Web Siteniz İçin Logo Nasıl Yapılır (Yeni Başlayanlar İçin Basit Kılavuz)

750 425 KreatifAjans

Web siteniz için bir logo yapmak ister misiniz? Belki profesyonel bir tasarımcıya paranız yetmez, ancak grafik tasarım becerilerinizin göreve uygun olmadığından endişeleniyorsunuz.

Logonuz, markanızın kimliğinin çok önemli bir bileşenidir. Sadece kaliteli görünmesini değil, aynı zamanda markanızın kimliğini ve değerlerini aktarmasını istiyorsunuz.

Bu başlangıç kılavuzunda, web siteniz için nasıl logo yapılacağını göstereceğiz. Size en uygun olanı seçebilmeniz için birkaç farklı çözümden geçeceğiz.

How to make a logo for your website

Web Siteniz İçin Neden Logo Oluşturmanız Gerekiyor?

Dünyanın dört bir yanındaki birçok insan, büyük markaları logolarından tanıyabilir. Yurtdışında McDonald’s’ın ikonik Altın Kemerlerini gördüğünüzde onu anında tanır ve oradaki menüde ne olacağını bilirsiniz.

Bu, markalaşmanın gücüdür ve logo, bu itibarın inşasında en önemli rolü oynar.

İster bir blog oluşturuyor, ister bir web sitesi yapıyor veya bir çevrimiçi mağaza açıyor olun, benzersiz bir logoya sahip olmak markanızın meşru görünmesini sağlar. Güven oluşturmanıza, tanımanıza ve işinizi geliştirmenize yardımcı olur.

Kullanıcılar çevrimiçi bir iş fikri üzerinde çalışmaya başlamak istediklerinde, genellikle işletme adlarını düşünerek başlarlar ve doğrudan logo tasarlamaya giderler.

Ancak bunu yapmadan önce, marka fikrinizin başka biri tarafından kaydedilmediğinden emin olmanız gerekir. Alan adı kullanılabilirliğini nasıl kontrol edeceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

İşletme adı fikrinizin mevcut olduğundan emin olduktan sonra, devam edin ve alan adınızı kaydettirin, böylece başka kimse almaz (bize güvenin, bu sandığınızdan daha sık olur).

Alan adınızı kaydettikten sonra logonuzu tasarlamaya hazırsınız. Yeni başlayanlar için bazı mükemmel ücretsiz logo oluşturma araçlarımız var.

Web Siteniz İçin Özel Logo Oluşturmaya Yönelik İpuçları

Web siteniz için özel bir logo oluşturmak, biraz tasarım anlayışı gerektirir. Ancak yeni başlayan biri olarak, logonuzun gösterişli ve profesyonel göründüğünden emin olmak için bu en iyi uygulamaları takip edebilirsiniz.

  • Logo tasarımınızı basit ve temiz tutun. Bu, logonuzun küçük boyutta bile iyi görünmesini sağlar. Facebook veya Twitter yayınınızdaki profil resimlerinin ne kadar küçük olduğunu düşünün.
  • Logonuz için şeffaf bir arka plan kullanın. Bu şekilde, web sitenizin yalnızca beyaz bir alanına değil, istediğiniz yere koyabilirsiniz.
  • Logonuz için yapabileceğiniz en yüksek kalitede dosyayı alın. Büyük boyutta veya baskıda da harika görünmesini istiyorsunuz. Kopyalayabilir ve sosyal medya, blog gönderileri ve web sitesi sayfaları için daha küçük versiyonlar oluşturabilirsiniz.
  • Web sitenizin geri kalanıyla uyum sağlamasına yardımcı olması için logonuzda marka ve web sitesi renklerinizi kullanın.
  • Farklı logo stillerini deneyebilir ve web sitenizi / markanızı en iyi neyin tamamladığını görebilirsiniz.

    İşletmeler tarafından yaygın olarak kullanılan farklı logo tasarımları vardır. Kendi logonuzu oluştururken bunlardan bazılarını denemek isteyebilirsiniz.

