Premium WordPress Eklentilerini Satın Almak Ne Zaman Değerlidir? (Açıklandı)

750 425 KreatifAjans

Kullanıcılar tarafından sık sık, premium WordPress eklentilerine ne zaman yatırım yapmaya değer diye soruyorlar? WordPress’in dünyadaki popüler web sitesi kurucusu olmasının ana nedenlerinden biri, binlerce ücretsiz ve ücretli eklentiye (premium WordPress eklentileri olarak da bilinir) erişmenizi sağlamasıdır. Bu yazıda, ne zaman premium veya ücretli WordPress eklentileri satın almaya değer olduğunu açıklayacağız.

When is it worth buying premium WordPress plugins

Premium WordPress Eklentileri nelerdir?

Premium eklentiler, ek özellikler, öncelikli destek, belgeler ve düzenli güncellemelerle birlikte gelen WordPress eklentilerinin ücretli sürümüdür.

WordPress eklentilerinin ne olduğu ve nasıl çalıştıklarıyla ilgili başlangıç kılavuzumuzu okuyarak WordPress eklentileri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

WordPress, hem ücretsiz hem de ücretli eklentilerden oluşan sağlıklı bir ekosisteme sahip olduğu için dünyanın en popüler blog platformu haline geldi. Bu makaleyi yazarken, WordPress.org dizininde 55.000’den fazla ücretsiz eklenti bulunmaktadır. Bu ücretsiz eklentileri, çeşitli özelliklere kimseye ödeme yapmadan erişmek için kullanabilirsiniz.

Free WordPress plugins

Genellikle yeni başlayanlar, eklentiler ücretsiz ise WordPress’in nasıl para kazandığını merak ederler. WordPress tüm bu eklentilere sahip değil.

WordPress açık kaynaklı olduğundan, bu ücretsiz eklentilerin çoğu, WordPress topluluğuna geri vermek ve kendileri için bir marka oluşturmak isteyen üçüncü taraf geliştiriciler tarafından yazılmıştır, böylece daha fazla müşteri çalışması elde edebilirler.

Ancak sorun şu ki, diğer yazılımlar gibi, WordPress eklentilerinin de uygun şekilde bakımı ve güncellenmesi gerekiyor. Bireysel geliştiricinin destek sunması gerekmese de, çoğu, kullanıcılara yardımcı olmak ve hatta istendiği gibi yeni özellikler eklemek için yukarıda ve öteye gider.

Tahmin edebileceğiniz gibi, tüm bunlar çok zaman ve kaynak gerektirir. Eklenti yazarları, genellikle büyüdükçe ve daha geniş bir kullanıcı tabanı elde ettikçe ücretsiz eklentilere gereken ilgiyi gösteremezler.

Bazı eklenti geliştiricileri için, uzun bir süre boyunca ücretsiz bir ürünü sürdürmek için işlerinden ve kişisel yaşamlarından zaman ayırmak zorlaşır.

Premium WordPress eklentilerinin devreye girdiği yer burasıdır.

Küçük bir lisans ücreti karşılığında, özel desteğe, garantili güncellemelere ve premium özelliklere erişim elde edersiniz. Lisans ücreti, eklenti yazarlarına sabit gelir sağlar, böylece ürünü iyileştirebilir ve WordPress eklenti işini büyütmeye daha fazla zaman ayırabilirler.

Öte yandan size, müşteriye, güvenilir destek ve güncellemelerle daha rafine bir ürün verir.

Bununla birlikte, premium WordPress eklentilerini ne zaman satın almayı düşünmeniz gerektiğinden bahsedelim.

Premium WordPress Eklentileri Paraya Değer mi?

Bir WordPress web sitesinin maliyetini kontrol etme kılavuzumuzu okuduysanız, gereksiz harcamaların hayranı olmadığımızı bilirsiniz.

Yeni başlayanların çoğunun, mümkün olduğunda ücretsiz WordPress eklentileri kullanarak maliyetlerini kontrol edebileceğine inanıyoruz. Piyasadaki en iyi WordPress eklentilerinin birçoğu için ücretsiz sürümler var. Aşağıda, ücretsiz veya basit sürümler sunan harika premium WordPress eklentilerine birkaç örnek verilmiştir.

WPForms Lite, en iyi ücretsiz iletişim formu eklentisidir.
  • MonsterInsights Lite – Ücretsiz sürüm, Google Analytics’i WordPress’e kolayca kurmanıza yardımcı olur.
  • Yoast SEO – En iyi ücretsiz WordPress SEO eklentisi.
  • WooCommerceBir çevrimiçi mağaza başlatmak için WordPress e-ticaret eklentisi.
  • SeedProd – Çok yakında en iyisi sayfası ve bakım modu eklentisi.
  • Ancak web siteniz veya işletmeniz büyüdükçe, düzenli güncellemeler için güvenebileceğiniz daha fazla özelliğe, öncelikli desteğe ve güvenilir eklentilere erişmek isteyeceksiniz.

