Siteniz için En Faydalı 25 WordPress Widget’ı

750 425 KreatifAjans

Web siteniz için yararlı WordPress widget’ları mı arıyorsunuz?

Widget’lar, WordPress kenar çubuğunuza ve diğer widget hazır alanlara içerik, özellik ve diğer öğeleri eklemenize olanak tanır.

WordPress, hemen kullanabileceğiniz bir avuç yerleşik widget ile birlikte gelir. WordPress eklentileri ve temaları da kendi WordPress widget’larını ekleyebilir.

Bu yazıda, siteniz için en kullanışlı WordPress widget’larından bazılarını paylaşacağız. Bu widget’lar, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve işinizi büyütmek için web sitenizin dijital gayrimenkulünü etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Most useful WordPress widgets for your website

1. WP Çağrı Düğmesi

Mobil internet trafiği arttıkça, çoğu kullanıcı daha fazla bilgi için sadece bir işletmeyi aramayı uygun buluyor. WP Çağrı Düğmesi, WordPress sitenize şimdi aramak için tıklayın düğmesini kolayca eklemenizi sağlar.

Kullanıcıyla birlikte kayan yapışkan bir düğme eklemek için kullanabilir veya arama düğmesini bir kenar çubuğunda görüntülemek için pencere öğesini kullanabilirsiniz.

Herhangi bir sabit hat veya cep telefonu numarasıyla çalışır, ancak bir aramayı asla kaçırmadığınızdan emin olmak için profesyonel bir iş telefonu hizmeti kullanmanızı öneririz.

Adım adım talimatlar için, WordPress’te aramak için tıkla düğmesinin nasıl kolayca ekleneceği hakkındaki makalemize bakın.

2. WPForms

WPForms, piyasadaki en iyi WordPress iletişim formu eklentisidir. Hızlı bir şekilde bir iletişim formu oluşturmanıza ve web sitenizin herhangi bir yerine eklemenize olanak tanır.

Sürükle ve bırak form oluşturucu, kullanıma hazır form şablonları, Gutenberg bloğu ve kenar çubuğu widget’ı ile birlikte gelir. WPForms Lite olarak ücretsiz bir sürümü olan premium bir eklentidir.

Ayrıntılar için, adım adım talimatlarla WordPress’te bir iletişim formu oluşturma konusundaki kılavuzumuza bakın.

3. Çekiliş

RafflePress, en iyi WordPress hediye / yarışma eklentisidir. Anında çok fazla trafik, yeni müşteri ve abone elde etmek için viral hediyeler ve yarışmalar oluşturmanıza olanak tanır.

Bir eşantiyon çalıştırmanıza ve bunu bir gönderiye, sayfaya veya kenar çubuğu widget’ına eklemenize olanak tanır. Ayrıca eşantiyonunuz için bağımsız bir açılış sayfası oluşturabilir ve bunu sosyal profillerinizde tanıtabilirsiniz.

RafflePress, RafflePress Lite adlı ücretsiz bir sürümü olan ücretli bir eklentidir.

Daha fazla bilgi edinmek için, ayrıntılı talimatlarla WordPress’te nasıl hediye verileceğine dair kılavuzumuza bakın.

4. Küçük Resimli Son Gönderiler Widget’ı

Varsayılan olarak, WordPress, en son gönderilerinizin düz bir listesini görüntüleyen yeni bir gönderi pencere öğesi ile birlikte gelir. Küçük Resimli Son Gönderiler Widget’ı, son gönderileri küçük resimlerle görüntülemenizi sağlar.

Öne çıkan görüntüyü veya bir gönderideki ilk görüntüyü küçük resim olarak kullanır. Görüntünün yüksekliğini ve genişliğini widget’ın ayarlar ekranından da ayarlayabilirsiniz.

5. Astra Widget’ları

Astra Widgets, popüler Astra Temasının arkasındaki kişiler tarafından oluşturulan widget paketidir. İşletme konumunuzu, sosyal profil bağlantılarınızı ve bir simge listesini WordPress kenar çubuğunuza kolayca eklemenizi sağlar.

