Mac ve Windows WordPress Kullanıcıları için En İyi 6 FTP İstemcisi

750 425 KreatifAjans

Son zamanlarda, WordPress’e dosya yüklemek için FTP’nin nasıl kullanılacağını tartışırken, kullanıcılarımızdan biri bizden Windows ve Mac için FTP istemcilerini önermemizi istedi. Çok sayıda ücretsiz ve ücretli FTP istemcisi mevcuttur. Bu yazıda, WordPress’e yeni başlayanlar için en iyi FTP istemcilerinden bazılarını el ile seçtik. Buradaki amaç, tüm WordPress dosya düzenleme ve yüklemeleriniz için en güvenilir, güvenli ve kullanımı kolay FTP aracını bulmaktır.

Best FTP clients for Mac and Windows WordPress users

FTP İstemcisi nedir? Neden ihtiyacın var?

FTP (Dosya Aktarım Protokolü), bilgisayarınızdan WordPress sitenize dosya yüklemenizi sağlar. FTP’yi kullanmak için, bilgisayarınızı WordPress barındırma hesabınıza bağlayan bir masaüstü uygulaması olan bir FTP istemcisine ihtiyacınız olacak.

WordPress sitenizdeki dosyaları / klasörleri kopyalama, yükleme, silme, yeniden adlandırma ve düzenleme gibi tüm FTP işlevlerini gerçekleştirebilmeniz için kullanımı kolay bir grafik kullanıcı arayüzü sağlar.

WordPress’i kullanmak için bir FTP istemcisi kurmanıza gerek yoktur. Bununla birlikte, bir FTP istemcisi, WordPress yönetici alanına erişemediğinizde yaygın WordPress hatalarını hızlı bir şekilde düzeltmenize yardımcı olabilir.

FTP İstemcisi Nasıl Kullanılır?

WordPress sitenize bağlanmak için bir FTP kullanıcı adı ve şifresine ihtiyacınız olacak.

Bu bilgiler, blogunuzu ilk başlattığınızda ve bir web barındırma hesabına kaydolduğunuzda aldığınız e-postada bulunabilir.

Bu bilgileri web barındırma cPanel panonuzdan da alabilir veya destekten isteyebilirsiniz ve size e-posta göndereceklerdir.

Bu bilgilere sahip olduğunuzda web sitenize bağlanabilirsiniz.

Öncelikle, FTP istemcinizi başlatmanız ve FTP kullanıcı adınızı, şifrenizi, barındırıcınızı (genellikle web sitenizin adresi, örneğin kreatifajans.com) girmeniz ve ardından bağlan düğmesine tıklamanız gerekecektir.

Connecting your FTP client

Ana bilgisayar genellikle web sitenizin URL’sidir (örn. Wpbeginner.com).

Bağlantı noktası alanına hiçbir şey girmezseniz, FTP istemciniz bağlantı noktası 21’deki düz FTP protokolünü kullanarak bağlanacaktır.

Bilgileri web sunucunuza göndermeden önce şifreleyen SFTP kullanarak sunucunuza bağlanmak için 22 numaralı bağlantı noktasını kullanabilirsiniz. Bu, bilgisayar korsanlarının FTP şifrenizi çalma veya bilgileri dinleme şansını azaltır.

Bunu söyledikten sonra, farklı platformlarda WordPress kullanıcıları için mevcut olan en iyi FTP istemcilerinden bazılarına bir göz atalım.

WordPress Kullanıcıları için En İyi FTP İstemcileri

Farklı platformlar ve işletim sistemleri için kullanılabilen birkaç ücretli ve ücretsiz FTP istemcisi vardır. Her biri, kullanımı kolay bir arayüz ve WordPress dosyalarını düzenlemenizi kolaylaştıracak ek özelliklerle birlikte gelir.

1. WinSCP

WinSCP

WinSCP, Windows kullanıcıları için en güçlü ve kullanımı kolay FTP istemcilerinden biridir. Kullanıcı arayüzünde çok fazla şey varmış gibi geliyor, ancak aslında öğrenmesi oldukça kolay.

Solunuzda dosyalarınız bilgisayarınızda, sağınızda ise sunucunuzdaki dosyaları görüyorsunuz. İndirmek, yüklemek veya düzenlemek için bir dosyaya tıklamanız yeterlidir.

İleri düzey kullanıcılar için WinSCP, güçlü bir FTP istemcisinden ihtiyaç duyacağınız tüm özelliklere sahiptir. SFTP, SSH ve tabii ki eski FTP’yi destekler. Dosyaları kullanmak ve varsayılan düzenleyicileri atamak WinSCP ile oldukça kolaydır.

