Mükemmel WordPress Temasını Seçmek – Düşünmeniz Gereken 9 Şey

750 425 KreatifAjans

Yeni başlayanların çoğu, WordPress siteleri için bir tema seçmeye gelince bunalmış hissediyor. Binlerce ücretsiz ve ücretli seçenek var. Her tema diğerinden daha iyi görünüyor. WordPress için en iyi temayı nasıl seçersiniz? Bu yazıda, siteniz için en iyi WordPress temasını seçebilmeniz için göz önünde bulundurmanız gereken 9 şeyi paylaşacağız.

Selecting the perfect theme for Your WordPress site

WordPress Teması Seçerken Neden Dikkat Etmelisiniz?

WordPress her türlü web sitesini oluşturmak için kullanılır. Bu nedenle her tema farklı bir pazara hitap ediyor.

WordPress temanız web sitenizin içeriğini tamamlamalıdır. Örneğin, siyaset veya sosyal konularla ilgili bir blog başlatıyorsanız, okunabilirliği artıran bir tema istersiniz.

Readability

Birçok WordPress teması tonlarca özelleştirme seçeneğiyle birlikte gelir. Düzgün kodlanmadıysa, bu seçenekler temaları değiştirmenizi veya diğer WordPress eklentilerini kullanmanızı zorlaştırabilir. Bu temaya kilitleneceksiniz veya geçiş yapmanıza yardımcı olması için bir geliştiriciye ödeme yapmanız gerekecek.

Öte yandan, gerçekten harika görünen bazı WordPress temaları, web sitenizi inanılmaz derecede yavaşlatabilir. Yavaş web sitelerini kimse sevmez, özellikle de daha hızlı web sitelerini daha üst sıralara koymayı tercih eden Google.

Temanız, WordPress sitenizin yüzüdür ve kullanıcıların ve arama motorlarının onu nasıl algıladıklarında önemli bir rol oynar.

Muhtemelen ‘Tüm bu pırıltılar altın değildir’ sözünü duymuşsunuzdur.

Bunu söyledikten sonra, WordPress siteniz için en iyi temayı seçtiğinizden emin olmak için atabileceğiniz adımlara bir göz atalım.

1. Sadelik için Çalışın

Simplicity is the best rule in design

Birçok WordPress teması birçok renk, karmaşık düzen, gösterişli animasyonlar vb. İle birlikte gelir. Bazen bunlara ihtiyacınız olabilir, ancak çoğu durumda bunlara gerçekten ihtiyacınız yoktur.

Sadelik, nihai karmaşıklıktır.
~ Leonardo da Vinci

Hedefinizi desteklemenize yardımcı olacak bir tasarım düzenine sahip bir tema arayın. Kullanılabilirlik ve basitlikten ödün vermeden iyi görünmesi gerekiyor.

Temanın sunum tarzının aşırı karmaşık olmadığından emin olun. Web tasarımının amacı, kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri bulmalarına yardımcı olmak ve aynı zamanda site sahiplerinin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaktır.

Bir tema harika görünüyorsa, ancak yeni iş veya aboneler edinmenize yardımcı olmuyorsa, o zaman bu iyi bir tema değildir. Ayrıca, kullanıcılarınız web sitenizde gerçekten yollarını bulamadıklarında da iyi bir tema değildir.

Biraz ilham almak için bu 37 basit WordPress temasına bir göz atın.

2. Duyarlı Artık İsteğe Bağlı Değil

Choose a Responsive WordPress Theme

Duyarlı temalar, düzenlerini farklı ekran boyutları ve cihazlara göre ayarlar.

Mobil ve diğer elde taşınır cihazlardan önemli sayıda web trafiği oluşturulur. Web sitenizin konularına bağlı olarak, bu sayı trafiğinizin% 50’sinden bile daha yüksek olabilir.

Google, mobil arama sonuçlarının en üstünde mobil uyumlu web sitelerini gösterir. Sitenizin konuları ve demografisi ne olursa olsun, tüm web sitelerinin duyarlı ve tamamen mobil kullanıma hazır olması gerekir.

Çoğu WordPress teması zaten varsayılan olarak duyarlıdır. Ancak hala mobil uyumlu olmayan sabit genişlikli düzenler satan satıcılar var. Web siteniz için seçtiğiniz temanın mobil uyumlu olduğundan emin olun.

Bir Temanın Mobil Hazırlık İçin Test Edilmesi

Bir temanın duyarlı olup olmadığını test etmenin en kolay yolu, tarayıcı ekranınızı yeniden boyutlandırmaktır. Tarayıcı ekranınızı yeniden boyutlandırırken, temanın düzeninin kendisini ekran genişliğine göre ayarlayacağını fark edeceksiniz.

Daha kapsamlı test için temanın demo sayfasının URL’sini kopyalayıp Google’ın Mobil Uyumluluk Testi sayfasına yapıştırabilirsiniz.

