Sitenizi Korumak için En İyi 6 WordPress Güvenlik Eklentisi (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans

Son zamanlarda okuyucularımızdan biri bize en iyi WordPress güvenlik eklentisinin hangisi olduğunu sordu? Bir WordPress güvenlik eklentisi kullanmak, WordPress sitenizi kötü amaçlı yazılımlardan, kaba kuvvet saldırılarından ve bilgisayar korsanlığı girişimlerinden korur. Bu yazıda, web sitenizi korumak için kullanabileceğiniz en iyi WordPress güvenlik eklentilerini seçtik.

Best WordPress security plugins

Neden WordPress Güvenlik Eklentisi Kullanmalı?

Her hafta herhangi bir zamanda kötü amaçlı yazılım bulaşan yaklaşık 18,5 Milyon web sitesi var. Hem WordPress hem de WordPress dışı web siteleri içeren ortalama bir web sitesi her gün 44 kez saldırıya uğrar.

Web sitenizdeki bir güvenlik ihlali, işinize ciddi zararlar verebilir.

  • Bilgisayar korsanları verilerinizi veya kullanıcılarınıza ve müşterilerinize ait verileri çalabilir
  • Güvenliği ihlal edilmiş bir web sitesi, kötü amaçlı kodu şüpheli olmayan kullanıcılara ve diğer web sitelerine dağıtmak için kullanılabilir.
  • Veri kaybedebilir, web sitenize erişimi kaybedebilir, kilitlenebilir veya verileriniz rehin tutulabilir
  • Web siteniz yok edilebilir veya tahrif edilebilir, bu da SEO sıralamanızı ve marka itibarınızı etkileyebilir.
  • WordPress sitenizi istediğiniz zaman güvenlik ihlallerine karşı tarayabilirsiniz. Ancak, saldırıya uğramış bir WordPress sitesini profesyonel yardım olmadan temizlemek, teknik olmayan kullanıcılar için oldukça zor olabilir.

    Saldırıya uğramamak için, web sitenizi korumak için en iyi güvenlik uygulamalarını izlemeniz gerekir. Bunların hepsini, yeni başlayanlar için takip etmesi kolay bir adım adım WordPress güvenlik kılavuzunda derledik.

    WordPress sitenizi güvenli hale getirmenin en önemli adımlarından biri, bir WordPress güvenlik eklentisi kullanmaya başlamaktır. Bu eklentiler, web sitenizdeki kaba kuvvet saldırılarını engellerken WordPress güvenliğini sağlamanıza yardımcı olur.

    En iyi WordPress güvenlik eklentilerinden bazılarına ve web sitenizi korumanıza nasıl yardımcı olduklarına bir göz atalım.

    Not: Bu listeden yalnızca bir eklenti kullanmanız gerekir. Bu listeden birden fazla aktif eklentiye sahip olmak hatalara yol açabilir.

    1. Sucuri

    Sucuri, WordPress güvenliğinde sektör lideridir. Piyasadaki en iyi WordPress güvenlik eklentilerinden biridir. WordPress güvenliğini artırmanıza ve web sitenizi yaygın tehditlere karşı taramanıza yardımcı olan temel bir ücretsiz Sucuri Güvenlik eklentisi sunarlar.

    Ancak gerçek değer, en iyi WordPress güvenlik duvarı korumasıyla birlikte gelen ücretli planlardadır. Güvenlik duvarı, kaba kuvvet ve kötü niyetli saldırıların WordPress’e erişmesini engellemenize yardımcı olur.

    Sucuri web sitesi güvenlik duvarı, sunucunuza ulaşmadan önce kötü trafiği filtreler. Ayrıca kendi CDN sunucularından statik içerik sunarlar.

    Güvenliğin yanı sıra, CDN ile DNS seviyesi güvenlik duvarı size muazzam bir performans artışı sağlar ve web sitenizi hızlandırır.

    En önemlisi, WordPress sitenizi kötü amaçlı yazılımlardan etkilenirse hiçbir ek ücret ödemeden temizlemeyi teklif ederler. Bir kötü amaçlı yazılımdan zaten etkilenmiş bir web sitesini bile alabilirsiniz ve onlar sizin için onu temizler.

    Sucuri’yi tüm web sitelerimizde kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için, web sitelerimizi korumamıza nasıl yardımcı olduğunu öğrenmek için eksiksiz Sucuri incelememize bakın.

    2. Kelime Çiti

    Wordfence, bir başka popüler WordPress güvenlik eklentisidir. Eklentilerinin, güçlü bir kötü amaçlı yazılım tarayıcısı, istismar tespiti ve tehdit değerlendirme özellikleriyle birlikte gelen ücretsiz bir sürümünü sunarlar.

