Profesyonel Gibi Görünmenize Yardımcı Olacak En İyi 9 Ücretsiz Logo Oluşturucu (2021)

750 425 KreatifAjans

İşletmeniz için yeni bir logo oluşturmak için en iyi ücretsiz logo oluşturucuyu mu arıyorsunuz?

İster küçük bir işletme web sitesi yönetiyor olun, ister bir blog başlatıyor olun, bir profesyonel gibi görünmek istersiniz. Bu, markanıza uyan harika bir logoya sahip olmak anlamına gelir, ancak bir grafik tasarımcı değilseniz bu zor olabilir.

Bu yazıda, herhangi bir tasarım becerisi olmadan profesyonel bir logo oluşturmak için kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz logo oluşturucularını göstereceğiz.

Best logo makers to help you look like a pro

Neden Harika Bir Logoya İhtiyacınız Var?

İşletmeniz, blogunuz veya kişisel markanız için bir marka kimliği oluşturmak ve oluşturmak için harika bir logoya ihtiyacınız var.

İşletmenizin profil resmi olarak bir logo düşünün. Bunu web sitenizde, sosyal medya hesaplarınızda, e-posta bülteninizde ve kartvizitlerinizde kullanacaksınız.

Müşterilerinizin işletmenizi görsel bir kimlikle tanımlamasına ve ilişkilendirmesine yardımcı olur.

İdeal bir dünyada, sizin için bir logo oluşturması için profesyonel bir tasarımcıya ödeme yaparsınız. Ancak, bir web sitesi oluşturmanın diğer maliyetleriyle karşı karşıya kaldığınızda, daha ucuz ve hatta ücretsiz bir logo seçeneğine ihtiyacınız olabilir.

Bir logo oluşturucu kullanmak, web siteniz için özel bir logo üretmesi için bir tasarım şirketi tutmanın harika bir alternatifidir.

Aşağıdaki logo oluşturuculardan her birinin kullanımı ücretsizdir. Bazılarında, bulduğunuz logoyu indirmek ve saklamak için ödeme yapmanız gerekeceğini unutmayın.

1. Markaların Logo Oluşturucusu

Tailor Brands, kullanımı inanılmaz derecede kolay olan ücretsiz bir logo oluşturucu sunar. Marka adınızı ve (isteğe bağlı olarak) sloganınızı yazmanız, birkaç seçeneği seçmek için tıklamanız, ardından saniyeler içinde sizin için bir logo oluşturması yeterlidir.

İşte hayali bir şirket olan Monster Movies için oluşturduğumuz logo. Logo oluşturucu, istediğimiz seçenekleri belirledikten sonra bunu bizim için oluşturdu.

Example logo for Monster Movies created by Tailor Brands logo maker

Logonuzu görüntülemek için kaydolmanız gerekecek. Ana logonuzun yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz alternatif logolar gösterilecektir. Hiçbirini beğenmezseniz, daha fazlasını oluşturmaya devam etmek için tıklayabilirsiniz.

Logonuzu özelleştirebilir, stili, yazı tiplerini, metin aralığını, rengini ve daha fazlasını değiştirebilirsiniz. İşiniz bittiğinde logoyu tek bir ödeme ile indirebilirsiniz.

Evet, aylık bir fiyatlandırma görebilirsiniz, ancak Tailor Brands’ın sosyal medya yönetim araçları, web sitesi oluşturucu ve daha fazlası gibi diğer hizmetlerini kullanmadığınız sürece aboneliğe ihtiyacınız yoktur. Tüm özellikleri edinmenin en değerli yolu, bir yıl boyunca 12.99 $ / ay peşin ödemektir.

Şunun için en iyisi: Tamamen yeni başlayanlar, özellikle de Tailor Brands’in diğer araçlarını kullanmak isteyenler.

2. Looka’nın Logo Oluşturucusu

Looka’nın logo oluşturma süreci, Tailor Brands’ın sürecine oldukça benzer. Logonuzu oluşturmak için şirketinizin adını yazarsınız, ne tür bir şirket olduğunu seçersiniz ve ardından Looka’ya hangi stilleri beğendiğinizi söylersiniz.

Looka ile markanıza uygun olduğunu düşündüğünüz üç renge ve sembole de sahip olabilirsiniz. Yine de sıkışırsanız, bu adımı atlayabilirsiniz.

Tailor Brands’ın logo oluşturucusunda olduğu gibi, logolarınızı görüntülemek için oturum açmanız veya bir hesap oluşturmanız gerekecektir. Birçok seçenek arasında gezinebilir ve özelleştirmek istediğinizi seçebilirsiniz.

İşte bizim için oluşturduğu seçeneklerden bazıları:

Several logo options created by Looka's logo maker for Monster Movies

Bir logoyu özelleştirirken, farklı yazı tiplerini, renkleri ve stil kombinasyonlarını önizlemek kolaydır. Daha sonra istediğiniz seçeneği belirleyebilir ve tasarımınızda değişiklik yapabilirsiniz.

