Son ürettiğimiz bize WordPress sitelerini Google gibi arama motorlarına nasıl gönderebileceğimizi sordu?
Arama motorları, web sitesi için en büyük trafik kaynağıdır. Bu başkalarının, web sitenizin sayfalarını okumak için sıralayabilmelerini sağlamak.
Bu tatlı, web sitenizi arama motorlarına nasıl gönder bilginize ve sitenize trafik çekmeye nasıl başlayacağınızı göstereceğiz.
Bu kapsamlı bir rehber, bu makaledeki farklı bölümlere doğrudan atlamak için lütfen sözlü hızlı başkalarını kullanmaktan.
Arama Motorlarına Web Sitenizi Göndermeniz Gerekiyor mu?Arama Motorlarına Web Sitenizi Göndermeniz Gerekiyor mu?
Hayır, web sitenizi arama motorlarına göndermenize gerek yoktur. Aşağıdaki arama motoru botu, başka sitelerde bahsedilmişse web sitenizi otomatik olarak bulabilir.
Bununla birlikte, WordPress web siteleri için, daha hızlı keşfedilmenize yardımcı haz için manuel olarak gönderilecek.
Web sitenizi neden arama motorlarına göndermelisiniz?
Yeni bir iş veya blog kuruyorsanız, arama motorları ücretsiz web sitesi trafiğinin kaynağıdır. Bu, işinizi göstermek için fazla para olmadan büyütebileceğiniz gelir.
Reklamlardan arama gelen ücretli trafiği, organik trafiği ücretsizdir ve bunun için motorlarına ödeme yapma doğrudan.
Daha da önemlisi, gönderim süreci basit, ücretsiz ve sonra işinizi büyütmek yardımcı olacak çeşitli araçlara erişim sağlar.
Bununla birlikte, WordPress web sitenizi arama motorlarına nasıl göndereceğinize bir göz atalım.
Web Sitenizi Google’a Gönderme
Google, gezegenendeki en büyük ve popüler arama motorudur. İkinci web sitesi için, Google genellikle trafiklerinin en büyük kaynağıdır.
Web sitenizi Google’a göndermek için Google Search Console’a kaydolmanız gerekir. Web sitesi sahiplerinin, web sitelerinin arama sonuçlarında nasıl performans gösterdiğini görmelerine yardımcı olmak için Google tarafından sunulan ücretsiz bir hamle.
Kaydolmak ücretsiz ve kolaydır. Google Arama Konsolu web yolu gidin ve ‘Şimdi başla’.
Oturum açmak veya yeni bir hesap oluşturmak için mevcut Google hesabınızı kullanabilirsiniz.
Ardından, Google sizden web sitesi alan adınızı girmenizi isteyecektir. Doğrulaması daha kolay olduğu için buradaki URL öneki diyebiliriz.
Bu seçeneği seçtikten sonra, web sitenizi doğrulamak ve Google’a yapmak için HTML etiketi yöntemini kullanın. Genişletmek için HTML etiketi seçeneğini tıklamanız ve ardından ‘Kopyala’ kopyası kopyalanır.
Simdi bu kodu web sitenize eklemenin birden fazla yolu var. Size en kolay iki yöntemi göstereceğiz ve size uygun olanı basit.
1. Hepsi Bir Arada SEO Kullanarak WordPress’e Doğrulama Kodu Ekleme
Bunu yapmanın en kolay yolu, piyasadaki en iyi WordPress eklentisi olan Hepsi Bir Arada SEO’yu kullanmaktır. Herhangi bir SEO jargonu öğrenmeden web sitenizi arama motorları için optimize sağlar.
Öncelikle All in One SEO eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.
Sonra, Hepsi Bir Arada SEO »Genel Ayarları » Web Yöneticisi seçenekleri ziyaret edin ve Google Arama Konsolu seçeneğini tıklamanız gerekir.
Bundan sonra, HTML meta etiketinizdeki içerik değerini “Google Doğrulama Kodu” yapıştırmanız gerekir. İstediğiniz kısım, uzun sayı ve harf dizisidir.
Ekranın üstündeki ‘Değişiklikleri Kaydet’ üzerine tıklamayı unutmayın.
2. Üstbilgi ve Altbilgi Ekle kullanarak WordPress’te Doğrulama Kodu Ekleme
Hepsi Bir Arada SEO eklentisini kullanmıyorsanız, Google Arama Konsolu doğrulama kodunu WordPress sitenize eklemek için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Öncelikle, Üstbilgi ve Altbilgi Ekle eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.