Herhangi bir WordPress temasıyla çalışır ve tüm popüler sayfa oluşturucu eklentileriyle de uyumludur.

6. Basit Sosyal Simgeler

Kenar çubuklarınıza sosyal simgeler eklemek gerçekten basit bir widget. Tüm yapılandırma seçenekleri, widget ayarlarında bulunur. Hangi sosyal ağlara bağlanacağınızı seçebilir ve profil URL’lerinizi ekleyebilirsiniz.

Arka plan ve simge yazı tipi rengini seçerek de simgeyi değiştirebilirsiniz. Ayrıntılar için, WordPress kenar çubuğunuza sosyal medya simgelerini nasıl ekleyeceğinizle ilgili eğitimimize bakın.

Bu eklenti, Genesis Theme Framework’ün (şimdi WP Engine’in bir yan kuruluşu) arkasındaki popüler şirket olan StudioPress tarafından oluşturulmuştur.

7. Google Haritalar Widget’ı

Sitenizin kenar çubuğuna bir harita eklemenin daha kolay bir yolu, Google Haritalar Widget’ı kullanmaktır. Bu basit widget, bir widget’ta bir Google haritasını görüntülemenizi sağlar. Bir kullanıcı haritayı tıkladığında, bir ışık kutusu açılır penceresinde daha büyük bir harita açılır.

Bu, sitelerinde adreslerini ve konumlarını görüntülemek isteyen işletmeler için en iyi WordPress widget’larından biridir. Daha fazla bilgi için Google Haritalar’ın WordPress’e nasıl ekleneceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

8. Sosyal Sayım Artı

Bazı popüler web sitelerinin sosyal takipçi sayılarını kenar çubuğunda gösterdiğini görmüş olabilirsiniz. Bu, sosyal kanıt ekleyerek web sitenizin güvenilirliğine katkıda bulunur.

Social Count Plus pencere öğesi, sosyal medya takipçi sayınızı kenar çubuğunda kolayca görüntülemenizi sağlar. WordPress’te sosyal medya takipçi sayısının nasıl görüntüleneceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

Bu pencere öğesi yalnızca takipçi sayınızı gösterir ve bir makalenin web sitenizde paylaşılma sayısını göstermez.

Bireysel gönderiler için paylaşım sayılarını görüntülemek istiyorsanız, WordPress için en iyi sosyal medya eklentilerinden biri olan Paylaşılan Sayıları kullanmanızı öneririz. Her sosyal medya web sitesi için paylaşım sayısına sahip yazılarınıza ve sayfalarınıza kolayca sosyal paylaşım düğmeleri eklemenize olanak tanır.

9. Kompakt Arşivler

Varsayılan aylık arşivler pencere öğesi, blog arşivlerinizi uzun bir ay listesinde gösterir. Bu çok fazla yer kaplayabilir. Compact Archives, aylık arşivlerinizi yıllara göre gruplayarak ve bunları kompakt bir biçimde görüntüleyerek bu sorunu çözer.

Ayrıca yazılarınıza ve sayfalarınıza ekleyebileceğiniz bir Gutenberg bloğu ile birlikte gelir. Ayrıca, blogunuzun kenar çubuğunda kullanabileceğiniz bir pencere öğesi içerir.

Daha fazla bilgi için, WordPress’te kompakt arşivlerin nasıl oluşturulacağına ilişkin eğitimimize bakın.

10. OptinMonster

OptinMonster, piyasadaki en iyi WordPress müşteri adayı oluşturma yazılımıdır. Web sitesi ziyaretçilerini abonelere ve müşterilere kolayca dönüştürmenize olanak tanır.

Kenar çubuğu widget’larına, ışık kutusu açılır penceresine, kayan çubuklara ve daha fazlasına kayıt formları ekleyerek e-posta listenizi büyütmenize yardımcı olur.

