The Ultimate WordPress Review – Web Siteniz İçin En İyi Seçim mi?

750 425 KreatifAjans

WordPress’in en popüler web sitesi kurma platformu olduğunu duymuş olabilirsiniz, ancak WordPress’in sizin için doğru seçim olup olmadığından emin değilsiniz.Wix, Weebly veya Squarespace’in aksine, WordPress aslında% 100 ücretsizdir. Bu nedenle, “WordPress incelemesi” için arama yaptıysanız, pek yararlı bir şey bulamazsınız çünkü blog yazarları genellikle bir tavsiye komisyonu kazandıkları ürünler için inceleme yazma eğilimindedir. Doğru iş kararını vermenize yardımcı olmak için, WordPress kullanmanın artıları ve eksileri ile nihai WordPress yazılım incelemesini oluşturduk, böylece WordPress’in web siteniz için doğru seçim olup olmadığına karar verebilirsiniz.

The ultimate WordPress review - Is it the right choice for your website?

WordPress incelememiz son derece ayrıntılı olduğu için, farklı bölümler arasında geçiş yapabilmeniz için bir içindekiler tablosu ekledik.

WordPress nedir?
  • WordPress ile Ne Tür Web Siteleri Yapabilirsiniz?
  • WordPress Gerçekten Nasıl Çalışır?
  • WordPress’in Artıları ve Eksileri Nelerdir?
  • WordPress’i Kimler Kullanmalı? WordPress Sizin İçin Uygun mu?
  • WordPress’e Nasıl Başlanır – Doğru Yol
  • WordPress Becerilerinde Uzmanlaşmak
  • 1. WordPress nedir?

    WordPress, dünyanın en popüler site oluşturucusudur. İnternetteki tüm web sitelerinin% 33’ünden fazlasına güç sağlar, yani tüm dünyada milyonlarca web sitesi.

    WordPress.org içerik yönetim sistemini (CMS) WordPress.com blog barındırma hizmetiyle karıştırmamanız önemlidir.

    WordPress incelememiz, herkesin sevdiği ve kullandığı popüler, kendi kendine barındırılan WordPress yazılımı içindir (WordPress.com barındırma hizmeti değil). WordPress.org’u, tüm WordPress özelliklerine kutudan çıkar çıkmaz tam erişim sağladığı için öneriyoruz. Daha fazla ayrıntı için, WordPress.com ile WordPress.org arasındaki yan yana karşılaştırmamıza bakın.

    Şu andan itibaren WordPress dediğimizde ücretsiz WordPress.org yazılımından bahsediyoruz.

    WordPress, 2003 yılında basit bir blog platformu olarak başladı. O zamandan beri, bir içerik yönetim sistemi ve bir uygulama geliştirme çerçevesi haline geldi. Basit bir deyişle, WordPress kullanarak her tür web sitesini kolayca oluşturabilirsiniz. WordPress’in yıllar içinde nasıl değiştiğini görmek için lütfen WordPress kullanıcı arayüzünün gelişimi hakkındaki makalemize bakın.

    WordPress açık kaynaklı bir yazılımdır, yani herkes için ücretsizdir ve herkes onu indirip yükleyebilir. Şimdi düşünebilirsiniz, WordPress neden ücretsiz? Amaç ne?

    Bir özgürlük olarak özgürdür. Herhangi bir amaçla kullanabilirsiniz ve hiç kimse sansür veya hizmet şartlarının ihlali nedeniyle web sitenizi askıya alamaz. Ayrıca WordPress’i herhangi bir kısıtlama olmaksızın ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirme özgürlüğüne sahipsiniz.

    Ancak tüm web siteleri gibi, bir alan adı ve web barındırma kaydetmeniz gerekecektir.

    İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, ek maliyetleri olan premium WordPress temaları veya uzantıları satın almanız gerekebilir. Tam bir maliyet dökümü için, bir WordPress sitesi yapmanın gerçek maliyeti hakkındaki makalemize bakın.

