Webflow vs WordPress – Hangisi Daha İyi? (Karşılaştırma)

750 425 KreatifAjans

Webflow ile WordPress’i karşılaştırıyor ve hangisinin sizin için daha iyi olduğunu mu merak ediyorsunuz?

Webflow ve WordPress, kolayca bir web sitesi oluşturmanıza izin veren popüler web sitesi oluşturuculardır. Ancak, bir sonraki projenize başlamadan önce karşılaştırmak isteyebileceğiniz kendi artıları ve eksileri vardır.

Bu makalede, hangisinin daha iyi olduğunu bulmak için Webflow ile WordPress’i artıları ve eksileri ile karşılaştıracağız.

A comparison of WordPress vs Webflow

Web Sitesi Platformunda Neler Aranmalı

Webflow ile WordPress’i karşılaştırmadan önce, projeniz için bir web sitesi oluşturucu seçerken aramanız gereken ana şeyler hakkında konuşalım.

Bunlar aynı zamanda WordPress ve Webflow karşılaştırmamız için kullanacağımız parametreler olacaktır. Doğrudan ilgili bölüme gitmek için bunlardan herhangi birine tıklayabilirsiniz.

Genel Bakış – WordPress ve Web Akışına Giriş
  • Kullanım Kolaylığı – Yeni başlayanlar için bunları kullanmayı öğrenmek ne kadar kolay.
  • Maliyetler – Bir web sitesi başlatmanın maliyeti.
  • Tasarım ve şablonlar – Web tasarım seçenekleriniz nelerdir
  • E-ticaret – Çevrimiçi bir şeyler satmak için kullanabilir misin?
  • Eklentiler ve Entegrasyonlar – Platformun işlevselliğini eklentiler ve üçüncü taraf araçlarla genişletebilir misiniz?
  • Destek – İhtiyaç duyduğunuzda hızlı ve kolay bir şekilde yardım alabiliyor musunuz?
  • Not: Bu karşılaştırma Webflow ile kendi kendine barındırılan WordPress.org arasındadır (Webflow vs WordPress.com değil). Kendi kendine barındırılan WordPress.org ile WordPress.com arasındaki farklar hakkındaki kılavuzumuza bakın.

    Genel Bakış – Webflow vs WordPress

    Webflow ve WordPress, her ikisi de web sitesi oluşturma platformlarıdır. WordPress, 17 yıldan fazla bir süredir piyasada ve geliştiriciler, tasarımcılar, pazarlamacılar, blog yazarları ve işletmeler arasında çılgınca popüler.

    Webflow 2013’te başlatıldı ve o zamandan beri sayıları istikrarlı bir şekilde artıyor. Tasarımcılara ve genel kullanıcılara görsel ve tamamen barındırılan bir WordPress alternatifi sunar.

    WordPress’e genel bakış

    WordPress, dünyadaki en popüler web sitesi oluşturucusudur. İnternetteki tüm web sitelerinin% 38’inden fazlasına güç sağlar.

    WordPress ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır; bu, herkesin blog, işletme web sitesi, çevrimiçi mağaza ve daha fazlasını yapmak için indirip kullanabileceği anlamına gelir.

    Bir WordPress web sitesini başlatmak için bir alan adına ve bir web barındırma hesabına ihtiyacınız vardır. Tek tıklamayla WordPress kurulumu ve süper kolay kurulum sunan birçok harika WordPress barındırma sağlayıcısı vardır.

    Web akışına genel bakış

    Webflow, web sitenizi oluşturmak için görsel bir web tasarım aracı sunan, kullanımı kolay bir web sitesi oluşturucusudur.

    Bu, barındırılan bir yazılımdır, yani yazılımı bir hizmet olarak kullanırsınız. Ücretli özellikler, yükseltmeler sunarak ve barındırma hizmetleri satarak para kazanıyorlar.

    Bir Webflow hesabı oluşturabilir ve bunu alan adınıza bağlayabilirsiniz. Ayrıca web sitenizi indirebilir ve başka herhangi bir barındırma platformunda barındırabilirsiniz.

