Podcast Yayıncıları için En İyi 10 WordPress Eklentisi

750 425 KreatifAjans

Podcast yayıncılar için en iyi WordPress eklentilerini mi arıyorsunuz? WordPress, çeşitli podcasting eklentileriyle birlikte gelen esnekliği nedeniyle en iyi podcast yayıncıları arasında popüler bir blog platformu seçimidir. Bu yazıda, en iyi WordPress podcasting eklentilerinden bazılarını elle seçtik.

Best WordPress plugins for podcasters

WordPress ile Podcasting’e Nasıl Başlanır?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, WordPress, Tim Ferris, Lewis Howes, Michael Hyatt, vb. Gibi en iyi podcast yayıncıları arasında popülerdir. Bunun başlıca nedeni, WordPress’in kullanımı kolay ve tonlarca harika şablon ve binlerce WordPress eklentisi ile oldukça esnek olmasıdır.

Web sitenizi yapmak ve bir podcast başlatmak istiyorsanız, önce bir alan adı ve WordPress barındırma almanız gerekir.

Bluehost’u, dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biri ve resmi bir WordPress önerilen barındırma sağlayıcısı olduğu için kullanmanızı öneririz. Üstelik, kullanıcılarımıza% 60 indirim + ücretsiz bir alan adı veriyorlar.

Barındırma için kaydolduktan sonra, bir sonraki adım WordPress’i kurmaktır. Bir WordPress blogunu nasıl başlatacağımızdaki talimatları izleyin ve kısa sürede çalışmaya başlayacaksınız.

Şimdi podcast’inizi kuracağınız bölüm geliyor. Bu bölümde size yardımcı olmak için, kendi podcast’inizi nasıl başlatacağınız konusunda adım adım bir kılavuz oluşturduk.

Bundan sonra, Podcasters için en iyi WordPress eklentilerinin özenle seçilmiş listemize bir göz atın.

1. PowerPress

PowerPress

PowerPress, WordPress’teki podcast dosyalarınızı yönetmenize yardımcı olan güçlü bir WordPress podcasting eklentisidir.

Podcast’iniz için iTunes ve Google Play destekli RSS beslemeleri oluşturur. Ayrıca, podcast’inizi iTunes’a göndermek için gereken tüm bilgileri ekleyebileceğiniz kolay bir arayüzle birlikte gelir.

Podcast bölümlerinizi WordPress sitenize eklemek, güzel bir HTML5 oynatıcıyla kolaydır. Ayrıca, podcast abonelerinizi artırmak için entegre abonelik araçları içerir. En önemlisi, halihazırda onu kullanan binlerce podcast yayıncısının yardımcı topluluk desteğiyle birlikte gelir.

Hepsinden iyisi, en iyi podcast ses dosyası barındırma hizmeti Blubrry ile çalışır.

2. Akıllı Podcast Oynatıcı

Smart Podcast Player

Smart Podcast Player, podcast dinleyicilerinize güzel tasarlanmış bir dinleme deneyimi sunar.

Diğer podcast oynatıcı eklentilerinin aksine, güzel tasarlanmış bir HTML5 oynatıcı ile daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar. Tüm bölümlerde dolaşan bir mega oyuncu ekleyebilir veya tek bölümlü oyuncu ekleyebilirsiniz.

Tüm cihazlarda (mobil, tablet ve masaüstü) harika görünüyor ve çalışıyor. Açık veya koyu tema ile kendi renklerinizi seçebilirsiniz. Yerleşik sosyal paylaşım özellikleri, indirme düğmesi, hız kontrolü, zaman damgaları ve daha fazlasını içerir.

3. Cidden Basit Podcasting

Seriously Simple Podcasting

Yeni başlayanların çoğu, özel podcast barındırma veya medya oynatıcı satın almadan sadece podcast’lerine başlamak ister. Cidden Basit Podcast oynatıcı bunu yapmanıza yardımcı olabilir. Podcast bölümlerinizi yönetmenize ve doğrudan WordPress sitenize yüklemenize olanak tanır.

İTunes, Google Play ve diğer birçok hizmetle uyumlu podcast yayınınızı oluşturur. Eklenti ayrıca web sitenizde podcast bölümlerini kolayca görüntülemek için kısa kodlar ve widget’larla birlikte gelir.

4. Podlove Podcast Yayıncısı

Podlove

Podlove Podcast Publisher, podcasting standartlarını iyileştirmek isteyen çevrimiçi bir kullanıcı topluluğu olan Podlove tarafından oluşturulmuştur. Eklenti, diğer mevcut platformlar tarafından düzeltilmeyen podcasting sorunları için en yeni çözümleri sunmayı amaçlamaktadır.

Podlove Podcast Publisher, podcast’inizi WordPress sitenizden yönetmenizi kolaylaştırır. Beslemeleriniz üzerinde ince tanecik kontrolü ile son derece uyumlu podcast beslemeleri sunar. Çok formatlı beslemeler, farklı ses ve video kodekleri için destek, gelişmiş bir HTML5 oynatıcı, bölüm desteği, indirme istatistikleri ve esnek şablonlar sunar.

En iyi yanı, aktif bir topluluğun parçası olmanızdır. Soru sorabileceğiniz ve geliştiricilerden ve diğer kullanıcılardan yardım alabileceğiniz kendi forumları vardır.

