Squarespace vs WordPress – Hangisi daha iyi? (Lehte ve aleyhte olanlar)

750 425 KreatifAjans

Squarespace ve WordPress, herhangi bir teknik beceri veya programlama bilgisi olmadan kolayca bir web sitesi oluşturmanıza izin veren iki popüler web sitesi kurucusudur.

Son zamanlarda okuyucularımız bizden Squarespace ile WordPress’i karşılaştırmamızı istedi çünkü her iki platform için de TV’de çok sayıda reklam görüyorlardı.

Bu makalede, Squarespace ile WordPress’i her platformun artıları ve eksileri listesiyle karşılaştıracağız. Umudumuz, karşılaştırmamızı okuduktan sonra hangisinin sizin için daha iyi olduğunu seçebilmenizdir.

Squarespace vs WordPress comparison

Not: Bu karşılaştırma, Squarespace ile kendi kendine barındırılan WordPress (WordPress.com değil) arasındadır. Kendi kendine barındırılan WordPress ile WordPress.com arasındaki farkı görün.

En detaylı WordPress ve Squarespace karşılaştırmasını oluşturmak istediğimiz için, makaleyi birden çok bölüme ayırdık. Her bölüme bakacağız ve hangi platformun başlangıç seviyesindeki bir kullanıcıya en fazla faydayı sağladığını göreceğiz.

  • Kullanım kolaylığı
  • Maliyetler
  • Tasarım ve şablonlar
  • Uzantılar ve entegrasyonlar
  • E-ticaret
  • Veri taşınabilirliği
  • Diller ve uluslararasılaşma
  • Hazır? Başlayalım.

    Kullanım Kolaylığı ve Öğrenme Eğrisi

    Çoğu işletme sahibi ve başlangıç seviyesindeki kullanıcılar HTML, CSS ve kodla ilgili diğer şeylere aşina değildir. Bir geliştirici tutmadan kolayca bir web sitesi oluşturmalarına yardımcı olacak bir platform istiyorlar.

    Hem WordPress hem de Squarespace’in bu kategoride nasıl yığıldığını görelim.

    WordPress

    WordPress, bir blog başlatmak isteyen kullanıcılar veya bir DIY web sitesi oluşturan küçük işletme sahipleri arasında en iyi seçimdir. Tüm web sitelerinin% 32’sinden fazlası WordPress tarafından desteklenmektedir.

    WordPress oldukça sezgisel ve kullanımı kolay olsa da, kesinlikle küçük bir öğrenme eğrisi var.

    Yeni başlayanlar, WordPress terminolojisine ve yayınlar ile sayfalar arasındaki fark, kategorilere karşı etiketler, temaları ve eklentileri anlama gibi kavramları öğrenmelidir.

    Varsayılan WordPress içerik düzenleyicisinin kullanımı oldukça kolaydır. Sayfalarınıza içerik öğeleri eklemek için özel bloklarla birlikte gelir, böylece medya açısından zengin içerikle güzel düzenler oluşturabilirsiniz.

    Default WordPress editor

    Ufak bir öğrenme eğrisine rağmen, deneyimlerimize göre çoğu kullanıcı WordPress’e hızla adapte oluyor.

    Squarespace

    WordPress’in aksine, Squarespace çok fazla seçenek sunmaz. Bu seçim eksikliği, onu çok basit ve kullanımı kolay hale getirir. Yeni başlayanlar bile hızlı bir şekilde içerik yazabilir ve yayınlayabilir.

    Squarespace page editor

    Squarespace ayrıca WordPress’e benzer bir blok düzenleyici kullanır. Resimler, videolar ve ses dosyaları eklemek WordPress’ten daha basittir. Blok düzenleyicide çok sayıda içerik bloğu ve düzen kontrol seçeneği vardır.

    Squarespace, şablonlarınızı ve sayfalarınızı görsel bir düzenleyici kullanarak özelleştirmenizi sağlar. Ancak, özelleştiricide bulunan seçeneklerle sınırlısınız. Kontrollü bir ortamdır, bu da seçeneklerinizin sınırlı olduğu anlamına gelir.

    Sonuç

    Squarespace, yeni başlayanlar için kullanım kolaylığı açısından WordPress’ten biraz daha iyi durumda. Ancak sınırlı özellikleri tüm işletme sahipleri için ideal olmayabilir.