    Wordmark Logosu

    Coca Cola's iconic logo is a classic example of a wordmark logo

    Sözcük işareti logosu, yalnızca metin içeren ayırt edici bir logodur. Belirli yazı tipleri ve renkler içeren benzersiz marka adınız mükemmel bir logo oluşturabilir.

    Web siteniz için kendi başınıza özel bir logo oluşturuyorsanız, bu basit ve anlaşılır olduğu için harika bir seçenektir.

    Resimli Mark LogosuApple logo

    Resimli bir işaret genellikle bir kuruluşu temsil etmek için bir illüstrasyon veya simge kullanan bir marka görüntüsüdür. Bu tür logoların ünlü örnekleri arasında Apple, Nike, Audi ve daha fazlası bulunur.

    İkisinin Kombinasyonu

    Dell logo

    Bu tür logolar, etrafta göreceğiniz en yaygın logolardır. İkonik bir düzende sunulan kelimeleri veya harfleri birleştirirler. Bu tür logoların ünlü örnekleri arasında Dell, Pizzahut, Doritos ve daha fazlası bulunur.

    Logonuz için Doğru Stili Seçme

    Kendi logonuzu yapıyorsanız, önce tasarım becerileriniz konusunda gerçekçi olmanız gerekir. Bir kelime işareti kullanmak çok basit görünebilir, ancak benzersiz olması gerekir, böylece gerekirse logonuzu bir ticari marka olarak kolayca kaydedebilirsiniz.

    Ayrıca logonuz olarak kullanılacak bir simge de çizebilirsiniz. Bununla birlikte, marka imajınız için benzersiz bir fikir bulmak için güçlü tasarım becerilerine ihtiyacınız olacak.

    Kendi markalarımız için hem kelime işaretlerinin hem de simgelerin bir kombinasyonunu kullanıyoruz. Örneğin, kardeş şirketimiz OptinMonster’ın logosunun bir kelime işaretinin üzerine yerleştirilmiş bir maskotu var.

    OptinMonster logo

    Web siteleriniz için profesyonel görünümlü logolar oluşturmanın birkaç farklı yolunu inceleyelim (bir tasarımcı tutmadan).

    1. Sürekli Temas Kullanarak Özel Logo Oluşturma

    Constant Contact’ın Logo Oluşturucusu, logonuz için yüzlerce farklı seçenek bulmanızı sağlar. Tamamen ücretsizdir. Kullanmak veya bitmiş logonuzu indirmek için ödeme yapmanız gerekmez.

    Başlamak için, ‘Ücretsiz Logonuzu Oluşturun’ düğmesini tıklamanız yeterlidir:

    Constant Contact's logo maker

    Ardından marka adınızı yazın. İsterseniz bir slogan da ekleyebilirsiniz.

    Aralarından seçim yapabileceğiniz altı örnek logo göreceksiniz.

    Six logos created by Constant Contact's logo maker

    Ya bu logolardan hiçbirini beğenmezseniz? Ek seçenekleri görmek için ‘Diğer (6)’ düğmesine tıklamanız yeterlidir. Bunu istediğiniz sıklıkta yapmaya devam edebilirsiniz.

    Nine additional logos created by Constant Contact

    Beğendiğiniz bir logo bulduğunuzda üzerine tıklayın.

    Daha sonra logo düzenleyiciyi göreceksiniz. Buradaki harika bir özellik, logonuzun çeşitlerini ekranın sağ tarafından aşağıya bakabilmenizdir.

    The Constant Contact logo editor

    Bu varyasyonlardan birini tercih ederseniz, editöre yüklemek için üzerine tıklamanız yeterlidir.

    Harf aralığını, yazı tipi boyutunu ve satır yüksekliğini değiştirmek için düzenleyicinin ‘Ad’ bölümünü kullanabilirsiniz. Logonuzda iki veya daha fazla kelime varsa, ‘Çok Satırlı’ geçişini kullanarak onu farklı satırlara bölebilirsiniz.

    Daha küçük yazı tipi boyutu ve artırılmış harf aralığı ile yine logomuz.