Testing a responsive theme against Google Mobile Friendly Test

Temanın ne kadar iyi olduğuna bakılmaksızın bu testin bazı uyarılar göstereceğini lütfen unutmayın. Çok küçük metin, ekrandan daha geniş içerik vb. Gibi kırmızı bayraklara dikkat edin.

3. Tarayıcı Uyumluluğu

Browser compatability testing

Kullanıcılarınız farklı tarayıcılar kullanıyor olacak. Temanız, kullandığınız tarayıcıda mükemmel görünebilir, ancak diğer tarayıcılarda bozuk bir şeyler olabilir.

Tarayıcı uyumluluğunun geldiği yer burasıdır. Çoğu WordPress tema geliştiricisi, sofistike tarayıcı uyumluluğu test araçlarını kullanarak temalarını titizlikle test eder.

Bunu web sitelerinde açıkça belirtebilirler. Ancak yapmazlarsa, temayı Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari vb. Gibi farklı tarayıcılarda kontrol etmek için her zaman bazı temel testler çalıştırabilirsiniz.

Mobil cihazlarda da farklı tarayıcılarda test etmeyi unutmayın.

4. Desteklenen Eklentiler

Supported plugins

WordPress’in gerçek gücü, WordPress eklentileriyle birlikte gelir. Bu eklentiler, WordPress sitenizle her şeyi yapmanızı mümkün kılar.

Çok sayıda WordPress eklentisi varken, bazıları her web sitesi için sahip olunması gereken WordPress eklentileridir. Yerçekimi Formları, Yoast SEO, W3 Toplam Önbellek vb.

WordPress temanızın tüm popüler eklentileri desteklediğinden emin olun. Emin değilseniz tema geliştiricisine sorun.

5. Çeviri + Çok Dilli Hazır

Multilingual and translation ready WordPress themes

Çok sayıda WordPress sitesi İngilizce dilinde değildir. İngilizce dışında bir dilde bir web sitesi oluşturuyor olabilirsiniz. Belki gelecekte çok dilli bir WordPress sitesi oluşturma planlarınız vardır.

WordPress temanızın çeviriye hazır olduğundan ve çok dilli WordPress eklentilerini desteklediğinden emin olun.

6. Sayfa Oluşturucular

Drag and drop page builders for WordPress themes

Sayfa oluşturucular, sürükle ve bırak kullanıcı arayüzünü kullanarak sayfa düzenleri oluşturmanıza izin veren WordPress eklentileridir.

Birçok premium WordPress teması, önceden yüklenmiş sayfa oluşturucularla birlikte gelir. Bu sayfa oluşturuculardan bazıları yalnızca o tema geliştiricisi tarafından kullanılır.

Açılış sayfaları oluşturmak için böyle bir sayfa oluşturucu kullanmak, çok sayıda istenmeyen kod üretebilir. Temayı değiştirirseniz, bu sayfaların çok fazla temizlenmesi gerekir.

En çok kullanılan sayfa oluşturucu eklentilerinden biriyle gönderilen temaları seçmelisiniz. Bu sayfa oluşturucuları diğer temalarla birlikte kullanmak için ayrı olarak da satın alabilirsiniz.

7. Yardıma İhtiyacınız Olduğunda Destek Seçenekleri

Support for your WordPress theme

Ücretsiz bir WordPress teması kullanmanın bir dezavantajı, garantili bir desteğin olmamasıdır. Bazı geliştiriciler ücretsiz temaları için mükemmel destek sağlarken, birçok ücretsiz temanın destek seçeneği yoktur.

WordPress temanızı bozarsanız, kendi başınıza çözmeniz gerekir. En ufak sorunları çözmek için üçüncü taraf bir geliştiriciye de ödeme yapabilirsiniz.

İyi belgelere ve destek seçeneğine sahip bir WordPress teması seçtiğinizden emin olun. Premium WordPress temalarının çoğu, 1 yıllık e-posta tabanlı destekle birlikte ayrıntılı belgeler sunar.

8. SEO Dostu

Check your theme for SEO friendliness

WordPress temanız, sitenizin SEO dostu olmasında çok önemli bir rol oynar. İyi görünen bir tema yine de kötü kodlanmış HTML oluşturabilir; bu, sitenizin arama motorlarındaki performansını etkileyebilir.

Yeni başlayanlar için bir temanın kaynak kodunu kendi başlarına analiz etmek zor olabilir. Bu nedenle birçok premium WordPress tema geliştiricisi, sayfalarının SEO için optimize edildiğini size bildirecektir.

Sayfayı W3C Biçimlendirme Doğrulama hizmetiyle kontrol ederek uygun HTML5 oluşturup oluşturmadığına da göz atabilirsiniz. Ancak, W3C aracının endişelenecek bir şey olmayan birçok uyarı oluşturacağını lütfen unutmayın.

9. Derecelendirmeler ve İncelemeler

Check ratings and reviews for a WordPress theme

Bir WordPress temasının kalitesinin bir başka sağlam göstergesi, kullanıcıları tarafından sağlanan derecelendirmeler ve incelemelerdir. Tema üçüncü taraf bir pazarda satılıyorsa, müşteri yorumlarını göreceksiniz.