    Öte yandan, WordPress yeni başlayanlara, başlangıçta kafa karıştırıcı olabilecek birçok seçenek sunar, ancak uzun vadede çok daha esnektir.

    Sürükle ve bırak yöntemiyle (bir geliştirici tutmadan) tamamen özel web siteleri oluşturmak için kullanabileceğiniz birkaç WordPress sayfa oluşturucu eklentisi vardır.

    Maliyetler

    Her platformun maliyetinin ne kadar olduğunu bilmek, bir iş kararı vermede önemlidir. Squarespace’in maliyetine ve WordPress’in maliyetine bakalım.

    WordPress

    WordPress’in kendisi ücretsizdir. WordPress’i indirmekte, kullanmakta ve inşa etmekte özgürsünüz. Size tüm özgürlüğü ve kontrolü sağlayan bir GPL lisansına sahip açık kaynaklı bir yazılımdır.

    Web sitenizi WordPress ile oluşturmak için, bir etki alanı kaydetmeniz ve bir web barındırma hesabına kaydolmanız gerekir.

    İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, paylaşılan bir barındırma planı, VPS barındırma veya hatta yönetilen WordPress barındırma seçebilirsiniz. Paylaşılan barındırma planları çoğu küçük kişisel ve ticari web sitesi için çalışır.

    En iyi WordPress barındırmayı nasıl seçeceğinize dair kılavuzumuza bakın.

    Web barındırma ve alan adı maliyeti, hangi barındırma sağlayıcısıyla birlikte olduğunuza bağlı olarak değişir. Web siteniz için ne kadar kaynağa ihtiyaç duyduğunuzdan ve bunun için ne kadar ödeyeceğinizden siz sorumlusunuz.

    6800’den fazla ücretsiz şablon ve 54.000’den fazla ücretsiz eklenti ile web sitenizi ayda 2.75 $ ‘a kadar düşük bir ücretle çalıştırabilirsiniz (alan adınız ve barındırma dahil – Bluehost veya SiteGround öneririz).

    WordPress’in popülaritesinin nedenlerinden biri, web sitenizi WordPress ile oluşturmanın genel maliyetinin çok düşük olmasıdır.

    Bunun dışında siteniz büyüdükçe hosting planınızı değiştirebilirsiniz. Bu, yalnızca gerçekten kullandığınız kaynaklar için ödeme yapacağınız anlamına gelir, bu nedenle web sitenizin maliyetini kontrol etmek daha kolaydır.

    Bir WordPress web sitesi kurmanın maliyeti ve bütçenin nasıl altında tutulacağı hakkında ayrıntılı bir makalemiz var.

    Squarespace

    Squarespace için kişisel plan, aylık 12 $ ‘dan (yıllık olarak faturalandırılır) veya aylık 16 $’ dan başlar. Bu, WordPress için paylaşılan bir barındırma planından biraz daha fazlası.

    Squarespace pricing plans

    Bununla birlikte, paylaşılan bir WordPress barındırma planının aksine, bu kişisel plan çok sınırlı özelliklerle birlikte gelir. Sitenize yalnızca iki katılımcı ekleyebilir ve ürün satamazsınız.

    Halbuki bundan daha ucuza WordPress ile bir online mağaza açabilirsiniz.

    Squarespace iş planı, aylık 18 $ ‘dan (yıllık olarak faturalandırılır) veya aylık 26 $’ dan başlar. E-ticaret desteği içerir, ancak% 3 işlem ücreti alırlar. İş planı sınırsız katılımcı, sayfa ve ek gelişmiş özelliklerle birlikte gelir.

    Ayrıca, ek işlem ücreti olmaksızın aylık 26 ABD dolarından başlayan çevrimiçi mağazalar için ayrı planları vardır.

    Sonuç

    WordPress, Squarespace’i dünyanın her yerinden çeşitli web barındırma hizmetlerinde bulunan esnek fiyatlandırma planlarıyla geride bırakıyor.

    Maliyet, ne kadar kaynak kullandığınıza bağlıdır ve tüm WordPress özelliklerine kutudan çıkar çıkmaz erişebilirsiniz.