Kullanabilmek için bitmiş logonuzu satın almanız gerekecek. Buradaki en ucuz seçenek 20 dolar. Logonuzun sosyal medya profilleri için yeniden boyutlandırılmış versiyonları gibi ek dosyalar istiyorsanız 80 $ ‘a kadar ödeme yapabilirsiniz. Bunlar tek seferlik maliyetlerdir, tekrarlayan ödemeler değildir.

Şunlar için en iyisi: Yüksek çözünürlüklü bir logoya ihtiyaç duyan herkes, belki de baskıda kullanmak için.

3. Constant Contact’ın Logo Oluşturucusu

Constant Contact logo oluşturucuyu kullanmaya başlamak çok hızlı. Markanızın adını yazın ve size altı seçenek sunacaktır. Bunların hiçbirini beğenmezseniz, daha geniş bir aralık görmek için ‘Daha Fazla’yı tıklayın.

Logos created by Constant Contact's logo maker, for Monster Movies

Bir seçenek belirledikten sonra, ücretsiz bir hesap oluşturmanız gerekir. Bundan sonra stilini, yazı tipi boyutunu, renklerini ve daha fazlasını değiştirerek logonuzu düzenleyebileceksiniz.

Logonuzun bir web sitesinde, sosyal ağlarda ve hatta bir tişörte nasıl görüneceğini önizleyebilirsiniz. İndirmek ve kullanmak tamamen ücretsizdir. Hiçbir şey ödemek zorunda kalmayacaksınız.

Constant Contact’ın diğer hizmetlerine erişmek için logo oluşturma hesabınızı kullanabilirsiniz. Örneğin, Constant Contact web sitesi oluşturucuyu kullanarak bir web sitesi veya blog başlatabilir veya bir e-posta bülteni oluşturmak için pazarlama platformlarını kullanabilirsiniz.

Şunun için en iyisi: Tamamen ücretsiz olarak indirebileceğiniz kaliteli logolar.

4. Hatchful: Shopify’ın Logo Oluşturucusu

Hatchful gelen Shopify, başka kolay ve eğlenceli logosu yaratıcısı. Sadece birkaç tıklama ile bir dizi potansiyel logo oluşturabilirsiniz.

Hoşunuza giden bir şey elde edene kadar daha fazla seçenek üretmeye devam edebilirsiniz. Canavar Filmleri için elimizde olanlar:

Logos for Monster Movies created by Hatchful

Yazı tipini, renkleri, simgeyi (logonuzda varsa) ve daha fazlasını düzenlemek için seçtiğiniz logoya tıklayabilirsiniz.

Kaydolmanız ve bir hesap oluşturmanız gerekse de, seçtiğiniz logoyu indirmek ücretsizdir. İndirmenizde, logonuzun her türlü kullanışlı varyasyonunu elde edeceksiniz. Bunlar sadece sosyal medya boyutlu logoları değil, aynı zamanda web siteniz için bir Favicon’u da içerir.

Şunun için en iyisi: Logonuzun birden çok farklı sürümünü ücretsiz olarak hızlı bir şekilde oluşturmak.

5. Canva Pro’nun Logo Oluşturucusu

Canva Pro, yukarıdaki logo oluşturuculardan biraz farklı çalışır. Bu bir logo oluşturma aracı değil, hemen hemen her şeyi oluşturmak için kullanabileceğiniz tam bir grafik tasarım aracıdır.

Canva’nın ücretsiz bir planı olsa da, Canva Pro size birçok ekstra öğeye erişimin yanı sıra kendi yazı tiplerinizi yükleme ve bir marka kiti oluşturma olanağı sağlar. Aylık 12,95 ABD dolarından başlar, ancak 30 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

Canva Pro ile, daha sonra istediğiniz kadar değiştirebileceğiniz bir dizi aranabilir logo şablonu arasından seçim yapabilirsiniz. İşte Monster Movies için oluşturduğumuz bir tanesi:

Logonuzu indirmek için ücretsiz bir hesap açmanız gerekecek ve Canva’nın tüm araçlarına erişmek istiyorsanız bir Pro hesabına ihtiyacınız olacak.

Şunun için en iyisi: Yalnızca logoların ötesinde başka grafikler oluşturmak isteyen web sitesi sahipleri.

6. Ucraft’ın Logo Oluşturucusu

Hatchful gibi, Ucraft da tamamen ücretsiz bir logo yaratıcısıdır. Logonuzu indirmek için hiçbir şey ödemenize gerek yok.

Şimdiye kadar incelediğimiz logo üreticilerinin çoğundan farklı bir yaklaşım gerektiriyor. Ucraft sizin için bir logo oluşturmaz veya şablon sunmaz. Bunun yerine, benzersiz logonuzu tasarlamak için size boş bir tuval verir.

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda simge var. Canavarlarla ilgili düzinelerce bulduk. Bu simgeler The Noun Project’ten gelir ve Squarespace’in logo yaratıcısı tarafından kullanılanlarla aynıdır.

Bununla birlikte, ek yazı tipi yüklemediğiniz sürece çok sınırlı bir yazı tipi seçimi vardır.

Oluşturma süreci, simgeler, metin ve çok temel şekiller ekleyebileceğiniz sürükle ve bırak arayüzüyle kolay ve sezgiseldir.

