Kullanıcıların WordPress’teki Yorumları Beğenmesine veya Beğenmemesine Nasıl İzin Verilir?

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenizdeki yorumlara beğenme veya beğenmeme özelliği eklemek ister misiniz? Kullanıcılarınızın yorumları olumlu / olumsuz oylamasına izin vermek, web sitenize katılımı artırabilir. Bu makalede, kullanıcıların WordPress’teki yorumları beğenmesine veya beğenmemesine nasıl izin vereceğinizi göstereceğiz.

Allow users to like or dislike comments in WordPress

WordPress’e Neden Yorum Beğenme veya Beğenmeme Özelliği Eklemelisiniz?

Yorumlar, kullanıcıların içeriğinizle etkileşim kurmasına olanak tanır. Daha fazla kullanıcı katılımı, kullanıcıların sitenizde daha fazla zaman geçireceği ve büyük olasılıkla geri geleceği anlamına gelir.

Ancak çoğu kullanıcı yorum bırakmak için yeterli motivasyon hissetmiyor. Yapacakları fazla bir şey yoksa, o zaman daha fazla kalamazlar.

Kullanıcı katılımını artırmanın başka yolları da var. Gönderi tepkileri, gönderi derecelendirmeleri, Facebook Beğen düğmesi vb. Ekleyebilirsiniz. Bunların tümü, kullanıcıların ilgisini çeken ve fazla çaba gerektirmeyen eylemler sağlar.

Aynısını WordPress’teki yorumlar için de yapabilirsiniz. Bu, kullanıcıların yalnızca gönderilerinizle değil, aynı zamanda yorumlarla da etkileşime girmesine olanak tanır.

Bunu söyledikten sonra, kullanıcıların WordPress’teki yorumları beğenmemelerine nasıl izin vereceğimize bir göz atalım.

WordPress’e Beğenmeme Yorumları Ekleme

Yapmanız gereken ilk şey, Beğenmekten Hoşlanmayan Yorumlar eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Yorumlar »Beğenmekten Hoşlanmayan Yorumlar sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Comments like dislike settings

Öncelikle, sitenizde eklentiyi etkinleştirmek için durum seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir.

Ardından, beğenmeme düğmeleri için konum seçmeniz gerekir. Düğmeleri her yorumdan önce veya sonra gösterebilirsiniz.

Sonraki seçenek, beğen düğmesini, beğenme düğmesini veya her ikisini birden göstermeyi seçmenize olanak tanır.

Değişikliklerinizi kaydetmek için ayarları kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Eklenti ayrıca düğme stillerini ve renklerini seçmenize izin verir. Bir şablon seçmek için eklentinin ayarlar sayfasındaki ‘Tasarım’ sekmesine geçin.

Button styles

Varsayılan olarak, başparmak yukarı, kalp, mutlu yüz ve doğru ya da yanlış düğmelerle gelir.

Herhangi bir simgeden hoşlanmıyorsanız, beğenme ve beğenmeme düğmeleri için kendi simgelerinizi yüklemek için özel şablon seçebilirsiniz.

Değişikliklerinizi kaydetmek için ayarları kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Artık eklentiyi çalışırken görmek için sitenizde yorum içeren herhangi bir gönderiyi ziyaret edebilirsiniz.

WordPress comment with like and dislike buttons

Bu makalenin, kullanıcıların WordPress’teki yorumları beğenmesine veya beğenmemesine nasıl izin vereceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress blog yayınlarınız hakkında daha fazla yorum almak için bu 11 yolu da kontrol etmek isteyebilirsiniz.