OptinMonster, e-ticaret siteleri ve dönüşümlerini artırmak isteyen işletmeler için en iyi WordPress widget’idir.

11. AdSanity

AdSanity, WordPress için en iyi reklam yönetimi eklentisidir. Web sitenizin herhangi bir yerinde reklamları kolayca görüntülemenize olanak tanır ve blogunuzun kenar çubuğunda reklamları otomatik olarak görüntülemek için bir widget ile birlikte gelir.

Web sitenizi Google AdSense, banner reklamlar veya bağlı kuruluş pazarlaması ile desteklemeyi planlıyorsanız, AdSanity reklam alanınızı en üst düzeye çıkarmanıza ve daha fazla gelir elde etmenize yardımcı olur.

12. Görüşler Rotator

Web sitenize sosyal kanıt eklemenin kolay bir yolu, web sitenize müşteri referansları eklemektir. Referanslar Rotator, web sitenize müşteri referanslarını kolayca eklemenizi sağlar.

WordPress için en iyi referans eklentilerinden biridir ve bir kenar çubuğunda dönen referansları görüntülemenizi sağlayan şık bir widget ile birlikte gelir. Bu daha az yer kaplar ve sosyal güveni artırmak için kenar çubuklarını akıllıca kullanmanıza olanak tanır.

Ayrıntılı talimatlar için, WordPress’e dönüşümlü referansların nasıl ekleneceği hakkındaki makalemize bakın.

13. Bir Sayfa Widget’ını Öne Çıkarın

Bu temiz eklenti, WordPress kenar çubuğunuza öne çıkan bir sayfa olarak bir sayfa eklemenizi sağlar. Bir sayfa başlığı, öne çıkan görüntü ve alıntı görüntülemeyi seçebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için WordPress’te bir sayfanın nasıl öne çıkarılacağı hakkındaki bu makaleye bakın.

14. Kolay İçindekiler

Easy Table of Contents eklentisi, makalelerinize kolayca bir içindekiler tablosu eklemenizi sağlar. Sık sık uzun biçimli makaleler yayınlıyorsanız kullanışlıdır. İçindekiler tablosu eklemek, kullanıcıların farklı bölümlere hızla atlamasına yardımcı olur.

Eklenti, daha uzun makalelere otomatik olarak bir içindekiler tablosu ekleyebilir veya manuel olarak ekleyebilirsiniz. Ek olarak, tabloyu kenar çubuğunda görüntülemek için bir widget ile birlikte gelir.

Ayrıntılar için, WordPress’te içindekiler tablosunun nasıl kolayca ekleneceği hakkındaki makalemize bakın.

15. Widget Bağlamı

Widget Context eklentisi, bağlama göre widget’ları göstermenizi ve gizlemenizi sağlar. Örneğin, bir kullanıcı belirli bir sayfayı görüntülüyorsa bir pencere öğesini gizleyebilirsiniz.

Bir pencere öğesini belirli sayfalarda görüntülemek istemiyorsanız veya yalnızca belirli bölümlerde görüntülemek istiyorsanız, bu kullanışlı olur. Ayrıntılar için, WordPress’te widget’ların nasıl gösterileceği / gizleneceği hakkındaki makalemize bakın.

16. Q2W3 WordPress için Sabit Widget

Kenar çubuğu widget’ları genellikle bir kullanıcı web sitenizi aşağı kaydırdığında kaybolur. WordPress için Q2W3 Fixed Widget, herhangi bir parçacığı, kullanıcılar aşağı kaydırdıkça ekranda kalan sabit bir parçacığa dönüştürmenize olanak tanır.

Özel bir teklif, önemli içerik veya bir haber bülteni kayıt formu görüntülemek istiyorsanız bu kullanışlı olur. Ayrıntılar için, WordPress’te yapışkan bir kayan pencere öğesinin nasıl oluşturulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

17. WordPress Popüler Gönderiler

WordPress Popular Posts, WordPress için en popüler gönderi eklentisidir. Adından da anlaşılacağı gibi, en popüler gönderilerinizi WordPress’te görüntülemenizi sağlar.