    Artık her iki platform hakkında konuştuk. Birbirlerine karşı nasıl yığıldıklarını görelim.

    1. Kullanım Kolaylığı

    Bir web sitesini başlatan çoğu kullanıcı programcı veya kodlayıcı değildir. Geliştiricileri işe almadan veya yardım etmesi için birine para ödemeden kullanabilecekleri, kullanımı kolay bir platforma ihtiyaçları var.

    Webflow vs WordPress’in bu konuda nasıl performans gösterdiğini görelim.

    WordPress – Kullanım Kolaylığı

    WordPress, internetteki tüm web sitelerinin% 38’inden fazlası tarafından kullanılmaktadır. Bu, dünyanın her köşesinden ve farklı beceri düzeylerinde milyonlarca kullanıcı.

    Kullanımı oldukça kolaydır. Ancak, hafif bir öğrenme eğrisi ile geliyor. Yeni başlayanlar, WordPress sözlüğü ve temalar, eklentiler, gönderiler ve sayfalar arasındaki farklar, kategoriler ve etiketler ve daha fazlası gibi kavramlara aşina olmalıdır.

    Web sitenize içerik eklemek oldukça kolaydır. WordPress, blok düzenleyici adı verilen sezgisel bir görsel düzenleyiciyle birlikte gelir.

    Blokları kullanarak sayfalarınızı oluşturabilir ve içeriği özelleştirebilirsiniz. Bu, hiç kod yazmadan güzel düzenler oluşturmanıza olanak tanır.

    WordPress block editor

    Varsayılan WordPress düzenleyicisini beğenmediniz mi? Endişelenmeyin, bunun yerine kullanabileceğiniz çok sayıda sürükle ve bırak sayfa oluşturucu var. Bu sayfa oluşturucular, yükleyebileceğiniz ve çoğunun ücretsiz sürümlerine sahip olan eklentiler (eklentiler olarak da bilinir) olarak mevcuttur.

    Using the Beaver Builder page builder for WordPress

    Hazır bir şablonla başlayıp ihtiyacınıza göre değiştirebilir veya sıfırdan başlayıp kendi tasarımınızı yapabilirsiniz.

    WordPress, herhangi bir kod yazmadan ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi yapmanıza yardımcı olan binlerce ücretsiz şablon ve 57.000’den fazla eklenti ile birlikte gelir.

    Webflow – Kullanım Kolaylığı

    Webflow, web sitenizi yönetmek için temiz ve şık bir kontrol paneli sunar. İçeriğinizi tasarlamak için görsel bir arayüzle birlikte gelir. İçeriğinizi ve tasarım düzenlerinizi canlı bir önizleme ile yazabilirsiniz.

    Webflow editor

    Webflow, projeniz için kullanabileceğiniz ve görsel düzenleyicilerini kullanarak düzenleyebileceğiniz farklı şablonlarla birlikte gelir. Webflow görsel düzenleyicisinin bir ton özelliği vardır ve yeni başlayanlar, etrafta yollarını bulmak için biraz uğraşabilir.

    Özelliklerini değiştirmek için herhangi bir öğeyi işaret edebilir ve tıklayabilirsiniz. Sol paneldeki yeni öğe ekle düğmesini kullanarak da yeni öğeler ekleyebilirsiniz.

    Web akışı tasarımcılar ve geliştiriciler için yapılmıştır. Bir içerik yayıncısıysanız, gönderi türleri, kategoriler ve etiketler, tartışma ve yorumlar gibi diğer CMS platformlarında oldukça yaygın olan özellikleri kaçırabilirsiniz.

    Kazanan – WordPress

    Hem Webflow hem de WordPress, bir nokta ve tıklama düzenleyici sunar. Şablonları ve düzenleri kullanmaya hazır olun.

    Webflow’un varsayılan düzenleyicisinin kullanımı daha kolaydır, ancak yine de WordPress ile ilişkili aynı öğrenme eğrisine sahiptir. Öte yandan, WordPress genişletilebilir, böylece varsayılan düzenleyiciyi ihtiyacınıza uygun bir sayfa oluşturucu ile değiştirebilirsiniz.

