ThirstyAffiliates ile WordPress’e Ortaklık Bağlantıları Nasıl Eklenir

750 425 KreatifAjans

Sık sık WordPress destekli bloglar ve web siteleri için bağlı kuruluş pazarlama ipuçları hakkında sorular sorulur. Bağlı kuruluş pazarlama başarısının sırrı nedir? WordPress için en iyi bağlı kuruluş pazarlama eklentisi nedir? Açıklama sayfamızda belirttiğimiz gibi, Kreatif Ajans’da bağlı kuruluş bağlantılarından biraz para kazanıyoruz. Bağlı kuruluş pazarlama stratejimizin aslında büyük bir sırrı yok. Yalnızca kullandığımız veya kullanacağımız ürün ve hizmetleri tavsiye ederiz. Örneğin, WordPress güvenliği ve izlemesi için Sucuri’yi önerdik. Sucuri’yi kullanmamızın 5 nedeni ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Kreatif Ajans’da kullandığımız tüm araçlar / eklentiler / hizmetler hakkında ve bunları neden kullandığımıza dair bir açıklama içeren bir plan sayfamız var. Her blog yazarının ihtiyaç duyduğu tek bağlı kuruluş pazarlama WordPress eklentisi, bağlı kuruluş bağlantılarını yönetmek için bir şeydir. Bu yazıda, ThirstyAffiliates ile WordPress’teki bağlı kuruluş bağlantılarınızı nasıl kolayca yönetebileceğinizi göstereceğiz.

How to add affiliate links in WordPress using ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates nedir

ThirstyAffiliates, WordPress için bir bağlı kuruluş bağlantı yönetimi eklentisidir. Bağlı kuruluş bağlantılarınızı saklamanıza, kategoriler halinde düzenlemenize ve verimli bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Ayrıca, markalı bağlı kuruluş URL’leri oluşturmanıza ve belirli anahtar kelimeleri otomatik olarak bağlı kuruluş bağlantılarıyla değiştirmenize yardımcı olur. Çoğu bağlı kuruluş bağlantısı şöyle görünür:

http://example.com/?product_id=942354&aff_id=145983

Bu URL’lerin hatırlanması zor ve aynı zamanda oldukça çirkin görünüyor. ThirstyAffiliates kullanılarak bu, şu şekilde markalanabilir veya gizlenebilir:

http://www.yoursite.com/refer/example/

Bağlantılar, kategorilere ve alt kategorilere ayrılabilir. Kategori bilgisini gizlenmiş bağlantınıza bile ekleyebilirsiniz.

ThirstyAffiliates, özel bir gönderi türü oluşturarak yerleşik WordPress işlevselliğini kullanır. Bu, yedekleme eklentileri dahil diğer tüm WordPress eklentileriyle uyumlu olmasını sağlar. Bağlı kuruluş bağlantısını kolayca aramanıza izin veren yerleşik bir arama özelliğine sahiptir. Yazılara ve sayfalara bağlantı eklemek, yazılarınıza başka herhangi bir bağlantı eklemek kadar basittir. Doğrudan posta düzenleyicideki Bağlantı Ekle kutusundan bağlı kuruluş bağlantılarını arayabilirsiniz.

Thirsty Affiliates eklentisi nasıl kurulur ve kurulur

ThirstyAffiliates web sitesine gidin ve bir abonelik planı seçin. Yazma sırasında, mevcut üç abonelik planı vardır. Standart, Premium ve Profesyonel. Eklentinin profesyonel paketini satın aldık çünkü bağlı kuruluş gelirinizi üçe katlamasa da ikiye katlayacak bir özelliği var. Bu özellik, otomatik bağlayıcı eklentisidir.

Diğer özellikler (İçe Aktarıcı ve İstatistikler) güzel olsa da, otomatik bağlayıcı, bu eklentinin yönetim dışında en kullanışlı özelliğidir. Hangi planı seçerseniz seçin, eklentiyi sınırsız web sitesinde kullanabilirsiniz. Birden fazla web siteniz varsa, bu en iyi fırsattır.

Eklentiyi satın aldıktan sonra onu kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Premium veya profesyonel bir plan satın aldıysanız, eklenti eklentileri de alacaksınız. Bunlar ayrı eklentilerdir ve ayrı olarak kurulmaları gerekir. WordPress’te eklentilerin nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın. ThirstyAffiliates eklentisini ve eklentilerini etkinleştirdikten sonra, WordPress yönetici kenar çubuğunuza yeni bir Thirsty Affiliates menü öğesi ekleyecektir. ThirstyAffiliates »Ayarlar altında bulunan eklentinin ayarlar sayfasına gidin.