Eklenti, bir kenar çubuğuna ekleyebileceğiniz bir widget ile birlikte gelir. Sitenizin herhangi bir yerinde popüler gönderileri görüntülemek için kısa kodu veya şablon etiketini de kullanabilirsiniz.

18. WP-PostRatings

WP-PostRatings eklentisi, WordPress web sitenize kolayca bir gönderi derecelendirme sistemi eklemenizi sağlar. Kullanıcılarınız daha sonra sitenizdeki makaleleri derecelendirebilir ve size anında geri bildirim sağlayabilir.

Eklenti ayrıca, blogunuzun kenar çubuğunda en yüksek puan alan içeriğinizi görüntülemek için kullanabileceğiniz bir widget ile birlikte gelir.

19. Tema Giriş Yap

Theme My Login, web sitenizin ziyaretçileri için özel bir giriş sayfası oluşturmanıza izin veren güçlü bir WordPress eklentisidir. Web sitenizde kullanıcı kaydına izin verirseniz veya çok yazarlı bir WordPress blogu çalıştırırsanız oldukça kullanışlıdır.

Eklenti ayrıca, kullanıcıların hesaplarına giriş yapmalarını kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz bir kenar çubuğu giriş widget’iyle birlikte gelir. Ayrıntılar için, WordPress’te ön uç / kenar çubuğu giriş formu oluşturma konusundaki kılavuzumuza bakın.

20. Gelişmiş AJAX Ürün Filtreleri

Gelişmiş AJAX Ürün Filtreleri, WooCommerce mağazanız için anında ürün filtresi görüntülemenizi sağlar. Kenar çubuğunuza bir filtre widget’ı ekleyerek kullanıcılarınızın ürünleri fiyata, derecelendirmeye veya özelliklere göre filtrelemesine izin verebilirsiniz.

21. Google Dil Çevirmeni

Google Language Translator eklentisi, WordPress sitenize kolayca bir dil değiştirici widget’ı eklemenizi sağlar. Web sitenizdeki içeriği herhangi bir dilde çevirmek için Google Translate’i kullanır.

Alternatif: TranslatePress, çevrilen içeriğinizin genel kalitesini iyileştirmek için Google çeviriyi manuel çevirilerle birleştirmenize olanak tanır.

22. Widget İthalatçısı ve İhracatçısı

Artık widget’larınızı kurduğunuza ve ayarlarını yapılandırdığınıza göre, onları başka bir web sitesine taşımak isteyebilirsiniz. Widget Importer & Exporter eklentisinin kullanışlı olduğu yer burasıdır.

Tüm widget’larınızı JSON dosyası olarak indirmenize olanak tanır, daha sonra başka herhangi bir WordPress sitesine aktarabilirsiniz. Aynı temayı ve eklentileri kullanıyorsanız, tüm widget’larınız tam olarak oldukları gibi içe aktarılacaktır.

Eski tema ile aynı pencere öğesi alanlarına sahip olmayan farklı bir tema kullanıyorsanız, bu pencere öğeleri etkin olmayan pencere öğeleri olarak içe aktarılacaktır. Daha sonra bunları istediğiniz herhangi bir widget alanına sürükleyip bırakabilirsiniz.

23. Etkinlik Takvimi

Etkinlik Takvimi, piyasadaki en iyi WordPress takvim eklentilerinden biridir. Bir WordPress web sitesindeki etkinlik listelerini kolayca yönetmenize olanak tanır.

Tüm ayrıntıları içeren yeni etkinlikler ekleyebilir, bir WordPress gönderisinde veya sayfasında bir etkinlik takvimi görüntüleyebilir veya bir kenar çubuğu widget’ında yaklaşan etkinlikleri görüntüleyebilirsiniz.