    Tasarım ve Şablonlar

    Hem WordPress hem de Squarespace, özel bir web sitesi oluşturmanızı kolaylaştırmak için hazır şablonlar ve tasarım araçlarıyla birlikte gelir.

    İyi tasarlanmış web siteleri oluşturmak için hangisinin size daha fazla seçenek ve araç sunduğunu görelim.

    WordPress

    WordPress, binlerce ücretsiz ve ücretli web sitesi şablonuna erişim sunar. Bu şablonlar, kendi web sitenizin logosunu, renklerini kullanmanıza, kendi resimlerinizi yüklemenize ve daha pek çok şeye olanak tanıyan oldukça özelleştirilebilir.

    Birçok WordPress teması birden fazla düzen seçeneği, sürükle ve bırak sayfa oluşturucuları, kaydırıcılar, fotoğraf galerileri ve tonlarca başka özellikle birlikte gelir.

    Ne tür bir web sitesi kuruyor olursanız olun, iş için profesyonelce tasarlanmış yüzlerce şablon bulacaksınız.

    Wordpress themes

    Yeni başlayanların çoğu bu seçenek bolluğunu biraz ezici buluyor. İşte farklı türden web siteleri için en iyi WordPress temalarından bazıları.

    En iyi ücretsiz WordPress blog temaları
  • İşletme web siteleri için en iyi WordPress temaları
  • En iyi WordPress dergi temaları
  • En iyi basit WordPress temaları
  • Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, web siteniz için en iyi WordPress temasını nasıl seçeceğinizle ilgili makalemize bakın.

    Alternatif olarak, çok sayıda özel görünüm ve tam sürükle ve bırak kontrolü içeren ana tema olan Divi Temasıyla başlayabilirsiniz.

    Squarespace

    Squarespace, farklı kategorilerde özenle düzenlenmiş hazır web sitesi şablonları sunar. Tüm cihazlarda güzel görünen profesyonel tasarımlarla tüm popüler web sitesi kategorileri için temalar vardır.

    Squarespace templates

    Ancak bu Squarespace’in ciddi şekilde geride kaldığı büyük bir alandır. Önceden hazırlanmış şablonların sayısı çok sınırlıdır ve tasarım seçenekleriniz de Squarespace özelleştiricisinde bulunan özelliklerle sınırlıdır.

    Temalar, her şablonla birlikte sınırlı sayıda düzen seçeneği ile birlikte gelir. Hala temel renkleri, yazı tiplerini, web sitesi logosunu ve diğer şeyleri yapabilirsiniz, ancak bu şablonlar WordPress temaları kadar özelleştirilemez.

    Sonuç

    WordPress, tasarım seçenekleri, özelleştirme seçenekleri ve esneklik açısından açık bir kazanan olarak karşımıza çıkıyor. Squarespace harika görünen şablonlar sunar, ancak sayı olarak sınırlıdır ve çok esnek değildir.

    Uzantılar ve Entegrasyonlar

    Extensions

    Tüm web sitesi kurucuları, yerleşik özelliklerden oluşan bir koleksiyonla birlikte gelir. Web siteniz büyüdükçe, daha fazla özellik eklemek ve sitenizi üçüncü taraf araçlar ve hizmetlerle çalışmak için bağlamak istersiniz.

    WordPress ve Squarespace’in bu konuda nasıl performans gösterdiğini görelim.

    WordPress

    WordPress’in gerçek gücü, devasa eklenti ekosisteminden gelir. Bu eklentiler, yeni özellikler eklemek veya sitenizin varsayılan davranışını değiştirmek için yükleyebileceğiniz WordPress siteniz için uygulamalar gibidir.

    Şu anda yalnızca WordPress.org eklenti dizininde listelenen 54.000’den fazla ücretsiz WordPress eklentisi bulunmaktadır. Üçüncü taraf web sitelerinden temin edilebilen binlerce premium WordPress eklentisi de vardır.

    WordPress plugins

    Bir özelliği düşünebiliyorsanız, bunu yapan bir WordPress eklentisi bulma şansınız yüksektir.

    WordPress eklentileri o kadar sağlamdır ki, birçoğu kendi eklenti eklentilerine ve etraflarında oluşturulmuş gelişen bir topluluğa sahip tam teşekküllü platformlardır.

    Her web sitesinde olması gereken temel WordPress eklentilerinin bir listesine sahibiz.

