Olası Kötü Amaçlı Kod için WordPress Sitenizi Nasıl Tararsınız?

750 425 KreatifAjans

Kullanıcılarımız tarafından sık sık sorulur, WordPress sitenizi potansiyel olarak kötü amaçlı kod için taramanın bir yolu var mı? Bu sorunun cevabı EVET, EVET ve EVET. WordPress sitenizi potansiyel olarak kötü niyetli veya istenmeyen kodlara karşı taramak için hem ücretsiz hem de ücretli araçlar vardır. Web sitenizi düzenli olarak taramadığınız sürece genellikle kötü amaçlı yazılımlar ve kötü amaçlı kodlar uzun süre fark edilmeyebilir. Bu makalede, WordPress sitenizi kötü amaçlı yazılımlara ve potansiyel olarak zararlı kodlara karşı nasıl kolayca tarayacağınızı göstereceğiz.

How to scan a WordPress site for malware and suspicious code

WordPress Sitenizi Kötü Amaçlı Yazılım ve Kötü Amaçlı Kod için Ne Zaman Taramalısınız?

WordPress sitenizi kötü amaçlı yazılım ve kötü amaçlı kod için taramanın en iyi zamanı şimdi. Yeni başlayanların çoğu bir WordPress güvenlik tarayıcısını hemen kurmaz, bu da kötü amaçlı bir yazılımın veya kötü amaçlı kod enjeksiyonunun uzun süre fark edilmeyebileceği anlamına gelir.

Çoğu kullanıcı, bazı işaretler onları şüpheli hale getirene kadar hiçbir şey fark etmez. WordPress sitenizin saldırıya uğradığına dair yaygın işaretler listemize bakın.

WordPress siteniz saldırıya uğramamış veya etkilenmemiş olsa bile, WordPress sitenizi kötü amaçlı kod için nasıl tarayacağınızı yine de öğrenmelisiniz. Web sitenizi gelecekteki saldırılara karşı korumanıza yardımcı olacaktır.

En önemlisi, WordPress sitenizi tam bir profesyonel gibi korumak için WordPress güvenliğini artırabilirsiniz (herhangi bir teknik beceri gerektirmez).

Bununla birlikte, WordPress sitenizi potansiyel olarak kötü amaçlı kod için nasıl kapsamlı bir şekilde tarayacağınıza bir göz atalım.

1. Sucuri

Sucuri free WordPress plugin dashboard

Sucuri, WordPress güvenliğinde sektör lideridir. Ücretli bir hizmettir, ancak ücretsiz olarak sınırlı WordPress tarama özelliği sunarlar.

Web sitenizi hızlı bir şekilde taramak için ücretsiz Sucuri Güvenlik eklentisini yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Eklenti, değiştirilip değiştirilmediğini görmek için WordPress dosyalarınızı kontrol eder. Ayrıca olası kötü niyetli kodları, iç çerçeveleri, bağlantıları ve şüpheli etkinlikleri tarar.

Gerçek değer, en iyi WordPress güvenlik duvarı korumasıyla birlikte gelen ücretli planlarından gelir. DNS seviyesi web sitesi uygulama güvenlik duvarı, web sitenize ulaşmadan önce herhangi bir şüpheli etkinliği veya kötü amaçlı yazılımı engeller.

Daha etkili olduğu için DNS düzeyinde bir web sitesi güvenlik duvarı kullanmanızı öneririz. Sucuri güvenlik duvarı ayrıca web sitenizin statik içeriğini kendi CDN’leri aracılığıyla sunar, bu da size önemli bir performans artışı sağlar ve WordPress hızını artırır.

En önemlisi, web siteniz etkilenirse, Sucuri uzmanları web sitenizi hiçbir ek ücret ödemeden temizleyecektir. Saldırıya uğramış bir WordPress sitesini temizlemek, deneyimli WordPress kullanıcıları için bile oldukça zordur. Web sitenizi temizlemek için gerçek güvenlik uzmanlarına sahip olduğunuzu bilmek, işletme sahipleri için büyük bir gönül rahatlığıdır.

Sucuri’yi web sitemizde kullanıyoruz. Daha fazla bilgi edinmek için eksiksiz Sucuri incelememize bakın.

2. Kelime Çiti

Wordfence scan

Wordfence, WordPress sitenizi şüpheli kodlar, arka kapılar, kötü amaçlı URL’ler ve bilinen bulaşma kalıpları için kolayca taramanıza olanak tanıyan bir başka popüler WordPress güvenlik eklentisidir.

