Ücretsiz Public Domain ve CC0 Lisanslı Görseller için 16 Kaynak

750 425 KreatifAjans

Blogunuz için telifsiz kamu malı ve CC0 Lisanslı görseller mi arıyorsunuz?

Web sitenize yüksek kaliteli görseller eklemek, kullanıcılarınızın katılım düzeyini artırabilir.

Bu makalede, size ücretsiz kamu malı ve her yerde kullanabileceğiniz CC0 Lisanslı görseller bulabileceğiniz 16 harika web sitesi göstereceğiz.

free public domain and cc0-licensed images

Neden Ücretsiz Kamu Alanı veya CC0 Lisanslı Resimleri Kullanmalı?

Web üzerindeki tüm görseller telif hakkı ile korunmaktadır. Telif hakkından bahsedilmese bile, öyle olduklarını varsaymalısınız. Ve bu resimleri izinsiz kullanmak yasa dışıdır.

ShutterStock gibi stok fotoğraf web sitelerinden yüksek kaliteli, telifsiz görseller satın alabilseniz de, herkesin lisanslı fotoğraf ve görsel satın alma bütçesi yoktur.

İşte o zaman kamu malı ve CC0 lisansı işe yarıyor.

Kamu malı, lisansları sona eren çalışmaları veya kullanımları üzerinde herhangi bir kısıtlama olmaksızın açıkça yayımlanan çalışmaları tanımlamak için kullanılan terimdir.

CC0, telif hakkı sahiplerinin çalışmalarını hiçbir kısıtlama olmaksızın yayınlamalarına izin veren bir lisanstır.

Kamu malı veya CC0 Lisansı altındaki görüntüler herhangi bir amaç için herkes tarafından kullanılabilir. Bir web sitesi sahibi olarak bu resimleri blog yazılarınızda, öne çıkan görsellerde, kaydırıcıda, resim galerilerinde, arka planlarda ve temelde istediğiniz herhangi bir yerde kullanabilirsiniz.

Bunu söyledikten sonra, ücretsiz kamu malı veya CC0 Lisanslı görseller için en iyi seçilmiş kaynaklardan bazılarına bir göz atalım.

1. Pexels

Pexels free stock photos

Pexels, çok iyi organize edilmiş ve geniş bir kamu malı fotoğraf koleksiyonudur. Kategoriler altında dosyalanmış görsellere kolayca göz atabilir veya arama özelliklerini kullanabilirsiniz.

Pexels’teki tüm fotoğraflar, herhangi bir atıf gerekliliği olmadan kullanmakta serbesttir.

2. Unsplash

Unsplash

Yüksek kaliteli CC0 Lisanslı fotoğraflar için çok popüler bir yer. Site her 10 günde bir 10 fotoğraf yayınlıyor. Doğa, ofis, iş ve daha fazlası gibi belirli temalarla eşleşen görselleri bulmak için kullanabileceğiniz güzel bir arama özelliğine sahiptir.

3. Negatif Alan

Negative Space

Negative Space, blog yazarları, sanatçılar ve küçük işletmeler için CC0 Lisanslı görüntülerden oluşan güzelce seçilmiş bir koleksiyondur. Kullanımı kolay bir arama özelliğine sahiptir ve ayrıca resimlere etiketlere ve renklere göre göz atabilirsiniz.

4. Kamu Malı Resimleri

Public Domain Pictures

Public Domain Pictures, indirmeler için ücretsiz yüksek kaliteli görüntüler, grafikler ve vektörler sunar. Görüntüler, kolay gezinme için kategorilere ayrılmıştır.

5. Yeni Eski Stok

New Old Stock

Adından da anlaşılacağı gibi, bu web sitesi artık kamu malı olan güzel bir eski fotoğraf koleksiyonuna sahiptir.

6. Pixabay

Pixabay

Pixabay geniş bir ücretsiz resim koleksiyonu sunar. Site düzenli olarak güncellenir, böylece orada yeni ve daha az kullanılmış resimler bulacaksınız.