    Webflow’un CMS yetenekleri de WordPress ile aynı değildir. İçerik türlerinize etiket ve kategori eklemek için daha az seçenek vardır, yerel yorumlar özelliği yoktur ve sadece yazmak istiyorsanız tasarım öğeleri yolunuza çıkar. Bu, içerik yayıncıları için kullanımı biraz zorlaştırır.

    Maliyetler – Web Akışı ve WordPress

    Çoğu kullanıcı için, bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, bir platform seçiminde önemli bir faktördür.

    Çevrimiçi bir işletmeye yeni başlıyorsanız, işletmeniz büyüdükçe daha fazla yatırım yapma niyetiyle maliyetlerinizi olabildiğince düşük tutmak isteyebilirsiniz.

    Webflow ve WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyetlerini ve maliyetleri düşürmek için seçenekleriniz nelerdir?

    WordPress – Maliyetler

    WordPress yazılımın kendisi ücretsizdir, ancak bir alan adı ve barındırma için ödeme yapmanız gerekir. Ayrıca, işletmeniz için ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir premium eklenti, tema veya herhangi bir üçüncü taraf hizmeti için ödeme yapacaksınız.

    Normalde, bir alan adı yıllık 14,99 ABD dolarıdır ve web sitesi barındırma paketleri aylık 7,99 ABD Dolarından başlar (genellikle yıllık olarak ödenir). Şimdi, yeni başlıyorsanız ve suları test ediyorsanız, bu ucuz değil.

    Neyse ki Bluehost, Kreatif Ajans kullanıcılarına barındırmada cömert bir indirim ile ücretsiz bir alan adı sunmayı kabul etti. Temel olarak, ayda yalnızca 2,75 ABD dolarına başlayabilirsiniz.

    → Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

    Bluehost, en iyi WordPress barındırma şirketlerinden biridir ve resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.

    WordPress ayrıca devasa bir ekosistem avantajına sahiptir. Sadece WordPress.org eklenti dizininde 57.000’den fazla ücretsiz eklenti ve aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce ücretsiz tema var.

    Bu, sitenizi ücretsiz eklentiler ve temalar kullanarak oluştururken maliyetlerinizi düşük tutmanıza olanak tanır. Çoğu premium WordPress eklentisi ve temasının bile hiçbir ücret ödemeden kullanabileceğiniz ücretsiz sürümleri vardır.

    Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, bir WordPress sitesi oluşturmanın maliyeti hakkındaki kılavuzumuza bakın. İşlevselliği etkilemeden veya hiçbir şeyi kaçırmadan maliyetlerinizi düşürmek için pratik ipuçlarıyla farklı senaryoların ayrıntılı bir dökümüne sahiptir.

    Webflow – Maliyetler

    Webflow, web sitenizi oluşturmanıza ve Webflow markasına sahip bir alt alan kullanarak barındırmanıza olanak tanıyan sınırlı bir ücretsiz sürüm sunar.

    Site Planları ve Hesap Planları olmak üzere iki tür ücretli plana sahiptirler.

    Site Planları site başına fiyatlandırılır, kendi alan adınızı kullanmanıza izin verir (alan fiyatı dahil değildir) ve yapmak istediğiniz site türüne göre fiyatlandırılır.

    Temel, CMS, İşletme ve Kurumsal seviyelere ayrılırlar. Her seviye hesap limitlerinizi artırır ve yeni özellikler ekler.

    Webflow pricing

    Site Planları ayrıca, çevrimiçi mağazalar oluşturmanıza izin veren ve yine birden çok seviyeye bölünmüş ek bir E-Ticaret Planları kategorisine sahiptir.

    Site planları ayda 16 dolardan, e-ticaret planları ayda 29 dolardan başlıyor. Yıllık olarak faturalandırılırsınız ve aydan aya ödeme yapmayı seçerseniz, bu size ekstra maliyet getirir.

