SEO’yu Geliştirmek İçin WordPress’te SEO Yazma Asistanı Nasıl Kullanılır?

750 425 KreatifAjans

Okurlarımızın çoğu bize SEO için nasıl daha iyi içerik yazabileceğimizi soruyor? Bazıları Yoast SEO yeşil ışığına odaklanıp odaklanmamalarını mı soruyor?

SEO içerik optimizasyonu söz konusu olduğunda, Yoast SEO’nun puanına odaklanmıyoruz. Bunun yerine farklı bir SEO yazma asistanı kullanıyoruz.

Bu, içeriğimizi SEO için optimize etmemize yardımcı olur, böylece arama motorlarında daha üst sıralarda yer alabiliriz.

Bu yazıda, SEO’yu geliştirmek ve web sitenizde daha iyi içerik oluşturmak için WordPress’te SEO Yazma Asistanını nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.

Using SEO Writing Assistant in WordPress to improve SEO

SEO Yazma Yardımcısı nedir?

SEO Writing Assistant, piyasadaki en iyi SEO araçlarından biri olan SEMRush tarafından oluşturulan bir içerik optimizasyon aracıdır.

İçeriğinizi SEO önerileri için gerçek zamanlı olarak kontrol etmenizi ve içeriğinizin genel SEO puanını iyileştirmenizi sağlar.

İşte nasıl çalıştığı.

  • Söz konusu kelime öbeği için ilk 10 sonucu temel alan içerik şablonları oluşturmak için odak anahtar kelimelerinizi girin
  • Makalenize dahil edilecek anlamsal olarak alakalı anahtar kelimeleri anında alın
  • Rakip sonuçlara dayalı okunabilirlik puanıyla içeriğinizi geliştirin
  • SEO için makale başlığınızı optimize edin
  • Makale uzunluğunu en iyi sonuçların ortalama uzunluğuna göre ayarlayın
  • Web sitenizden ayrılmadan intihal olup olmadığını kontrol edin
  • Daha doğal ve gündelik ses çıkarmak için içerik tonunu kontrol edin
  • Son derece kullanışlı bir araçtır ve SEO’nuzu geliştirmenin yanı sıra web sitenizde yazma stilini geliştirmenize yardımcı olabilir.

    Çok yazarlı bir siteyi yönetirseniz, yazarların tüm içerikte aynı SEO en iyi uygulamalarını izlemelerine olanak tanır.

    Bunu söyledikten sonra, şimdi SEO’yu iyileştirmek ve web sitenize daha fazla arama trafiği almak için SEO Yazma Asistanını nasıl kullanacağınıza bir göz atalım.

    WordPress’te SEMRush’ın SEO Yazma Asistanını Kurmak

    Yapmanız gereken ilk şey, SEMRush SEO Yazma Asistanı web sitesini ziyaret etmek ve ‘Yeni şablon oluştur’ düğmesine tıklamak.

    Create new template

    Şimdi oturum açmanız veya ücretsiz bir hesap için kaydolmanız istenecek.

    SEMRush, yalnızca 1 ücretsiz içerik önerisiyle temel bir ücretsiz hesap sunar. Tüm özellikleri almak için ücretli bir SEMRush aboneliğine kaydolmanız veya yükseltmeniz gerekecek (buna kesinlikle değer).

    Register for a free account

    Ardından, bir e-posta adresi sağlamanız ve bir şifre girmeniz istenecektir. Bundan sonra, bir SEO şablonu oluşturmak için odak anahtar kelimelerini girebileceğiniz bir ekran göreceksiniz.

    Creating SEO content template for an article

    Odak anahtar kelimeniz, temel olarak bu belirli blog yazısı veya sayfası için 1. sıralamak istediğiniz anahtar kelimedir. Odak anahtar kelimesini girdiğinizde, SEMRush SEO içerik şablonunuzu oluşturacaktır. Bunu doğrudan WordPress panonuzun içinden de yapabilirsiniz.

    SEO Yazma Yardımcısı aracını WordPress sitenize bağlamanız yeterlidir.

    Öncelikle, WordPress sitenize SEMRush SEO Writing Assistant eklentisini yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    Aktivasyonun ardından, SEO için optimize etmek istediğiniz bir makaleyi düzenlemeniz gerekir. Gönderi düzenleme ekranında aşağı kaydırın ve içerik düzenleyicinin altında yeni SEMRush SEO Yazma Yardımcısı bölümünü göreceksiniz.

    Connect WordPress to your SEMRush account

    Size temel okunabilirliği ve SEO puanını gösterecektir. Resmin tamamını görmek için, oturum açma düğmesine tıklamanız ve SEMRush hesabınızda oturum açmanız gerekir.

    Oturum açtıktan sonra izin vermeniz istenecektir. Devam etmek için ‘Onayla’ düğmesine tıklayın.

    Give permission

    Artık eklentiyi SEMRush hesabınıza bağladığınıza göre, makalemiz için SEO önerileri oluşturalım.

    Generate SEO recommendations

    Odak anahtar kelimelerini daha önce girdiyseniz, öneri olarak listelendiğini görürsünüz. Aksi takdirde, devam etmek için ‘Yeni öneriler oluştur’ düğmesine tıklayın.