ThirstyAffiliates settings page

Ayarlar sayfasında ilk seçenek bir Bağlantı Öneki seçmektir. Bu önek, gizlenmiş bağlantınızda bağlantı bilgilerinizden önce kullanılacaktır. Eklenti, yaygın olarak kullanılan öneklerle önceden yüklenmiş olarak gelir: Öneriler, uç, devam et, git, vb. Özel ön ek seçebilir ve kendi önekinizi ekleyebilirsiniz. Kreatif Ajans’da, bağlı kuruluş bağlantılarımız için önek olarak başvuruyoruz.

İkinci seçenek, URL’de bağlantı kategorisini göstermektir. Bu, bağlantı kategorisini bağlantı önekinden sonra ve bağlantı bilgisinden önce URL’ye ekleyecektir. Bu seçeneği web sitelerimizde kullanmıyoruz çünkü bağlantıyı daha uzun hale getirdiğini düşünüyoruz. Örneğin:

http://www.your-site.com/refer/category/link-name

Ayarlar sayfasındaki üçüncü seçenek, bağlı kuruluş bağlantılarınıza “nofollow” özelliği eklemektir. Bu kutuyu işaretlemenizi ve tüm bağlı kuruluş bağlantılarınıza nofollow eklemenizi öneririz. Satış ortağı bağlantılarını yeni bir pencerede açma seçeneği de vardır. Bunu da kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Son seçenek, oturum açmış kullanıcıları kaydetmektir. Kullanıcıların hesap oluşturabileceği bir WordPress web sitesi çalıştırıyorsanız, bu özelliği etkinleştirmenizi tavsiye ederiz. Ancak, web sitenize yalnızca birkaç kişinin giriş yapabildiği bir site işletiyorsanız, bu seçeneği işaretlemeden bırakabilirsiniz. Artık işiniz bittiğinde, değişiklikleri kaydet’i tıklayın ve web sitenizde susayan bağlı kuruluşları kullanmaya hazırsınız.

ThirstyAffiliates kullanarak Satış Ortağı Bağlantıları nasıl eklenir?

ThirstyAffiliates’e bağlı kuruluş bağlantıları eklemek basit ve kolaydır. Bir satış ortağı bağlantısı eklemek için ThirstyAffiliates »Yeni Ekle’ye gidin.

Add new affiliate link in WordPress using ThirstyAffiliates

Bağlantı Adı: Bağlantınızın adı kolayca tanımlanmalı ve hatırlanmalıdır. Bu ad, gizlenmiş URL’de kullanılacaktır. Ürün adını bağlantı başlığı olarak kullanmak, muhtemelen en iyi adlandırma uygulamasıdır.

Hedef URL: Bu, bağlı kuruluş kimliğinizin bulunduğu sayfanın tam URL’sidir. Bu, uzun bağlı kuruluş bağlantınızı yapıştıracağınız yerdir. Bu alanın altında, nofollow bağlantısı yapmak ve yeni bir pencerede açmak için onay kutularını göreceksiniz. Bunları eklentinin ayarlar sayfasında etkinleştirmediyseniz, bu ayarları buradan geçersiz kılabilirsiniz.

Resim Ekleme: Thirsty Affiliates’teki bağlı kuruluş bağlantılarınıza resim ekleyebilirsiniz. Bu, bağlı kuruluş bağlantılarını kenar çubuklarında görüntülemek isteyen veya bağlantıların resimlerle gösterilebileceği şablonlara sahip web siteleri için muhtemelen yararlıdır.

Otomatik Bağlantı Anahtar Kelimeleri Bu güçlü özellik eklenti olarak mevcuttur ve profesyonel paketi satın aldığınızda ThirstyAffiliates ile birlikte gelir. Bu belirli bağlı kuruluş bağlantısına otomatik olarak bağlanacak bir dizi anahtar kelime eklemenizi sağlar. Bu, sitenize yazarken size çok zaman kazandıracaktır. Sadece yazılarınızı yazabilir ve makalelere link ekleme konusunda endişelenmeyebilirsiniz. Örneğin HostGator, Sucuri, MaxCDN kelimesinden bahsedersek, hepsi otomatik olarak bağlanacaktır.