    Ardından, e-ticaret web siteleri oluşturmak, üyelik topluluğu oluşturmak, çevrimiçi kurslar satmak ve daha fazlası için özel eklentileriniz var.

    Daha fazla bilgi edinmek için en iyi WordPress eklentisini nasıl seçeceğinizle ilgili makalemize bakın.

    WordPress en popüler web sitesi oluşturucu olduğundan, çoğu üçüncü taraf hizmet ve araç, hizmetlerini bir WordPress web sitesine entegre eden kendi WordPress eklentilerine sahiptir.

    Tüm en iyi e-posta pazarlama hizmetleri, SEO araçları, canlı sohbet yazılımı ve müşteri adayı oluşturma araçları, WordPress ile sorunsuz entegrasyon sunar.

    Squarespace

    Squarespace, genişletilebilirlik ve entegrasyonlar söz konusu olduğunda WordPress’e yakın bir yere gelmiyor.

    Üçüncü taraf entegrasyonları ve özelleştirmeleri eklemek mümkündür, ancak WordPress’in aksine Squarespace, geliştiricilerin üzerine inşa edebileceği güçlü API’lara sahip değildir.

    Squarespace integrations

    Bazı resmi üçüncü taraf entegrasyonları sağlarlar, ancak bunlar bile sınırlıdır ve tüm popüler hizmetler desteklenmez.

    E-Ticaret için yerleşik platformlarını kullanabilirsiniz, ancak bunu hiçbir şekilde genişletemezsiniz.

    Squarespace, çevrimiçi iş fikriniz için ihtiyaç duyabileceğiniz özel web sitelerine izin verme işlevinden yoksundur.

    Sonuç

    WordPress, parmaklarınızın ucunda binlerce eklenti ve entegrasyondan oluşan inanılmaz bir ekosistem ile burada açık ara kazanandır. Squarespace ise çok az entegrasyona sahiptir ve çoğu çok sınırlıdır.

    E-ticaret

    Çevrimiçi bir mağaza mı kuruyorsunuz? WordPress ile Squarespace’in e-ticaret işlevselliğini karşılaştıralım.

    WordPress

    WordPress, istediğiniz herhangi bir ödeme işlemcisini veya platformu entegre etmenize ve kullanmanıza olanak tanır.

    Stripe, PayPal, Google Checkout, 2Checkout, Payoneer, Skrill ve hatta Bitcoin kullanarak çevrimiçi ödemeleri kolayca kabul etmenize olanak tanıyan birçok WordPress eklentisi vardır.

    eCommerce

    WordPress, web sitenizi dakikalar içinde çevrimiçi bir mağazaya dönüştürebilecek çok sayıda e-ticaret eklentisine sahiptir. Dünyanın en popüler e-ticaret platformu WooCommerce, bir WordPress eklentisidir.

    WooCommerce, kendi WooCommerce eklentileri ve binlerce WooComemrce hazır temasıyla kendi ekosistemiyle birlikte gelir.

    Web sitenize kaç ürün eklediğiniz, bunları nasıl sergilediğiniz veya nasıl satacağınız konusunda herhangi bir sınırlama yoktur. Kendi satış ortaklığı programınızı çalıştırabilir ve satışlarınızı herhangi bir kısıtlama olmaksızın büyütmek için tüm hileleri kullanabilirsiniz.

    Squarespace

    E-ticaret Squarespace’de sınırlıdır. Ödeme işlemleri için yalnızca belirli birkaç ülkede kullanılabilen Stripe ve PayPal’ı kullanabilirsiniz.

    Daha geniş bir küresel kitleden gelen ödemeleri kabul etmenizi kısıtlayan başka bir ödeme sistemi yoktur. Büyüyen bir işletme için, bu tür sınırlamalarla başlamak harika bir fikir değil.

    Squarespace commerce

    Bunun dışında sadece İşletme veya Ticaret planlarında ürün satabilirsiniz.

    Diyelim ki sadece bir ürün satmak istiyorsunuz, yine de İş planı için ödeme yapmanız gerekecek ve satılacak tek bir ürünle bir site barındırmanın yıllık maliyetleri, paylaşılan bir barındırma planı veya WordPress için VPS’den çok daha yüksek olacaktır.

