Kullanıcıların WordPress sitenizdeki yazıları ve sayfaları filtrelemesine izin vermek ister misiniz? Son zamanlarda, kullanıcılarımızdan biri bize, WordPress sitelerine, kullanıcıların gönderileri kategoriye, etiketlere, gönderi türlerine vb. Göre filtrelemelerine olanak tanıyan filtreleri nasıl ekleyebileceğimizi sordu. Bu makalede, kullanıcıların WordPress’teki yayınları ve sayfaları nasıl filtrelemesine izin vereceğinizi göstereceğiz.
Neden Kullanıcıların WordPress’teki Gönderileri ve Sayfaları Filtrelemesine İzin Verin
Varsayılan olarak WordPress, içeriği konulara göre sıralamanız ve kullanıcılarınızın kolayca bulması için kategoriler ve etiketlerle birlikte gelir.
Ancak, kullanıcılar bir seferde yalnızca bir kategori, etiket veya arşiv sayfası görüntüleyebilir ve yalnızca bir gönderi türü gösterir.
Kullanıcıların birden fazla kategori veya etiketteki içeriği filtreleyebilmesini istiyorsanız ne olur? Kullanıcıların yayınları, sayfaları ve özel gönderi türlerini aynı anda görüntülemesine izin vermeye ne dersiniz?
Bu tür bir filtreleme, çok fazla içeriğiniz olduğunda ve kullanıcıların kendi tercihlerine göre filtrelemelerini istediğinizde özellikle yararlı olabilir.
Bunu söyledikten sonra, kullanıcıların WordPress’teki yayınları ve sayfaları kolayca filtrelemesine nasıl izin vereceğimize bir göz atalım.
Video öğretici
Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.
Kullanıcıların Gönderileri ve Sayfaları Kolayca Filtrelemesine İzin Verme
Yapmanız gereken ilk şey, Search & Filter eklentisini kurmak ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.
Etkinleştirmenin ardından eklenti, WordPress yönetici çubuğunuza Ara ve Filtrele etiketli yeni bir menü öğesi ekleyecektir. Üzerine tıkladığınızda, eklentinin nasıl kullanılacağına dair ayrıntılı dokümantasyon içeren eklentinin kullanım sayfasına götürürsünüz.
Ara ve Filtrele eklentisi, filtreleme seçeneklerini görüntülemek için farklı parametreleri kabul eden bir kısa kodla birlikte gelir. Bu kısa kodu bir gönderide, sayfada veya bir metin widget’ının içinde kullanabilirsiniz.
[searchandfilter fields="search,category,post_tag"]
Kısa kodu, aşağıdaki gibi WordPress tema dosyalarınızda şablon etiketi olarak da kullanabilirsiniz:
<?php echo do_shortcode('[searchandfilter fields="search,category,post_tag"]'); ?>
Bu, arama, kategori ve etiket alanlarıyla birlikte filtreleme seçeneklerini gösterecektir.
Eklenti varsayılan olarak arama, taksonomi, post_type ve post_date alanlarını kabul eder.
Başka bir örneğe bakalım. Bu sefer kategori, etiketler, gönderi türleri ve tarih alanlarını ekleyeceğiz.
Kısa kodu şu şekilde kullanmanız gerekecek:
[searchandfilter fields="search,category,post_tag,post_types,post_date"]
İşte nasıl görüneceği:
Artık açılır seçim alanını kullanmak yerine, onay kutularını kullanabilir ve her alan için etiket ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, kısa koda iki parametre daha eklemeniz gerekecek.
Blog yazılarınızı görüntülemek için ayrı bir sayfa kullanıyorsanız, bu kısa kodu sayfaya ekleyebilirsiniz.
[searchandfilter headings="Select categories:" types="checkbox" fields="category"]
Birden çok alan, tür ve başlık kullanıyorsanız, öğelerin her parametre için aynı sırada olduğundan emin olmanız gerekir.
Başka bir örnek görelim. Bu sefer farklı başlıklar ve form alanı türlerine sahip kategori, etiketler ve yazı tipi alanları ekliyoruz.
[searchandfilter headings="Post type, Category, Tag" types="checkbox, select, select" fields="post_types,category,post_tag"]
Sitenizde şu şekilde görünecektir:
Kısa kodu kullanmanın daha fazla yolu için lütfen eklentinin dokümantasyon sayfasına bakın.
Bu kısa kodları bir metin pencere öğesinin içinde de kullanabilirsiniz. Kısa kod metin widget’ınızda çalışmazsa, lütfen WordPress kenar çubuğu widget’larınızda kısa kodları nasıl kullanacağınıza ilişkin kılavuzumuza bakın.
Bu makalenin, kullanıcıların WordPress’teki yayınları ve sayfaları filtrelemesine nasıl izin vereceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress sitenize trafik çekmek için bu uygulanabilir ipuçlarını da görmek isteyebilirsiniz.
Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.