    Logo created with Constant Contact with some changes to the lettering

    Logonuzun diğer yönlerini düzenlemek için, sağ taraftaki sekmelere tıklayın. Örneğin, logo sembolünün boyutunu ve konumunu ayarlamak için ‘Sembol’ üzerine tıklayın.

    Changing the position of the logo's symbol

    Logonun düzeninin ‘Slogan’ sekmesi altına eklediğimiz bir sloganla güzel görüneceğini düşündük.

    Düzenleyiciyi kullanarak logonuzun renklerini de ayarlayabilirsiniz. Logo oluşturucu sizin için otomatik olarak bir renk paleti oluşturacak ve aralarından seçim yapabileceğiniz farklı renk çeşitleri gösterilecektir.

    Daha fazlasını istiyorsanız, farklı renk şemaları kümeleri seçmek için ‘Renk temalarını keşfet’i tıklayın.

    Picking different colors in the Constant Contact LogoMaker

    Logonuzdan memnun olduğunuzda, ekranın üst kısmındaki ‘Önizleme’ düğmesini tıklayın. Logonuzun web sitenizde, sosyal medyada ve hatta kartvizitlerde, tişörtlerde, kupalarda ve daha fazlasında nasıl görünebileceğini göreceksiniz.

    Previewing the logo

    Önizlemeyi kapatmak için üst çubuktaki X işaretini tıklamanız yeterlidir. Ekranınızın sağ üst köşesindeki ‘İndir’ düğmesini kullanarak logonuzu indirebilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

    Logonuzun bulunduğu bir .zip dosyası iki farklı formatta (PNG ve SVG) alırsınız. Bir SVG’yi kaliteden ödün vermeden istediğiniz kadar büyütebilirsiniz. WordPress’te bir SVG dosyasının nasıl ekleneceğine dair talimatlarımız var.

    2. Terzi Markaları Kullanarak Siteniz İçin Logo Oluşturmak

    Tailor Brands ‘Logo Maker kolay ve anlaşılırdır. Kullanımı ücretsizdir, ancak bitmiş logonuzu indirmek için ödeme yapmanız gerekeceğini unutmayın. Ödeyebileceğiniz minimum tutar 9,99 ABD dolarıdır.

    Başlamak için Tailor Brands logo oluşturucusuna gidin ve şirketinizin adını yazın. Ardından, ‘Tasarım!’ buton.

    Tailor Brands' logo maker

    Sektörünüzü ve (isteğe bağlı olarak) şirketinizin kısa bir açıklamasını girmeniz istenecektir. Buraya ‘İnsan Kaynakları’ ile gittik.

    Entering your industry in the Tailor Brands' logo maker

    Ardından, istediğiniz logo türünü seçebilirsiniz. Yalnızca bir seçenek seçebilirsiniz, ancak diğer olasılıkları denemek isterseniz logo oluşturucuyu her zaman yeniden başlatabilirsiniz.

    Choosing your logo type

    Burada ‘Simge Tabanlı’ seçeneğini seçerseniz, sonraki ekranda bir simge seçmeniz istenecektir. Size gösterilen seçim sektörünüze bağlı olacaktır, ancak bunu arama kutusunu kullanarak değiştirebilirsiniz.

    Beğendiğiniz bir simgeyi bulduğunuzda, üzerine tıklayın ve ardından ‘İleri’ye tıklayın.

    Choosing an icon for your logo

    Ardından, bir dizi farklı yazı tipi örneğinden tercih ettiğiniz resmi seçmeniz istenecektir. İsme dayalı veya ilk temelli bir logo oluşturmayı seçtiyseniz, ilk atacağınız adım budur.

    Choosing your preferred font styles

    Her seferinde tercih ettiğiniz yazı tipini tıklamanız yeterlidir. Bu işlemi tamamladığınızda, logonuz oluşturulurken kısa bir animasyon göreceksiniz.

    Tailor Brands takes a few seconds to create your logo

    Ardından, logonuzu görebileceksiniz. Fiyatlandırma planlarına gitmek için ‘Beğen’i, düzenlemeye başlamak için’ Özelleştir’i tıklayabilir veya daha fazla logo seçeneği için sağ tarafta aşağı kaydırabilirsiniz.