    Sonra Hesap Planları var. Bunlar, birden çok web sitesini proje olarak yönetmenize olanak tanır, bunları Webflow ile barındırabilir veya kodu indirip başka bir yerde barındırabilirsiniz. Bununla birlikte, site kodunu dışa aktarırsanız formlar ve e-ticaret satın alma gibi şeyler çalışmayabilir.

    Hesap planları aylık 16 $ ‘dan başlar (yıllık olarak faturalandırılır).

    Kazanan – WordPress

    WordPress’i kullanarak tüm özellikleri çok daha düşük maliyetlerle elde edersiniz. Ücretsiz eklentileri kullanarak herhangi bir ek özellik ekleyebilirsiniz. Ek ücret ödemeden çevrimiçi bir mağaza bile oluşturabilirsiniz.

    Elbette, WordPress web sitenizin maliyetleri web siteniz daha fazla trafik aldıkça artacaktır, ancak web sitenizi yükseltmeden veya web siteniz için premium eklentiler satın almadan önce bunu durdurabilir ve işletmenizin yükselmesine izin verebilirsiniz.

    Tasarım ve Şablonlar – Webflow vs WordPress

    Web sitesi yapan herkes tasarımcı değildir. Yeni başlayanlar olarak tasarım araçlarını kullanabilirsiniz, ancak sonuç profesyonelce tasarlanmış bir web sitesi kadar iyi olmayabilir.

    WordPress ve Webflow’un, kullanıcılar için işleri kolaylaştırmak için tasarım ve şablonları nasıl işlediğini görelim.

    WordPress – Tasarım ve Şablonlar

    WordPress, binlerce WordPress temasına (web sitesi tasarım şablonları) erişmenizi sağlar. Birçoğunun kullanımı tamamen ücretsizdir ve çoğu kutudan çıkar çıkmaz mobil uyumludur.

    Web sitenizi yapmak için profesyonelce tasarlanmış bu WordPress temalarından herhangi biriyle başlayabilirsiniz. Web sitenizin temasını istediğiniz zaman değiştirebilir ve farklı bir temaya geçebilirsiniz. Kullanımı kolaydır ve bunları WordPress içinde canlı bir özelleştirici kullanarak özelleştirebilirsiniz.

    WordPress theme customizer

    Webflow’un aksine, WordPress tasarım öğelerini içerikten ayrı tutar. Bu, tasarımın web sitenizde tutarlı olmasını sağlar.

    Ayrıca bir tema kullanabilir ve ardından açılış sayfaları oluşturmak için bir sayfa oluşturucu eklentisi kullanabilirsiniz. Bu sayfa oluşturucular, kendi başınıza yapabileceğiniz profesyonelce tasarlanmış şablonlarla birlikte gelir.

    Beğendiğiniz bir tema bulamıyor musunuz? Endişelenmeyin, herhangi bir kod yazmadan kendi şablonlarınızı ve temalarınızı oluşturmak için Beaver Themer gibi araçları bile kullanabilirsiniz.

    Webflow – Tasarım ve Şablonlar

    Webflow, kullanabileceğiniz düzinelerce ücretli ve ücretsiz şablona sahiptir. Hepsi mobil uyumludur ve farklı web sitesi türleri için kullanılabilir.

    Yeni bir projeye başlarken bir şablon seçebilirsiniz. Ancak, bir şablon seçtikten sonra onu değiştiremezsiniz. Yeni bir proje oluşturabilir ve ardından farklı bir şablon seçebilirsiniz.

    Şablonlarınızı düzenlemek kolaydır. Webflow görsel bir tasarım aracıdır, bu nedenle web sitenizin herhangi bir sayfasındaki herhangi bir öğeyi değiştirmek için güçlü bir görsel düzenleyiciyle birlikte gelir.

    Webflow templates

    Başlık, gezinme ve altbilgi gibi düzen öğelerinde yaptığınız tüm değişiklikler site genelinde uygulanacaktır.

