Magento vs WooCommerce – Hangisi Daha İyi? (Karşılaştırma)

750 425 KreatifAjans

Online mağazanız için Magento ve WooCommerce arasında karar vermeye mi çalışıyorsunuz? Magento ve WooCommerce, piyasadaki iki popüler e-ticaret platformudur. Bu yazıda, ihtiyaçlarınıza en uygun platformu seçebilmeniz için Magento ile WordPress’i karşılaştırıp artılarını ve eksilerini açıklayacağız.

WooCommerce vs Magento

Genel Bakış: Magento ve WooCommerce

Ayrıntılara girmeden önce, hem popüler e-ticaret platformlarına hem de onları öne çıkaran şeylere hızlıca bir göz atalım.

Magento nedir

Magento, işletmelerin çevrimiçi mağazalar oluşturmasına, ödemeleri kabul etmesine ve ürünleri yönetmesine olanak tanıyan açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. Ücretsiz olarak indirilebilen bir topluluk sürümüne sahiptir. Ayrıca ek özellikler, bulut barındırma ve destekle birlikte gelen ücretli çözümlere sahiptir.

WooCommerce nedir?

WooCommerce, WordPress (dünyanın en popüler web sitesi kurucusu) üzerine inşa edilmiş açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. Kolayca bir çevrimiçi mağaza oluşturmanıza, ödemeleri kabul etmenize, envanteri yönetmenize ve daha pek çok şeye olanak tanır. E-ticaret işinizi büyütmek için binlerce WordPress eklentisine ve temasına erişmenizi sağlayan WordPress’in üzerinde çalışır (tam WordPress incelememize bakın).

Her iki platform da açık kaynaklı yazılımdır, uzantılarla genişletilebilir ve tasarım için şablonlar kullanabilir. Ancak, her ikisinin de onları benzersiz kılan farklı artıları ve eksileri vardır.

E-Ticaret Platformunuzda Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yeni başlıyorsanız, bir platform seçerken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Bu temel faktörler, işletmeniz için hangi e-ticaret çözümünün daha iyi olacağına karar verirken çok önemlidir.

Bütçe – Mağazanıza başlama maliyeti ve işinizi etkileyecek yinelenen masraflar.
  • Kullanım Kolaylığı – Yeni başlayanlar için kullanımı ne kadar kolay
  • Ödeme Yöntemleri – Birden çok ödeme ağ geçidini desteklemelidir. Belirli ödeme yöntemlerine ihtiyacınız varsa, bunları desteklediğinden emin olmanız gerekir.
  • Ölçeklenebilirlik – E-ticaret platformunuz büyüyen iş ihtiyaçlarınızla ölçeklenebilmelidir
  • Bunlar, bakmanız gereken temel şeylerden sadece birkaçı. İşletmenize bağlı olarak, platformun envanter, vergiler, faturalar ve daha fazlası gibi diğer şeyleri nasıl yaptığını da düşünmek isteyebilirsiniz.

    Bu Magento ve WooCommerce karşılaştırmasında, her iki platformun da bu temel gereksinimleri nasıl karşılaştırdığını inceleyeceğiz.

    Maliyet: Magento – WooCommerce

    Çoğu yeni şirket için maliyet, karar vermede en önemli faktörlerden biridir. E-Ticaret web sitenizi başlatırken, daha fazla kaynağa, eklentilere ve diğer hizmetlere ihtiyaç duyduğunuzda bu maliyetlerin nasıl artacağını hesaba katarak maliyeti değerlendirmeniz gerekir.

    Magento E-ticaret Platformunun Maliyeti

    Magento, kendi kendine barındırılan açık kaynaklı bir yazılımdır. İki baskı halinde gelir. Öncelikle, bir topluluk sürümünüz var. Bunu kendiniz herhangi bir barındırma sağlayıcısına indirebilir ve kurabilirsiniz. Tüm özellikleri içermez ve herhangi bir destekle gelmez.