    Bununla birlikte, şimdi WordPress ile neler yapabileceğinize ve gerçekte nasıl çalıştığına bir göz atalım.

    2. WordPress ile Ne Tür Web Siteleri Yapabilirsiniz?

    WordPress son derece esnektir ve bir web sitesi oluşturmanın popüler bir seçim olmasının ana nedeni budur. WordPress’i akla gelebilecek hemen hemen her türden web sitesini oluşturmak için kullanabilirsiniz!

    Bunu bir blog başlatmak, küçük bir işletme web sitesi yapmak, bir çevrimiçi mağaza oluşturmak, bir üyelik sitesi oluşturmak, çevrimiçi kurslar satmak, bir pazar yeri işletmek ve daha fazlası için kullanabilirsiniz.

    Ne tür bir web sitesi oluşturmak isterseniz isteyin, bunun için muhtemelen mevcut bir WordPress eklentisi (uzantısı) vardır. Bir eklenti bulamazsanız, sizin için yapmak için binlerce geliştiriciden kolayca kiralayabilirsiniz.

    İşte insanların WordPress ile yaptığı en popüler web sitesi türlerinin bir listesi.

    3. WordPress Gerçekten Nasıl Çalışır?

    Diğer web sitesi kurucularının aksine, WordPress tasarımı, içeriği ve işlevselliği birbirinden ayrı tutar. Bu, veri taşınabilirliğine izin verir.

    WordPress keeps content, design, and functionality separate

    Yani kullandığınız tasarımdan bağımsız olarak içerik ekleyebilir, içeriğinizi değiştirmeden tasarımı değiştirebilir, diğer alanları etkilemeden yeni özellikler ekleyebilirsiniz.

    Bunu daha derine inelim.

    1. WordPress’e İçerik Ekleme

    WordPress, içeriği bir veritabanında ve görüntüler gibi medya dosyalarını ayrı bir klasörde depolar. Esas olarak, yazı düzenleyiciyi kullanarak web sitenize içerik ekleyeceksiniz.

    WordPress post editor

    Post editörü, bazı temel biçimlendirme özelliklerine sahip basit bir WYSIWYG editörüdür. İki şekilde gelir.

    Öncelikle, bir WYSIWYG stil editörü olan Görsel düzenleyiciniz ve ardından içeriğinize HTML yazarak biçimlendirme ekleyebileceğiniz bir düz metin editörü olan Metin düzenleyiciniz var.

    Varsayılan olarak, WordPress içerik editörü, yazarken içerik tasarımınızı özelleştirmek için herhangi bir fantezi sürükle ve bırak özelliğine sahip değildir. Bununla birlikte, ihtiyacınız olursa popüler WordPress sürükle ve bırak sayfa oluşturucularından birini kullanabilirsiniz.

    2. WordPress’te Tasarım ve Görünümü Yönetme

    WordPress, bir web sitesinin görünümünü yönetmek için güçlü bir şablon oluşturma motoru kullanır. Bu şablon oluşturma motoru, geliştiricilerin ‘ Temalar ‘ adı verilen bir dizi şablon oluşturmasına olanak tanır. Piyasada önceden hazırlanmış binlerce WordPress teması vardır.

    WordPress themes

    Her WordPress teması, tipik bir WordPress web sitesinin farklı bölümlerini görüntülemek için bir stil sayfası ve temel şablon dosyalarıyla birlikte gelir.

    Hangi temayı kullandığınıza bağlı olarak, web sitenizin görünümünü özelleştirmek için kullanabileceğiniz kendi ayarlarıyla birlikte gelir. Bazı temaların diğerlerinden çok daha fazla tema özelleştirme seçeneği olabilir.

    Customizer

    Bir web sitesi oluşturmak için kullanabileceğiniz binlerce ücretsiz ve ücretli WordPress teması vardır. Bu temalar kendi renklerinizi, düzen kombinasyonlarınızı ve logolarınızı kullanmanıza izin verir.

