Pazarlamacılar için En İyi 16 WordPress Eklentisi

750 425 KreatifAjans

WordPress’ten en iyi şekilde yararlanmaya çalışan bir pazarlamacı mısınız? Son zamanlarda okuyucularımızdan biri, pazarlamacılar için en iyi WordPress eklentilerini önermemizi istedi. Bunlar, pazarlamacıların satışları veya trafiği artırmak gibi hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilecek eklentilerdir. Bu yazıda, pazarlamacılar için en iyi WordPress eklentilerinden bazılarını seçtik.

Best WordPress plugins for marketers

1. OptinMonster

OptinMonster

OptinMonster, piyasadaki en iyi WordPress açılır eklentisi ve 1 numaralı müşteri adayı oluşturma aracıdır. E-postaları yakalamanıza, abonelikleri ve dönüşümleri artırmanıza olanak tanır.

Geliştiricileri işe almadan güzel kayıt formları ekleyebilirsiniz. OptinMonster, kenar çubuğuna, içerikten sonra, formlarda slayt ve ışık kutusu açılır pencerelerine kayıt formları eklemenizi sağlar.

Ayrıca, müşteri adayı oluşturma çabalarınızı optimize etmek için yerleşik analitik ve A / B testi ile birlikte gelir. İmzası olan Exit Intent teknolojisi, ziyaretçilerinizi tam web sitenizden ayrılmak üzereyken dönüştürmenize yardımcı olur.

2. ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates, WordPress için en iyi bağlı kuruluş bağlantı yönetim aracıdır. Bağlı kuruluş bağlantılarınızı WordPress içinde yönetmenize, bağlantıları gizlemenize ve bunları yazılarınıza kolayca eklemenize olanak tanır.

Ayrıca, her bir bağlı kuruluş bağlantısının sitenizde nasıl performans gösterdiğini görmenize olanak tanır. Bağlantılarınızı kategoriler halinde de düzenleyebilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için, ThirstyAffiliates kullanarak WordPress’e Affiliate bağlantılarının nasıl ekleneceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

3. WPForms

WPForms

WPForms, WordPress için en başlangıç dostu iletişim formu eklentisidir. Hızlı bir şekilde güzel formlar oluşturmanıza ve bunları WordPress sitenize eklemenize olanak tanır.

WPForms, kullanımı kolay bir sürükle ve bırak form oluşturucu ve kullanıma hazır şablonlarla birlikte gelir. Mobil uyumludur ve hız ve SEO için son derece optimize edilmiştir. Daha fazla ayrıntı için, en yeni başlayanlar için uygun WordPress iletişim formu eklentisi olan WPForms hakkındaki makalemize bakın.

4. Eski Gönderiyi Canlandırın

Revive Old Posts

Sosyal medya, herhangi bir web sitesi için önemli bir trafik kaynağı olabilir. Revive Old Post eklentisi, eski içeriğinizi paylaşarak sosyal medyada kullanıcılarla etkileşim kurmanıza olanak tanır.

Eklenti, eski yayınlarınızın bağlantılarını sosyal profillerinize otomatik olarak paylaşır. Gönderiler arasında zaman seçebilir, hashtag kullanabilir, geri bağlantıları ekleyebilir ve belirli kategorileri veya gönderileri hariç tutabilirsiniz.

Ayrıntılı talimatlar için eski WordPress yayınlarınızı otomatik olarak nasıl paylaşacağınızla ilgili kılavuzumuza bakın.

5. Yorumlara Abone Olun Yeniden Yüklendi

Subscribe to comments reloaded

Yorumlar muhtemelen herhangi bir WordPress sitesindeki en güçlü kullanıcı etkileşim aracıdır. Ancak, bir kullanıcı yorumunu ekledikten sonra geri gelip tartışmayı kontrol etmenin bir yolu yoktur.

Yorumlara Abone Ol Yeniden Yüklendi, kullanıcılarınızın gönderilerinizdeki yorumlara abone olmalarını sağlar. Gönderide yeni bir yorum olduğunda kullanıcılar bildirim e-postaları alacak. Yalnızca daha fazla sayfa görünümü elde etmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcıların sohbete ayak uydurmasına da yardımcı olur.