    Eklenti, web sitenizi yaygın tehditlere karşı otomatik olarak tarayacaktır, ancak istediğiniz zaman tam bir tarama da başlatabilirsiniz. Herhangi bir güvenlik ihlali belirtisi tespit edilirse, bunları düzeltme talimatlarıyla birlikte uyarılacaksınız.

    Wordfence ayrıca yerleşik bir WordPress güvenlik duvarı ile birlikte gelir. Ancak bu güvenlik duvarı, WordPress’i yüklemeden hemen önce sunucunuzda çalışır. Bu, Sucuri gibi bir DNS seviyesi güvenlik duvarından biraz daha az etkili hale getirir.

    Talimatların tamamı için, WordPress’te Wordfence Güvenliği’nin nasıl kurulup kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    3. iThemes Güvenliği

    iThemes Security, popüler BackupBuddy eklentisinin arkasındaki kişilerden bir WordPress güvenlik eklentisidir. Tüm ürünleri gibi iThemes Security, tonlarca seçenekle güzel ve temiz bir kullanıcı arayüzü sunar.

    Dosya bütünlüğü kontrolleri, güvenliği sağlamlaştırma, oturum açma girişimlerini sınırlama, güçlü parola uygulama, 404 algılama, kaba kuvvet koruması ve daha fazlasıyla birlikte gelir.

    iThemes Security, bir web sitesi güvenlik duvarı içermez. Ayrıca kendi kötü amaçlı yazılım tarayıcısı içermez ve Sucuri’nin Sitecheck kötü amaçlı yazılım tarayıcısını kullanır.

    4. Hepsi Bir Arada WP Güvenliği

    All in One WordPress Security eklentisi, güçlü bir WordPress güvenlik denetimi, izleme ve güvenlik duvarı eklentisidir. Web sitenize temel WordPress güvenlik en iyi uygulamalarını kolayca uygulamanızı sağlar.

    Kaba kuvvet saldırılarını önlemek için oturum açma kilitleme, IP filtreleme, dosya bütünlüğü izleme, kullanıcı hesabı izleme, veritabanı enjeksiyonunun şüpheli kalıplarını tarama ve daha fazlası gibi özelliklerle birlikte gelir.

    Ayrıca, bazı yaygın kalıpları algılayıp sizin için engelleyebilen temel bir web sitesi düzeyinde güvenlik duvarı ile birlikte gelir. Ancak, çok verimli değildir ve çoğu zaman şüpheli IP’leri manuel olarak kara listeye almanız istenir.

    5. Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma Güvenliği

    Anti-Malware Security, başka bir yararlı WordPress kötü amaçlı yazılımdan koruma ve güvenlik eklentisidir. Eklenti, en yaygın tehditleri bulmasına yardımcı olan aktif olarak korunan tanımlarla birlikte gelir.

    Kötü amaçlı yazılım tarayıcısı, WordPress sitenizdeki tüm dosya ve klasörleri kötü amaçlı kod, arka kapılar, kötü amaçlı yazılımlar ve bilinen diğer kötü amaçlı saldırı kalıplarına karşı kolayca taramanıza olanak tanır.

    Eklenti, en son tanımlara erişmek ve ayrıca kaba kuvvet önleme gibi bazı premium özellikler almak için eklentinin web sitesinde ücretsiz bir hesap oluşturmanızı gerektirir. Eklenti, güncellenmiş tanımları aramak için geliştiricilerin web sitesine de çağrı yapar.

    Eklenti kapsamlı testler yürütürken, genellikle çok sayıda yanlış pozitif gösterir. Her birini kaynak dosyayla eşleştirmek oldukça fazla iştir.

    6. BulletProof Güvenlik

    BulletProof Security, piyasadaki en güzel WordPress güvenlik eklentisi değil, ancak bazı harika özelliklerle hala kullanışlıdır. Eklenti ayarlarında size yardımcı olan bir kurulum sihirbazı ile birlikte gelir.

    Ayarlar paneli, taramaların ve güvenlik ayarlarının nasıl çalıştığını anlamanıza yardımcı olacak kapsamlı belgelere bağlantılar da içerir. WordPress dosya ve klasörlerinin bütünlüğünü kontrol etmenizi sağlayan bir kötü amaçlı yazılım tarayıcısı ile birlikte gelir.

    Güvenliği güçlendirmek için, oturum açma koruması, boşta oturum kapatma, güvenlik günlükleri ve veritabanı yedekleme yardımcı programını içerir. Ayrıca güvenlik günlükleriyle e-posta bildirimleri ayarlayabilir ve bir kullanıcı kilitlendiğinde uyarılar alabilirsiniz.

    Bu makalenin, web siteniz için en iyi WordPress güvenlik eklentisini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Bir güvenlik ihlalinden sonra web sitenizi geri yüklemenize yardımcı olacak en iyi WordPress yedekleme eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.