Küçük İşletmeler için En İyi 6 Muhasebe Yazılımı (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans

Kreatif Ajans’daki pek çok okuyucu web uzmanlarıdır ve son zamanlarda aldığımız sorulardan biri şuydu: web profesyonelleri için en iyi muhasebe yazılımı hangisidir? Kendi işinizde çalışmak, hesaplarınızı korumanızı, kazançları, giderleri, vergileri, faturaları ve daha fazlasını izlemenizi gerektirir. Neyse ki, süreci düzene sokmanıza yardımcı olabilecek gerçekten harika bazı yazılımlar var. Bu makalede, küçük işletmeler ve web profesyonelleri için en iyi muhasebe yazılımını özenle seçtik.

Best Accounting Software for Small Businesses

Neden Bir Muhasebe Yazılımı Kullanmalı?

Yeni başladığınızda, mali durumunuzu yönetmek için basit bir elektronik tablo kullanabilirsiniz. Ancak geliriniz ve giderleriniz arttıkça işler daha karmaşık hale gelir.

Faturaları, çevrimiçi ödemeleri, diğer gelirleri, giderleri ve vergileri takip etmeniz gerekecektir. Süreci düzene sokmazsanız, bu şeylere daha fazla zaman harcayacak ve yine de bunları düzgün bir şekilde yapamayacaksınız.

Bir muhasebe yazılımı, mali durumunuzu kolayca takip etmenize, faturaları yönetmenize, muhasebe işlemlerini yapmanıza ve vergileri hesaplamanıza yardımcı olur. Bu, paranızı daha verimli yönetmenizi sağlarken tonlarca zaman kazanmanıza yardımcı olur.

Bununla birlikte, web uzmanları, serbest çalışanlar ve küçük işletmeler için en iyi muhasebe yazılımlarından bazılarına bir göz atalım.

Profesyoneller için En İyi Muhasebe Yazılımı

Dünya çapında binlerce profesyonel tarafından kullanılan en iyi muhasebe yazılımına bakacağız. Amacımız, kullanımı kolay, uygun fiyatlı olanları öne çıkarmak ve gerekli özellikleri sunmaktır.

1. QuickBooks

QuickBooks, web profesyonelleri ve serbest çalışanlar için en popüler muhasebe yazılımlarından biridir. Tüm işlemlerinizi otomatik olarak kaydetmek için banka hesaplarınıza, PayPal’a ve kredi kartlarınıza kolayca bağlayabilirsiniz.

Ayrıca müşterilerinize fatura göndermenize ve bunları uygulama içinde takip etmenize olanak tanır. Müşterileriniz ayrıca faturalarındaki ödeme düğmesine tıklayarak doğrudan ödeme yapabilirler.

QuickBooks, muhasebeci olmayanlar için muhasebeyi kolaylaştırır. Size mali durumunuza hızlı bir genel bakış sağlayan güzel raporların yanı sıra tüm harcamalarınız, kazançlarınız ve faturalarınızın ayrıntılı raporlarıyla birlikte gelir.

QuickBooks kullanmanın bir başka yararı da vergileri yönetme becerisidir. TurboTax gibi bir yazılım kullanıyorsanız, QuickBooks vergilerinizi bildirirken size bir ton zaman kazandırabilir.

Hareket halindeyken makbuzları kaydetmenize, finansmanı yönetmenize ve raporları görüntülemenize olanak tanıyan, mobil cihazlar için kullanımı kolay uygulamalarla birlikte gelir.

Fiyatlandırma: Küçük İşletme planları 10 $ / ay’dan, Serbest Meslek planları 5 $ / ay’dan başlamaktadır.

2. Godaddy Defter Tutma

Çoğunuz muhtemelen GoDaddy’yi dünyanın en büyük alan adı kayıt şirketlerinden biri olarak biliyorsunuzdur. Bununla birlikte, küçük işletmeler için bulut tabanlı bir defter tutma yazılımı dahil olmak üzere bir dizi başka hizmet sunarlar.

GoDaddy Defter Tutma, bankanızı, kredi kartınızı, Amazon, Etsy, eBay veya PayPal satıcı hesaplarınızı muhasebe platformlarıyla senkronize etmenize olanak tanır. Daha sonra tüm işlemlerinizi otomatik olarak izler ve bunları her zaman en üstte görünen toplam kar ve zarar raporunuzla birlikte görüntüler.

Ayrıca, yinelenen faturalarla kolay fatura yönetimi ve Stripe veya PayPal aracılığıyla entegre ödemeler içerir. Daha basit muhasebe çözümü arayan serbest çalışanlar ve küçük işletmeler için harikadır, ancak listedeki diğer uygulamalarda bulacağınız bazı gelişmiş özelliklerden yoksundur.