Etkinleştir sonra sonra, WordPress Yönetici Ayarları »Üstbilgi ve Altbilgi Ekle sayfasına gidin. Ardından, tüm HTML meta etiketini ‘Başlığa Görev İşlemleri’ yapıştırın.
Sonrasında, işte tam da burada tıkladığınızdan emin olun.
Meta etiketi iki yöntemden birini kullanarak sitenize ekledikten sonra, Google Konsoluna geri dönün ve HTML etiketi yöntemi için “Doğrula” düğmesini tıklayın.
Şimdi Google Arama Konsolunda sitenizin doğrulandığını bildiren bir başarı mesajı görmelisiniz.
Daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, WordPress sitenizi Google Arama Konsoluna ekleme konusunda adım kılavuzumuza bakın.
Hepsi Bir Arada SEO ile XML Site Haritası Oluşturma
WordPress’teki bir XML site haritası, tüm yayınlarınız ve sayfalarınız dahil olmak üzere web sitenizdeki tüm içeriğin bir listesidir. Arama motoru botlarının içeriğinizi daha hızlı keşfetme ve sonuçlarında göstermeye yardımcı olur.
WordPress 5.5 güncellemesinde, XML sitesi verilebilir bir özellik olarak eklenmiştir. Ancak bu site basittir ve kolayca özelleştirilemez.
Site haritanız için Hepsi Bir Arada SEO oluşturmak için yeniden oluşturun.
Hepsi Bir Arada SEO, bir WordPress SEO araç seti olup kapsamlı bir site haritası oluşturucu içerir.
Gereksiz veya yinelenen içeriği hariç tutarak XML site haritalarınızı özelleştirmenizi sağlar. Ayrıca WooCommerce, haber site haritası ve video sitesi için güçlü özel site haritalarına sahiptirler. Bu, işiniz büyüdükçe SEO’da bonus avantaj sağlar.
Öncelikle All in One SEO eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.
Aktivasyon üzerine, All in One SEO otomatik olarak site haritanızı oluşturacaktır.
Görüntülemek için WordPress Yöneticiinizdeki Bir Arada SEO »Site Hepsi Haritaları sayfasına gidin. Ardından, ‘Site Haritasını Aç’ düğmesini tıklayın.
Daha sonra sitenizin site haritası dizinini göreceksiniz. Bu, All in One SEO’nun oluşturduğu tüm site haritalarına bağlanır.
Not: Hepsi Bir Arada SEO, birden fazla site haritası oluşturur, çünkü büyük site haritalarını bölmek en iyi uygulaması. Farklı içerik türleri için farklı site kullanarak, site haritalarınız hızlı bir şekilde yüklenir ve web siteniz büyüdükçe bile yönetilebilir bir boyut olur.
Lütfen bu alın açık veya öğreticide daha sonra ihtiyacınız için sayfa URL’sini kaydedin.
İsterseniz, onun bir sitesi yürütmek için herhangi bir içerik yayınlayabilirsiniz. İşte demo web sitemizdeki sayfaların site haritası.
XML Sitesi Haritanızı Google Arama Konsoluna ekleyin
Artık XML site oluşturduğunuza göre, bir sonraki adımda hızlı bir keşfetme yardımcı olmaktır.
Bunu yapmanın en kolay yolu Google Arama Konsolunu kullanmaktır.
Google Arama Konsolu başlama yapmanız ve ardından sol taraftaki araç araç takımındaki Site Haritaları tıklamanız yeterli:
Google Arama Konsolu, web sitenizin yıkanma zaten koydu. Tek yapmanız gereken, kutuya sitemap.xml
yazıp Göndermek Tıklamaktır.
Search Console, site haritasının başarıyla gönderildiğini bildirmek için boyut bir mesaj göstermeli. Web sitenizin sitesinde ‘Gönderilen sitenin listesinde de göreceksiniz.
Web Sitenizi Bing, Yahoo ve DuckDuckGo’ya Nasıl Gönderebilirsiniz?
Google,% 92’lik büyük bir pazar payıyla arama motoru pazarına tamamen hakimdir. Bununla birlikte, Bing, Yahoo ve DuckDuckGo gibi diğer arama motorları, web siteniz için hala önemli bir trafik kaynağı olabilir.
Web Sitenizi Bing, Yahoo ve DuckDuckGo’ya Gönderme
Web sitenizi Bing’e göndermek için Bing Web Yöneticisi Araçları’na kaydolmanız gerekir.
