Kullanıcıların WordPress’te Uygunsuz Yorumları Bildirmesine Nasıl İzin Verilir?

750 425 KreatifAjans

Facebook gruplarının en iyi yanlarından biri, kullanıcıların uygunsuz yorumları bildirmesine izin vermesidir.

Bu, yöneticilerin ve moderatörlerin gruptan saldırgan, kaba ve incitici yorumları kolayca kaldırmasına olanak tanır. WordPress, kullanıcıların uygunsuz yorumları bildirmesine izin veren bir çözüme sahip olsaydı güzel olmaz mıydı?

Bu makalede, kullanıcıların WordPress’teki uygunsuz yorumları bildirmesine izin vererek yorum denetimini nasıl kitle kaynaklı yapacağınızı göstereceğiz.

Kullanıcıların WordPress’te Uygunsuz Yorumları Bildirmelerine Neden İzin Verilsin?

WordPress’te yorum spam’iyle mücadele edecek araçlara sahip olsalar da, troller genellikle gönderilerinize olumsuz yorumlar almanın yollarını bulurlar.

Web sitenizde görünen saldırgan, kaba ve incitici kelimeler marka imajınıza zarar verebilir ve işinizi olumsuz yönde etkileyebilir.

Web siteniz çok sayıda yorum alırsa, olumsuz yorumların çatlaklardan kaymamasını sağlamak için her yorumu okumanız gerekir.

Kaynaklara sahip değilseniz bu son derece zordur.

Kullanıcıların uygunsuz yorumları bildirmesine izin vererek, bu görevi okuyucularınıza, Facebook gruplarının yaptığı gibi, kitlesel kaynak olarak sunabilirsiniz.

Reporting inappropriate comment on Facebook

Kullanıcılarınızın sizin için gözden geçirmeniz ve kaldırmanız için uygunsuz yorumları yakalayıp bildirmesine izin verin. Kullanıcıların yorumları bildirmelerine / işaretlemelerine izin verirseniz, kötü yorumları silerek hızlı bir şekilde yanıtlayabilirsiniz.

Bu, olumsuz yorumları kolayca yakalamanıza olanak tanır ve kullanıcılarınıza sitenize yeni bir katılım yolu ile birlikte bir topluluk duygusu verir.

Kullanıcıların WordPress’teki yorumları rapor etmelerine nasıl kolayca izin verebileceğinize bir göz atalım.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Kullanıcıların WordPress’te Uygunsuz Yorumları Bildirmesine İzin Verme

Yapmanız gereken ilk şey, Zeno Report Comments eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından, WordPress yönetici alanınızdaki Ayarlar »Tartışma sayfasına gitmeniz ve ‘Yorum işaretlemeye izin ver’ seçeneğine gitmeniz gerekir.

Ardından, ‘Ziyaretçilerinizin bir yorumu uygunsuz olarak işaretlemesine izin verin’ seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin.

Allow Comment Flagging Option in WordPress Discussion Settings

Tamamlandığında, ayarlarınızı kaydetmek için Kaydet düğmesine tıklamanız gerekir.

Ayarlar kaydedildikten sonra, ‘Yorum işaretlemeye izin ver’ seçeneğinin altında ek seçenekler göreceksiniz.

İlk olarak, bir ‘İşaretleme eşiği’ seçeneği göreceksiniz. Bu, temel olarak, bir yorum manuel inceleme için işaretlenmeden önce birkaç rapor ayarlamanıza olanak tanır. Bu sayıyı 1 olarak ayarlamanızı öneririz, ancak istediğiniz kadar yüksek tutabilirsiniz.

İkinci olarak, manuel denetim için bir yorum gönderildiğinde bir e-posta almak isteyip istemediğinizi seçmenize izin veren bir ‘Yönetici bildirimleri’ seçeneği vardır.

Üçüncü seçenek, ‘Yönetici bildirimleri’ni etkinleştirmenize veya devre dışı bırakmanıza da olanak tanır. WordPress’in, bir yorumun uygunsuz olduğu her bildirildiğinde yöneticilere bir e-posta göndermesini istiyorsanız, yanındaki kutuyu işaretleyebilirsiniz.

Zeno Report Comments Plugin Settings WordPress

Sitenizin aldığı yorumların sayısına bağlı olarak, bu bildirimler çok zor olabilir. Daha kolay bir çözüm, e-posta bildirimlerini devre dışı bırakmak ve yorumlarınızı her gün incelemektir.

Ayarları yapılandırmayı tamamladığınızda, Kaydet düğmesine tıkladığınızdan emin olun.

Blogunuzda bir yorum seçeneğinin nasıl göründüğünü önizlemek için web sitenizde bir blog yazısı açmanız yeterlidir.

Sitenizdeki her yorumun altında ‘Yorumu bildir’ bağlantısı görünmeye başlayacaktır. Kullanıcılar, olumsuz bir yorum bildirmek için bu bağlantıya tıklayabilir.

Report Comment Option on WordPress Comments

Bir kullanıcı bir yorum bildirdiğinde, eklenti hızlı bir AJAX geri bildirimi gösterecektir.

AJAX feedback after a Comment is Reported in WordPress

Bir yorumun rapor sayısı işaretleme eşiğine ulaştığında, site yöneticisi veya düzenleyicinin incelemesi için denetim kuyruğuna geri gönderilir. Silme veya yeniden onaylama seçeneğiniz var.

Reported Comment for Moderation in WordPress

Bu makalenin, kullanıcıların WordPress’teki uygunsuz yorumları bildirmesine nasıl izin vereceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, kullanıcıların WordPress’teki yorumlarını düzenlemelerine ve WordPress yorum formuna reCAPTCHA’nın nasıl ekleneceğine ilişkin kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.