Monster Movies logo created with Ucraft logo maker

Harf aralığını ayarlama seçeneği gibi bazı diğer logo üreticilerinin sağladığı ince ayarlı kontrollere sahip olmayacaksınız. Ancak logonuzu indirmek için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Şunun için en iyisi: Hızlı simge tabanlı logolar, özellikle biraz karikatürize bir stil istiyorsanız.

7. Designhill Logo Oluşturucu

Designhill logo oluşturucu, Looka’nınkine çok benzer şekilde çalışır. Beğendiğiniz markaları seçiyorsunuz, ardından üç renk seçiyorsunuz.

Daha sonra görsel arama gösterilecek, böylece logonuz için olası sembolleri bulabilir ve seçebilirsiniz. Ucraft’ın simgelerinde olduğu gibi, bunlar The Noun Project tarafından sağlanır.

Logo oluşturucu daha sonra bir dizi farklı tasarım ortaya çıkaracaktır. Bunları görmek için adınızı ve e-posta adresinizi girmeniz gerekecek.

Logos created with Designhill for Monster Movies

Sizin için oluşturulmuş logoların hiçbirini beğenmezseniz, daha fazlasını oluşturabilirsiniz. Beğendiğiniz bir resmi seçtikten sonra, üzerine tıklayıp düzenleyebilirsiniz. Düzenleyici, yazı tipi boyutu ve aralığı üzerinde ince ayarlı kontrol sağlar, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli farklı yazı tipleri ve daha fazlasını sunar.

Şunun için en iyisi: Seçtiğiniz sembolleri kullanan birçok logo seçeneği oluşturmak.

8. GraphicSprings’in Logo Oluşturucusu

GraphicSprings, çok çeşitli görseller arasından seçim yapabileceğiniz kolay bir sürükle ve bırak logo oluşturucu sunar. Makul bir yazı tipi seçimi, ayrıca harf aralığı ve metin efektleri ekleme seçeneği vardır.

Mevcut resimlerin çoğu, diğer logo oluşturucuların sağladığı simgelerden çok daha renkli ve ayrıntılıdır. Markanıza daha uygunsa, daha basit grafikler için bazı iyi seçenekler de vardır.

A logo created using the GraphicSprings logo maker

Bir dezavantajı, resimleri aramanın kolay bir yolu olmamasıdır. Beğendiğiniz birini bulmak için onları kaydırmanız gerekir.

Memnun olduğunuz bir logo tasarladıktan sonra, logo dosyalarınızı indirmek için tek seferlik 19,99 ABD doları tutarında bir ücret vardır.

Şunun için en iyisi: Ayrıntılı, potansiyel olarak renkli bir logo oluşturmak.

9. Logogenie’nin Logo Oluşturucusu

Diğer logo oluşturucular gibi, Logogenie sizden biraz bilgi ister ve ardından aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi logo oluşturur. İşte bizim için buldukları şey:

Logos created in Logogenie for Monster Movies

Bir logo seçtikten sonra renkleri, yazı tiplerini ve daha fazlasını değiştirerek logoyu değiştirebilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz makul bir yazı tipi aralığı ve çok sayıda simge var.

Bu logo oluşturucu, diğer bazı seçeneklerden biraz daha gelişmiş. Yazı tiplerinizin harf aralığını değiştirebilir ve öğeleri diğerlerinin önüne veya arkasına taşıyabilirsiniz.

Ancak Logogenie en ucuz logo oluşturucu değil. Logonuz 24.90 $ ‘dan mal olacak Sosyal ağ formatları gibi ekstra seçenekler istiyorsanız daha fazla ödemeniz gerekecek.

Şunun için en iyisi: Ayrıntılı logo düzenleme, özellikle de logonuzun üzerindeki metin.

En İyi Logo Oluşturucu Hangisi? Uzman Seçimimiz:

Logo oluşturucu listemizi inceledikten sonra, sizin için en iyi logo oluşturucunun hangisi olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

Bu tamamen ne kadar deneyimli olduğunuza ve neyi başarmak istediğinize bağlıdır.

Tamamen yeni başlayan biriyseniz, muhtemelen aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda seçenek oluşturan bir logo oluşturucu isteyeceksiniz. Tailor Brands ve Looka logo oluşturucuları burada iyi seçeneklerdir.

Tamamen ücretsiz bir logo oluşturucu seçeneği arıyorsanız, Constant Contact logo oluşturucu en iyisidir.

Daha fazla deneyiminiz varsa ve kolay bir tasarım aracı arıyorsanız, Canva Pro çok fazla esneklik ve kontrol sunar.

Bu makalenin, bir profesyonel gibi görünmenize yardımcı olacak en iyi logo oluşturucuları öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Bir sonraki web sitenizi başlatmak için en iyi web sitesi oluşturucuları veya en iyi blog oluşturma platformları hakkındaki kılavuzumuza da bakmak isteyebilirsiniz.

Bir web sitesine sahip olduktan sonra, web sitenizin trafiğini artırabilmek için en iyi e-posta pazarlama hizmetleri listemize göz atın.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.