    Karar vermenize yardımcı olmak için, premium bir WordPress eklentisine yatırım yapmayı haklı gösteren en önemli nedenleri ekledik.

    1. Çözümlere Özgü WordPress Eklentileri

    Specific features

    Çok özel çözümlere hitap eden bazı WordPress eklenti kategorileri vardır. Örneğin, bir üyelik web sitesi oluşturmak veya çevrimiçi kurslar satmak zor bir iştir.

    Ücretsiz eklentiler tek başına bu karmaşık çözümlerin hakkını veremez. İş için ücretsiz bir eklenti bulsanız bile, işlerini desteklemek için muhtemelen ücretli eklentiler satın almanız gerekecektir.

    Çok özel / gelişmiş bir işlevsellik gerektiren bir web sitesi oluşturuyorsanız, premium bir WordPress eklentisiyle daha iyi durumda olacaksınız.

    2. Gelişmiş Özellikler

    Advanced features

    Çoğu temel görev için ücretsiz eklentiler varken, yalnızca ücretli eklentilerde gelişmiş özellikler bulacaksınız. Bunun temel nedeni, gelişmiş özellikler oluşturmanın ve sürdürmenin çok fazla kaynak gerektirmesidir.

    Örneğin, WPForms Lite en yeni başlayanlar için uygun WordPress iletişim formu eklentisi iken, WPForms’un profesyonel sürümü, kullanıcı kayıt formu, anketler ve anketler, ödeme formları vb. Gibi gelişmiş özelliklerle birlikte gelir.

    3. Eklenti Geliştiricilerinden Özel Destek

    Dedicated support

    Ücretsiz WordPress eklentileriyle destek garanti edilmez çünkü ücretsiz eklenti yazarlarının destek sunması gerekmez. Hiçbir programlama becerisine sahip olmayan WordPress’te yeniyseniz, destek sizin için çok önemli hale gelir. Premium WordPress eklentileri, destek sorularınız için size daha hızlı e-posta yanıtları verir.

    4. Kapsamlı Belgeler ve Öğreticiler

    Documentation and guides

    Premium ve ücretli WordPress eklentileri, desteğe başvurmadan başlamanıza yardımcı olacak kapsamlı belgeler sağlar. Birçok premium WordPress eklentisinde kılavuzlar, öğreticiler ve video talimatları bulabileceğiniz belgeler veya kaynaklar bölümleri vardır. Bu kaynaklar, birisinin size yardım etmesini beklemeden eklentiyi kullanmanıza yardımcı olur.

    5. Düzenli ve Sık Güncellemeler

    Plugin updates

    Ücretsiz WordPress eklentileri bazen geliştiricileri tarafından terk edilir. Bu, web sitenizi güvenlik açıklarına ve hatalara açık hale getirir. Bazen, WordPress’i güncelledikten sonra sitenizin tuhaf davrandığını görene kadar bir eklentinin terk edildiğinin farkına bile varmayabilirsiniz.

    Premium WordPress eklentileri, hataları, aksaklıkları ve en önemlisi tüm güvenlik sorunlarını gidermek için size düzenli güncellemeler sunar. Bu güncellemeler otomatik olarak WordPress panonuzda görüneceğinden hiçbir şey yapmanız gerekmez ve bunları yalnızca birkaç tıklama ile yükleyebilirsiniz. Ayrıntılı talimatlar için WordPress eklentilerinin nasıl doğru şekilde güncelleneceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

    6. Yeni Özellikler ve Geliştirmeler

    Ücretsiz WordPress eklentileri genellikle birçok web sitesinde zaten çalışan bir şeyi geliştirmek ve iyileştirmek için bir teşvike sahip değildir.

    Öte yandan, ücretli WordPress eklentileri rekabeti olan işletmelerdir. Zirvede kalmak için, yeni özellikler ekleyerek ve mevcut özellikleri geliştirerek ürünleri üzerinde sürekli çalışırlar. Lisans koşullarınıza bağlı olarak, bu özelliklere hemen erişebileceksiniz.

    7. WordPress Ekosistemini Destekleme

    Premium WordPress eklenti şirketleri küçük işletmelerdir. Bir lisans satın alarak, ailelerine hizmet veren ve hatta tüm dünyada yeni işler yaratan sürdürülebilir bir iş kurmalarına yardımcı olursunuz.

