Tek Kontrol Panelinden Birden Fazla WordPress Sitesini Kolayca Yönetme (7 Araç)

750 425 KreatifAjans

Birden fazla WordPress sitesini yönetmenin kolay bir yolunu mu arıyorsunuz? Birden fazla web sitesini izlemek ve bunları güncel tutmak çok zaman alabilir.

Neyse ki, birden fazla WordPress web sitesini tek bir kontrol panelinden yönetmeyi çok kolaylaştıran birkaç WordPress yönetim aracı var. Bu, tüm WordPress kurulumlarınızı ve eklentilerinizi güncel tutarken çok fazla zaman kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Bu makalede, bir profesyonel gibi tek bir panodan birden fazla WordPress sitesini kolayca yönetmenize yardımcı olacak en iyi araçları paylaşacağız.

Best tools to easily manage multiple WordPress sites

Birden Fazla WordPress Sitesini Sürdürmek İçin Neden Bir WordPress Yönetim Aracı Kullanmalı?

WordPress yönetim aracı, birden fazla WordPress sitesini tek bir panodan yönetmeyi kolaylaştırır.

Yapabileceksin:

  • WordPress yazılımını tüm web sitelerinizde hızla güncelleyin
  • Web sitelerinizdeki tema ve eklenti güncellemelerini izleyin ve kolayca yükleyin
  • WordPress sitelerinizi otomatik olarak yedekleyin ve site dışında bir yerde saklayın
  • Kullanıcıları, yorumları ve diğer WordPress seçeneklerini yönetin
  • Sitelerinizi bir çoklu site yönetim aracı kullanarak yönetmek, her siteye ayrı ayrı giriş yapmadan tüm sitelerinize göz kulak olmanıza yardımcı olur.

    Bireysel bir kullanıcı, serbest çalışan veya bir ajans olun, bu araçlardan birini kullanmak, tüm sitelerinizin düzgün çalıştığından emin olurken zamandan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

    İşletmelere web sitesi bakım hizmetleri sağlamak da popüler bir çevrimiçi iş fikridir. Serbest işinizi büyütmenize yardımcı olması için bu WordPress site yönetimi araçlarını kullanabilirsiniz.

    Bununla birlikte, birden fazla WordPress sitesini tek bir panodan kolayca yönetmek için en iyi araçlara bir göz atalım.

    1. SonsuzWP

    InfiniteWP, ajanslar, geliştiriciler ve serbest çalışanlar için optimize edilmiş güçlü bir WordPress site yönetimi aracıdır.

    Sınırsız web sitesini ücretsiz olarak yönetebilirsiniz. Bununla birlikte, ücretsiz sürüm WordPress eklentisini, temasını ve temel güncellemeleri yönetmekle sınırlıdır. Ayrıca isteğe bağlı site yedeklemeleri oluşturmanıza da olanak tanır, ancak bunları uzak bir depolama konumunda depolamak için ücretli bir eklentiye ihtiyacınız olacaktır.

    InfiniteWP’nin gerçek gücü, kolay web sitesi dağıtımı, web sitesi hazırlama, geçişler, kötü amaçlı yazılım taraması, çalışma süresi izleme, müşteri raporları, yorumları yönetme, yayınları ve sayfaları yayınlama, 2 faktörlü kimlik doğrulama, bozuk bağlantı gibi tüm ücretli özellikleri içeren premium planıyla ortaya çıkar. checker ve daha fazlası.

    Eklentiyi kendi markanızla beyaz etiketlemenize de izin verirler, böylece müşterileriniz InfiniteWP yerine logonuzu görür.

    InfiniteWP bir SaaS uygulaması değildir. Bunun yerine, WordPress yönetim aracını doğrudan kendi sitenize kurmanıza izin verir. Bir yükleyici eklentisi, cPanel aracılığıyla veya manuel olarak sunucunuza yükleyebilirsiniz.

    Kurulumdan sonra, yönetmek istediğiniz web sitelerini ekleyebilir ve ardından InfiniteWP istemci eklentisini bu web sitelerine yükleyebilirsiniz. Bu istemci eklentisi, web sitelerinizi InfiniteWP’nin yönetici paneline bağlar. Bu, yönettiğiniz siteler üzerinde size sonsuz kontrol sağlar.

    Fiyatlandırma: 10 site için yıllık 147 $ ‘dan başlayan ücretsiz + ücretli planlar.