5. Basit Podcast Basın

Simple Podcast Press

Simple Podcast Press, podcast epsiode’larınızı WordPress’te güzel bir şekilde görüntülemenizi sağlar. Tüm popüler podcast barındırma hizmetleriyle çalışır. Sadece podcast’inizin iTunes besleme URL’sini eklemeniz gerekir ve bu, bölümleri otomatik olarak alır ve güzel bir HTML5 oynatıcıda görüntüler.

Zaman damgalarıyla birlikte tek bölümleri görüntülemenize olanak tanır, böylece kullanıcıların bir bölümdeki önemli konulara atlamasına izin verebilirsiniz. Ayrıca, bir tıkla tweet alıntı kutusu dahil olmak üzere yerleşik sosyal paylaşım özelliklerine sahiptir.

6. Libsyn Podcasting Eklentisi

Libsyn

Libsyn, popüler bir podcast barındırma hizmetidir ve bu eklenti, WordPress sitenizi Libsyn hesabınıza bağlamanıza yardımcı olur. Bölümleri kolayca oluşturmanıza, taslak olarak kaydetmenize ve WordPress’te planlamanıza olanak tanır.

Podcast dosyalarınızı WordPress’ten Libsyn’e doğrudan yükleyebileceksiniz, bu da podcast medyanızın WordPress barındırma sunucunuzda yer kaplamayacağı anlamına gelir. WordPress medya kitaplığınızdan da dosya ekleyebilirsiniz.

Tüm medya ve podcast yayınınız Libsyn sunucularında kalacaktır. Web siteniz çökse bile, podcast aboneleriniz bölümleri doğrudan podcast uygulamalarına ve özet akışı okuyucularına indirebilirler.

7. Öne Çıkan Podcast Widget’ı

Featured podcast widget

Öne Çıkan Podcast Widget’ı, WordPress kenar çubuğunuza bir podcast bölümü eklemenizi sağlar. PowerPress için bir eklenti eklentisidir, bu nedenle yalnızca PowerPress by Blubrry kullanıyorsanız kullanabilirsiniz.

Etkinleştirmenin ardından, Görünüm »Pencere Öğeleri sayfasını ziyaret etmeniz ve WordPress kenar çubuğunuza ‘Öne Çıkan Podcast’ pencere öğesini eklemeniz gerekir. En son bölümü görüntüleyebilir, bir kategori seçebilir veya görüntülenmesini istediğiniz bölümün kimliğini manuel olarak girebilirsiniz.

Yayının öne çıkan görüntüsünü kullanacak ve bölümü oynatmak için varsayılan PowerPress medya oynatıcısıyla alıntı yapacaktır.

8. Duydum

As Heard On

Heard On, röportaj yaptığınız farklı podcast’leri görüntülemenize izin verir. Bu, sitenizde diğer podcast yayıncılarını öne çıkarmanıza, sosyal kanıtı kullanmanıza ve daha fazla podcast’te öne çıkmanıza yardımcı olur. Eklenti, sergilemek istediğiniz podcast’leri eklemeyi kolaylaştırır. Podcast adı, ana bilgisayar adı, küçük resim, bölüm URL’si, açıklama vb. Ekleyebilirsiniz.

Görüntülemek istediğiniz podcast’ler için albüm resmi bulmanız ve resimleri manuel olarak yüklemeniz gerekecektir. Birkaç podcast ekledikten sonra, bunları bir kenar çubuğu widget’ında, blog gönderisinde veya sitenizdeki herhangi bir sayfada görüntüleyebilirsiniz.

Bonus Eklentiler

Bu eklentiler podcasting’e özel değildir, ancak WordPress kullanan herhangi bir podcaster için son derece yararlı olacaktır.

9. MonsterInsights

MonsterInsights

İnsanların podcast web sitenizi nasıl keşfettiğini bilmek ister misiniz? MonsterInsights, WordPress kullanıcıları için en iyi Google Analytics eklentisidir. Kullanıcılarınızın nereden geldiğini, ne yaptıklarını ve sitenizde ne kadar zaman geçirdiklerini öğrenmenize yardımcı olur.

MonsterInsights ayrıca en çok hangi bölümlerin indirildiğini bulmanıza yardımcı olabilecek bağlantı izleme özelliği ile birlikte gelir. Ayrıca, web siteniz için en iyi olanı bulmak için A / B testi gibi içerik deneyleri yapmanıza yardımcı olacak bir araç olan Google Optimize için bir eklenti ile birlikte gelir.

10. WPForms

WPForms

Kullanıcı etkileşimi, daha fazla ziyaretçiyi dönüştürmenize ve daha güçlü bir topluluk oluşturmanıza yardımcı olur. WPForms, web siteniz için herhangi bir kod yazmadan güzel formlar oluşturmanıza olanak tanıyan en iyi WordPress iletişim formu oluşturucu eklentisidir.

Bunu bir iletişim formu eklemek, anket formları oluşturmak, ödemeleri kabul etmek, e-posta abonelik formları oluşturmak ve daha fazlası için kullanabilirsiniz. Kullanım kolaylığı ve güçlü özellikleri nedeniyle, herhangi bir podcaster’ın araç takımı için sahip olması gereken bir şeydir.

Kreatif Ajans kullanıcıları için WPForms’un ücretsiz bir sürümü de var. WPForms Lite’ı bugün edinin.

Şimdilik bu kadar.

Bu makalenin podcast yayıncıları için en iyi WordPress eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için nihai WordPress güvenlik kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.