Ayrıntılı talimatlar için kullanıcıların WordPress’teki yorumlara abone olmalarına nasıl izin verileceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

6. Satır İçi İlgili Gönderiler

Inline related posts

Birçok web sitesi, bir makalenin bitiminden sonra ilgili gönderileri görüntüler. Ancak, uzun formda makaleler yayınlarsanız, kullanıcılar makalenin tamamını kaydırdıktan sonra ilgili gönderileri göreceklerdir.

Satır İçi İlgili Gönderiler eklentisi, bir makale içinde ilgili yayınları görüntülemenize izin vererek bu sorunu çözer. Kullanıcılar, bir makalenin ortasında oldukça etkileşim halindedir ve benzer içeriği tıklama olasılıkları daha yüksektir.

Ayrıntılı talimatlar için, WordPress blog gönderilerine satır içi ilgili gönderilerin nasıl ekleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın.

7. Yüzen Sosyal Bar

Floating Social Bar

Sosyal paylaşım düğmeleri web sitelerini yavaşlatma eğilimindedir. Floating Social Bar, hızdan ödün vermeden web sitenize bir sosyal paylaşım çubuğu eklemenizi sağlar.

WordPress yayınlarınıza yatay yapışkan bir sosyal çubuk ekler. Floating Social Bar, tonlarca alakasız sosyal ağ eklemiyor, yalnızca en popüler sosyal platformları destekliyor.

Daha fazla ayrıntı için WordPress’e kayan bir sosyal paylaşım çubuğu ekleme hakkındaki makalemize bakın.

8. WP’den Tampon’a

WP to Buffer

Buffer, Facebook, Twitter ve LinkedIn’deki sosyal medya profillerinizde güncellemeler planlamanıza olanak tanıyan çevrimiçi bir hizmettir. WP to Buffer, WordPress sitenizi Buffer’a bağlar ve blog yazılarınızı otomatik olarak Buffer’a ekler.

Bu, yayınla düğmesine bastıktan sonra sosyal medyada makale paylaşmak için harcadığınız zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Daha fazla ayrıntı için, Buffer ile sosyal medya için WordPress gönderilerinin nasıl planlanacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

9. Başlık Denemeleri Ücretsiz

Title Experiments Free

Dikkat çekici başlıklar yazmak, iyi web içeriğinin anahtarıdır. Bununla birlikte, hangi gönderi başlıklarının hedef kitleniz için daha iyi çalıştığını nasıl anlarsınız?

Başlık Denemeleri Ücretsiz, yazı başlıkları için A / B ayırma testleri çalıştırmanıza olanak tanır. Tek bir gönderi için birden fazla başlık ekleyebilirsiniz ve eklenti, başlıklardan birini rastgele kullanıcılarınıza gösterecektir.

Eklenti, tıklama olasılığını bir başlığın kaç kez görüntülendiğine ve kullanıcılar tarafından ne sıklıkla tıklandığına bağlı olarak hesaplar.

Ayrıntılı adım adım talimatlar için, daha fazla tıklama almak için WordPress gönderi başlıklarını A / B ayırma testinin nasıl yapılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

10. Öne Çıkan Görüntü Doktoru

Featured Image Optimizer

Yazı başlıkları gibi, öne çıkan görseller de daha fazla tıklama almada çok önemli bir rol oynar. Öne Çıkan Görüntü İyileştirici eklentisi, öne çıkan görüntüler için A / B ayırma testleri çalıştırmanıza olanak tanır.

Bir gönderiyi düzenleyin veya yeni bir tane oluşturun. Öne çıkan resim A ve öne çıkan resim B için iki yeni kutu göreceksiniz. İki farklı özellikli resim yükleyin ve eklenti farklı kullanıcılara farklı özellikli resimler göstermeye başlayacaktır.

Daha fazla ayrıntı için WordPress’te öne çıkan görüntülerin A / B ayırma testi ile ilgili kılavuzumuza bakın.

11. Yoast SEO

Yoast SEO

Arama motorları çoğu web sitesi için en önemli trafik kaynağıdır. Yoast SEO, WordPress için en iyi SEO eklentisidir. Meta etiketler, açık grafik etiketleri, xml site haritaları, kırıntı gezintisi ve çok daha fazlasını eklemenize olanak tanır.