    Magento plans and products

    İkincisi, bulut barındırma dahil ücretli planları içeren Magento Commerce’e sahipsiniz. Bu planların fiyatlandırması Magento web sitesinde listelenmemiştir. Magento Commerce adlı küçük işletme planı, gelire dayalı lisans maliyeti ile aylık abonelik olarak mevcuttur.

    Magento için ücretli planlar oldukça pahalıdır. Yüksek performanslı bulut barındırma, ek özellikler ve profesyonel destek ile daha fazla değer sunarlar. Bu planlar, aksi takdirde ücretli bir uzatma gerektirecek birkaç özellik içerir.

    Bunu söyledikten sonra, Magento topluluk sürümü bile ucuz değil. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz temel yazılım, ancak çalıştırmak için en azından VPS barındırma planına veya Amazon Web Services gibi bir bulut sunucusuna ihtiyacınız olacak.

    Bu, ücretsiz sürümü kullanıyor olsanız bile, barındırma faturanızın yine de paylaşılan bir barındırma planından oldukça yüksek olacağı anlamına gelir.

    Ücretli uzantılar, temalar satın alırsanız veya Magento mağazanızda çalışması için bir geliştirici tutarsanız, tüm bunlar maliyetlerinizi önemli ölçüde artıracaktır.

    WooCommerce Maliyeti

    WooCommerce, herkesin indirip yükleyebileceği ücretsiz bir yazılım olarak mevcuttur. WordPress’in üstünde çalışır, bu da herhangi bir WordPress web sitesine yükleyebileceğiniz anlamına gelir.

    WooCommerce’in kendisi ücretsizdir, ancak WooCommerce mağazanızı başlatmak için bir alan adı, SSL sertifikası ve bir WordPress barındırma hesabı kaydetmeniz gerekecektir.

    Normalde, 14,99 $ / yıl için bir alan adı, 69,99 $ / yıl SSL sertifikası ve 7,99 $ / ay için hosting satın alabilirsiniz. Bu, kendi kendine barındırılan Magento topluluk sürümünden daha ucuzdur, ancak yine de bir başlangıç için çok para.

    Şu anda başlangıç maliyetinizi önemli ölçüde azaltan indirimli barındırma planları sunan birkaç özel WooCommerce barındırma şirketi var.

    Resmi olarak önerilen bir WooCommerce ve WordPress barındırma sağlayıcısı olan Bluehost, Kreatif Ajans kullanıcılarına ücretsiz alan adı, SSL sertifikası ve barındırmada indirim sunmayı kabul etti.

    Bu teklif, çevrimiçi mağazanızı 6.95 $ / ay gibi düşük bir fiyata başlatmanıza yardımcı olacaktır.

    ← Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın →

    Bluehost eCommerce

    Bir WooCommerce mağazası açmanın maliyeti, Magento topluluk sürümünden çok daha düşük. WooCommerce barındırma planları için Magento’dan çok daha fazla seçenek var, bu da bütçenize uygun bir plan seçmenize yardımcı oluyor.

    Hosting dışında, WooCommerce için ücretli uzantılar ve temalar kullanmak da maliyetlerinizi etkileyecektir. Bununla birlikte, WooCommerce size 55.000’den fazla WordPress uzantısına ve binlerce ücretsiz WordPress temasına erişim sağlar.

    Ücretli uzantılara alternatif olarak ücretsiz WooCommerce eklentilerini kolayca bulabilirsiniz. Maliyetlerinizi daha da azaltmak için kullanabileceğiniz tonlarca ücretsiz WooCommerce teması da vardır.

    Uygun fiyatlı barındırma planları, düşük maliyetli ücretsiz uzantıların ve temaların bolluğu ile WooCommerce, Magento’dan açıkça daha ucuzdur.

    Kazanan: WooCommerce

    Kullanım Kolaylığı: Magento vs WooCommerce

    Bir e-ticaret işi başlatan çoğu kişi programcı veya web geliştiricisi değildir. Temel şeyleri yapmalarına yardımcı olmak için birine bir servet ödemeden kolayca kullanabilecekleri bir platforma ihtiyaçları var.