Web sitenizi arka planda otomatik olarak tarar ve ayrıca istediğiniz zaman manuel olarak bir tarama başlatabilirsiniz.

Tarama sayfasındaki sarı kutularda taramanın ilerleyişini görebileceksiniz. Tarama bittiğinde, Wordfence size sonuçları gösterecektir.

Web sitenizde herhangi bir şüpheli kod, enfeksiyon, kötü amaçlı yazılım veya bozuk dosya bulursa sizi bilgilendirecektir. Ayrıca bu sorunları gidermek için yapabileceğiniz eylemler de önerecektir.

Wordfence ayrıca uygulama düzeyinde bir güvenlik duvarı ile birlikte gelir. Bu güvenlik duvarı, kaba kuvvet saldırılarını ve bilgisayar korsanlığını önlemenize yardımcı olur. Ancak, web sitenizde çalışır ve bu da onu biraz daha az etkili hale getirir.

Daha fazla ayrıntı için, WordPress’te Wordfence güvenliğinin nasıl kurulup kurulacağına ilişkin adım adım kılavuzumuza bakın.

3. Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma Güvenliği

Anti-Malware Security

Anti-Malware Security, WordPress’i kötü amaçlı kod ve kötü amaçlı yazılımlara karşı taramanıza yardımcı olabilecek bir başka çok güçlü WordPress güvenlik eklentisidir.

Eklenti, web sitenizin tüm klasörlerinde ve dosyalarında şüpheli kodları, komut dosyalarını, .htaccess tehditlerini, arka kapıları ve bilinen bulaşma kalıplarını arar. Tamamlanması biraz zaman alabilecek kapsamlı bir tarama gerçekleştirir.

Eklenti yazarı, tanımları aktif olarak korur, bu da yeni tehditleri keşfedildikçe tespit etmek için sürekli olarak iyileştirdikleri anlamına gelir.

Eklentinin aslında yanlış pozitif olan birçok potansiyel tehdit gösterebileceğini unutmayın. Bu dosyaları manuel olarak kaynak dosyalar ile karşılaştırmanız gerekecek ve bu da çok çalışma gerektirebilir.

Ayrıca bir güvenlik duvarı seçeneği içerir. Güvenlik duvarı, aslında DNS düzeyinde bir güvenlik duvarından daha az etkili olan yazılım düzeyinde bir güvenlik duvarıdır.

WordPress’te Kötü Amaçlı Yazılım veya Şüpheli Kod Nasıl Temizlenir?

Clean up hacked WordPress

Yapmanız gereken ilk şey, tüm WordPress şifrelerinizi hemen değiştirmektir. Bu, WordPress kullanıcı hesaplarınızı, WordPress barındırma hesabınızı, FTP veya SSH kullanıcı hesaplarınızı ve WordPress veritabanı şifrenizi içerir.

Bu, bu parolalardan birinin ele geçirilmesi durumunda, bilgisayar korsanlarının yeniden erişim elde etmek için bu parolayı kullanamamasını sağlar.

Ardından, bir eklenti kullanarak veya phpMyAdmin ve FTP aracılığıyla manuel olarak eksiksiz bir WordPress yedeklemesi oluşturmanız gerekir. Bu adım, temizleme sırasında bir şey olursa, yine de web sitenizin virüslü durumuna geri dönebilmenizi sağlar.

Bundan sonra, web sitesini sizin için temizlemesi için bir WordPress güvenlik uzmanı tutmanızı öneririz. Sucuri’yi öneriyoruz, ücretli planlarının her biri kötü amaçlı yazılım temizleme hizmeti içeriyor. Web siteniz zaten etkilenmiş olsa bile, sizin için temizlerler.

Kendiniz de temizlemeyi deneyebilirsiniz. Zor bir iştir ve çok zamanınızı alabilir. Sakin olun ve yeni başlayanlar için saldırıya uğramış bir WordPress web sitesini nasıl düzelteceğinizle ilgili adım adım kılavuzumuzdaki talimatları izleyin.

Bu makalenin, WordPress sitenizi kötü amaçlı yazılımlara ve potansiyel olarak zararlı kodlara karşı nasıl tarayacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Saldırıya uğramış bir WordPress sitesinde bir arka kapıyı düzeltme konusundaki kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.