Sitenizi Joomla’dan WordPress’e Kolayca Taşıma (Adım Adım)

750 425 KreatifAjans

Web sitenizi Joomla’dan WordPress’e indirmek ister misiniz? Joomla iyi bir içerik yönetim sistemi olsa da, WordPress kadar güçlü, esnek ve kullanıcı dostu DEĞİLDİR. Piyasaya sunulacak Joomla ile başlayabilir, ancak sonunda WordPress’e geçerler. Bu yazıda, web sitenizi Joomla’dan WordPress’e nasıl öğrenerek öğreneceğiz.

Moving your website from Joomla to WordPress

Neden Joomla’dan WordPress’e Geçmelisiniz?

Hem Joomla hem de WordPress açık bağlantılı yazılımdır. Her ikisi de PHP dilinde yazılmıştır, MySQL veritabanını kullanma ve benzer barındırma gereksinimleri vardır.

Bununla birlikte, Joomla’nın kullanımı daha karmaşıktır ve sizin için daha az uzantı ve tasarım mevcuttur. Öte yandan, WordPress, tonlarca uzantı ve tasarım seçeneği ile kullanımı kolay, dünyanın en popüler web sitesi oluşturucusudur. Daha fazla ayrıntı için Joomla ve WordPress karşılaştırmamıza bakın.

Şimdi WordPress dediğimizde, WordPress.com değil, kendi kendine barındırılan WordPress.org platformundan bahsediyoruz. Evet, çok farklı iki platform.

WordPress.com, WordPress’in barındırdığı, barındırılan bir çözümdür; WordPress.org ise herkesin sevdiği ve kullandığı popüler platformdur. Ana farkları görmek için WordPress.com ile WordPress.org arasındaki tam karşılaştırmamızı, ancak kısaca: WordPress.org’u kullanmak istiyorsunuz.

Şimdi bir Joomla web sitesini WordPress’e ihtiyacınız için neye ihtiyacınız bir göz atalım.

Adım 0. Başlarken

Hem Joomla hem kendi kendine barındırılan WordPress gereksinimleri ile benzerdir. WordPress ile başlamak için bir alan adına ve bir WordPress barındırma hesabına olacak.

Muhtemelen Joomla web siteniz için zaten bir alan adınız ve web sitesi barındırma hesabınız var. Bunları WordPress web siteniz için de kullanabilirsiniz.

Kelimenin başka bir tarifi, Bluehost alınacak. Dünyanın en iyi barındırma şirketlerinden birinden ve resmi olarak bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.

Adım 1. WordPress’i Kurun ve Kurun

WordPress, 5 kurulumuyla ünlüdür. Birçok iyi WordPress barındırma şirketi Sizin için otomatik olarak WordPress’i kuracaktır. Ayrıca, panonuzda 1 blog sayfası WordPress yükleyicileri bulabilirsin.

Daha fazla talimata mı ihtiyacınız var? Adım adım talimatlar için kapsamlı WordPress kurulum eğitimimizi izleyin.

WordPress’i kurduktan sonra, aşağıdaki gibi görünen WordPress panonuza giriş yapabileceksiniz:

WordPress dashboard

Adım 2. Joomla Web Sitenizi WordPress’e Aktarın

Artık WordPress’i kurduğunuza göre, Joomla web sitenizden içerik aktarmaya hazırsınız.

Öncelikle, FG Joomla’yı WordPress eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, Araçlar »İçe Aktar sayfasına gidin. WordPress kurulumunuz için mevcut aktarma araçlarının bir göreceksiniz. Joomla (FG) indirme aracının sökülmesi ‘İthalatçıyı çalıştır’ tıklayın.

Run Joomla importer

Bu, Joomla (FG) ithalatçı komutunu yürütecek ve Joomla web sitesi bilgilerinizi sağlamanız istenecektir. Öncelikle, Joomla web sitesi URL’nizi ve takip edilmesi gerekir.

Provide your Joomla website information

Veritabanı bilgilerinizi Joomla web sitenizin yönetici alanından bulabilirsiniz. Sistem »Global Yapılandırma sayfasına gidin ve sunucu sekmesine tıklayın.

Gather your Joomla database information

Bu sayfa size şifresi metinde ihtiyacınız olacak tüm ayrıntılı bilgi gösterecektir. Joomla şifrenizi hatırlamıyorsanız, bunu Joomla web sitenizin kök klasöründeki konfigürasyon.php dosyasında bulabilirsiniz. Bu dosyaya, bir FTP istemcisi web sitenize bağlanarak ve not defteri gibi bir metin düzenleyicide açarak erişebilirsiniz.

Joomla ithalatçısına girdikten sonra, ‘Veritabanı verildi test et’ hakkında bilgi alın. Her şey doğru girilirse, bir başarı mesajı göreceksiniz.

Connection successful

Bunun altında, neyi almak istediğinizi kontrol etmek için bazı ek araçlar bulacaksınız. Emin işlem, bu kapsamı olduğu gibi.

Devam etmek için devam edin ve ‘İthalatçıyı Başlat / Devam Ettir’ kullanıma tıklayın.

Start Importing

İthalatçı şimdi Joomla web sitenizden yazı almaya başlayacaktır. Ne kadar içeriği ne kadar bağlı olarak bu biraz zaman alabilir.

Tamamlandığında, bir başarı mesajı göreceksiniz.

Succesful import

Artık içerik WordPress sitenize göre göre, bir sonraki adım eski web sitenize işaret edebilecek denetlenebilir kontrol etmektir. Joomla FG ithalatçısı da sizin için düzeltecektir.

Aşağıya kaydırmanız ve ‘Harici Bağlantıları Değiştir’ başka bir yere kopyalanabilir.