    Sıfırdan özel bir WordPress teması oluşturmak için birini de kiralayabilirsiniz, ancak ücretsiz veya premium bir WordPress teması kullanmaktan çok daha pahalıya mal olur.

    Alternatif olarak, bir geliştirici tutmadan özel bir tema oluşturmak için BeaverBuilder veya Divi gibi bir sürükle ve bırak sayfa oluşturucuyu kullanabilirsiniz.

    3. WordPress’i Eklentilerle Genişletme

    Popülerliği nedeniyle WordPress, kendi eklentilerini yazmak için başvurulan platform geliştiricileri haline geldi. Bu eklentilere Eklentiler denir.

    Eklentiler, WordPress siteniz için uygulamalar gibidir. Tıpkı cep telefonunuzdaki uygulamalar gibi, web sitenize yeni özellikler eklemek için WordPress eklentileri yükleyebilirsiniz.

    WordPress plugins directory

    Bu makaleyi yazarken, yalnızca WordPress.org eklenti dizininde 55.000’den fazla eklenti mevcuttur. Bu, web siteniz için bir özellik düşünebiliyorsanız, bunun için zaten bir eklenti olma ihtimalinin çok yüksek olduğu anlamına gelir.

    Bazı WordPress eklentileri basittir ve yalnızca belirli bir özellik ekler. Diğer eklentiler, çok sayıda özellik ve işlev ekler.

    Kendi WooCommerce eklentileri ve temaları ekosistemine sahip en popüler e-ticaret çözümü olan WooCommerce gibi WordPress eklentileri bile vardır. Bu tür eklentiler, WordPress platformunun üzerine kurulmuş bir platform gibidir.

    Daha fazla bilgi edinmek için WordPress eklentileri ve nasıl çalıştıkları hakkındaki makalemize bakın.

    Her web sitesi için önerdiğimiz en iyi WordPress eklentilerinden bazıları şunlardır:

    WPForms Lite – WordPress sitenize iletişim formları ekleyin
  • OptinMonster – web sitenizden daha fazla e-posta abonesi ve satış elde etmenin en iyi yolu.
  • MonsterInsights (Ücretsiz) – Google Analytics kullanarak ziyaretçi istatistiklerini izlemenize yardımcı olur
  • WP Super CacheÖnbellek ekleyerek web sitenizin hızını artırır
  • Yoast SEOWordPress SEO’nuzu geliştirin ve Google’dan daha fazla trafik alın
  • UpdraftPlus – Ücretsiz WordPress yedekleme eklentisi
  • Eklentiler, akıllı işletme sahiplerinin Wix ve Weebly gibi site kurucuları yerine WordPress’i seçmelerinin en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

    4. WordPress’in Artıları ve Eksileri Nelerdir?

    Tıpkı dünyadaki her şey gibi, WordPress’in de web sitenizi yapmadan önce göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz kendi avantajları ve dezavantajları vardır.

    WordPress Kullanmanın Artıları

    Web sitenizi oluşturmak için WordPress kullanmanın avantajları tamamen yeni bir makaleyi hak ediyor (Neden WordPress kullanmanız gerektiğini öğrenin). Web siteniz için WordPress kullanmanın avantajlarının bir özeti.