    2. iThemes Sync

    iThemes Sync, popüler BackupBuddy eklentisinin arkasındaki kişiler tarafından size sunulan güçlü bir WordPress yönetim aracıdır. 10 sitede kullanabileceğiniz sınırlı bir ücretsiz sürüm olarak gelir.

    Ücretsiz sürüm, WordPress güncellemelerini tek bir panodan yönetmenize olanak tanır. WordPress.org’dan veya manuel olarak yükleyerek de temaları ve eklentileri yükleyebilirsiniz.

    iThemes Sync dashboard

    Gerçek güç, size çalışma süresi izleme, müşteri raporları, kullanıcı yönetimi, güvenlik ve BackupBuddy bulut depolama, Google Arama konsolu ve daha fazlasıyla entegrasyona erişim sağlayan ücretli planlarla birlikte gelir.

    Site yönetimini çocuk oyuncağı haline getiren, kullanımı kolay sezgisel bir arayüzle birlikte gelir.

    Fiyatlandırma: Ücretli planlar, 10 site için aylık 11 ABD Doları’ndan (yıllık olarak faturalandırılır) başlar.

    3. Jetpack

    Jetpack, birden fazla WordPress site yönetimi özelliği ile birlikte gelen güçlü bir eklenti paketidir. Jetpack’i kullanmaya başlamak için bir WordPress.com hesabına ihtiyacınız olacak. (WordPress.com ile WordPress.org arasındaki farkı görün).

    Ücretsiz Jetpack eklentisi, web siteniz ile WordPress.com sunucuları arasında bir bağlayıcı görevi görür. Tüm WordPress sitelerinizi yönetmek için WordPress.com kontrol panelini kullanacaksınız.

    Jetpack management

    Ücretsiz sürümü kullanarak, tüm web sitelerinizdeki WordPress eklentilerini ve temel güncellemeleri yönetebileceksiniz. Ayrıca kesinti izleme ve temel kaba kuvvet saldırı koruması ile birlikte gelir.

    Ancak, daha fazla özellik elde etmek için ücretli planlarına geçmeniz gerekecek. Jetpack ile otomatik yedeklemeler, kötü amaçlı yazılım taraması, güvenlik düzeltmeleri, site etkinliği günlükleri ve daha fazlasını içeren farklı özelliklere sahip planlar vardır.

    Fiyatlandırma: 39 $ / yıl’dan başlayan ücretsiz + ücretli planlar.

    4. CMS Komutanı

    CMS Commander, ücretli bir WordPress web sitesi yönetim aracıdır. Web sitelerinizi CMS Commander kontrol panelinden yöneteceksiniz. Tüm web sitelerinizi bağlamak için her siteye bir istemci eklentisi yüklemeniz gerekir.

    Tek tıklamayla güncellemeler, yedekleme yönetimi, 2 faktörlü kimlik doğrulama, temel kötü amaçlı yazılım tarayıcısı, özel markalama ve daha fazlası gibi tüm olağan özellikleri içerir.

    CMS Commander’ı listedeki diğer araçlardan biraz farklı kılan, içerik yönetimi özellikleridir. İçerik eklemek için YouTube, Flickr, Yelp ve daha fazlası gibi üçüncü taraf kaynakları kullanmanıza olanak tanır.

    Ayrıca, içeriği yeniden yazmak ve birden çok web sitenize göndermek için makale döndürme hizmetlerine bağlanır. Bağlı kuruluş pazarlamacıları için Amazon, ShareaSale, Commission Junction ve daha fazlası gibi popüler bağlı kuruluş ağlarıyla entegrasyonlar sunar.

    Fiyatlandırma: Planlar, bireysel web sitesi sahipleri için aylık 8 dolardan başlar. Ajanslar ve büyük site ağları için iş planları 30 $ / ay’dan başlar.

    5. MainWP

    MainWP, ücretli eklentiler tarafından desteklenen ücretsiz bir WordPress web sitesi yönetim aracıdır. Ayrı bir WordPress web sitesine yüklediğiniz bir yönetici eklentisi olarak gelir.

    Bundan sonra, yönetmek istediğiniz tüm web sitelerine MainWP alt eklentisini yüklemeniz gerekir.

    MainWP, kolay güncelleme yönetimi, çalışma süresi izleme, Sucuri tarafından sağlanan güvenlik tarayıcısı, savunmasız eklenti ve tema tarayıcısı, kullanıcı ve içerik yönetimi ve daha fazlasıyla birlikte gelir.

