Web Sitenizi Hızlandırmak için En İyi 5 WordPress Önbellek Eklentisi (2021)

750 425 KreatifAjans

En iyi WordPress önbellekleme eklentilerini mi arıyorsunuz? Önbelleğe alma, WordPress sitenizi hızlandırmanıza ve performansı artırmanıza yardımcı olur. Bu kılavuzda, siteniz için en iyi WordPress önbellekleme eklentilerini paylaşacağız.

Best WordPress caching plugins to speed up your website

Önbellek nedir?

Önbellek, istek üzerine hızlı erişim için geçici olarak depolanan verilerin bir koleksiyonudur. Bilgisayarlarda, bilgiler genellikle sabit diskte saklanır. Talep edildiğinde, bilginin sunulabilmesi için bilgisayarın birkaç işlemi çalıştırması gerekir.

Önbelleğe alma, sık istenen bilgileri işleyip ardından geçici bir depolama veya bellekte depolayarak bu sorunu çözer. Bu, bilgisayarların dosyaya hızlı bir şekilde erişmesini sağlar.

Aynı önbelleğe alma konsepti, performansı artırmak ve web sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlamak için WordPress web siteleri tarafından da kullanılabilir.

Görüyorsunuz, WordPress dinamik bir içerik yönetim sistemidir. Bu, bir kullanıcı web sitenizi her ziyaret ettiğinde, WordPress’in veritabanından bilgi aldığı ve ardından web sayfası kullanıcının tarayıcısına gönderilmeden önce birkaç adım daha çalıştırdığı anlamına gelir. Ayrıntılar için WordPress’in gerçekte nasıl çalıştığı hakkındaki makalemize bakın.

Bu, web sitenizi aynı anda birçok kullanıcı ziyaret ettiğinde daha yavaş yükler.

Önbelleğe alma, WordPress sitenizin birçok adımı atlamasına izin verir. Her seferinde tüm sayfa oluşturma sürecinden geçmek yerine, önbelleğe alma eklentiniz ilk yüklemeden sonra sayfanın bir kopyasını oluşturur ve ardından bu önbelleğe alınmış sürümü sonraki her kullanıcıya sunar.

How caching works?

Önbelleğe Alma Neden Önemli?

Önbelleğe alma önemlidir çünkü WordPress barındırma sunucularınızdaki yükü azaltır ve web sitenizin daha hızlı çalışmasını sağlar. WordPress hızınızı ve performansınızı artırmak için uygun önbelleğe alma ayarlarına ihtiyacınız var.

Daha hızlı bir web sitesi, kullanıcı deneyimini iyileştirir ve kullanıcıları daha fazla sayfayı ziyaret etmeye teşvik eder. Bu aynı zamanda katılımı artırmanıza ve kullanıcıların web sitenizde geçirdiği zamanı artırmanıza yardımcı olur.

Daha hızlı bir web sitesi, web sitenize organik aramadan daha fazla trafik çekmenize yardımcı olur. Google, daha hızlı web sitelerine, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olan önemli bir SEO avantajı sağlar.

Bununla birlikte, web sitenizin hızını artırmak için kullanabileceğiniz en iyi WordPress önbellekleme eklentilerine bir göz atalım.

1. WP Roketi

WP Rocket, piyasadaki en iyi WordPress önbellekleme eklentisidir. En kolay ve başlangıç dostu önbellek eklentisidir; bu, farklı önbelleğe alma seçenekleri için kullanılan teknik terimleri bilmiyorsanız çok yardımcı olur.

Kullanıcıların web sitelerini tek tıklamayla anında önbelleğe almalarına olanak tanır. Tarayıcısı, önbelleği oluşturmak için WordPress sayfalarınızı otomatik olarak getirir. Eklenti daha sonra gzip sıkıştırma, sayfa önbelleği ve önbellek ön yükleme gibi önerilen WordPress önbelleğe alma ayarlarını otomatik olarak açar.

WP Rocket ayrıca, performansı daha da iyileştirmek için açabileceğiniz isteğe bağlı özellikler içerir. Bu, geç yükleme görüntüleri, CDN desteği, DNS ön getirme, küçültme ve daha fazlasını içerir.

2. W3 Toplam Önbellek

W3 Total Cache, en popüler WordPress önbellekleme eklentilerinden biridir. Yeni başlayanlar için biraz korkutucu görünmesine neden olabilecek bir ton seçeneğe sahip kapsamlı bir WordPress önbellek eklentisidir.