    Logos created by Tailor Brands

    Logonuzu özelleştirmeyi seçerseniz, farklı stiller, yazı tipleri, düzenler ve daha fazlası arasından seçim yapabilirsiniz. Daha önce seçtiğiniz simgeyi farklı bir simgeyle de değiştirebilirsiniz.

    Logomuzun düzenini değiştirmeye karar verdik, bu nedenle resim metnin solundaydı:

    Changing the layout of your logo

    Renk paletini de logo morumsu mavi olacak şekilde değiştirdik:

    Changing the color of your logo

    Logonuzdan memnun olduğunuzda, ‘Bitir’ düğmesine tıklayabilirsiniz.

    Daha sonra fiyatlandırma sayfasına yönlendirileceksiniz ve bir dizi farklı fiyatlandırma planı sunulacak.

    Bu planlar sadece logonuza değil, aynı zamanda grafik tasarım ve web sitesi oluşturma araçlarına da erişim sağlar. Stok fotoğraflar gibi şeylere erişmek istiyorsanız iyi bir seçenek olabilirler.

    Sadece logoyu istiyorsanız, ‘1 Ay’ sekmesini tıklayın ve ardından ‘Temel’ planı seçin. Logonuzun size ait olması için tek bir ödeme yapmanız yeterlidir. Planı bundan hemen sonra iptal edebilirsiniz.

    Tailor Brands' pricing plans

    3. Looka Kullanarak Web Siteniz İçin Özel Logo Yapmak

    Looka, herhangi bir tasarım becerisi olmadan bir logo oluşturmanıza olanak tanıyan hızlı ve kolay bir çevrimiçi grafik tasarım aracıdır. Eskiden Logojoy olarak biliniyordu.

    Tailor Brands gibi Looka’nın aracını kullanmak ücretsizdir, ancak logonuzu indirmek için ödeme yapmanız gerekir. Fiyatlar 20 dolardan başlıyor.

    Başlamak için, Looka web sitesini ziyaret etmeniz ve arama kutusuna şirketinizin adını girmeniz yeterlidir.

    Looka get started

    Ardından, işletme türünüzü seçmeniz gerekir.

    Business type

    Sonraki adıma geçmek için ‘Devam Et’ düğmesine tıklayın.

    Bir hesap oluşturmanız veya Twitter, Facebook veya Google üzerinden oturum açmanız istenecektir.

    Choose logo styles

    Daha sonra sizin için otomatik olarak oluşturulan bir dizi logo göreceksiniz.

    Logos generated by Looka

    Logolardan hiçbiri doğru değilse, denemek istediğiniz renkleri ve sembolleri seçmeyi deneyin.

    More logos generated by Looka

    Bu seçenekleri kullanan yeni tasarımlar listenin en altında görünecektir. Looka, doğrudan onlara atlamak için kullanabileceğiniz bir ‘Değişikliklerinizi görün’ düğmesi verecektir.

    Logolardan birinden memnun kaldığınızda, imlecinizi üzerine getirin ve doğrudan logo düzenleyiciye gitmek için “Özelleştir” i tıklayın.

    Logo editor

    Sürükle ve bırak logo düzenleyicisini kullanarak yazı tipi boyutunu ayarlayabilir, şeffaf bir arka plan seçebilir, yazı tipi ailesini değiştirebilir, simgenizi ekleyebilir veya değiştirebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

    Tasarımı istediğiniz kadar düzenleyin ve ikinci bir görüş almak için iş arkadaşlarınızla paylaşın. Memnun kaldığınızda, logonuzu satın almak ve indirmek için sağ üst köşedeki ‘Satın Al’ düğmesine tıklayın.

    Logonuzun şeffaf bir versiyonunu istiyorsanız, Premium plan için 65 $ ödemeniz gerekeceğini unutmayın.