Fiyatlandırma: Aylık 3.99 $ ‘dan başlayan fiyatlarla.

3. Yeni kitaplar

FreshBooks, serbest çalışanlar için ideal bir yazılımdır. Serbest çalışanlar ve serbest meslek sahipleri için fatura göndermek ve takip etmek için en kolay uygulamalardan biridir.

Ayrıca harcamalarınızı takip etmenize, makbuzları kaydetmenize, üzerinde çalıştığınız projeleri yönetmenize ve müşterilerden ödeme almanıza olanak tanır. Ödemeleri doğrudan yatırmak için banka hesaplarınızla bağlantı kurar.

FreshBooks kontrol panelinde muhasebeyi herkes için son derece basit hale getiren güzel raporlar var. Size hareket halindeyken bir şeyler görme ve yönetme özgürlüğü veren bir mobil uygulamaya sahiptir.

Fiyatlandırma: Ayda 15 $ ‘dan başlayan fiyatlarla.

4. Xero

Xero, profesyoneller ve küçük işletme web siteleri için bir başka güçlü web tabanlı muhasebe yazılımıdır. İşletmeniz büyüdükçe büyüyen planlar ve özellikler sunar.

Xero, kolayca fatura göndermenize, ödemeleri kabul etmenize, banka işlemlerini görüntülemenize, kişileri yönetmenize ve daha pek çok şeye yardımcı olur. Çok para birimli hesaplar oluşturabilir, çalışanlarınız varsa maaş bordrosunu yönetebilir ve hatta uygulama içinden projelerinizi yönetebilirsiniz.

Güzel raporlama araçlarıyla basit ve kullanımı kolay bir arayüz sunar. Birçoğunu muhtemelen serbest çalışan olarak asla kullanmayacağınız pek çok özelliğe sahiptir, ancak işiniz büyüdükçe bunlara ihtiyacınız olabilir.

Fiyatlandırma: Başlangıç planı aylık 9 dolardır, ancak çok sınırlıdır. Aylık 30 dolara mal olan standart plana ihtiyacınız olacak.

5. Dalga

Wave, küçük işletmeler için ücretsiz bir muhasebe yazılımı sunar. Banka ve kredi kartı hesaplarınızı uygulamaya bağlayarak tüm mali durumunuzu kolayca yönetmenizi sağlar. Ardından tüm işlemlerinizi izler ve bunları anlaşılması kolay raporlar halinde sunar.

Ayrıca manuel, otomatik ve yinelenen faturalar göndermenize olanak tanır. Mobil uygulama ile hareket halindeyken makbuzları kaydedebilir ve her şeyi her yerden takip edebilirsiniz.

Temel yazılımın kullanımı ücretsizdir. Ancak, kredi kartı ödemeleri için işlem başına% 2,9 + 30 sent ve ACH transferleri için işlem başına% 1 işlem ücreti vardır. Çalışanlarınız varsa, maaş bordrosu yazılımının ücretli olduğunu ve ücretsiz plana dahil olmadığını bilmelisiniz.

Fiyatlandırma: ücretsiz muhasebe yazılımı, işlem ücretleri ve ücretli maaş bordrosu yazılımı.

6. Zoho Kitapları

Zoho, iyi bilinen bir CRM yazılımıdır. Zoho Books ile uygulama paketlerine profesyonel muhasebe yazılımı eklerler. Zoho’yu kullanarak elde edeceğiniz en büyük avantaj, CRM uygulamalarını kullandığınız zamandır.

Ekosistemlerindeki diğer uygulamalarla ve ayrıca birkaç ödeme ağ geçidi, banka hesapları ve kredi kartlarınızla iyi bir şekilde bağlanır. Bu, muhasebe işlemlerinizi tamamen otomatikleştirmenizi sağlar.

Ayrıca, müşteri portallarına erişim vererek müşterilerinizle işlemleri paylaşabilirsiniz. Müşterileriniz tarafından daha hızlı ödeme almak için Toplu ödeme özelliğini bile etkinleştirebilirsiniz.

Fiyatlandırma: Aylık 9 $ ‘dan başlayan fiyatlarla.

Sonuç

En kapsamlı çözümü arıyorsanız, QuickBooks’u kullanmanızı öneririz.

Sadece basit bir çözüm isteyen küçük bir işletme sahibiyseniz, GoDaddy Defter Tutma’ya bir göz atmanızı öneririz.

Bu makalenin küçük işletmeler, profesyoneller ve serbest çalışanlar için en iyi muhasebe yazılımını bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Küçük işletmeler için en iyi işletme telefon hizmetleri ve en iyi e-posta pazarlama hizmetleri hakkındaki makalemizi de görmek isteyebilirsiniz.