Ücretsiz vs Premium WordPress Temaları (Artıları ve Eksileri)

750 425 KreatifAjans

Yeni başlayanlar tarafından ücretsiz ve premium WordPress temaları arasında nasıl seçim yapacağımızı sık sık soruyoruz. avantajları ve dezavantajları nelerdir? Siz de bu soruları sorduysanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda, ücretsiz WordPress temalarını ve premium WordPress temalarını (artıları ve eksileri) tartışacağız.

Ücretsiz vs Premium WordPress Temaları

Ücretsiz WordPress Temalarının Artıları

Öncelikle, ücretsiz temalar dediğimizde, resmi WordPress.org Temalar dizininde listelenen ücretsiz WordPress temalarını kastettiğimizi belirtmek isteriz .

Kullanıcılara, diğer güvenilmez kaynaklar tarafından dağıtılan ücretsiz temaları indirmelerini ve yüklemelerini TAVSİYE ETMEYİZ.

Ücretsiz WordPress temaları

Bedava

Ücretsiz bir WordPress temasının en büyük yararı, maliyetidir. Bir bloga başlamak için giriş engelini azaltır .

Ancak özgür kelimesini duymak birçok insanı ihtiyatlı kılar. Başkaları premium temalar satarken neden birisi size ücretsiz bir WordPress teması versin? Amaç ne?

Genellikle insanlar ücretsiz temaların düşük kaliteli olduğunu düşünür. Tam tersi.

Sıkı İnceleme Süreci

Ücretsiz WordPress temaları aslında daha yüksek bir kalite standardında tutulur. Resmi WordPress tema dizinindeki tüm temalar sıkı bir tema inceleme sürecinden geçer.

Tema inceleme ekibinde, dizine dahil edilmeden önce bu temaları inceleyip test eden çok yetenekli kişiler var.

Tema inceleme sürecinin bu kontrol listesini görebilirsiniz .

Ücretsiz WordPress temaları standart uyumlu kod, standart WordPress özellikleri desteği, kaliteli HTML ve CSS, güvenlik, gizlilik vb. İçin test edilmiştir.

Tahmin edebileceğiniz gibi, yetenekli geliştiricilerin resmi dizinde onaylanan kaliteli bir WordPress temaları oluşturmaları gerekiyor.

Ama neden bedavaya veriyorlar?

Vermenin ve paylaşmanın pek çok faydası vardır.

Tema geliştiricilerin becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur çünkü inceleme süreci sırasında tema inceleme ekibi kodlarını denetler ve iyileştirmeler önerir.

Ayrıca, onlara temalarını insanların kullanabileceği, geri bildirimde bulunabileceği ve iyileştirmeler önerebileceği geniş bir kullanıcı tabanına sunma şansı verir.

Diğer avantajlar, yetenekli bir geliştirici olarak itibar kazanmak, bir portföy oluşturmak, bu ücretsiz temaların özelleştirilmesi için ücretli işler almak ve hatta müşteriler için özel tema geliştirmektir.

Bu yüzden ücretsiz temalar kesinlikle iyi olsa da bazı dezavantajlar da var.

Ücretsiz WordPress Temalarının Eksileri

Ücretsiz WordPress temalarının genellikle daha az seçeneği vardır

Ücretsiz veya premium WordPress temalarının dezavantajları çok öznel olabilir. Bir kişinin dezavantaj olarak göreceği şey, diğerleri için endişe kaynağı olmayabilir.

Ücretsiz bir WordPress teması kullanmanın bazı yaygın dezavantajları şunlardır:

  1. Sınırlı destek seçenekleri – Ücretsiz WordPress tema geliştiricileri, WordPress forumları aracılığıyla destek sunar, ancak destek sorgularını yanıtlamak zorunda değildirler.
  2. Sınırlı Özellikler ve İşlevsellik – Ücretsiz temalar çoğu standart WordPress özelliğini desteklese de çoğu düğme oluşturma, kısa kod kullanma, açılış sayfaları oluşturma vb. Gibi ekstra özellikler sunmaz.
  3. Pek Benzersiz Değil – Ücretsiz temalar birçok web sitesi ve blog tarafından kullanılmaktadır, bu nedenle web sitenizin benzersiz bir tasarımı olmayacaktır. Ayrıca, ücretsiz temaların görsel görünümünü özelleştirmek için genellikle sınırlı seçenekler vardır.
  4. Zorunluluk Yok – Ücretsiz temalar hiçbir garanti olmaksızın dağıtılır, bu nedenle bir şeyler ters giderse, hemen hemen kendi başınızasınız.
    1. Zayıf Kod – Bazen güzel görünen ancak bazı eklentilerle uyumsuz hale getirebilecek kötü kodlama standartlarına sahip premium bir tema satın alabilirsiniz. Esas olarak, bu temaların katı bir inceleme sürecinden geçmesi gerekmediğinden.
    2. Çok fazla özellik – Daha fazla tema satmak için tema geliştiricileri temalarına çok fazla gereksiz özellik ekleyebilir. Muhtemelen tüm bu özellikleri asla kullanmayacaksınız, ancak yine de web sitenizi yavaşlatıyorlar.
    3. Plugins etki alanına geçiş – Bazen WordPress temaları, sunmaması gereken işlevler sunarak eklenti etki alanına geçebilir. Örneğin, özel gönderi türleri, kısa kodlar ve temayı değiştirir değiştirmez kaybolacak diğer şeyler oluşturmak