Özel bir WordPress Temasının Maliyeti Ne Kadardır?

750 425 KreatifAjans

Bir WordPress sitesi kurmanın maliyeti hakkındaki makalemizi yazdıktan sonra, birkaç okuyucu bizden özel web sitesi maliyeti bölümünü genişletmemizi istedi. Özel bir WordPress temasının ne kadara mal olduğunu merak ediyorsanız, o zaman doğru yerdesiniz. Bu yazıda, özel bir WordPress temasının maliyetinin yanı sıra nasıl tasarruf edebileceğiniz ve fazla ödeme yapmaktan kaçınabileceğinizle ilgili birkaç ipucu paylaşacağız.

Cost of a Custom WordPress Theme

Özel WordPress Teması nedir?

Özel bir WordPress temasının benzersiz bir tasarımı, düzeni ve özellikle iş ihtiyaçlarınız için yapılmış bir dizi özelliği vardır.

Binlerce ücretsiz ve premium WordPress teması mevcut olduğundan, özel bir WordPress teması şirketinizin / markanızın öne çıkmasına yardımcı olur.

Özel bir WordPress teması edinmenin yararı, önceden var olan bir şablon veya düzenin kısıtlamalarıyla sınırlı olmamanızdır. Web sitenizi özelleştirmek ve temanız içinde yerleşik herhangi bir özel işlevi almak için tam özgürlüğe sahipsiniz.

Özel WordPress Temasının Maliyetini Etkileyen Faktörler

Her özel WordPress teması, bireysel müşteri için özel olarak oluşturulduğundan, projenin maliyeti gereksinimlere göre değişir. Aşağıda, özel WordPress temanızın maliyetini etkileyecek faktörlerden bazıları verilmiştir:

Bireysel Serbest Çalışan – Ajans

Özel bir WordPress teması oluşturmak için, temanızı tasarlayabilecek (tasarımcı) ve kodlayabilecek (geliştirici) birine ihtiyacınız olacak.

İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, siteyi hem tasarlayıp hem de geliştirebilecek bir kişi bulabilirsiniz, ancak hem tasarım hem de kodlama konusunda mükemmel bir kişi bulmanın zor olduğunu unutmayın.

Eksiksiz hizmet veren bir ajansla gittiğinizde, bu tek durak noktasıdır çünkü ekiplerinde tasarımcılar ve geliştiriciler vardır. Bazen acentelerin daha pahalı olmasının nedeni de budur.

Alternatif olarak, bağımsız bir tasarımcı ve geliştiriciyi ayrı ayrı kiralayabilir ve projeyi kendiniz yönetebilirsiniz.

Tecrübe ve Uzmanlık

Tasarım ve geliştirme yaratıcı bir süreçtir, bu nedenle proje maliyeti uzmanlığa, alandaki deneyime ve yaratıcılığa göre değişir.

Tanınmış WordPress geliştirme ajansları, bireysel bir geliştiriciden veya serbest çalışanlardan daha pahalı olabilir. Ancak, tanınmış bir WordPress geliştiricisi bazen bir ajanstan daha fazla ücret alabilir.

Özellikler, İşlevsellik ve Beklentiler

Özel temanıza daha fazla özellik ve işlev eklemek, geliştirme süresini ve maliyetini artıracaktır. Normalde, müşterilerin bütçelerinin izin verdiğinden daha yüksek beklentileri vardır.

Özel özelliklerle yüksek kaliteli çalışma daha fazla zaman alacak ve bu nedenle daha maliyetli olacaktır.

Siparişleri ve Revizyonları Değiştir

Özel WordPress tema projenizin kapsamını sürecin ortasında değiştirirseniz, bu, maliyetinizi önemli ölçüde artırabilir. Küçük değişiklikler uygun olsa da, genellikle serbest çalışanlar ve ajanslar büyük değişiklik talepleri için değişiklik emri ücreti alırlar.

Barındırma, Bakım ve Destek

Özel bir WordPress teması, WordPress barındırma, web sitesi bakımı veya proje tesliminden sonra destek sunmaz.

Bazı ajanslar ve serbest çalışanlar bu hizmetleri ek bir ücret karşılığında sunabilir.

Özel bir WordPress Temasının Maliyeti Ne Kadar?

Cost estimates for a custom WordPress theme

Maliyeti etkileyen birkaç faktör olduğundan, özel bir WordPress temasının maliyetini sabit sayılarla açıklamak son derece zordur.

İş veya kişisel web sitesi teması için tipik bir özel WordPress teması 1.500 – 5.000 $ arasında olabilir.

Ek yerleşik özelliklere veya tamamlayıcı eklentilere sahip özel bir WordPress teması, 6.000 – 10.000 ABD Doları arasında herhangi bir yere mal olabilir.

Karmaşık bir kurumsal düzeyde projeniz varsa, fiyatların 30.000 $ ‘ın üzerine çıkması nadir değildir.

Özel Bir WordPress Teması İçin Fazla Ödeme Yapmaktan Nasıl Kaçınılır?

Controlling cost of your custom WordPress theme project

WordPress endüstrisindeki on yılı aşkın tecrübemizle, özel bir WordPress teması için fazla ödeme yapmaktan kaçınmak için kullanabileceğiniz birkaç ipucumuz var.

Projenin Net Bir Kapsamına Sahip Olun

Bir ev inşa ederken, genellikle 4 yatak odası, 3 banyo, oturma odası gibi istediğiniz özelliklerin bir listesine sahip olursunuz.