  • WordPress ücretsizdir ve web sitenizin tam kontrolünü size verir. Tüm web sitesi dosyalarınızın ve verilerinizin sahibi ve kontrolü sizdedir. Bir web barındırma şirketine bağlı değilsiniz ve web sitenizi istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.
  • Web sitenizi genişletmek için çok sayıda uzantı, eklenti ve eklenti koleksiyonuna erişmenizi sağlar. Profesyonel uygulamalara bu muazzam erişim, istediğiniz her şeyi yapmanıza olanak tanır.
  • Web sitenizden siz sorumlusunuz, böylece basit tutabilir ve yalnızca web siteniz büyüdükçe yeni özellikler ekleyebilirsiniz. Web sitenizi süper hızlı hale getirebilir ve yeni kullanıcılar getirmek için en iyi SEO uygulamalarını kullanabilirsiniz.
  • Aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce web sitesi tasarımı ve şablonuyla özelleştirmesi çok kolay. Her biri, gerçekten benzersiz web siteleri oluşturmanıza olanak tanıyan farklı özelleştirme seçenekleriyle birlikte gelir. Basitçe söylemek gerekirse, web sitesi oluşturmayı kolaylaştırır.
  • Popülerliğinden dolayı, neredeyse tüm popüler üçüncü taraf araçların zaten WordPress için mevcut entegrasyonları vardır. Dolayısıyla, e-posta pazarlama yazılımınız, müşteri adayı oluşturma aracınız, SEO araçlarınız, CRM yazılımınız ve ödeme ağ geçitlerinin tümü WordPress ile çalışacaktır.
  • WordPress Kullanmanın Eksileri

    WordPress mükemmel değil. Platformunuzu seçerken aklınızda bulundurmak isteyebileceğiniz bazı dezavantajları vardır.

  • Web sitenizden siz sorumlusunuz. Bu, aynı zamanda güvenlikten, yedeklemelerden ve güncellemeleri yüklemekten de sorumlu olduğunuz anlamına gelir. Tüm bu görevleri otomatikleştirebilirsiniz, ancak bu yönetilen WordPress barındırma şirketlerinden birini kullanmadığınız sürece yine de ilgilenmeniz gerekir.
  • WordPress, yerleşik bir sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu ile birlikte gelmez. Yeni başlayanların çoğunun buna alışması ve temelleri öğrenmesi biraz zaman alır. Ancak, WordPress için popüler sürükle ve bırak sayfa oluşturucu eklentilerinden birini kullanabilirsiniz.
  • WordPress’i kullanmak için kodlamayı öğrenmenize gerek yok. Ancak, bazı temel HTML ve CSS bilgileri işleri çok daha kolay hale getirecektir. Yeni başlayanların çoğu, WordPress kullanırken bu temel becerileri edinir.
  • 5. WordPress’i Kimler Kullanmalı? WordPress Sizin İçin Uygun mu?

    WordPress’in güzel yanı, ihtiyaçlarınıza uyum sağlamasıdır. İstediğiniz kadar kolay ve basit veya ihtiyacınız olduğu kadar karmaşık ve sofistike olabilir.

    Tamamen sorumlu olduğunuz ve tamamen sahip olduğunuz için, işleri basitleştirebilir, maliyeti kontrol edebilir ve web sitenizi verimli bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

    Yıllar içinde, yeni başlayan binlerce kişinin WordPress’i öğrenmesine yardımcı olduk ve onların hızla orta ve hatta ileri seviyeye geçtiklerini gördük.

    İşte WordPress’in sizin için uygun olup olmadığını görmek için basit bir kontrol listesi:

  • Çok fazla para harcamadan profesyonel bir işletme web sitesi yapmak istiyorsunuz
  • Temel bilgileri öğrenmek için basit öğreticileri kolayca takip edebilirsiniz
  • İşinizi çevrimiçi olarak tamamen özgürce büyütmek istiyorsunuz
  • Bir blog, portföy veya kişisel bir web sitesi yapmak ve bunu çevrimiçi para kazanmak için kullanmak istiyorsunuz
  • Yukarıdaki ifadelerden herhangi birine katılıyorsanız, WordPress bir web sitesi oluşturmanız için mükemmel bir platformdur.

    WordPress’i kim kullanmamalıdır?

    WordPress’in bir web sitesi yapmak isteyen herkes için en iyi platform olduğuna içtenlikle inanıyor olsak da, bazı kullanıcıların aslında WordPress’e ihtiyaç duymayabileceğini ve başka bir çözümle sorun olmayacağını anlıyoruz.

