Kullanıcıları WordPress’te Rastgele Bir Gönderiye Yönlendirme

750 425 KreatifAjans

Kullanıcıları rastgele bir gönderiye yönlendirmek ister misiniz? Rastgele bir gönderi, kullanıcıların daha eski makaleleri keşfetmesine ve blog arşivlerinizde gizli olan gönderileri okumasına olanak tanır. Bu makalede, kullanıcıları WordPress’te rastgele bir gönderiye kolayca nasıl yönlendireceğinizi göstereceğiz.

How to redirect users to a random post in WordPress

Neden Kullanıcıları Rastgele Gönderiye Yönlendirmelisiniz?

Varsayılan olarak, WordPress gönderileri ters kronolojik sırayla (en yeniden en eskiye) görünür, böylece kullanıcılarınız önce en son gönderiyi okuyacaktır. Blogunuza düzenli olarak yazarsanız, kullanıcılarınız eski makalelerinizi keşfedemeyebilir.

Bu sorunun üstesinden gelmenin bir yolu, blogunuzun kenar çubuğunda rastgele gönderiler görüntülemektir. Sayfa görünümlerinizi artırırken kullanıcılarınızın yeni içerik keşfetmesine olanak tanır.

Ayrıca, kullanıcıları 404 hata sayfasından rastgele bir gönderiye yönlendirebilir veya bloglarınızın özel arşiv sayfasına, kullanıcıları rastgele bir gönderiye götüren bir ‘Beni Şaşırt’ düğmesi ekleyebilirsiniz.

Bununla birlikte, kullanıcıları WordPress’te rastgele bir gönderiye nasıl yönlendireceğimize bir göz atalım.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Eğitim videosunu izlemek istemiyorsanız, aşağıdaki metin sürümünü okumaya devam edebilirsiniz:

Kullanıcıları WordPress’te Rastgele Bir Gönderiye Yönlendirme

Yapmanız gereken ilk şey, Redirect URL to Post eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından, yönlendirme için URL sorgu parametrelerini WordPress eklentileri sayfasında göreceksiniz. Bu eklentinin başka ayar sayfası yok.

Kullanıcıları rastgele gönderilere, en son gönderilere ve diğer eski makalelere yönlendirmek için yazılarınızda ve sayfalarınızda bu sorgu parametrelerinden herhangi birini kullanabilirsiniz.

Redirect URL parameters

Kullanıcıları rastgele bir gönderiye yönlendirmek için, rasgele gönderi sorgu parametresini buradan kopyalamanız ve bunu hata sayfalarınıza ve diğer sayfalara bir bağlantı olarak eklemeniz gerekir.

Bağlantıya tıklamak, kullanıcıları farklı bir rastgele gönderiye yönlendirecektir.

Blogunuza yeniden yönlendirme için bir düğme de ekleyebilirsiniz. Rastgele gönderi düğmesini görüntülemek için bu kısa kodu WordPress yazılarınıza ve sayfalarınıza eklemeniz yeterlidir.

[redirect_to_post_button]

Kullanıcılar bu düğmeye tıkladıklarında, web sitenizdeki rastgele bir gönderiye yönlendirilecekler.

Random post button

Bu makalenin, kullanıcıları WordPress’te rastgele bir gönderiye nasıl yönlendireceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Site aramanızı iyileştirmek için en iyi WordPress arama eklentileri konusunda uzman seçimimizi de görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.