Modify internal links

İçe aktarılan içeriği görmek için artık WordPress sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

Joomla’yı WordPress’e Taşındıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Web sitenizi Joomla’dan WordPress’e taşıdıktan sonra, geçişi bitirmek ve yeni platformunuzu kurmak için birkaç ince ayar yapmak gerekir.

3. Adım. Yönlendirmeleri ve Kalıcı Bağlantıları Ayarlama

Eski Joomla web siteniz, WordPress sitenizden farklı bir URL yapısına sahip olabilir. Bu, makalelerinizi arama motorlarında bulan artık bir 404 hatası göreceği gelir.

Bunu düzeltmek için kalıcı bağlantılar ayarlamanız ve arama motorlarını yeni URL’lere doğru şekilde yönlendirmeniz gerekir.

Öncelikle, WordPress’teki Ayarlar »Kalıcı bağlantılar ziyaret etmeniz gerekir. Genel ayarlar altında yazı yazın.

Changing WordPress permalinks structure

Ayrıca, WordPress sitenize yönlendirme eklentisini kurmanız ve güncellenmesi gerekecektir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, Araçlar » Yeniden Yönlendirme ziyaret ziyaret etmeniz gerekir. Kaynak URL, aşağıdaki ekran derecelendirme gibi http://example.com/index.php/(.*) ve hedef URL yapılacak http://example.com/$1 gireceksiniz.

Setting up redirects

Değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Yönlendirme ekle’ üzerinde tıklayın.

WordPress artık eski Joomla web sitesi URL’lerini yeni WordPress kalıcı bağlantı yapınıza yönlendirecek.

Adım 4. WordPress Temasını Kurmak

WordPress, kullanabileceğiniz bir tema koleksiyonuna erişmenizi sağlar. Temalar, WordPress web sitenizin doldurulması ve tasarımını kontrol eder.

Web sitenize yükleyebileceğiniz ücretsiz ve ücretli WordPress teması vardır. Bununla birlikte, tüm temalar onun tür web sitesi için uygun değildir ve bu seçenek bolluğu, yeni ortaya çıkanların biraz kafasını karıştırabilir.

Araştırmayı yapmak ve iyi WordPress temalarını elle bunu kolaylaştırdık. İşte web siteniz için mükemmel temayı bulmak için ziyaret edebileceğiniz vitrinlerimizden.

En iyi ücretsiz WordPress temaları

  • En iyi WordPress iş temaları
  • Blogcular ve yazarlar için en iyi WordPress temaları
  • En iyi dergi stili WordPress Temaları
  • Fotoğrafçılar için en iyi WordPress temaları
  • Yeni temanızı kurmak için yardıma mı ihtiyacınız var? Bir WordPress temasının nasıl kurulacağına dair başlangıç kılavuzumuza bakın.

    Adım 5. Temel WordPress Eklentilerini Kurun

    Eklentiler, WordPress kullanmanın en iyi kısmıdır. WordPress eklentileri, web sitenize yeni eklemenize izin verir.

    Yedekleme, Güvenliği artırma, önbelleğe alma settingı, Çevrimiçi mağazayı başlatma ettik Daha Fazlasi Için WordPress eklentilerini kullanabilirsiniz. Bir özellik düşünebiliyorsanız, bunun için zaten bir WordPress eklentisi olma olasılığı vardır.

    Kullanabileceğiniz ücretsiz ve ücretli WordPress eklentisi var. Seçeneklerden bunalmak kolay kullanım, web siteniz için en iyi eklentileri nasıl seçeceğinizde nihai bir kılavuz oluşturduk.

    Ayrıca, tüm WordPress web sitelerinize yükleme gereken temel WordPress eklentilerini de seçtik.

    Adım 6. WordPress’i Öğrenmek

    WordPress’in kullanımı oldukça kolaydır. Ancak zaman zaman öğrenecek yeni şeylerle karşılaşabilirsiniz. Kreatif Ajans’ın yardımcı olabileceği yer burasıdır.

    Kreatif Ajans, yeni asıllar için en büyük WordPress kaynak sitesidir. Yeni yapımlar, yayınlama ve blog yazarları için özel olarak oluşturulmuş çok yararlı yararlı içeriğe sahipiz.

    WordPress, Kreatif Ajans’da bulabileceğiniz yararlı kaynaklardan birkaçı gösterildiği (hepsi tamamen ücretsizdir).

    Kreatif Ajans Blog – Tüm WordPress eğitimlerimiz ve kılavuzlarımız için merkezi yer.

  • Kreatif Ajans Dictionary – WordPress sözlüğümüz, WordPress dilini tanımak için en iyi blo
  • Kreatif Ajans Videoları – Yeni WordPress kullanıcıları, WordPress’te ustalaşmak için bu 23 video ile başlayabilir.
  • YouTube’da Kreatif Ajans – Daha fazla video talimatına mı ihtiyacınız var? 110.000’den fazla aboneye ve 10 Milyondan fazla görüntülemeye sahip YouTube kanalımıza abone olun.
  • Kreatif Ajans Blueprint – Kreatif Ajans’da kullandığımız eklentilere, araçlara ve hizmetlere göz atın.
  • Kreatif Ajans Fırsatları – Kreatif Ajans kullanıcıları için WordPress ürün ve hizmetlerinde özel indirimler.
  • Kullanıcılarımızın, arama terimlerinin bizim için ‘wpbeginner’ ekleyerek Kreatif Ajans’da yanıt bulmak için Google’ı kullanıyor.

    Bu makalenin sitenizi Joomla’dan WordPress’e taşımanıza yardımcı olmak umuyoruz. Ayrıca, WordPress sitenizi yönetmek ve büyütmek için araçlar için kılavuzumuzu görmek isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta bulabilirsiniz.