    Add keyword suggestions

    Odak anahtar kelimeleri girin ve ‘Öneriler alın’ düğmesini tıklayın. Doğru anahtar kelimeleri bulmak için yardıma mı ihtiyacınız var? WordPress siteniz için anahtar kelime araştırmasının nasıl yapılacağına dair başlangıç kılavuzumuza bakın.

    SEMRush, içeriğinize dahil edilecek anlamsal olarak alakalı anahtar kelimelerin bir listesini oluşturmak için verilen anahtar kelimeler için en iyi 10 sonucu kontrol edecek.

    LSI keyword recommendations

    Makalenize zaten dahil edilen anahtar kelimeler yeşil bir arka planla görünecektir. Devam edip mevcut içeriğinize eksik anahtar kelimeleri eklemeye başlayabilir veya gerektiğinde yeni bölümler eklemek için içeriğinizi genişletebilirsiniz.

    Siz yazarken, araç ayrıca okunabilirliği ve makale uzunluğu puanlarını en iyi sonuçların ortalama puanlarıyla eşleşecek şekilde ayarlayacaktır.

    SEMRush SEO Yazma Asistanını Kullanarak Ses Tonu Kontrolü

    Tüm SEO uzmanları ve pazarlamacıları, tüm makaleleriniz için sıradan bir üslup kullanmanızı tavsiye eder. Arama motorları, bu konuşma tonunun çoğu izleyici için daha ilgi çekici ve yararlı olduğunu düşünüyor.

    Şimdi sorun şu ki, bazen makale boyunca rahat bir üslubu korumak zorlaşıyor.

    SEO Yazma Yardımcısı, bir Ses Tonu denetleyicisi ile birlikte gelir. Yapay zeka destekli bu araç, içeriğinizin tonunu kontrol eder ve ona resmiyetten sıradanlığa doğru bir puan verir. Makalelerin çoğu arada bir yere düşer, bu nedenle makalenizin nötr bir tonu olduğunu söylüyorsa endişelenmeyin.

    Checking for tone of voice

    İç Bağlantıların Kontrol Edilmesi

    Bağlantılar SEO’da çok önemli bir rol oynar ve SEO Yazma Yardımcısı makalenizdeki bağlantıları takip etmenize yardımcı olur.

    Makalenizde optimal sayıda dahili bağlantı bulunup bulunmadığını size hatırlatacaktır. Ayrıca ana sayfanıza giden harici bağlantıları ve bağlantıları da kontrol edecektir.

    Keep track of links in your posts

    Bu araç, makaleler üzerinde çalışan başka yazarlarınız varsa kullanışlıdır. Editörler, makalenin web sitenizdeki diğer gönderilere dahili bağlantılar içerip içermediğini hızlı bir şekilde görebilir.

    SEO Yazma Asistanı ile WordPress’te İntihal Kontrolü

    Blogunuza makalelere katkıda bulunmaları için yazar tutuyorsanız, gönderdikleri makalelerin orijinal içerik olduğundan emin olmanız gerekir.

    Normalde, editörler ve web sitesi sahipleri, bir makalenin orijinal olup olmadığını görmek için Grammarly veya Google gibi intihal denetleyicileri kullanır. SEO Yazma Asistanı, yerleşik bir İntihal denetleme aracıyla bunu kolaylaştırır.

    Plagiarism checker tool in SEO Writing Assistant by SEMRush

    Olumsuz yanı, ücretli planlarla bile, yalnızca sınırlı sayıda kontrol gerçekleştirebilmenizdir. Daha fazlasına ihtiyacınız varsa, SEMRush panosundaki abonelik sayfanızdan ek kontroller satın alabilirsiniz.

    Makaleniz için Mükemmel Bir SEO Puanı Elde Etmek

    SEO Yazma Yardımcısı aracı tarafından sağlanan önerileri uyguladıkça, genel puanınız da artacaktır.

    Overall SEO score

    Genel puan çubuğu, eklenti tarafından gösterilen tüm parametreleri ve önerileri dikkate alır. Daha iyi bir SEO sıralaması için bu çubuğun yeşile döndüğünden emin olmanız gerekir.

    Bazen eklenti, içeriğinize uymayan LSI anahtar kelimeleri önerebilir. Bunları makalenize doldurmak yerine güvenle görmezden gelebilirsiniz.

    Bu SEO araçları öneriler sağlarken, hedef kitlenizi bu araçlardan daha iyi tanıdığınızı unutmayın. Kullanıcılarınızı göz önünde bulundurun ve içeriğinizi yararlı ve ilgi çekici bulduklarından emin olun.

    WordPress’te SEO Performansınızı İzleme

    SEO Yazma Yardımcısı’nı bir süre kullanmaya başladıktan sonra, web sitenizin aramadaki konumlarını nasıl etkilediğini izlemek isteyebilirsiniz.

    Web sitenizin anahtar kelime sıralamasını SEMRush ve diğer araçlarla nasıl izleyeceğiniz konusunda ayrıntılı kılavuzumuz var.

    Google Analytics’i kullanarak en iyi içeriğinize de göz atmak isteyebilirsiniz. Bunu yapmanın en iyi yolu MonsterInsights kullanmaktır. Google Analytics raporlarınızı WordPress’e getirir ve bunları insan tarafından okunabilir bir biçimde görüntüler.

    Bu makalenin SEO’yu iyileştirmek için WordPress’te SEO Yazma Yardımcısı’nı nasıl kullanacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için adım adım talimatlar içeren eksiksiz WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.