Kullanıcıların WordPress Yorumlarına Resim Yüklemesine Nasıl İzin Verilir?

750 425 KreatifAjans

Görseller ve yorumlar, sitenize kullanıcı katılımını artırmak için güçlü araçlardır. Bu, Facebook’un kullanıcıların yorumlarıyla birlikte resim yüklemelerine izin vermesinin nedenlerinden biridir. Aynı işlevselliği WordPress yorumlarına ekleyebileceğinizi söylesek ne olur? Sitenizin nişine ve hedef kitlesine bağlı olarak, bu, sitenize kullanıcı katılımını önemli ölçüde artırabilir. Bu yazıda, kullanıcıların WordPress yorumlarına nasıl resim yüklemesine izin vereceğinizi göstereceğiz.

How to Allow Users to Upload Images in WordPress

Video Sürümü

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Kullanıcıların WordPress Yorumlarına Resim Yüklemesine İzin Verin

Yapmanız gereken ilk şey, Comment Attachment eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, WordPress yönetici alanınızdaki Ayarlar »Tartışma sayfasına gitmeniz ve Yorum Ekleme bölümüne ilerlemeniz gerekir.

Comment Settings

Bu sayfada, WordPress yazılarınızın ve sayfalarınızın yorumlar bölümünde resim eki alanını görüntülemek için ayarları yönetebilirsiniz. Bu ayarlar, yorum alanının konumunu, alan başlığını, gerekli seçeneği, dosya türlerini, görüntü eki boyutunu ve daha fazlasını içerir.

Kullanıcılarınızın bir belge, PDF, powerpoint sunusu, excel elektronik tablosu ve daha fazlasını eklemesine de izin verebilirsiniz. Yorum eki ayarlarında dosya türü seçeneklerini kontrol edin.

Allowed File Types

İşiniz bittiğinde, ayarlarınızı kaydetmek için Değişiklikleri Kaydet düğmesine tıklayın.

Bundan sonra, WordPress sitenizdeki herhangi bir gönderi sayfasına gidin ve yorum alanında aşağıdaki ekran görüntüsü gibi bir resim yükleme alanı göreceksiniz:

Add Attachment in Comment

Kullanıcılar tarafından yüklenen tüm resimler WordPress medya kitaplığınızda saklanır. Bir kullanıcı tarafından yüklenmiş bir görüntüyü silmek istiyorsanız, Ortam »Kitaplığı’na gitmeniz, görüntüyü bulmanız ve ardından silmeniz gerekir.

Not: Bu, yorum metnini etkilemeden görüntüyü yorumdan siler.

Kullanıcılara ne tür ekler yükleyebileceklerini bildirmek için sitenize bazı yorum gönderme yönergeleri eklemeniz iyi olacaktır. Bir örnek için Kreatif Ajans’ın yorum politikası sayfasına bakabilirsiniz. Daha sonra, WordPress yorum formundaki yorum politikası metninize bir bağlantı ekleyebilirsiniz.

Görsellerin doğası gereği, sitenizde görünmeden önce tüm yorumları denetlemek isteyebilirsiniz. Bunu, yorum denetimini etkinleştirerek yapabilir ve sitenizde yorumları onaylandığında kullanıcıları bilgilendirebilirsiniz.

WordPress gönderilerine veya sayfalarına daha fazla kullanıcı çekmek için toplam yorum sayısını da görüntüleyebilirsiniz.

Yorumlarınızdaki medya yeteneklerini daha da artırmak için, WordPress’teki yorumlar için oEmbed desteğini etkinleştirebilirsiniz. Bu, kullanıcılarınızın yükledikleri resimlerin yanı sıra YouTube videoları, tweetler, flickr fotoğrafları ve daha fazlasını yerleştirmesine olanak tanır.

Bu makalenin, kullanıcıların WordPress yorumlarına nasıl resim yüklemesine izin vereceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress blog yazılarınız hakkında daha fazla yorum alma konusundaki ipuçlarımızı da görmek isteyebilirsiniz.