Ücretsiz WordPress temaları için, indirme düğmesinin hemen altında derecelendirme bölümünü bulacaksınız. Kullanıcılar tarafından verilen yorumların ve yıldızların sayısını gösterecektir. 5 yıldıza tıklarsanız, size temaya 5 yıldız veren tüm incelemeleri gösterecektir.

Read theme reviews and ratings by other users

Hemen hemen tüm WordPress temaları birkaç kötü yorum alabilir. ancak kötü yorumların sayısı alışılmadık derecede fazlaysa, onları dikkatlice okumalısınız.

Önerilerimiz

Günlük olarak yenileri yayınlanan birçok ücretsiz WordPress teması vardır. Bu nedenle, en sevdiğimiz ücretsiz temaların listesini düzenli olarak vitrin bölümümüzde yayınlıyoruz.

Tema vitrinimizdeki popüler öğelerden bazıları şunlardır:

41 En İyi Ücretsiz WordPress Fotoğrafçılık Teması (Uzman Seçimi)
  • 21 En İyi Ücretsiz WordPress İş Temaları
  • 37 Denemeniz Gereken Basit WordPress Teması
  • 43 Güzel Ücretsiz WordPress Blog Temaları
  • Bununla birlikte, yukarıda da belirttiğimiz gibi, bir tema seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktörlerden biri destek. Ücretsiz WordPress temaları garantili destek ve güncellemeler ile gelmez.

    Premium WordPress temalarının çoğu 1 yıllık destek ve güncelleme sunar. İşte şiddetle tavsiye ettiğimiz tema mağazalarından bazıları.

    Astra Teması
  • Elegant Themes tarafından Divi Teması
  • Themify
  • StudioPress
  • Zanaatkar Temaları
  • WordPress’te Tema Nasıl Kurulur

    Bir WordPress teması kurmak gerçekten çok basit. Öncelikle, temanın zip dosyasını bilgisayarınıza indirmeniz gerekir.

    Bundan sonra WordPress yönetici alanınıza giriş yapın ve Görünüm »Temalar sayfasına gidin.

    Themes page in WordPress admin area

    Temalar sayfasının üst kısmında, Yeni Ekle bağlantısını tıklamanız gerekir.

    Bu sizi yeni tema ekleme sayfasına götürecektir. Yüklenecek ücretsiz temalar aramak için bu sayfayı kullanabilirsiniz. Ancak temayı zaten indirmiş olduğumuz için, üstteki Tema yükle bağlantısını tıklamanız yeterlidir.

    Upload a theme

    Şimdi tema yükleme kutusunu göreceksiniz. Bilgisayarınıza daha önce indirdiğiniz tema zip dosyasını seçmek için dosya seç düğmesine tıklayın ve ardından Şimdi yükle düğmesine tıklayın.

    Upload and install theme zip file

    WordPress şimdi temayı bilgisayarınızdan web sitenize yükleyecek ve sizin için kuracaktır. Tamamlandığında, temayı önizlemek veya etkinleştirmek için bağlantılar içeren bir başarı mesajı göreceksiniz.

    Theme installation successful

    Bir temayı hemen kullanmak istemiyorsanız, temayı etkinleştirmeden test etmek için canlı önizleme düğmesine tıklayabilirsiniz.

    Web sitenizde kullanmak için bir temayı etkinleştirmeniz gerektiğini lütfen unutmayın.

    Daha ayrıntılı talimatlar için, bir WordPress temasının nasıl kurulacağına ilişkin başlangıç kılavuzumuza bakın.

    WordPress Temalarını Güvenle Değiştirme

    Yeni WordPress siteleri için mükemmel temayı seçip sitenize yükleyebilirsiniz. Bununla birlikte, yerleşik bir WordPress siteniz varsa, sitenizin performansı ve SEO üzerinde herhangi bir etkiden kaçınmak için temanızı doğru şekilde değiştirmeniz gerekir.

    Öncelikle, temaları değiştirdiğinizde bir WordPress sitesine ne olduğunu anlamanız gerekir. İşte WordPress temanızı değiştirdiğinizde ne olacağıyla ilgili kılavuzumuz.

    WordPress sitenizdeki bazı ayarlar kaybolacak ve yeni temanıza otomatik olarak uygulanmayacaktır. Bunları ve bunları yeni temanıza nasıl geri koyabileceğinizi anlamanız gerekir.

    WordPress temalarını değiştirmeden önce yapmanız gereken şeylerin kullanışlı bir kontrol listesini derledik.

    Bundan sonra, sitenizdeki WordPress temalarını doğru bir şekilde nasıl değiştireceğinizle ilgili eğitimimizdeki talimatları izlemeniz gerekir.

    Bu makalenin, WordPress siteniz için mükemmel temayı seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz. İşletme web siteleri için olması gereken WordPress eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.