7. Stok Fotoğraflarım

Bloglar için 500’den fazla ücretsiz stok görselden oluşan iyi bir koleksiyon. Görüntüler kategoriler halinde özenle düzenlenmiştir ve yüksek çözünürlükte indirilebilir.

8. Alınan Görüntü

Pickup Image

Pickup Image, kamuya açık büyük bir resim koleksiyonu sunar. Siteye etiketlerle kolayca göz atabilir veya aramayı deneyebilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz küçük resim ve grafikler sunar.

9. SplitShire

Splitshire

SplitShire, CC0-Lisansı altında yayınlanan Daniel Nanescu’nun güzel bir fotoğraf koleksiyonudur. Mozaik görünümünde etiketleri, filtreleri kullanarak siteye göz atabilir veya resimleri görüntüleyebilirsiniz.

10. İngiliz Kütüphanesi

The British Library

The British Library’nin Flickr hesabı, 17., 18. ve 19. yüzyıl kitaplarından alınan bir milyondan fazla illüstrasyon, çizim ve eseri sergiliyor. Tüm bu çalışmalar CC0-Lisansı altında yayınlanır ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın kullanılabilir.

11. LibreShot

Libreshot

LibreShot, kamu malı altında yayınlanan fotoğrafçı Martin Vorel’in çalışmalarını içeriyor.

12. PDPics

Pdpics

PDPicks, kamuya açık ücretsiz stok fotoğraflarından oluşan bir koleksiyondur. Ayrıca indirip blog yazılarınızda kullanabileceğiniz binlerce kamu malı görselden oluşan geniş bir koleksiyona sahiptir.

13. Yeniden Kullanılabilir Sanat

Reusable Art

Yeniden kullanılabilir sanat, 3000’den fazla eski çizim, illüstrasyon ve sanat eserinden oluşan bir koleksiyondur. Web sitesinde gösterilen tüm eserler kamu malıdır.

14. Skitterphoto

Skitterphoto

CC0 Lisanslı görsellerin güzelce seçilmiş bir koleksiyonu. Site, kendi fotoğrafçılarının çalışmalarını içeriyor, böylece daha az kullanılmış ve benzersiz fotoğraflar bulacaksınız.

15. StockSnap.io

StockSnap.io

StockSnap, haftalık olarak yüzlerce görüntünün eklendiği güzel ücretsiz stok fotoğraflarından oluşan bir kürasyondur.

16. Ahır Görüntüleri

Barn Images

Barn Images, CC0 Lisanslı görüntülerden oluşan bir koleksiyondur. Resimlere kategoriler veya etiketler halinde göz atabilir veya anahtar sözcükler arayabilirsiniz. Tüm görseller ücretsiz olarak indirilebilecek yüksek çözünürlüklü olarak mevcuttur.

Son Düşünceler: En İyi Hazır Görüntüler Web Sitesi

Yukarıdaki web siteleri harika bir ücretsiz resim seçkisi sunarken, okuyucular genellikle küçük resimlerimiz / öne çıkan resimlerimiz için harika görünümlü illüstrasyonlarımızı nereden alacağımızı soruyor.

Shutterstock kullanıyoruz çünkü bize geniş bir premium görseller, vektörler ve illüstrasyonlar kütüphanesi sunuyor.

Hangi stok fotoğraf sitesini kullanırsanız kullanın, görsellerinizi web için optimize edilmiş olarak kaydetmeniz her zaman önemlidir, böylece web siteniz her zaman hızlı yüklenir.

Bu makalenin, web siteniz için ücretsiz kamu malı ve CC0 Lisanslı görseller için en iyi kaynakları bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Sitenizi hızlandırmak için en iyi WordPress önbellekleme eklentileri ve en iyi WordPress CDN hizmetleri hakkındaki kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.