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için eksiksiz WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.
Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.