WordPress önbelleğini doğru şekilde kurmak için ihtiyaç duyacağınız tüm özellikleri içerir. Buna sayfa önbelleği, nesne önbelleği, gzip sıkıştırması, sınırlı küçültme desteği, CDN desteği ve daha fazlası dahildir.

Yeni başlayanlar, W3 Total Cache kullanımının biraz zor olduğunu görebilir. Ayrıntılı kurulum talimatları için W3 Total Cache eklentisinin nasıl kurulup kurulacağına ilişkin makalemize bakın.

3. WP Süper Önbellek

WP Super Cache, bir başka popüler WordPress önbellekleme eklentisidir. Ücretsizdir ve en iyi WordPress barındırma şirketlerinin çoğu tarafından şiddetle tavsiye edilir.

WP Super Cache eklentisi, web sitenizi hızlandırmak için ihtiyaç duyacağınız tüm önerilen önbelleğe alma özelliklerini içerir. Buna gzip sıkıştırması, sayfa önbelleği, önbellek ön yüklemesi, CDN desteği, gelişmiş önbellek önyüklemesi ve daha fazlası dahildir.

Kolay kurulum için ayrı bir sekmeye sahip kapsamlı bir ayarlar bölümü içerir. Ayrıntılı talimatlar için, WP Super Cache eklentisinin nasıl kurulup kurulacağına ilişkin makalemize bakın.

4. Sucuri Güvenlik Duvarı

Sucuri, en iyi WordPress güvenlik duvarı ve güvenlik eklentisidir. Bir web sitesi güvenlik duvarı olarak Sucuri, web sitesi içeriğinizi önbelleğe almak ve bir düğmeye tıklayarak gzip sıkıştırmasını etkinleştirmek için yerleşik bir seçenekle birlikte gelir.

Sucuri, DNS düzeyinde bir güvenlik duvarı olduğu için herhangi bir web sitesi için en iyi seçenektir. Bu, istekleri web sitenize ulaşmadan önce kullanıcılarınıza önbelleğe alınmış içerik sunabilecekleri anlamına gelir. Bu, web sitenize inanılmaz bir performans artışı sağlar.

5. Barındırmadan Gelen Dahili Önbellek Eklentileri

Önbelleğe alma, barındırma sunucularındaki yükü önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olarak optimum performans göstermelerini sağlar. Bu nedenle, birçok yönetilen WordPress barındırma şirketi artık kendi yerleşik önbelleğe alma çözümlerini sunuyor.

Web siteniz aşağıdaki barındırma şirketlerinden birinde barındırılıyorsa, web siteleriniz için yerleşik önbelleğe alma eklentilerini kullanabilirsiniz.

SG SuperCacher

SiteGround, tüm barındırma planlarıyla birlikte yerleşik bir önbellekleme çözümü sunar. Hosting hesabınızın cPanel kontrol panelinden etkinleştirilebilir.

SiteGround SuperCacher

Etkinleştirildikten sonra, SuperCacher ayarlarını doğrudan WordPress yönetici alanınızdan yönetmek için SG Optimizer eklentisini kurabilir ve etkinleştirebilirsiniz.

WP Motor Önbelleğe Alma

WP Engine, en iyi yönetilen WordPress barındırma şirketlerinden biridir. Barındırma planları yerleşik önbelleğe alma ve performans optimizasyonu ile birlikte gelir.

WordPress yönetici kontrol panelinizden ayarları yönetebilir ve önbelleği temizleyebilirsiniz. WP Engine menüsüne tıklamanız yeterlidir ve Genel ayarlar sekmesi altında WP Engine önbellek ayarlarını yönetebilirsiniz.

Daha gelişmiş önbellekleme seçenekleri için, WP Engine Advanced Cache eklentisini kurabilir ve etkinleştirebilirsiniz. Eklenti, web siteniz için WP Engine önbellek ayarlarını yönetmek için size bazı ek kontroller sağlar.

Bluehost Önbelleğe Alma

Bluehost, dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biridir ve resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır. Barındırma planları, barındırma kontrol panelinizden etkinleştirebileceğiniz yerleşik önbelleğe alma içerir.

Barındırma hesabınıza giriş yaptıktan sonra ‘Sitelerim’ sayfasından sitenizi seçin ve ardından performans sekmesine tıklayın. Buradan önbelleği açabilir / kapatabilir ve diğer gelişmiş önbelleğe alma ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Bluehost caching

Bu makalenin, web sitenizi hızlandırmak için WordPress önbelleğe alma eklentisini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. İşletme web siteleri için en iyi WordPress eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.