Siteniz İçin En İyi Premium WordPress Teması Nasıl Seçilir

750 425 KreatifAjans

Bir bloga başlarken, doğru temayı seçmek başarınız için çok önemlidir. İşlem sırasında, ücretsiz WordPress temaları ile premium WordPress temaları arasında karar vermeniz gerekecektir. Kullanıcılar, premium bir WordPress teması seçerken çoğu zaman bize hangisinin daha iyi olduğunu ve seçim sürecimizin ne olduğunu sorarlar. Bu yazıda, siteniz için en iyi premium WordPress temasını nasıl seçeceğinizi ele alacağız. Sonunda, tam olarak neyi aramanız gerektiğini ve neyi kesinlikle KAÇINMANIZ gerektiğini bileceksiniz!

Choosing the best premium WordPress theme

Ücretsiz WordPress Teması ve Premium WordPress Teması

Birçok kullanıcının ücretsiz bir WordPress temasına göre premium bir WordPress teması seçmesinin ana nedenlerinden biri, garantili destek almanızdır.

Ücretsiz WordPress temaları genellikle bir tutku projesi olarak oluşturulur, bu nedenle destek veya güncelleme alacağınız garanti edilmez.

Öte yandan, premium bir WordPress teması için ödeme yaptığınızda, iyi belgeler, desteğe erişim ve düzenli güncellemeler elde edersiniz.

Hatta bazı tema mağazaları bunun ötesine geçer ve video eğitimleri, demo içeriği ve hatta ücretsiz bir blog kurulum hizmeti sunar.

Bunun yanı sıra, premium temalar web sitenizi daha benzersiz kılar çünkü ücretsiz temalar herkes tarafından kullanılmaktadır.

Bunu söyledikten sonra, premium bir WordPress teması seçerken aramanız gerekenler burada.

1. Estetik Olarak Hoş Modern Tasarım

Modern web design

Muhtemelen bu temayı bir süredir web sitenizde kullanacaksınız. Siz kullanıcılar buna alışacaksınız. Bu nedenle estetik açıdan hoşa giden ve büyük bir değişiklik gerektirmeden uzun süre kullanılabilecek bir tema seçmeniz gerekiyor.

Tüm iyi tasarımcılar tarafından güzel web siteleri oluşturmak için kullanılan belirli tasarım öğeleri vardır.

  • İyi Renk Kombinasyonu
  • Harika Tipografi
  • Temiz Düzen
  • Güzel görüntüler
  • Bu öğeler birlikte, kullanıcılarınıza hitap eden güzel bir uyum ve tutarlılık yaratır. Sadece harika görünmekle kalmaz, aynı zamanda iş hedeflerinize ulaşmanıza da yardımcı olur.

    Premium temaların çoğu, sınırsız renk seçenekleri ve yazı tiplerini seçmek için yerleşik araçlar ile birlikte gelir. Premium WordPress temanızın kutudan çıkar çıkmaz daha iyi tipografi kullandığından emin olmanız gerekir.

    Sadece ana sayfaya bakmayın. Tema demosunda daha derine inin ve diğer bölümleri keşfedin. Örneğin, bir portföy sitesi oluşturuyorsanız, portföy için temanın demosunu kontrol edin. Eğer ekleyecek olursa referansları referansları tema demo nasıl görüneceğini, ardından ödeme.

    Kullanılacak çok sayıda sayfa şablonu ve düzeni olduğundan emin olun. Hepsinin aynı tasarım tutarlılığını ve çekiciliğini koruduğundan emin olmak için ana sayfayı, tek sayfaları, gönderileri ve blog bölümlerini inceleyin.

    2. Özellikler ve Sunum

    Features vs presentation

    WordPress temaları ve eklentileri arasındaki temel fark, temaların web sitenizin sunum kısmını ele alması ve eklentilerin işlevselliği ele almasıdır.

    Bununla birlikte, premium WordPress tema pazarı oldukça rekabetçidir ve bazen tema geliştiricileri, temalarına daha fazla eklenti benzeri işlevsellik ekleme eğilimine karşı koyamazlar.

    Bu neden kötü bir uygulama olarak kabul edilir?