Ancak, bazı yayıncıların bu özelliği verimli bir şekilde kullanmadıklarını da fark ettik. Otomatik bağlantı için çok odaklı anahtar kelimeler kullandığınızdan emin olun. Bir kez daha, ürün adını anahtar kelime olarak eklemek en yaygın uygulamadır. Anahtar kelimelerin altında iki onay kutusu göreceksiniz. İlk onay kutusu, ThirstyAffiliates’in başlıklarda kullanılan anahtar kelimelere bağlantılar eklemesine izin verir. Bu sadece makale içeriğinde kullanılan başlık etiketleri için geçerlidir, gönderi başlığının kendisi için değil. İkinci onay kutusu, anahtar kelimeler için bir sınır belirlemenize olanak tanır. Bu seçenek, anahtar kelime makale boyunca tekrarlanıyorsa ve aynı bağlantıyı tekrar tekrar eklemek istemiyorsanız özellikle yararlıdır. Başlık etiketlerini bağlamamanızı ve değiştirilecek anahtar kelime sayısının 3’ten fazla olmamasını öneririz.

Bağlantı Kategorileri: Bağlantılarınızı kategorilere ayırabilirsiniz. Bu bağlantı kategorileri, gönderi kategorileri gibi çalışır. Yeni bir bağlantı eklerken yeni kategoriler ekleyebilir veya bağlantı kategorilerini manuel olarak eklemek için ThirstyAffiliates »Bağlantı Kategorileri’ne gidebilirsiniz.

WordPress Gönderilerine ve Sayfalarına Ortaklık Bağlantıları Ekleme

Otomatik bağlayıcının yanı sıra, bazen WordPress yazılarınıza ve sayfalarınıza bağlı kuruluş bağlantılarını manuel olarak eklemek isteyebilirsiniz. ThirstyAffiliates, WordPress görsel yazı düzenleyicisine bir düğme ekler.

Thirsty Affiliate link button in WordPress visual post editor

Düğmeye tıklamak, bir açılır pencerede ThirstyAffiliates bağlantı aramasını açar. Bağlantı listesinden bağlantıyı seçebilir veya bir bağlantı arayabilirsiniz. Daha sonra düz bağlantı, kısa kod veya görüntü bağlantısı ekleyebilirsiniz.

Search and insert affiliate links

WordPress gönderi düzenleme alanında metin düzenleyiciyi kullanmayı tercih eden kullanıcılar için, bağlantı düğmesine tıklayıp bir bağlantı arayabilirler. ThirstyAffiliates aracılığıyla eklenen bağlantılar, aramada aşağıdaki gibi bağlı kuruluş bağlantısı olarak görünecektir:

Search and add affiliate links in text editor

ThirstyAffiliates’te Satış Ortağı Bağlantılarını Yönetme

ThirstyAffiliates, bağlantıları yönetmek için yerleşik WordPress işlevselliğini kullanır. ThirstyAffiliates eklentileri aracılığıyla eklenen bağlantılar, bir satış ortağı bağlantısını eklemeyi, düzenlemeyi veya silmeyi gerçekten kolaylaştıran özel bir gönderi türüne eklenir. Etkinleştirilmiş istatistik eklentiniz varsa, günlük, haftalık ve aylık tıklamalara bölünmüş her bağlantı için tıklama sayısını da size gösterecektir.

Managing thirsty affiliate links

ThirstyAffiliates için istatistik eklentisi, istatistik sayfasındaki tüm bağlı kuruluş bağlantısı faaliyetleriniz için ayrıntılı istatistikler ekler. Bu, hangi bağlantı kategorilerinin daha iyi performans gösterdiğini, hangi bağlantıların daha fazla tıklama ve daha az kayıt aldığını, hangi bağlantıların daha az tıklama ve daha fazla kayıt aldığını göstermenize yardımcı olabilir. Daha sonra kazanç potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak için içerik stratejinizi geliştirebilirsiniz.

Statics add-on for Thirsty Affiliates showing click reports

Tüm bağlı kuruluş bağlantılarınız WordPress XML biçiminde dışa aktarılabilir ve varsayılan WordPress içe / dışa aktarma araçları kullanılarak başka herhangi bir WordPress web sitesine kolayca aktarılabilir.

Bu makalenin, ThirstyAffiliates ile WordPress’teki bağlı kuruluş bağlantılarını nasıl yöneteceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress için en iyi bağlı kuruluş pazarlama araçları ve eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.