    Deneyimli kullanıcılar bile, yazılımla mücadele etmek yerine işlerini büyütmeye odaklanmalarına yardımcı olan kullanımı kolay bir platformu tercih ediyor.

    Hangisinin daha kolay kullanıldığını görmek için Magento ve WooCommerce’e bir göz atalım.

    Magento – Kullanım Kolaylığı

    Magento, e-ticarete özgü güçlü bir platformdur ve kutudan çıkar çıkmaz çalışan tonlarca yerleşik özelliği bir araya getirir. Yeni kullanıcılar için karmaşık olabilen gelişmiş bir kurulum süreciyle birlikte gelir.

    Kurulumu kolay değildir ve çoğu barındırma şirketi Magento için önceden yapılandırılmış yükleyiciler sunmaz. Yükleyici dili, çok geliştirici merkezlidir ve yeni başlayanları birkaç önemli ayar hakkında biraz bilgisiz bırakabilir.

    Magento installation wizard

    Kurulumdan sonra, temel bilgileri öğrenmek için biraz zaman harcamanız gerekecek. Uzantıları yüklemek veya temaları özelleştirmek her zaman kolay değildir ve bunları kurmak için yardım almanız gerekebilir. Eğitimleri ve belgeleri çevrimiçi olarak bulabilirsiniz, ancak çoğu zaman geliştiriciler için yazılır, DIY kullanıcıları için değil.

    Genel olarak, Magento son derece güçlüdür ve bir sürü özellikle birlikte gelir, ancak e-ticaret platformunu kullanmak en kolay değildir.

    WooCommerce – Kullanım Kolaylığı

    WooCommerce, Magento’ya kıyasla kullanımı biraz daha kolaydır. Kurulum, birçok WooCommerce barındırma sağlayıcısı WordPress ile birlikte sizin için otomatik olarak yükleyeceği için basittir.

    WooCommerce bir WordPress eklentisi olduğundan, gerekir WordPress yüklemek ilk. Ev sahibiniz WordPress’i otomatik olarak yüklemese bile, sadece birkaç tıklama ile yapmanıza izin verecek bir otomatik yükleyici olma ihtimali vardır.

    WooCommerce, sayfa oluşturma, ödemeleri ayarlama, para birimini seçme, nakliye ve vergi seçeneklerini ayarlama gibi ilk kurulumda size yol gösterecek bir kurulum sihirbazıyla birlikte gelir.

    WooCommerce setup wizard

    Çalışmaya başladığınızda, hemen hemen her şeyi yapmak için bol miktarda yardım bulacaksınız. WooCommerce temaları ve eklentilerinin kurulumu kolaydır ve kendi ayarlarıyla birlikte gelir.

    WooCommerce’in hala bir öğrenme eğrisi var, ancak genel olarak kullanımı Magento’dan çok daha kolay.

    Kazanan WooCommerce

    Ödeme Yöntemleri: Magento – WooCommerce

    Bir e-ticaret mağazası olarak, web sitenizde çevrimiçi ödemeleri kabul edeceksiniz. Web sitenizde ödemeleri kabul etmenize izin veren birçok ödeme ağ geçidi şirketi vardır.

    Bazı ödeme ağ geçitleri tüm bölgelerde kullanılamayabilir. Hem sizin hem de kullanıcılarınız için mevcut olan seçeneklere ihtiyacınız var.

    Magento ve WooCommerce mağazalarında hangi ödeme seçeneklerinin mevcut olduğunu görelim.

    Magento – Ödeme Seçenekleri

    Magento varsayılan olarak PayPal, Authorize.net, teslimatta nakit, banka havalesi ve satın alma siparişi ödeme yöntemleriyle birlikte gelir. Ayrıca Stripe, 2Checkout, Braintree, WePay, Google Checkout, Skrill ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok popüler ödeme ağ geçidi için kullanılabilen uzantılara da sahiptir.