Web siteniz için benzer bir liste yapmanız ve sahip olmak istediğiniz tüm şeyleri listelemeniz gerekir, örneğin:

  • Referans kaydırıcısı ve hizmetler listesi içeren düzenlenebilir ana sayfa
  • Bir iletişim formu ve yol tariflerini bulabileceğiniz bir Google haritası içeren iletişim sayfası
  • Çalışmayı sergilemek için galeri alanı
  • Sosyal medya paylaşım düğmelerinin bulunduğu blog bölümü
  • Ayrıntılı bir listeye sahip olmak, birinin size doğru bir fiyat teklifi vermesini kolaylaştırır. Ayrıca revizyonların / değişiklik sipariş ücretlerinin sınırlandırılmasına da yardımcı olur.

    Mümkün Olduğunda İlham Almak İçin Canlı Web Sitesi Örnekleri Bulun

    Ayrıntılı bir kapsamın yanı sıra, ilhamların bir listesine sahip olmak tasarım sürecine gerçekten yardımcı olur.

    Bir web sitesi listesine sahip olabilir ve her biri hakkında neleri beğendiğinizi listeleyebilirsiniz.

    Bu, tasarımcıya aradığınız şey hakkında net bir fikir verir, böylece revizyonları ve genel maliyeti azaltır.

    Özel Yapılmış İşlevler yerine Premium Eklentileri Kullanın

    Çoğu saygın WordPress profesyoneli her zaman birinci sınıf bir WordPress eklentisi seçer ve onu sıfırdan inşa eder çünkü daha verimli ve maliyet tasarrufu sağlar.

    Ancak müşteri olarak her zaman araştırmanızı da yapmanızı tavsiye ederiz. Genellikle seçtiğiniz geliştiricinin başka önerileri olabilir ve neden bir eklentiyi diğerine tercih etmeye karar verdiklerini anlamanız önemlidir.

    Premium Temaları Özelleştirin ve Sıfırdan Derleyin

    Hala “özel” bir görünüm ve his elde ederken maliyeti önemli ölçüde azaltmanın yollarından biri, istediğinizin% 90’ına sahip mevcut bir tema bulmaktır.

    Bu, özel tema konseptini aldatırken, genel maliyeti önemli ölçüde azaltabilir.

    BeaverBuilder ve Divi gibi güçlü sürükle ve bırak WordPress sayfa oluşturucuları, tamamen yeni bir “Web Sitesi Birleştiricileri” endüstrisini doğurdu.

    Profesyonel web sitesi derleyicileri, size çok daha uygun bir fiyata özel görünümlü bir WordPress sitesi oluşturmak için mevcut WordPress eklentilerini sürükle ve bırak sayfa oluşturucu ile birlikte kullanır.

    Özel Bir WordPress Teması İçin Doğru Geliştirici veya Ajans Nasıl Bulunur?

    Finding developer for your custom WordPress theme

    Kullanım kolaylığı ve düşük giriş engeli nedeniyle, özel WordPress tema hizmetleri sunan çok sayıda kişi ve şirket var.

    Doğru deneyime ve becerilere sahip bir geliştirici veya ajans bulmak biraz zor olabilir. Özellikle çünkü birçok “web sitesi derleyicisi” de kendilerini geliştirici olarak adlandırıyor.

    Özel WordPress tema projeniz için deneyimli geliştiriciler bulabileceğiniz bazı yerler.

    Genesis Developers – Ünlü Genesis tema çerçevesinin yaratıcıları StudioPress, özel temanız üzerinde çalışmak için deneyimli WordPress geliştiricileri bulabileceğiniz bir geliştirici vitrine sahiptir.

    WPEngine Danışmanları – Yönetilen WordPress barındırma şirketi WPEngine, deneyimli WordPress geliştiricileri ve ajanslarını listeleyen özel bir sayfaya da sahiptir.

    WPHired – Bu, WordPress işlerinizi yayınlayabileceğiniz bir iş panosudur. Geliştiriciler daha sonra işe başvurabilir ve projenizi onlarla tartışabilirsiniz. Alakalı deneyim ve becerilere sahip geliştiriciler aramanız gerekecek.

    WordPress Jobsİş ilan edebileceğiniz ve geliştiricilerle röportaj yapabileceğiniz başka bir WordPress’e özgü iş panosu.

    Upworkİşinizi yayınlayabileceğiniz ve dünyanın her yerinden geliştiricilerle röportaj yapabileceğiniz çevrimiçi bir serbest çalışma sitesi. Bu, daha düşük oranlara sahip geliştiriciler bulmanızı sağlar. Farklı becerilere ve uzmanlığa sahip tasarımcıların ve geliştiricilerin bulunduğu devasa bir topluluktur.

    Sonuç

    Özel bir WordPress teması, web sitenizi benzersiz tasarımı ve özel özellikleriyle öne çıkarabilir. Ancak, tüm yeni başlayanlar ve küçük işletmeler bunu hemen karşılayamaz.

    Yeni başlıyorsanız, birinci sınıf bir çok amaçlı tema kullanabilir ve web sitenizi çok düşük bir fiyata oluşturabilirsiniz.

    Modern temaların çoğu, onları benzersiz kılmak için kullanabileceğiniz yeterli özelleştirme seçeneğine sahiptir. Farklı sektörler ve nişler için düzenli olarak tema koleksiyonu yayınladığımız vitrin bölümümüze göz atın

    Ancak, özel bir WordPress temasını karşılayabiliyorsanız, kesinlikle yatırıma değer. Benzersiz marka bilinci oluşturma, özel tasarım ve kişiye özel işlevsellik, işinizi daha hızlı büyütmenize ve rakiplerinize karşı avantaj sağlamanıza yardımcı olacaktır.

    Bu makalenin, özel bir WordPress temasının ne kadara mal olduğunu ve fazla ödemeden nasıl kaçınabileceğinizi anlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress kullanan en önemli büyük markaların listemizi de görmek isteyebilirsiniz.