Ayrıca Google Web Yöneticisi araçları verilerinizi içe aktarabilir ve robots.txt ve .htaccess dosyalarını WordPress’te düzenlemek için bir dosya düzenleme aracı ile birlikte gelir.

Adım adım kurulum talimatları ile Yoast SEO eklentisinin nasıl kurulup kurulacağına ilişkin kılavuzumuzu izleyin.

12. Adsanlık

Adsanity

Reklamlarla desteklenen bir web sitesi işletiyorsanız, WordPress’teki reklamları yönetmek için daha iyi bir yönteme ihtiyacınız olacaktır. Adsanity, WordPress sitenizdeki reklamları yönetmenin daha kolay ve daha iyi bir yolunu sunar.

İstediğiniz kadar reklam birimi oluşturabilir ve ardından bunları döndürebilir, gruplayabilir veya kazanç potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak için planlayabilirsiniz. Google Adsense gibi reklam programları ile kullanabilir veya kendi reklamlarınızı doğrudan satabilirsiniz.

Daha fazla ayrıntı için WordPress’te reklamların Adsanity eklentisiyle nasıl yönetileceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

13. Envira Galerisi

Envira Gallery

Görseller, web’deki en ilgi çekici içerik biçimidir. Herhangi bir eklenti olmadan WordPress gönderilerinize kolayca resim ekleyebilirsiniz. Ancak çok fazla fotoğraf paylaşacaksanız Envira Galerisi’ne ihtiyacınız var.

Envira Gallery, piyasadaki en iyi WordPress fotoğraf galerisi eklentisidir. Dakikalar içinde mobil duyarlı, SEO dostu ve daha hızlı yüklenen resim galerileri oluşturmanıza olanak tanır. Küçük resim gezintileriyle güzel ışık kutusu açılır pencerelerinde galeri resimlerini açabilirsiniz.

Ayrıntılar için Envira ile duyarlı WordPress resim galerilerinin nasıl kolayca oluşturulacağı hakkındaki makalemize bakın.

14. upPrev

upPrev

NYTimes gibi popüler web sitelerinde sonraki veya önceki makaleler için menülerde hareketli slayt gördünüz mü? UpPrev eklentisi, bu animasyonlu önceki yazı menülerini WordPress’te görüntülemenizi sağlar.

Bir kullanıcı web sitenizde bir makaleyi görüntülerken aşağı kaydırdıkça, eklenti önceki gönderiyle birlikte menüde bir slayt görüntüler. Eklenti ayarlarını yapılandırmak için Görünüm »upPrev’e gidebilirsiniz.

Varsayılan olarak önceki gönderiyi gösterecektir. Bunu, aynı kategori veya etikette önceki gönderiyi gösterecek şekilde değiştirebilirsiniz. YARPP ile ilgili yazılar eklentisini kullanıyorsanız, eklenti de ilgili bir gönderiyi gösterebilir.

15. Hızlı ve Kolay SSS

Quick and Easy FAQs

SSS, ziyaretçileriniz tarafından sorulan genel soruları hızlı bir şekilde yanıtlamanıza olanak tanır. Web sitenize bir SSS bölümü eklemek sadece satış öncesi sorguları azaltmakla kalmaz. Ayrıca kullanıcı güvenini artırır ve satışları artırır.

Hızlı ve Kolay SSS eklentisi, web sitenize kolayca güzel sık sorulan sorular bölümü eklemenizi sağlar. Soru ve cevapları tek bir arayüzden kolayca yönetebilir ve web sitenizin herhangi bir yerinde görüntüleyebilirsiniz.

Daha fazla ayrıntı için WordPress’te sık sorulan soruların veya SSS bölümlerinin nasıl ekleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın.

16. Görüşler Pencere Öğesi

Testimonials widget

Referanslar, mevcut müşterilerinizden sosyal kanıt eklemenize yardımcı olur. Web sitenize ve hizmetinize güven oluşturur ve potansiyel müşterilerin karar vermesine yardımcı olur.

Referanslar Widget’ı, WordPress sitenizde referansları güzel bir şekilde görüntülemek için daha kolay bir yol sağlar. Kullanımı kolaydır ve herhangi bir kenar çubuğuna veya widget hazır alanına ekleyebilirsiniz.

Bu makalenin pazarlamacılar için en iyi WordPress eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress için en iyi 10 bağlı kuruluş pazarlama araçları ve eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.