    Bir WordPress teması eklenti bölgesine geçtiğinde, temaları değiştirmek zorlaşır. Örneğin, bir WordPress teması özel bir gönderi türü kullanıyorsa, başka bir temaya geçmek, bu özel gönderi türlerinin yönetici menüsünden kaybolmasına neden olur.

    Tema ile tanımlanan kısa kodlar da çalışmayı durdurur ve bu da geçişi zor ve zaman alıcı bir süreç haline getirir.

    Öte yandan, tam olarak bir eklenti gibi davranan WordPress temaları vardır. Çok özel niş web siteleri oluşturmak için gereken işlevsellik sunar. Örneğin emlak temaları veya otel temaları. Bu temalardan bazıları gerçekten kullanışlıdır, ancak bu temaları kullanacaksanız, daha sonra temaları değiştirmenin zor olacağını anlamanız gerekir, çünkü diğer temalar benzer işlevselliğe sahip olmayabilir.

    3. Güvenlik ve Performans

    Theme performance

    WordPress’e yeni başlayanların çoğu, premium bir tema seçerken hıza ve iyi kodlama uygulamalarına fazla dikkat etmez.

    Yeni müşteriler kazanma yarışında tema geliştiricileri, sitenizin güvenliğini tehlikeye atabilecek güvenli olmayan ve hızlı çözümleri entegre edebilir. Çılgın miktarda özellik size hız ve performans sorunlarına mal olabilir.

    Şimdi sorun, başlangıç seviyesindeki kullanıcıların çoğunun kod çalışma becerisine sahip olmamasıdır. Öyleyse, premium bir temanın arkasındaki kodun kaliteli olduğunu nasıl anlarsınız?

    Öncelikle, premium temalarınızı güvenilir ve tanınmış WordPress tema mağazalarından satın almanız gerekir. Güvendiğimiz ve önerdiğimiz tema mağazalarından bazıları şunlardır:

    Astra Teması

  • Zarif Temalar
  • Beaver Builder
  • Themify
  • StudioPress
  • Zanaatkar Temaları
  • İkinci olarak, incelemeler ve müşteri referansları için etrafa bakın. Söz konusu tema mağazası veya geliştiricisi tarafından geliştirilen temaları başka kimlerin kullandığını görün. Temalarını kullanan büyük web siteleri veya bloglar var mı? Tema mağazasındaki referanslar sayfasına göz atın veya Google’da onların yorumlarını arayın.

    4. Uyumluluk Kontrolü

    Premium bir temaya göz atmaya başlamadan önce, aradığınız tüm özellikleri not almak için birkaç dakikanızı ayırın. Örneğin:

  • E-ticaret desteğine ihtiyacınız var mı?
  • İngilizce olmayan web siteleri için çeviri hazırlığı
  • BuddyPress veya bbPress desteği
  • Kullanıyor olabileceğiniz diğer eklentiler
  • Birçok premium tema, yerleşik şablonlarla birlikte gelir ve WooCommerce ve Easy Digital Downloads gibi popüler e-ticaret platformları için destek sunar.

    Aradığınız bir tema dilinizde mevcut değilse, tema geliştiricisinden bir çevirinin devam edip etmediğini kontrol etmesini isteyin.

    Bazı kullanıcılar iş panoları, soru cevap web siteleri vb. Gibi niş web siteleri oluşturmak için çok özel eklentiler kullanmak isteyebilir. Tema geliştiricilerine temalarının belirli bir eklentiyle çalışıp çalışmayacağını sormaktan çekinmeyin.

    Paranızı doğru yere yatırdığınızdan emin olmalısınız.

    Mükemmel Premium WordPress Temasını Seçtikten Sonra

    İyi bir premium WordPress teması, kolayca yüksek kaliteli web siteleri oluşturmanıza yardımcı olur. Ancak, sitenizi iyileştirmek için hala yapabileceğiniz birçok şey var.

    Tüm web siteleri için bu 24 WordPress eklentisine sahip olması gerektiğine bir göz atmanızı öneririz.

    Web sitenizi daha da özelleştirmek istiyorsanız, web sitelerini özelleştirmeyi kolaylaştıran CSS Hero’ya bakmalısınız (CSS Hero incelememize bakın).

    Bu kılavuzun siteniz için en iyi premium WordPress temasını seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz. En iyi WordPress iletişim formu eklentileri karşılaştırmamızı da görmek isteyebilirsiniz.