    WordPress’e ihtiyacınız olup olmadığını görmek için basit bir kontrol listesi:

  • Sadece bir blog çalıştırmak istiyorsunuz ve para kazanma veya üçüncü taraf hizmetlerini kullanma planınız yok.
  • Asla kod yazmanız, yedekleme yapmanız veya güncellemeler konusunda endişelenmeniz gerekmediği sürece sınırlı özelliklerde sorun yok.
  • Yalnızca küçük bir web sitesi istiyorsunuz ve işletmenizi çevrimiçi büyütme veya web sitesini daha fazla satış yapmak için kullanma konusunda endişelenmiyorsunuz.
  • Bu ifadelerden herhangi birini kabul ediyorsanız, başka bir platform kullanabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun bir platform bulmak için en iyi blog platformları ve web sitesi kurucuları listemize bakın.

    Ayrıca, WordPress ile diğer popüler platformların hızlı bir karşılaştırma kılavuzuna sahibiz:

    WordPress ve Wix
  • WordPress ve Squarespace
  • WordPress ve Weebly
  • WordPress ve Blogger
  • WordPress.org ve WordPress.com
  • WooCommerce (WordPress) ve Shopify
  • 6. WordPress’e Nasıl Başlanır – Doğru Yol

    Kendi kendine barındırılan bir WordPress.org web sitesini başlatmak için bir alan adı kaydetmeniz ve web sitesi barındırma satın almanız gerekir.

    Bluehost kullanmanızı öneririz. Okurlarımıza ÜCRETSİZ bir alan adı + ücretsiz SSL + WordPress barındırmada% 60 indirim sunuyorlar. Bu, web sitenizi ayda 2,75 dolara kadar düşük bir fiyata başlatabileceğiniz anlamına gelir.

    ← Bu Özel Bluehost teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın →

    Bluehost, dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biridir ve resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.

    Hosting satın aldıktan sonra, adım adım talimatlar için bir web sitesinin nasıl yapılacağına dair kılavuzumuza gidin.

    7. WordPress Becerilerinde Uzmanlaşmak

    WordPress’in kullanımı kolay olsa da, bir soru sormak isteyebilir veya arada bir yardıma ihtiyacınız olabilir. İyi haber şu ki, bu konuda size yardımcı olacak birçok ücretsiz kaynak var.

    Kreatif Ajans, yeni başlayanlar için en büyük ücretsiz WordPress kaynak sitesidir. İşte WordPress öğrenmek için kullanabileceğiniz kaynaklarımız (hepsi tamamen ücretsizdir).

    Kreatif Ajans Blog – Burası düzenli olarak yeni WordPress eğitimleri ve nasıl yapılır kılavuzları yayınladığımız yerdir.
  • Kreatif Ajans Videoları – Bu adım adım videolar WordPress HIZLI öğrenmenize yardımcı olacaktır.
  • YouTube’da Kreatif Ajans – Daha fazla video talimatına mı ihtiyacınız var? 100.000’den fazla aboneye ve 10 Milyondan fazla görüntülemeye sahip YouTube kanalımıza abone olun.
  • Kreatif Ajans Dictionary – Kendinizi WordPress dili ile tanıştırın ve WordPress becerilerinizi geliştirin.
  • Kreatif Ajans BlueprintKreatif Ajans’da kullandığımız eklentilere, araçlara ve hizmetlere göz atın.
  • Kreatif Ajans Fırsatları – Kreatif Ajans kullanıcıları için WordPress ürün ve hizmetlerinde özel indirimler.
  • WordPress’e özgü bir sorunuz varsa, iletişim formumuzu kullanarak da bize ulaşabilirsiniz.

    Bu WordPress incelemesinin, WordPress kullanmanın artılarını ve eksilerini anlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni web sitenize daha fazla trafik çekmek için bu uygulanabilir ipuçlarını da görmek isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.