Parolaları Kolay ve Güvenli Bir Şekilde Yönetme (Başlangıç ​​Kılavuzu)

750 425 KreatifAjans

Hiç hatırlamanız gereken farklı kullanıcı adı ve şifrelerin sayısından bunalmış hissettiniz mi?

Kısa süre önce okuyucularımızdan biri, WordPress kullanıcıları için şifreleri yönetmenin en iyi yolunu sordu.

Bu makalede, en iyi şifre yönetim araçlarıyla bir Pro gibi şifreleri nasıl kolay ve güvenli bir şekilde yönetebileceğinizi göstereceğiz.

How to Easily Manage Passwords like a Pro

Neden Bir Parola Yöneticisi Kullanmanız Gerekiyor?

Çoğu insan yıllardır sorunsuzca hatırlanması kolay birkaç şifre kullanıyor. Bu güvenli DEĞİL.

Büyük web sitelerinde son zamanlarda yapılan bir dizi saldırı ile kanıtlandığı gibi, kötü niyetli bir kullanıcı tüm bu bilgilere erişirse, ciddi hasara neden olabilir.

Bu sadece kullanıcılara onları korkutmalarını söylediğimiz bir korku hikayesi değil. Bu doğru ve her gün dünyanın dört bir yanındaki yüzlerce insanın başına geliyor.

Bu nedenle güvenlik uzmanları ve diğer profesyoneller, kullanıcılara GÜÇLÜ ve BENZERSİZ şifreler kullanmalarını önermektedir.

Şimdi muhtemelen iş e-posta hesapları, web barındırma, etki alanı kayıt şirketleri, sosyal hesaplar, WordPress yönetici alanı vb. Gibi pek çok farklı şifre varken hepsini nasıl hatırladığınızı merak ediyorsunuz.

Bir şifre yöneticisi uygulaması burada devreye girer.

Bir parola yöneticisi tüm parolalarınızı saklar ve tek bir ana parola kullanarak bunları yönetmenize izin verir. Ayrıca, yeni hesaplar oluştururken güçlü parola oluşturmanıza ve ardından bunları bulutta depolamanıza yardımcı olur.

Parola yöneticilerinin en iyi yanı, otomatik doldurma işlevine sahip olmalarıdır. Bu şekilde, zaten hesabınız olan siteler için hiçbir şey hatırlamanıza veya girmenize gerek kalmaz.

Parola yöneticisi uygulamanızı tüm cihazlarınızda kullanabilir ve tarayıcınızda saklanan parolaları kolayca içe aktarabilirsiniz.

İşte piyasadaki en iyi 3 Şifre Yönetim Uygulamasının bir listesi.

1. LastPass

LastPass, piyasadaki en popüler şifre yönetimi uygulamasıdır. LastPass kullanıyoruz ve kullanıcılarımıza tavsiye etme konusunda kendimize çok güveniyoruz. Ücretsiz sürümleri, başlamak için ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahiptir. Gelişmiş çok faktörlü seçeneklere ve paylaşım özelliklerine erişmek için ayda sadece 3 $ ödeyerek premium sürüme yükseltebilirsiniz.

LastPass, Windows, Mac, Linux, iPad, iPhone, Android, Windows Phone ve Blackberry cihazlarında kullanılabilir. Bu, hangi cihazı kullanırsanız kullanın, LastPass’in orada olacağı ve tüm parolalarınızı kolayca senkronize edebileceğiniz anlamına gelir.

LastPass, parola kasanızı yönetmek için bir ana parola kullanır ve bu da bu ana parolayı tüm çevrimiçi hesaplarınızın anahtarı yapar.

LastPass, LastPass kimlik doğrulama uygulaması ile SMS mesajları ve Yubikey gibi diğer hizmetlerle çok faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmanıza izin verir. Bu, bir kişinin parola kasanıza girmek için parolanızı bilmesi ve rastgele oluşturulmuş bir güvenlik koduna erişiminin olması gerektiği anlamına gelir.

