Kullanıcıların WordPress Hesaplarını Silmelerine Nasıl İzin Verilir?

750 425 KreatifAjans

Kullanıcıların kendi WordPress hesaplarını silmesine izin vermek istiyor musunuz? WordPress sitenizde kullanıcı kaydına izin verirseniz ve bir kullanıcı artık hesabını korumak istemiyorsa, sizden hesabını silmenizi manuel olarak istemesi gerekecektir. Bu makalede, kullanıcıların WordPress hesaplarını hesap alanlarından silmelerine nasıl izin vereceğinizi göstereceğiz.

Allow users to delete their accounts in WordPress

Kullanıcıların WordPress Kaydını Silmelerine Neden İzin Verilsin?

Birçok WordPress web sitesi, kullanıcıların kaydolmasına ve oturum açmasına izin verir. Bu, üyelik web siteleri, kullanıcıların gönderdiği gönderileri kabul eden bloglar veya çevrimiçi bir mağaza olabilir.

Kullanıcılar WordPress hesaplarını kaydettikten sonra kendi başlarına silemezler. Bilgilerini silmek için size bir iletişim formu aracılığıyla manuel olarak sormaları gerekecek.

Web sitesi sahipleri, kullanıcının katkıda bulunduğu içeriği saklamak veya en azından e-posta adreslerine sahip olmak isteyebilir. Bununla birlikte, kullanıcılara bilgilerinin kontrolünü verirseniz, web sitenizdeki etkileşimlerinde kendilerini daha güvende hissedebilirler.

Bununla birlikte, kullanıcıların WordPress’teki kayıtlarını silmelerine ve WordPress hesap bilgilerini tamamen silmelerine nasıl kolayca izin verileceğini görelim.

Kullanıcıların WordPress Hesaplarını Silmelerine İzin Verme

Yapmanız gereken ilk şey, Beni Sil eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmeden sonra, eklenti ayarlarını yapılandırmak için WordPress yönetici alanınızdaki Ayarlar »Beni Sil sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Delete Me settings

Öncelikle kendi profillerini silebilecek kullanıcı rollerini seçmek istiyorsunuz. Profil sayfalarında görecekleri bağlantı stilini ve metni de seçebilirsiniz.

Varsayılan olarak, hesap silindikten sonra eklenti kullanıcıları sitenizin ana sayfasına yönlendirecektir. Ancak, bunu değiştirebilir ve teşekkür sayfası gibi yeniden yönlendirme için özel bir URL sağlayabilirsiniz. Ek olarak, kullanıcı yorumlarını silmeyi de seçebilirsiniz.

Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Şimdi, daha önce seçtiğiniz kullanıcı rolleri altında bir kullanıcı hesabına geçmeniz gerekecek. Giriş yaptıktan sonra devam edin ve Profil sayfasını ziyaret edin; kullanıcıların tıklayarak hesaplarını silebilecekleri yeni bir bölüm göreceksiniz.

Delete account link on user profile page

Bir kullanıcı bağlantıya tıkladığında, bir hesabı silmenin erişimini ve tüm içeriğini sileceğine dair bir uyarı gösterilir. Kullanıcı kabul ettiğinde, bu eklenti devam edecek ve hesabını silecektir.

Özel Kullanıcı Profili Sayfasına Hesap Silme Bağlantısını Ekleme

Özel bir kullanıcı profili sayfası kullanıyorsanız, kullanıcıların WordPress hesaplarını silmesine bu şekilde izin verebilirsiniz.

Özel profil sayfası şablonunuza aşağıdaki kısa kodu eklemeniz yeterlidir:

[plugin_delete_me]Delete Your Account[/plugin_delete_me]

Not: Bir kullanıcı hesabını sildiğinde, tüm içeriğini de (gönderiler, sayfalar, özel gönderi türleri) siler veçöp kutusuna taşır.

Bir kullanıcı aynı e-posta adresini kullanarak yeni bir hesaba yeniden kaydolabilir, ancak bu, daha önce katkıda bulundukları içeriği kurtarmayacaktır. Ancak, bir site yöneticisi olarak, kalıcı olarak silinmemişse çöp kutusundaki içeriği kurtarabilirsiniz.

Bu makalenin, kullanıcıların WordPress kayıtlarını silmelerine nasıl izin vereceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için adım adım WordPress güvenlik kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.