    Kazanan – WordPress

    İçeriği ve işlevselliği tasarımdan uzak tutan WordPress, Webflow’dan çok daha fazla esneklik sunabilir. Ayrıca, kullanıcıların bir web sitesinin görünümünü düzenlemek için daha çeşitli tasarımlara ve araçlara erişimini sağlar.

    E-ticaret – Web Akışı ve WordPress

    E-ticaret özellikleri, bir şeyler çevrimiçi satmanıza olanak tanır. Birçok işletmenin, işlerini büyütmek ve yürütmek için sağlam bir e-ticaret platformuna sahip olması çok önemlidir.

    WordPress ve Webflow’un e-ticareti nasıl ele aldığını görelim.

    WordPress – E-ticaret

    Dünyanın en popüler e-ticaret platformu WooCommerce’i kullanmak için WordPress’e ihtiyacınız var. Bu ücretsiz WordPress eklentisi, dünya çapında milyonlarca büyük ve küçük çevrimiçi mağaza tarafından kullanılmaktadır.

    WooCommerce dashboard

    WooCommerce ayrıca çevrimiçi mağazanıza kolayca yeni özellikler eklemenize yardımcı olan kendi WooCommerce eklentileri / eklentileri ile birlikte gelir. Ayrıca, e-Ticaret web siteniz için bir tasarım seçmek için yüzlerce WooCommerce temasına erişebilirsiniz.

    WooCommerce ile PayPal, Stripe, Authorize.Net ve düzinelerce dahil olmak üzere çok çeşitli ödeme ağ geçitlerinden seçim yapabilirsiniz.

    WordPress ayrıca kullanabileceğiniz birkaç başka e-ticaret ve alışveriş sepeti eklentisine de sahiptir. MemberPress kullanarak dijital abonelikler veya Easy Digital Downloads ile yazılım indirmeleri satabilirsiniz.

    Webflow – E-ticaret

    Webflow, WordPress için mevcut seçeneklerle karşılaştırıldığında sınırlı e-ticaret işlevi sunar. Satabileceğiniz ürün sayısı planınıza bağlıdır (500 ürün için aylık 29 ABD doları olan e-Ticaret Standart planından başlayarak).

    Stripe’i ödeme hizmeti olarak kullanıyorlar. Standart plan ile Webflow, Stripe’in işlem ücretlerinden ayrı olarak işlem başına% 2 ücret alacaktır.

    Sitenize ürün eklemek kolaydır. Ürün ayrıntılarını, resimleri ve diğer seçenekleri sağlamak için bir form doldurmanız yeterlidir.

    Adding a new product in Webflow

    Webflow, üyelik veya abonelik tabanlı ürünler satmak için uygun değildir. Yazılım, uygulama, müzik, e-kitap ve daha fazlası gibi dijital ürünleri satmak için kullanılabilir.

    Kazanan – WordPress

    WordPress, istediğiniz her şeyi satmak için daha esnek bir platforma sahiptir. Daha fazla ödeme seçeneği, eklentisi vardır ve kaç ürün ekleyeceğiniz konusunda hiçbir kısıtlama yoktur.

    Başlamak için WooCommerce veya başka bir e-Ticaret eklentisini kullanabilirsiniz. Ayrıca hiçbir şeyi bozmadan mağazanızı başka bir barındırma hizmetine taşıma özgürlüğüne sahipsiniz.

    Web akışı daha pahalıdır, bir işlem ücreti alır (standart planda), ürün sayısını sınırlar ve daha az özellik / entegrasyon mevcuttur.

    Eklentiler ve Entegrasyonlar

    Herhangi bir web sitesi kurucusunun her şeyi içermesi mümkün değildir. Bu nedenle, üçüncü taraf araçları ve entegrasyonları kullanarak genişletme yeteneğine ihtiyacınız var.

    WordPress ve Webflow’un bunu nasıl ele aldığına bir göz atalım.

    WordPress – Eklentiler ve Entegrasyonlar

    WordPress’in gerçek gücü WordPress eklentilerinden gelir. Bunlar, WordPress web siteniz için uygulamalar gibidir. Web sitenize yeni özellikler eklemek için bunları kolayca kurabilirsiniz.