    Payment methods in Magento

    Magento’nun API’leri, geliştiricilerin ödeme ağ geçitlerini kolayca entegre etmelerini sağlar. Aradığınız ödeme ağ geçidi henüz mevcut değilse, bunun için özel bir uzantı oluşturması için birini kiralayabilirsiniz.

    WooCommerce – Ödeme Seçenekleri

    WooCommerce, varsayılan olarak PayPal ve Stripe ödemeleri sunar. Ayrıca, uzantılar ve eklentiler aracılığıyla tüm büyük ödeme ağ geçitlerini destekler.

    WooCommerce payment methods

    WooCommerce, birçok bölgesel ve daha az bilinen ödeme şirketini bile desteklemektedir. Genişletmesi çok kolay olduğundan, herhangi bir ödeme şirketi WooCommerce için bir eklenti oluşturabilir ve bunun için destek sağlayabilir.

    Hem Magento hem de WooCommerce’in ödeme desteği açısından eşit derecede harika bir iş çıkardığını düşünüyoruz. Her iki platformda birden fazla ödeme seçeneği desteği vardır.

    Kazanan : Beraberlik

    Uzantılar ve Entegrasyonlar – Magento vs WooCommerce

    E-Ticaret platformunuzun temel yazılıma ekleyebileceği özelliklerin bir sınırı vardır. Bu, ek özellikler sunarak platformu genişletmek için üçüncü taraf uzantılara, araçlara ve entegrasyonlara yer bırakır.

    Hem Magento hem de WooCommerce, üçüncü taraf entegrasyon sağlayıcıları tarafından sunulan uzantılara, temalara ve desteğe sahiptir.

    Magento Uzantıları

    Magento, aktif bir geliştiriciler, ajanslar ve serbest çalışanlar topluluğuna sahiptir. Magento için kullanabileceğiniz çok sayıda ücretsiz ve ücretli üçüncü taraf uzantı vardır.

    Magento extensions

    Bu uzantılar, yeni özellikleri kolayca eklemenize ve diğer araçları ve hizmetleri çevrimiçi mağazanıza entegre etmenize olanak tanır.

    Bu makaleyi yazarken, Magento Marketplace, 1182’si ücretsiz olarak sunulan 3751 uzantıya sahipti. Bu, Magento’nun çekirdekte çok fazla işlevselliğe sahip olduğu düşünülürse, makul miktarda uzantıdır.

    WooCommerce Uzantıları ve Eklentileri

    WooCommerce, WordPress’in üzerinde çalıştığından, bu size 55.000’den fazla ücretsiz WordPress eklentisine ve binlerce ücretli eklentiye erişim sağlar.

    İletişim formları, Google Analytics, müşteri adayı oluşturma formları veya akla gelebilecek başka bir özellik eklemek isteyip istemediğinize bakılmaksızın, muhtemelen kullanabileceğiniz bir eklenti mevcuttur.

    WooCommerce extensions

    Çok sayıda uzantı, WooCommerce mağazanızı e- posta pazarlama şirketiniz, CRM yazılımınız, ödeme ağ geçitleri ve daha fazlası gibi herhangi bir üçüncü taraf hizmetine bağlayabileceğiniz anlamına gelir.

    Kazanan: WooCommerce

    İşinizi Ölçeklendirme – Magento vs WooCommerce

    E-ticaret işinizi büyütmenin kendi zorlukları vardır. Web sitenizin trafiği ve satışları arttıkça, iş hedeflerinize ve büyüme yörüngenize ayak uydurmak için daha fazla sunucu kaynağına ihtiyacınız olacak.

    Hem Magento hem de WooCommerce, büyük e-ticaret mağazalarını trafikte büyük artışlarla idare edebilir. Ancak ölçeklenebilirliklerini ve altyapı gereksinimlerini etkileyen iki farklı platformdur.

    Magento ve WooCommerce’in büyük e-ticaret web sitelerinde ölçeklenebilirliği nasıl ele aldığına bir göz atalım.