    Ayrıca, UpdraftPlus dahil olmak üzere birçok popüler WordPress yedekleme eklentisi için uzantılarla birlikte gelir ve yedeklerinizi istediğiniz gibi yönetmenize olanak tanır. Ayrıca, toplu yükleme makaleleri, müşteri raporları, erişim kontrolü ve daha fazlası için uzantılar da bulabilirsiniz.

    Fiyatlandırma: Temel eklenti, farklı özellikler için ücretli uzantılarla ücretsizdir.

    6. WP’yi Yönet

    ManageWP, tüm WordPress sitelerinizi tek bir panodan yönetmenizi sağlayan ücretsiz bir WordPress web sitesi yönetim aracıdır.

    Kontrol paneli, ManageWP’nin web sitesinde barındırılır ve tüm web sitelerinizi her siteye Worker eklentisini yükleyerek bağlarsınız. Bu eklenti, web siteleriniz ile ManageWP panosu arasında bir köprü görevi görür.

    Tek bir kontrol paneli kullanarak, tüm WordPress eklentileriniz, temalarınız ve temel WordPress dosyalarınız için tek tıklamayla güncellemeler yükleyebilirsiniz. Ayrıca, tüm sitelerinizdeki yorumları ManageWP panosundan yönetmenize de olanak tanır.

    Çekirdek ManageWP işlevi sınırsız site için ücretsizdir. Bununla birlikte, aylık abonelik temelinde ücretli eklentiler de sunarlar. Otomatik aylık yedeklemeler ve ücretsiz güvenlik taramaları içerir, ancak gerçek zamanlı yedeklemeler ve otomatik programlanmış güvenlik taramaları için ücretli eklentilere ihtiyacınız olacaktır.

    Diğer önemli özellikler arasında performans analizi, çalışma süresi izleme, SEO sıralaması ve ManageWP tarafından sitelerinizde gerçekleştirilen tüm etkinliklerin geçmiş günlükleri bulunur.

    Bir ajanssanız, müşterilerinize onları döngüde tutmak için gönderebileceğiniz müşteri raporlarını beğeneceksiniz. ManageWP ayrıca ManageWP markasını tamamen gizleyen ve müşterilerinize kendi markanızla bir kullanıcı deneyimi sunmanıza olanak tanıyan beyaz etiket hizmeti sunar.

    Fiyatlandırma: Aylık abonelik bazında sunulan ücretli eklentilere sahip sınırsız site için ücretsizdir.

    7. WP Uzaktan

    WP Remote, tüm WordPress sitelerinizdeki güncellemeleri yönetmenin basit bir yolunu sunar. Bu listedeki diğer bazı araçlardan daha sınırlı özelliklere sahip temel bir WordPress yönetim aracıdır.

    WP Remote dashboard

    Çekirdek, eklentiler ve temalar için WordPress güncellemelerini kolayca yüklemenizi sağlar. Ayrıca, yedeklemeler oluşturmak ve bunları bilgisayarınıza indirmek veya AWS veya SFTP’de depolamak için de kullanabilirsiniz.

    Fiyatlandırma: Serbest çalışanlar ve bireysel web sitesi sahipleri için ücretsiz. Ajans planları ayda 20 ABD dolarından başlar ve daha fazla kullanıcı eklemenize izin verir.

    Birden Fazla WordPress Sitesini Yönetmenin En İyi Yolu Hangisi?

    En iyi WordPress web sitesi yönetim aracını seçmek tamamen ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Daha az WordPress sitesine sahip bireysel bir kullanıcı, daha kolay ve daha ucuz bir çözüm isteyebilir.

    Öte yandan, müşteriler için çalışan bir serbest çalışan veya ajanssanız, daha güçlü ve gelişmiş bir şey kullanmak isteyeceksiniz.

    Özellikler, kullanım kolaylığı ve esneklik açısından InfiniteWP’yi en iyi WordPress yönetim aracı olarak gördük. Serbest çalışanlar, ajanslar ve geliştiriciler için mükemmel bir seçimdir.

    Yalnızca birkaç siteleri yönetmek istiyoruz ve yaparsanız InfiniteWP teklifler, o öneririz tüm gelişmiş özelliklere gerek iThemes Sync veya Jetpack temel web sitesi yönetimi için.

    Bu makalenin, birden fazla WordPress sitesini kolayca yönetmek için en iyi araçları bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Tüm sitelerinizin uygun şekilde güvenli olduğundan emin olmak için nihai WordPress güvenlik kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.