Kullanıcıların Yorumlarını WordPress’te Düzenlemelerine Nasıl İzin Verilir?

750 425 KreatifAjans

Bir web sitesinde yeni bıraktığınız bir yorumu düzenleme gereğini hiç hissettiniz mi?

Belki bir yazım veya dilbilgisi veya hatayı düzeltmek istiyorsunuz ya da yorumunuzu bitirmeden önce yanlışlıkla gönder düğmesine bastınız.

Hepimizin başına gelir. Sorun şu ki, çoğu WordPress sitesi, kullanıcıların yayınlandıktan sonra yorumlarını düzenlemesine izin vermiyor.

Web sitenizde çok sayıda yorum alırsanız, kullanıcıların kısa bir süre için kendi yorumlarını düzenlemelerine izin vermeyi düşünebilirsiniz.

Bu makalede, kullanıcıların yorumlarını kısa bir süre için WordPress’te kolayca düzenlemelerine nasıl izin vereceğinizi göstereceğiz.

How to Allow Users to Edit their Ccomment in WordPress

Kullanıcıların Yorumlarını Düzenlemelerine veya Silmelerine Neden İzin Verilmeli?

Çoğu WordPress sitesi, kullanıcıların adlarını ve e-posta adreslerini verdikten sonra makalelerine yorum göndermelerine izin verir. Ancak, kullanıcıların yorumlarını düzenlemesine veya silmesine izin verilmez.

Bazen insanlar, gönder düğmesine tıkladıktan sonra yorumlarında değişiklik yapmak isterler.

En yaygın senaryo, yazım veya dil bilgisi hatası gibi hatalarını düzeltmektir. Bazı kullanıcılar bir şey eklemek veya çıkarmak için yorumlarını değiştirmek isteyebilir.

Ayrıca, yazdıkları tamamen bağlam dışı olduğu için bir kullanıcının yorumlarını silmeyi düşünebileceği bazı nadir durumlar da olabilir.

Durum ne olursa olsun, en iyi çözüm, insanların yorumlarını kısa bir süre, belki de ilk 5 veya 10 dakika için düzenlemelerine izin vermek olabilir.

Bu süre içinde yorumlarını değiştirmelerine ve hatta silmelerine izin verilecek.

Süre sınırı eklemenin nedeni, bağlantı kurucuların ve spam gönderenlerin, onaylanmış yorumlarına bağlantılar ekleyerek yorum bölümünü kötüye kullanmamalarını sağlamaktır.

Bununla birlikte, kullanıcıların yorumlarını WordPress’te kolayca düzenlemelerine nasıl izin vereceğimize bir göz atalım.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Yazılı talimatları tercih ediyorsanız, okumaya devam edin.

Kullanıcıların WordPress’teki Yorumları Düzenlemesine İzin Verme

Yapmanız gereken ilk şey, Simple Comment Editing eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Ayrıntılı talimatlar için bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuzu görebilirsiniz.

Etkinleştirmenin ardından eklenti, kullanıcılarınızın ilk 5 dakika içinde yorumlarında değişiklik yapmasına izin verecektir.

İlk 5 dakikadan sonra kullanıcılar yorumlarını düzenleyemezler.

WordPress yönetici alanınızda Ayarlar » Basit Yorum Düzenleme’ye giderek bu süre sınırını değiştirebilirsiniz.

Simple Comment Editing plugin settings

Ayarlar sayfasında, metin alanındaki saati istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Bununla birlikte, amaç kullanıcıların hataları hemen düzeltmelerine izin vermek olduğundan, sınırın 30 dakikanın altına ayarlanması önerilir.

Zamanı değiştirdikten sonra, değişiklikleri saklamak için Seçenekleri Kaydet düğmesine tıklamanız gerekir.

Ardından, eklentiyi çalışırken görebilmeniz için gönderilerinizden herhangi birine bir test yorumu bırakmanızı öneririz.

WordPress comment click to edit option

Yorumunuzu gönderdikten sonra, “Düzenlemek için Tıklayın” bağlantısını ve yorum metninin altında bir geri sayım sayacı bulacaksınız. Zamanlayıcı, yorumunuzu düzenleyebileceğiniz süreyi belirtmek için kullanışlıdır.

Yorumunuzu değiştirmek için Düzenlemek için Tıklayın bağlantısına tıklamanız gerekir.

Bu, yorumunuzda değişiklik yapmanıza izin verecektir. Ancak adınızı, e-postanızı veya web sitesi URL’nizi değiştirmenize izin verilmeyecektir.

Edit comment with countdown timer

İşiniz bittiğinde, yorumu güncellemek için Kaydet düğmesine tıklamanız gerekir.

Yorumunuzu silmek istiyorsanız, Sil düğmesine tıklamanız gerekir. Bu, yorumunuzu silmek istediğinizi onaylamanızı isteyen bir uyarı kutusu açacaktır.

Allow users to delete their comments

İşlemi tamamlamak için Tamam’a tıklayın.

Bu kadar! Bu makalenin, kullanıcıların kısa bir süre için WordPress’te kendi yorumlarını düzenlemelerine nasıl izin vereceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz.

WordPress sitenizin yorum formunu nasıl şekillendireceğinize dair rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.