    Magento’yu Ölçeklendirme

    Magento, sıfırdan sağlam bir e-ticaret platformu olacak şekilde tasarlanmıştır. Bununla birlikte, ölçeklendirme söz konusu olduğunda, maliyetleriniz ve teknik zorluklarınız fırlayacaktır.

    Magento’nun topluluk sürümünü kullanıyorsanız, bunu kendi başınıza yapmanız gerekecektir. Magento, kaynak yoğun bir yazılımdır, yani bir VPS barındırma hizmetindeyseniz, özel bir sunucuya ve ardından Amazon Web Hizmetleri gibi bir bulut barındırma hizmetine yükseltmeniz gerekecek demektir.

    Ayrıca, mağazanızı önbelleğe alma, yedeklemeleri yönetme, bir web sitesi güvenlik duvarı kullanarak DDOS saldırılarına karşı koruma ve daha fazlası için optimize etmeniz gerekecektir. Büyük web sitelerini yönetme konusunda deneyiminiz yoksa, Magento uzmanlarını tutmanız gerekecektir.

    İşletmeniz artan maliyetleri karşılayabiliyorsa, daha kolay seçenek Magento’nun ücretli iş ve kurumsal planlarına geçmek olacaktır.

    WooCommerce’i Ölçeklendirme

    WooCommerce mağazaları, Magento ile aynı teknik zorluklarla karşılaşacak. Ancak, iyi olan şey, maliyetlerinizi düşük tutarken büyümeye devam etmek için çok daha fazla seçeneğiniz olmasıdır.

    İlk olarak, yeni başlayanlar tarafından bile uygulanabilecek performansı artırmak için birkaç kolay önbelleğe alma seçeneğiniz var. Bu, sunucu kaynaklarınızı düşük tutacak ve bir süre daha büyümeye devam etmenizi sağlayacaktır.

    Ardından, WPEngine veya Liquid Web gibi yönetilen WordPress barındırma sağlayıcılarına geçebilirsiniz. Bu konsiyerj WordPress barındırma şirketleri, web sitenizi büyüyen işletmenizi karşılamak için kolayca ölçeklendirmenize olanak tanır.

    Çevrimiçi mağazanızı ölçeklendirmeye yardımcı olacak WordPress uzmanlarını bulmak, Magento kadar maliyetli değildir. Kurumsal düzeyde bile, e-ticaret mağazanız çok daha düşük maliyetlerle iyi performans gösterebilir.

    Kazanan: WooCommerce

    Magento vs WooComemrce – Hangisi Sizin İçin Daha İyi Bir E-ticaret Platformu?

    Magento ve WooCommerce, her türlü çevrimiçi mağaza oluşturmak için kullanabileceğiniz tam özellikli e-ticaret platformlarıdır. Bununla birlikte, maliyetler ve aralarında seçim yapmak için kişisel becerilerinize bağlıdır.

    WooCommerce, açıkça büyük bir kullanıcı tabanı ve pazar payı avantajına sahiptir. Zaten dünyanın en popüler web sitesi kurucusu olan WordPress üzerinde çalışır. WooCommerce üzerinde çalışırken WordPress kullanıcıları kendilerini evlerinde hissederler.

    Ayrıca, kullanım kolaylığı ve bir e-ticaret mağazası kurup çalıştırmanın maliyeti açısından da Magento’yu geride bırakıyor.

    Kullanımı kolay, uygun maliyetli ve ölçeklemesi kolay bir e-ticaret platformu istiyorsanız, WooCommerce sizin için mükemmel bir seçimdir.

    Magento ise, kendi geliştirme ekiplerine sahip kurumsal düzeydeki işletmeler veya birini işe almak için para harcayabilen işletmeler için daha uygundur.

    Umarız bu makale Magento ile WooCommerce’in artılarını ve eksilerini karşılaştırmanıza yardımcı olmuştur. Ayrıca Shopify ve WooCommerce karşılaştırmamızı yan yana görmek isteyebilirsiniz.