Herhangi bir nedenle yardımcınız veya web geliştiriciniz gibi biriyle bir şifre paylaşmanız gerekirse, LastPass bunu güvenli bir şekilde yapmanızı sağlar. Diğer taraf, paylaşılan şifreleri kullanmak için tarayıcılarına LastPass uzantısını yüklemelidir.

Parola paylaşma işlevi harika çünkü yardımcınız parolanızı asla görmez, bu nedenle parolayı değiştiremez. Sadece oturum açıp yapmaları gereken görevleri yerine getirebilirler.

2. 1Şifre

1Password, başka bir popüler şifre yöneticisidir. Çapraz platformdur ve mobil cihazlar için de mevcuttur. 1Password’ün ücretsiz sürümü yoktur, ancak 14 günlük ücretsiz deneme sürümü mevcuttur.

1Password, Mac, iOS, Windows, Android, Linux ve Chrome OS’de çalışsa da, Apple kullanıcıları arasında popülerliğini kazandı çünkü Apple UI’ye alışkınsanız kullanıcı arayüzü çok sezgiseldir.

1Password’de eksik olan bir özellik, çok faktörlü veya biyometrik kimlik doğrulamadır. En sık sorulan özelliklerden biridir ve gelecekteki bazı sürümlerde mevcut olma ihtimali yüksektir.

Arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla parola paylaşma özellikleri sunarlar. Sınırlı paylaşım için misafir bile davet edebilirsiniz. Deneyimlerimize göre, şifre paylaşım özellikleri LastPass kadar kolay değil.

Aile planlarında iki faktörlü kimlik doğrulama ve kullanıcı başına aylık 3,99 ABD dolarından başlayan iş planlarında gelişmiş çok faktörlü kimlik doğrulama sunuyorlar.

3. Dashlane

Dashlane, en iyi şifre yönetimi uygulamaları listemizdeki üçüncü yarışmacıdır. Listedeki diğer uygulamalar gibi Dashlane, masaüstü ve mobil tüm platformlar için de mevcuttur.

Tamamen ücretsizdir ve bazı özellikler yalnızca premium kullanıcılar için mevcuttur. Premium plan, yıllık 59,99 ABD dolarıdır ve sınırsız yedekleme ve sınırsız cihaz içerir.

Dashlane, çevrimiçi formları doldururken güçlü parolalar oluşturmanıza olanak tanır. Parolalarınızı şifreler ve depolar ve sizin için parolaları otomatik doldurur.

Dashlane ayrıca parolaları arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınızla paylaşmanıza da olanak tanır.

Dashlane’nin ücretsiz sürümü, tüm cihazlarınızda şifreleri senkronize etmenize, internette şifrelere erişmenize veya yedekleri kaydetmenize izin vermez.

Uzman Seçimi: En İyi Parola Yönetimi uygulaması hangisi?

LastPass, piyasadaki en iyi şifre yönetimi uygulamasıdır. Kolay, güvenli ve uygun maliyetli. Ücretsiz sürümleri çok güçlü ve ücretli sürümleri çok hoş.

LastPass’ı işimiz içinde şifre yönetimi ve paylaşım için kullanıyoruz.

Çevrimiçi bir işletme işletiyorsanız, LastPass’ın sağlam güvenlik özelliklerini takdir edeceksiniz. Ülkeleri kilitleyebilir, iki adımlı kimlik doğrulama ayarlayabilir, ekiplerle güvenli bir şekilde şifre paylaşabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Bu makalenin, parolaları daha verimli ve güvenli bir şekilde yönetmeyi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Bir web sitesi sahibi parolaları, bilgisayar korsanlarına karşı sahip olduğunuz en önemli güvenlik savunması olduğundan, her hesap için benzersiz ve güçlü parolalar kullanmaktan ödün vermemelisiniz.

Çok kullanıcılı bir WordPress sitesi çalıştırırsanız, sitenizde güçlü şifreler uygulayabilir ve hatta tüm kullanıcılarınız için şifreleri sıfırlayabilirsiniz. Bir kullanıcının yapabileceği oturum açma girişimlerinin sayısını da sınırlayabilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, daha fazla WordPress video eğitimi için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Google + ‘ da da bulabilirsiniz.