    4. Shopify tarafından Hatchful kullanarak Özel Logo Oluşturma

    Shopify, popüler bir e-ticaret platformudur. Ayrıca Hatchful adlı ücretsiz bir logo oluşturma aracı da sunarlar. Bu, herhangi bir tasarım becerisi olmadan web siteniz için kolayca güzel logolar oluşturmanıza olanak tanır.

    Öncelikle, Shopify’ın Hatchful sayfasını ziyaret etmeniz ve ‘Başlayın’ düğmesine tıklamanız gerekir.

    Hatchful get started

    Ardından, işletme türünüzü seçmeniz gerekir. Tam bir eşleşme bulamazsanız, mümkün olan en yakın eşleşmeyi kullanın.

    Business space

    Bundan sonra Hatchful, logonuz için bir görsel stil seçmenizi isteyecektir. İşletmenizin web sitenizin tarzına, görünümüne ve sektörüne uygun bir stil seçmeniz gerekir.

    Choose style

    Ardından, işletmenizin adını ve bir slogan (isteğe bağlı) girin.

    Enter your business name

    Bundan sonra, logoyu kullanmayı planladığınız yeri seçmeniz istenecektir. Devam etmek için ‘Çevrimiçi mağaza veya web sitesi’ seçeneğini seçin.

    Usage choices

    Son olarak, sihirbaz cevaplarınızı analiz edecek ve size aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç logo örneği gösterecektir. Daha fazla düzenlemek için bu logolardan herhangi birini seçebilirsiniz.

    Logo samples

    Bu, logonuzun sol sütunda düzenleme araçlarıyla canlı bir önizlemesini göreceğiniz basit bir logo düzenleyici başlatacaktır. Metni düzenleyebilir, bir simge ekleyebilir, semboller ekleyebilir ve arka planı değiştirebilirsiniz.

    Editing your logo with Hatchful

    Tasarımınızdan memnun kaldığınızda, logo dosyalarınızı indirmek için ‘İleri’ düğmesine tıklayabilirsiniz.

    Ücretsiz bir hesap oluşturmanız istenecek ve logo dosyalarınız e-posta adresinize gönderilecektir. Zip dosyası sadece logonuzu değil, bir favicon veya site simgesi ve sosyal medya profilleriniz için kapak resimleri içerecektir.

    5. Canva’yı Kullanarak Web Siteniz İçin Nasıl Logo Yapılır

    Canva, popüler bir ücretsiz çevrimiçi grafik tasarım aracıdır. Web siteniz için resimler oluşturmanıza olanak tanıyan kullanımı kolay araçlarla birlikte gelir.

    Temel Canva hesabı ücretsizdir ve her türden grafik için düzinelerce hazır şablona erişim sağlar.

    Canva’nın logonuzu oluştururken tüm gücünden yararlanmak için bir Pro hesabına kaydolmak isteyebilirsiniz. Bu, kendi yazı tiplerinizi yüklemenize, marka renklerinizi belirlemenize ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanır.

    Hesabınızı oluşturduktan sonra, arama kutusuna ‘Logo’ yazın.

    Search for a logo template

    Canva şimdi sürükle ve bırak düzenleme arayüzünü, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli logo şablonlarıyla yükleyecek. Başlamak için bir şablon seçin.

    Choosing a logo template and editing it in Canva

    Bundan sonra, düzenlemek için şablondaki herhangi bir öğeye işaret edebilir ve tıklayabilirsiniz. Öğeleri döndürebilir, yeniden boyutlandırabilir, kırpabilir ve silebilirsiniz.

    Ayrıca sol sütundan tasarımınıza daha fazla metin, simge, şekil, desen ve arka plan ekleyebilirsiniz. Yine de, basit tutarsanız logonuzun muhtemelen en iyi görüneceğini unutmayın.

    Adding elements to your design

    Biraz zaman ayırmanızı ve farklı şablonları denemenizi ve tasarım araçlarıyla oynamanızı öneririz. Tatmin olana kadar tasarımınız üzerinde çalışmaya devam edin.

    Bitirdiğinizde görüntüyü bilgisayarınıza kaydetmek için ‘İndir’ düğmesine tıklayın.

    Download logo to your computer

    Choose the high-quality PNG format to download a transparent imag