    57.000’den fazla ücretsiz WordPress eklentisi mevcuttur. Premium eklentileri de sayarsanız daha da fazla (ücretli). İletişim formları oluşturma, Google Analytics’i yükleme, SEO özellikleri ekleme, yedeklemeler, güvenlik ve daha fazlası gibi bir dizi özelliği kapsar.

    WordPress plugins

    WordPress, işinizi büyütmek için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm popüler üçüncü taraf hizmet ve araçlarla çalışır. İster bir e-posta pazarlama hizmeti, ister canlı sohbet yazılımı, yardım masası veya bir iş telefonu hizmeti arıyor olun, WordPress tüm popüler sağlayıcılarla sorunsuz bir şekilde çalışır.

    Webflow – Eklentiler ve Entegrasyonlar

    Webflow, üçüncü taraf hizmetleriyle sınırlı sayıda entegrasyon sunar. Bazı entegrasyonlar kutunun dışında çalışır, ancak çoğu entegrasyon için, Web Akışı projenize nasıl bağlanacağına dair bir eğitim izlemeniz gerekir.

    Webflow integrations

    Web sitenizi farklı bir barındırma hizmetine taşırsanız bazı entegrasyonlar bozulabilir. Örneğin, formlar yeni barındırma sağlayıcınızda çalışmayabilir ve sorun gidermeniz ve bunları yeniden çalıştırmanın yollarını bulmanız gerekir.

    Kazanan – WordPress

    WordPress, binlerce eklenti ve üçüncü taraf araç ve hizmet desteğiyle burada açık ara kazanandır.

    Destek – Webflow vs WordPress

    Uzman web geliştiricilerinin bile ara sıra yardıma ihtiyacı vardır. Webflow ve WordPress için sunulan destek seçeneklerine bir göz atalım.

    WordPress – Destek

    WordPress, çok sayıda ücretsiz topluluk desteğine sahip, topluluk odaklı bir açık kaynaklı yazılımdır. Resmi WordPress destek forumları, Kreatif Ajans gibi kaynak siteleri, Kreatif Ajans Engage gibi Facebook grupları ve daha fazlası var.

    WordPress support forums

    Normalde, WordPress ile ilgili tüm sorularınızın yanıtlarını basit bir Google aramasıyla bulabilirsiniz. Daha fazla görsel yardıma ihtiyacınız varsa, adım adım WordPress kılavuzlarını takip edebilir veya WordPress video eğitimlerini izleyebilirsiniz.

    Daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, işleri sizin için düzeltmesi için bir geliştirici bulabilir ve kolayca kiralayabilirsiniz. WordPress’in popülaritesi nedeniyle, küçük işletmelerin gerektiğinde yardım almasını süper kolay ve uygun maliyetli hale getiren binlerce geliştirici var.

    Daha fazla ayrıntı için, Kreatif Ajans’ın ücretsiz kaynaklarından en iyi şekilde nasıl yararlanılacağı veya WordPress desteğini doğru bir şekilde nasıl isteyip alacağınızla ilgili kılavuzumuza bakın.

    Webflow – Destek

    Webflow, Webflow Üniversitesi adlı çok sayıda makale ve eğitim kitaplığına ev sahipliği yapıyor. Video eğitimleri, nasıl yapılır kılavuzları ve çok çeşitli konuları kapsayan adım adım makaleler bulunmaktadır.

    Webflow support

    Webflow ayrıca, pazartesiden cumaya 06:00 – 18:00 PT saatleri arasında müşterilere e-posta tabanlı destek sağlar. AI güdümlü bir chatbotları var, ancak gerçekten canlı sohbet desteği sunmuyor.

    Ayrıca sorunuzu gönderebileceğiniz ve Webflow kullanıcılarından, uzmanlarından ve çalışanlarından yardım alabileceğiniz bir Webflow destek forumu da vardır.

    Kazanan – WordPress