Başlamak için Oturum Aç tıklamanız yeterlidir. Ardından Microsoft, Google veya Facebook hesabınızı kullanarak oturum açın.
Ardından, Bing sizden sitenizi eklemenizi isteyecektir. ‘Sitenizi manuel olarak ekleyin’ seçeneğini seçebilirsiniz. Güvenilir bir şekilde çalışır ve sitenizi sağlar Google Search Console ile doğrulamanızı gerektirmez.
Bundan sonra, web sitenizin alan adını (URL) girmeniz ve ardından ‘Ekle’ tıklamanız yeterlidir.
Ardından, bazı temelleri göreceksiniz. İlk olarak, HTML Meta yöntemi Etiketini tıklayın. Bu boyu açacaktır. Ayrıca, meta etiketi kopyalamak için ‘Kopyala’ düğmesini tıklayın.
Meta etiketi sitenize eklemenin en kolay yolu All in One SEO kullanmaktır. WordPress kontrol panelinizde, Hepsi Bir Arada SEO »Genel Ayarlar» Web Yöneticisi Araçları sayfasına gidin.
Ardından, Bing Web Yöneticisi Araçları seçeneğini tıklayın.
Bu, Bing kodunu girebileceğiniz kutuyu açacaktır. Bu, Bing meta etiketindeki içerik değerini kullanma uzun sayı ve harf dizisidir.
Alternatif olarak, WordPress için ücretsiz Üstbilgi ve Altbilgi Ekleme eklentisini yükleyebilirsiniz.
Etkinleştir sonra sonra, WordPress Yönetici Ayarları »Üstbilgi ve Altbilgi Ekle sayfasına gidin. Ardından, tüm HTML meta etiketini ‘Başlığa Görev İşlemleri’ yapıştırın.
Sayfanın aşağındaki ‘Kaydet’ tıklamasında unutmayın.
Bundan sonra, Bing Web Yöneticisi Yöneticisi’ne dönmeniz ve Doğrula tıklamanız gerekir. Sitenizin eklenmesi bildiren bir başarı mesajı görmelisiniz.
Ayrıca, sol taraftaki kenar araçunda bulunan Site Haritaları sekmesini tıklayın. Ardından, ‘Site gönder gönder’ tıklayın.
All in One SEO’nun sizin için oluşturduğu site haritası dizininin URL’sini yapıştırmanız gerekir. Bu, sonunda sitemap.xml
olan alan adınız olmalıdır.
Bundan sonra, ‘Gönder’ tıklamanız yeterlidir.
Artık site haritanızı Bing Web Yöneticisi Araçları’ndaki site haritasında göreceksiniz.
Siteniz Yahoo ve DuckDuckGo’nun Arama Sonuçlarında Görünecek
Artık web sitenizi Bing’e gönderdiğinize göre, otomatik olarak Yahoo’ya da gönderildi.
DuckDuckGo ayrıca Bing’in sonuçlarını kullanma. Bu, web sitenizi Bing’e göndererek, onu DuckDuckGo’da da indeksleyeceğiniz araç gelir.
Web Sitenizin Dizine Eklendiğini Kontrol Etme
Web sitenizin dizine eklenip eklenmediğini kontrol etmenin en kolay yolu, arama arama motorunun ana sayfasına gidip arama arama olarak site:yoursitename.com
yoursitename.com yazmanızdır.
site:wpbeginner.com
web site:wpbeginner.com
için arama motoruna site:wpbeginner.com
.
Siteniz dizine eklenmişse, içeriğinizin bir görmelisiniz. Ana sayfanız normalde en üstte olacaktır.
Bu, Google, Yahoo, Bing ve DuckDuckGo dahil tüm popüler arama motorlarında çalışır.
Bir Web Sitesi Gönderme Hizmeti Kullanmalısınız?
Hayır, WordPress blogunuzu web sitenizi arama motorlarına veya indirmek için bir web sitesi gönderim hizmeti kullanmamalısınız.
Bir web sitesi gönderme veya arama motoru gönderme hizmetlerini kullanmanın bir faydası yoktur. Ücretsiz bir şey yapmanız için sizden özel bir ücret alırlar ve bunu gerçekleştirebilirsiniz.
Daha da önemlisi, bu gönderim hizmetleri, web sitenizi, web sitenizin SEO’suna zarar verebilecek spam içerikli kaynaklara gönderebilir.