    Üçüncü taraf hizmetlere gelince, Squarespace web sitenizle entegre edebileceğiniz çok az sayıda harici hizmet vardır. Bu, web sitenizi nasıl tanıttığınızı ve daha fazla satış yapmak ve işinizi büyütmek için yapabileceğiniz şeyleri etkiler.

    Sonuç

    WordPress, bir e-Ticaret web sitesi çalıştırma konusunda Squarespace’in çok ilerisindedir. Squarespace’in sınırlamaları, çevrimiçi bir işletmenin büyümesi için o kadar iyi değil.

    WordPress ile ilgili güzel kısım, onu Shopify ile birlikte kullanabilmenizdir. Shopify ve WooCommerce karşılaştırmamıza bakın.

    Veri Taşınabilirliği

    Bir iş sözleşmesi imzalarken her zaman güvenlik hükümlerine sahip olursunuz. Mesela mutlu değilsen, herhangi bir güçlük çekmeden gidebilirsin.

    Bu kavram, çevrimiçi işletmelere de uzanır ve buna veri taşınabilirliği denir. Platformdan memnun değilseniz, tüm çalışmalarınızı alıp başka bir yere taşıyabilmelisiniz.

    WordPress ve Squarespace’in veri taşınabilirliği ve geçiş özgürlüğü açısından nasıl karşılaştırdığına bakalım.

    WordPress

    WordPress, tüm verilerinizi kolayca dışa aktarmak için yerleşik araçlarla birlikte gelir. Yalnızca içeriğinizi ve resimlerinizi değil, aynı zamanda temalarınızı, eklentilerinizi ve tüm veritabanınızı yedekleyebilirsiniz. En iyi WordPress yedekleme çözümleri listemize bakın.

    Exporting content in WordPress

    Daha sonra bu içeriği istediğiniz başka bir İçerik Yönetim Sistemine kolayca taşıyabilirsiniz. İçeriğinizi başka bir yerde saklayabilir ve web barındırıcılarını istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

    Squarespace

    Her şey gibi, Squarespace’deki dışa aktarma özelliği de çok sınırlıdır. İçeriğinizin yalnızca belirli kısımlarını bir XML dosyasında dışa aktarabilirsiniz. Bu, sayfalarınızı, galerilerinizi ve tüm yayınlarıyla birlikte bir blog sayfasını içerir.

    Ürün sayfalarınız, albüm sayfalarınız, metin, ses ve video bloklarınız dışa aktarılmayacaktır.

    Sonuç

    Sitenizde oluşturduğunuz içerik size aittir ve başka bir yere taşıyabilmek için özgürlüğe ve araçlara sahip olmalısınız. WordPress, sitenizin tamamını dışa aktarmak için kullanımı kolay araçlarla yine Squarespace’i geride bırakıyor.

    Diller ve Uluslararasılaşma

    Küresel bir dünyada yaşıyoruz ve birçok işletme farklı coğrafi konumlarda çok dilli bir kitleye hitap ediyor. Squarespace ve WordPress’in dilleri, çok dilli içeriği ve coğrafi konumları nasıl işlediğini görelim.

    Languages and localization

    WordPress

    WordPress tamamen düzinelerce dile çevrilmiştir. Bir WordPress sitesindeki kullanıcılar profil ayarlarından kendi dillerini seçebilirler.

    Çoğu WordPress teması çeviriye hazırdır ve tüm popüler WordPress eklentileri de birçok dile çevrilmiştir.

    Temel olarak, istediğiniz herhangi bir dilde bir WordPress web sitesi oluşturabilirsiniz. Diliniz henüz mevcut değilse WordPress’i kendiniz bile çevirebilirsiniz.

    WordPress, kutudan çıkar çıkmaz çok dilli işlevlerle gelmez. Ancak, SEO dostu ve inanılmaz derecede zengin özelliklere sahip çok dilli web siteleri oluşturmak için mükemmel eklentiler vardır.

    Squarespace

    Squarespace platformu tamamen altı dile çevrilmiştir (İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce). Sitenizin dilini değiştirebilir ve farklı saat dilimi / ülke seçebilirsiniz.

    Mağaza ürünleriniz için yalnızca Stripe veya PayPal tarafından desteklenen para birimlerini kullanabilirsiniz.

    You can create multilingual pages by basically d