Platform: Windows
Fiyat: Bedava

2. Cyberduck

Cyberduck

CyberDuck, hem yeni başlayanlar hem de ileri düzey kullanıcılar için uygun, kullanımı son derece kolay bir FTP istemcisidir.

Mac ve Windows bilgisayarlar için mevcuttur. Diğer çapraz platform uygulamalarının aksine, aslında yerel Mac ortamınızla güzel bir şekilde bütünleşir. Ayrıca, oturum açma kimlik bilgilerinizi anahtar zincirinde saklama ve dosyaları bulucuda bulma gibi Mac özelliklerini de destekler.

Tercih ettiğiniz kod düzenleyiciyi seçebilir ve bir düğmeyi tıklayarak dosyaları düzenlemek için açabilirsiniz.

Platform: Windows, Mac
Fiyat: Bedava

3. İlet

Transmit

İletim, özellikle web geliştiricileri arasında Mac için en popüler FTP istemcisidir. Klasör senkronizasyonu, disk özelliği ve daha yüksek hızlar gibi son derece güçlü özelliklerle birlikte gelir.

İletim, yerel Mac ortamınıza güzel bir şekilde entegre olur ve bu da Mac kullanıcılarının hızlı bir şekilde öğrenmesini çok kolaylaştırır. İletim kısayollarınızı Finder’a favori olarak ekleyebilir ve bunlara hızlıca erişebilirsiniz.

SSH, SFTP, FTP, FTPs bağlantılarını destekler. Ayrıca, hızlı dosya düzenlemeleri için düzgün bir kod düzenleyiciyle birlikte gelir.

Platform: Mac
Fiyat: 34 $ için Ücretsiz, Ücretli sürüm

4. Ücretsiz FTP

Free FTP

Coffee House tarafından ücretsiz FTP, Windows kullanıcıları arasında popüler bir FTP istemcisidir. Çok yeni başlayanlar için uygundur ve kullanımı oldukça kolaydır.

FTP, SFTP, FTPS’yi destekler ve işletim sisteminize güzel bir şekilde entegre olur. Bir dosyayı nerede sakladığınızı hatırlamanıza izin veren bir geçmiş özelliği vardır.

Direct FTP adı verilen ücretli bir sürüm de mevcuttur. Kod düzenleyici, otomatik tamamlama, resim görüntüleyici gibi ekstra özelliklere sahiptir.

Platform: Windows
Fiyat: Ücretsiz, Ücretli sürüm 39 $

5. FileZilla

FileZilla

FileZilla, Windows, Mac ve Linux için popüler bir ücretsiz FTP istemcisidir.

FTP istemcisinin kullanımı belki de en kolay olanıdır. Ancak, onu beşinci konuma yerleştirmemizin nedeni, Windows kullanıcılarının bildirildiğine göre FileZilla indirmeleri içinde paketlenmiş reklam yazılımı veya casus yazılım bulmuş olmasıdır.

Reklam yazılımlarını devre dışı bırakmak için kurulum sırasında kutunun işaretini kaldırabilirsiniz, ancak kullanıcılarımızın çoğu yeni başlayanlar olduğundan, bunu gözden kaçırabileceklerinden ve sonunda bilgisayarlarında bir reklam yazılımıyla karşılaşabileceklerinden korkuyoruz.

Deneyimli kullanıcılarımız FileZilla’yı resmi web sitesinden kurabilirler. Linux kullanıcıları, Filezilla’yı dağıtımlarının resmi depolarında bulacaklar.

Platform: Windows, Mac, Linux
Fiyat: Bedava

6. WS_FTP Professional

WS_FTP Professional

WS_FTP Professional, Windows için popüler bir ticari FTP istemcisidir. SSH ile kurumsal düzeyde güvenlik ve aktarımlar için 256-bit AES, FIPS 140-2 onaylı şifreleme ve OpenPGP dosya şifreleme sunar.

Güçlü dosya arama, sürükle ve bırak transferleri, daha yüksek hızlar, zamanlanmış transferler ve daha birçok gelişmiş özellikle birlikte gelir.

Platform: Windows
Fiyat: 49,95 $ ‘dan itibaren

Bu makalenin, dosyaları WordPress’e yüklemek için en iyi FTP istemcisini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress’e kod parçacıkları yapıştırmak için başlangıç kılavuzumuza da göz atmak isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.