Web Sitenizi Arama Motorlarına Gönderme Hakkında Sorun ve SSS
Kreatif Ajans en büyük ücretsiz WordPress kaynak sitesi, bu konuyla ilgili hemen hemen her soruyu duyduk. Sitenizi aramakle ilgili duyduğumuz bazı yaygın sorunlar ve SSS’ler burada verilmiştir.
1. Sitemin arama motorlarında görünmesi ne kadar sürer?
Web sitenizin arama motorlarında görünmesi birkaç gün veya birkaç hafta sürebilir.
Sitenizi dizine eklemek arama motorlarına kalmıştır. Google’ı veya herhangi bir arama motorunu sitenizi daha hızlı indekslemeye zorlayamazsınız.
Ancak, arama motorlarının sitenizi olabildiğince kolay bulmasına yardımcı olmak için kullanma talimatları uygulamaalısınız. Sitenize bol yazılım geri bağlantı almak da süreci hızlandırmaya yardımcı olabilir.
2. Web sitemi gönderdim ancak arama motorlarında görünmüyor?
Öncelikle, sitenizin arama motorları tarafından görülebilir olup olmadığını kontrol edin. WordPress yöneticinizde, Ayarlar »Okuma sayfasına gidin ve ‘Arama motorlarının bu siteyi dizine eklemesini engelleyin’ açıklamasının işaretlenmemiş dışında emin olun.
Kutu işaretliyse, arama motorlarının WordPress sitenizi taramasını durduruyor demektir. İşaretini kaldırıp ‘Değişiklikleri Kaydet’ tıklamanız yeterlidir.
Bu ayar doğruysa, sabırlı olmanız yeterli. Google Search Console’un site bilgisini bir gün kadar sürebilir.
3. Site arama motorlarında listeleniyor ancak hiç trafik alamıyorum?
Sitenize trafik alamıyorsanız, bunun nedeni arama motoru sonuçlarında çok düşük sıralamada olması olabilir. Sitenizin SEO’su (arama motoru optimizasyonu) hakkında ayrıntılı öneriler almak için All in One SEO kullanmalısınız.
İçeriği içeriğinde anahtar kelimeleri doğru kullanmak önemlidir.
Bu anahtar kelime araştırma araçlarını daha fazla SEO optimize edilmiş içerik yazmak için de kullanabilir ve web sitesi trafiğinizi artırmak için 27 kanıtlanmış ipucumuz bulunabilir.
4. Web sitemi arama motorlarına ücretsiz olarak nasıl gönderebilirim?
Satın aldığımız tüm yöntemler ücretsizdir. Sitenizin arama motoruna gönderilmesi için ödeme yapmamanızı cezalandırın.
Google Arama Konsolu ve Bing Web Yöneticisi Araçları ile hesap oluşturmak ücretsizdir. Hiçbiri herhangi bir ücret talep etmiyor.
5. Arama motorları sitemi nasıl bulur?
Arama motorları, sürekli olarak web’de yeni web sayfaları aramak için otomatik yazılım kullanımıyla. Bu yazılıma genellikle arama botları, web tarayıcısı veya örümcek denir. Yeni sayfalar arama sıralarine ‘tarama’ denir.
Web tarayıcısı, yeni bilgi bulmak için yayınlardan geçer. XML site haritasının bu kadar önemli olmasının nedeni budur. Sitenizdeki tüm bağlantılar ve bunlar hakkında web tarayabileceği bilgiler vardır.
6. Kullanabileceğim bir gönderi site listesi var mı?
Çok arama motoruna gönderme endişelenmenize gerek yok. En önemlisi Google.
Sitenizi Google’a gönderdikten sonra, onu Bing’e de iyi bir fikirdir. Bu, Yahoo ve DuckDuckGo’nun sitenizi bulmasına yardımcı olur.
Göndermeyi düşünmeniz gereken diğer arama motorları yerel olanlardır. Örneğin, Rusya’dan daha fazla bilgi almak web sitenizi gönderebilirsiniz.
7. Arama Motorlarından gelen web sitesi trafiğini nasıl izlerim?
Arama motoru trafiğini izlemenin en kolay yolu MonsterInsights’ı kullanmaktır. WordPress için en iyi Google Analytics eklentisi ve kullanıcılarınızın hangi sayfaları görüntülediklerini ve web sitenizdeyken ne yaptıklarını görmenize olanak tanır.
Ayrıntılı talimatlar için, Google Analytics’in WordPress’e nasıl kurulacağına süt adım kılavuzumuzu izleyin.
We hope this article helped you learn how to submit your website to search engines. You may also want to see our guide on the