Tasarımcılar ve Fotoğrafçılar için En İyi 7 WordPress Portföy Eklentisi

750 425 KreatifAjans

WordPress’te bir portföy web sitesi oluşturmanın en kolay yolunu arayan bir tasarımcı veya fotoğrafçı mısınız?

Güzel portföy web sitelerini kolayca oluşturmanıza izin veren çok sayıda WordPress portföy eklentisi vardır.

Ancak mükemmel portföy eklentisini bulmak yeni başlayanlar için zor olabilir. Çalışmanızı öne çıkaran, hızlı yükleyen ve mobil cihazlarda güzel görünen bir eklenti bulmanız gerekecek.

Bu yazıda, tasarımcılar ve fotoğrafçılar için en iyi WordPress portföy eklentilerinden bazılarını el ile seçtik.

Top WordPress portfolio plugins

WordPress Portföy Temaları ile WordPress Portföy Eklentileri Arasında Seçim Yapma

Birçok WordPress portföy teması, bir portföy web sitesi oluşturmak için yerleşik işlevlerle birlikte gelir.

Bu, yeni başlayanların çoğunun temalar işi yapabildiğinde neden birinin bir eklenti seçmek isteyeceğini merak etmesine neden olur.

WordPress’teki temaların yalnızca web sitenizin görsel görünümünü ele alması beklenir. Bu, içeriğinizin renklerini, stillerini, düzenlerini ve sunumunu içerir.

Öte yandan eklentiler, WordPress sitenize kaydırıcı, iletişim formu ve daha fazlası gibi işlevler eklemenin uygun yoludur.

Portföy eklemek işlevsellik kapsamına girer, bu yüzden bir eklenti kullanmanızı öneririz.

İşlevsellik için bir tema kullanmak, web sitenizi bu temaya bağlar. Temayı değiştirirseniz portföy verilerinizi kaybedersiniz.

Öte yandan, bir portföy eklentisi kullanmaya karar verirseniz, istediğiniz temayla kullanmakta özgürsünüz.

Bunu söyledikten sonra, en iyi WordPress portföy eklentilerinden bazılarına bir göz atalım.

1. WP Portföyü

WP Portfolio, fotoğrafçılar, serbest çalışanlar, geliştiriciler ve ajanslar için en iyi WordPress portföy eklentisidir. 40’tan fazla profesyonelce tasarlanmış portföy şablonundan anında portföy web siteleri oluşturmanıza olanak tanır.

Tüm zamanların en iyi WordPress temalarından biri olan Astra Theme’nin yaratıcıları tarafından yapılmıştır. WP Portfolio, portföylere aynı kullanım kolaylığını getiriyor.

Birden fazla stil seçeneği, düzen ile birlikte gelir, her tür medyayı destekler ve herhangi bir kod veya CSS yazmadan kolayca özelleştirilebilir.

En önemlisi, tüm portföy düzenleri mobil cihazlarda eşit derecede harika görünür ve dizüstü bilgisayarlarda olduğu kadar zarif çalışır.

2. Envira Galerisi

Envira Gallery, premium bir WordPress galeri eklentisidir. Güzel resim galerileri ve albümler oluşturmanıza olanak sağlar. Zaten binlerce kişi tarafından kullanılan Envira Gallery, fotoğrafçılar ve tasarımcılar için en iyi WordPress eklentisidir.

Envira Gallery ile portföy oluşturmak oldukça kolaydır. Portföy öğelerinizi isteğe bağlı açıklama ve ayrıntılarla içeren galeriler oluşturun. Ayrıca galerileri Albümler halinde gruplayabilir veya filtrelenebilir portföy oluşturabilirsiniz.

Eklenti, portföyünüzü WordPress sitenizin herhangi bir yerine bir düğmeyi tıklayarak eklemenizi de kolaylaştırır.

Ayrıntılı talimatlar için, WordPress sitenize nasıl portföy ekleyeceğinize dair kılavuzumuza bakın.

3. NextGEN Galerisi

NextGEN Gallery, resim galerileri, albümler ve fotoğraf portföyleri oluşturmak için popüler bir WordPress eklentisidir. Hem yeni başlayanlar hem de uzman fotoğrafçılar tarafından sevilen NextGen, galeriler oluşturmak için sezgisel bir kullanıcı arayüzüyle birlikte gelir.

Albümler, filtrelenebilir portföy, sütunlar ve daha fazlasını destekleyen birden çok stil ve düzen seçeneği içerir. Ayrıca portföy karuseli / kaydırıcısı, kompakt portföy albümleri ve liste veya zaman çizelgesi stili düzenleri de oluşturabilirsiniz.

4. Görsel Portföy

Görsel Portföy, güzel portföy galerileri oluşturmanıza olanak tanıyan zarif bir WordPress portföy eklentisidir.

Duvarcılık, ızgara, yaslanmış, döşemeler ve atlı karınca dahil olmak üzere birden fazla düzen stiliyle birlikte gelir. Eklenti ayrıca, istediğiniz yere portföy eklemeyi daha da kolaylaştıran bir Gutenberg bloğu içerir.

Kullanıcılarınız, güzel bir göz atma deneyimi sunan filtreleri kullanarak portföy öğelerini de sıralayabilir.

5. GridKit Portföy Galerisi

GridKit Portföy Galerisi, basit bir WordPress fotoğraf galerisi ve portföy eklentisidir. Projelerdeki portföy öğelerini yönetmenize ve bunları sıralanabilir hale getirmenize olanak tanır. Eski düzenleyici için kısa kod desteğine sahip yeni WordPress blok düzenleyici desteği ile birlikte gelir.

Temel eklenti, sınırlı düzen stillerine ve özelliklerine sahiptir. Daha fazla stil ve özelliğe erişmek için premium sürüme ihtiyacınız olacak.

6. Miyav Galerisi

Meow Gallery, tam Gutenberg blok düzenleyici desteğine sahip ücretsiz bir WordPress galeri eklentisidir. Portföy öğelerinizi güzel resim galerilerinde düzenlemenizi sağlar.

Duvarcılık, ızgara, kiremit ve yaslanmış dahil olmak üzere birden çok yerleşim için destekle birlikte gelir. Görüntülemek istediğiniz sütun sayısını seçebilirsiniz. Ayrıca ışık kutusu, sesli yorum, harici bağlantılar ve daha fazlası gibi ek işlevler için kullanılabilecek çeşitli eklenti eklentileriyle birlikte gelir.

7. Genesis Portföy Pro

Bir StudioPress teması veya Genesis tema çerçevesi için yapılmış herhangi bir tema kullanıyorsanız, Genesis Portfolio Pro eklentisini denemek istersiniz.

Özellikle Genesis çerçevesi için yapılmıştır ve portföy öğelerinizi oluşturmak için özel bir gönderi türü sağlar. Ayrıca, portföy öğesi olarak ayarladığınız öne çıkan görüntüyü bir ızgara düzeninde görüntülemek için şablonlarla birlikte gelir.

Basit bir eklentidir ve diğer birçok portföy eklentisinin birçok özelliğini içermez. Bununla birlikte, minimalist bir şey arıyorsanız, o zaman işi güzelce halledecektir.

Hepsi bu kadar, bu makalenin tasarımcılar ve fotoğrafçılar için en iyi WordPress portföy eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress için en iyi 41 ücretsiz fotoğraf teması listemizi de görmek isteyebilirsiniz.