Nedir: Özel Başlıklar

750 425 KreatifAjans

Özel başlıklar, tema geliştiricilerinin başlık görüntüsünün özelleştirilmesi için destek sağlamasına olanak tanıyan bir WordPress tema özelliğidir. Bir temada özel başlık desteği etkinleştirildiğinde, kullanıcılar temanın başlığında kullanılan varsayılan görüntüyü kendi görüntüleriyle değiştirebilir.

Çoğu temanın, başlık resminin boyutunun ne olabileceği konusunda sınırlamaları vardır. Bazı temalar, yalnızca bir logo koymak için yeterli alan olacak şekilde yapılır, diğerleri ise temanın tüm genişliğini kullanmanıza izin verir.

Bazı temalar, o sırada tarayıcı penceresinin genişliğine bağlı olarak boyut olarak genişleyebilen veya küçülebilen esnek başlıkların kullanımına izin verecektir. Bazı temalar, varsayılan WordPress temasında bulunanlar gibi, temada zaten mevcut olan önceden yüklenmiş başlık resimlerinin kullanımına da izin verecektir.

Başlıkları değiştirme seçeneği genellikle WordPress Yönetici Panelinin sol menü çubuğunda bulunan Görünüm »Özelleştir altında bulunur.

Bir WordPress temasına özel bir başlık görüntüsü ekleme

Başlık bağlantısı, gerektiğinde başlık değiştirmek veya kendi özel başlık yüklemek için izin verecektir. Başlığa sığması için gerektiğinde görüntüler kırpılabilir. Bazı temalar, başlıkları bir resim yerine metninizle değiştirmenize veya bir resmi arka plan olarak ve üstte yer paylaşımlı metin kullanmanıza izin verir, ancak bunlar özellikler belirli temaya bağlıdır.

Lütfen kendi temalarınıza özel başlıkları nasıl ekleyeceğinizi öğrenmek için ek okumaya bakın ve bu seçeneği nasıl etkinleştireceğinizi öğrenin.