Kullanıcılarınızın WordPress’teki Yorumlara Abone Olmasına Nasıl İzin Verilir?

750 425 KreatifAjans

Genellikle bloglarınızda çok sayıda topluluk tartışması veya bazı kullanıcılarınızın güncel kalmak isteyeceği hararetli tartışmalara neden olabilecek gönderiler vardır. Artık yorum beslemenize abone olabilirler, ancak çoğu kullanıcı yorum beslemelerini bilmiyor. Kullanıcılarınızın beğendikleri makaleler için yeni yorumlar için e-posta uyarıları almaları kolay olmaz mı? Bu makalede, kullanıcılarınızın WordPress’teki yorumlara abone olmalarına nasıl izin vereceğinizi göstereceğiz.

Yapmanız gereken ilk şey, Yorumlara Abone Ol Yeniden Yüklenen eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Etkinleştirdikten sonra, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Ayarlar »Yorumlara Abone Ol’u ziyaret etmeniz gerekir.

Subscribe to Comments plugin settings

Eklentinin ayarlar sayfası farklı bölümlere ayrılmıştır. Öncelikle, yorum formu ayarlarını yapılandırmak için Yorum Formu sekmesine tıklamanız gerekir.

Comment Form Settings

Varsayılan ayarlar çoğu web sitesi için çalışmalıdır. Ancak seçenekleri gözden geçirebilirsiniz. Her seçenek ve ne işe yaradığı için ayrıntılı bir açıklama bulacaksınız. Gerekirse değişiklikleri yapın ve işiniz bittiğinde değişiklikleri kaydet düğmesine tıklayın.

Artık web sitenizi ziyaret edebilirsiniz ve yorum formunun altında bir yorum aboneliği onay kutusu göreceksiniz.

Comment subscription checkbox below the comment form

Kullanıcılarınızın abone olmak için gerçekten yorum bırakmasına gerek olmadığını unutmayın. Yorum bırakmadan bildirim almak için Abone Ol bağlantısına tıklayabilirler.

Subscribe without leaving a comment

Yorum Aboneliklerini Yönetme

Yorumlara Abone Ol Reloaded, sizin ve kullanıcılarınızın abonelikleri yönetmesi için araçlarla gelir. Site yöneticisi olarak abonelikleri yönetmek için Ayarlar »Yorumlara Abone Ol’u ziyaret edebilirsiniz.

Manage comment subcriptions

Kullanıcılarınız, aboneliklerini yönetmek için ön uçtaki abonelik sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Varsayılan olarak abonelik sayfasının URL’si şöyledir:

http://www.example.com/comment-subscriptions/

Example.com’u kendi alan adınızla değiştirin. Kullanıcılar bir yorum dizisine abone olduklarında bu URL’yi bir e-postayla alacaklar. Bu sayfadan aboneliklerini yönetebilir ve istedikleri zaman iptal edebilirler.

Ayarlar »Yorumlara Abone Ol sayfasını ziyaret ederek ve ardından Yönetim Sayfası sekmesine tıklayarak abonelik sayfasının içeriğini değiştirebilirsiniz.

Edit the content of appearance page

Bildirimler sayfasına tıklayarak e-posta bildirimlerinin içeriğini de değiştirebilirsiniz. Bu, özellikle arka uç dilini değiştirmeden WordPress’i başka bir dilde kullanıyorsanız yararlıdır.

Edit email notifications

Sorun giderme

Kullanıcılarınız e-posta bildirimleri alamıyorsa, WordPress’in e-posta göndermemesi sorununu nasıl düzelteceğinizle ilgili kılavuzumuza bakmanız gerekir.

Bu makalenin, kullanıcılarınızın WordPress’teki yorumlara abone olmasına izin vermenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, kullanıcıların WordPress’teki kategorilere abone olmalarına nasıl izin vereceğinize dair kılavuzumuza göz atmak isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.

Cevap bırakın