    Küçük ödemeniz, bu geliştiricilerin sizinki gibi diğer küçük işletmeler için katil ürünler oluşturmasına ve WordPress ekosistemini geliştirmesine yardımcı olur (Bkz: WordPress’teki en etkili şirketler).

    Premium Eklentiler Hakkında Sık Sorulan Sorular

    E-posta yoluyla premium WordPress eklentileri hakkında birçok soruyu yanıtladık. Cevabı hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olmak için, en sık sorulan soruların listesini derledik.

    1. Web sitemdeki tüm premium eklentileri yalnızca kullanmalı mıyım?

    Hayır, web sitenizde yalnızca ücretli WordPress eklentilerini kullanmanıza gerek yoktur. Yalnızca gerçekten ihtiyacınız olduğunda premium eklentileri satın almalısınız. Premium alternatifi olmayan veya ücretli alternatiflerinden çok daha iyi olan birçok harika ücretsiz eklenti var.

    2. Premium WordPress eklentilerini nasıl bulabilirim?

    Premium WordPress eklentileri resmi WordPress.org web sitesinde satılmaz. Bunları kendi web sitelerinden satın alabilirsiniz. Şimdi sorun şu ki, tüm bu web siteleri dağınık durumda, peki hangi eklentinin iyi olduğunu nasıl anlayacaksınız?

    Kreatif Ajans’ın yardımcı olabileceği yer burasıdır. İnternetteki en büyük WordPress kaynak sitesiyiz. Farklı ücretsiz ve premium WordPress eklentileri hakkında düzenli olarak nasıl yapılırlar yazıyoruz. Eklentiyi gerçekten test ederek ve özelliklerini artıları ve eksileri ile parçalara ayırarak sizin için araştırma yapıyoruz.

    Aşağıda, Kreatif Ajans’da bulabileceğiniz birkaç eklenti vitrini verilmiştir (hem ücretsiz hem de ücretli WordPress eklentileri içerirler).

    WordPress için en iyi iletişim formu eklentileri
  • En iyi WordPress SEO eklentileri ve araçları
  • En iyi WordPress güvenlik eklentileri
  • En iyi WordPress yedekleme eklentileri
  • En iyi ücretsiz WooCommerce eklentileri
  • En iyi WordPress önbellekleme eklentileri
  • En iyi WordPress üyelik eklentileri
  • En iyi WordPress LMS eklentileri
  • En iyi WordPress sürükle ve bırak sayfa oluşturucu eklentileri
  • Küçük işletmeler için en iyi WordPress eklentileri
  • Daha fazla tavsiyeye mi ihtiyacınız var? Anahtar kelimenizi Google’a yazın ve arama teriminizin sonuna kreatifajans.com ekleyin.

    Harika premium WordPress eklentileri bulmanın bir başka yolu, zaten sevdiğiniz ve kullandığınız ücretsiz bir eklentinin ücretli planlarına geçmektir.

    3. Tüm premium WordPress eklentileri iyi mi?

    Hayır, hepsi harika değil. Aslında, bazı ücretli eklentiler oldukça kötü olabilir. Bu yüzden satın almadan önce bunları dikkatlice değerlendirmeniz gerekir. Eklentinin arkasındaki kişilerin kimler olduğunu, ne tür bir itibara sahip olduklarını, internetteki eklenti hakkında başkalarının neler söylediğini öğrenin.

    Ne yaparsanız yapın, Fiverr gibi resmi olmayan bir kaynaktan ücretli bir eklenti SATIN ALMAYIN. Eklentinin güvenli sürümünü satın aldığınızdan emin olmak için eklentileri her zaman resmi yazar web sitesinden satın alın.

    4. Her yıl premium WordPress eklentileri ödemeye devam etmem gerekiyor mu?

    Bir WordPress eklentisi satın aldıktan sonra, onu istediğiniz kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. Premium WordPress eklentileri farklı lisans koşullarıyla birlikte gelir. En yaygın lisanslama süresi, 1 yıllık güncelleme ve destek içindir. Yıllık lisans planındaysanız, eklentiniz çalışmaya devam edecek, ancak lisansınızın süresi dolduktan sonra güncelleme ve destek almayacaksınız.

    Kullandığınız eklentiyi beğendiyseniz, lisansınızı süresi dolduğunda kesinlikle yenilemelisiniz.

    Umarız bu makale, premium WordPress eklentilerini ne zaman satın almanız gerektiğini öğrenmenize yardımcı olmuştur. WordPress temalarıyla ilgili benzer bir tartışma için ücretsiz ve premium WordPress temaları hakkındaki kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.