WooCommerce Mağazanıza LiveChat Nasıl Eklenir (ve Satışları Artırır)

750 425 KreatifAjans

WooCommerce mağazanıza LiveChat eklemek ister misiniz? Canlı sohbet, web sitesi ziyaretçileriyle gerçek zamanlı olarak bağlantı kurmanıza yardımcı olur, böylece yardım sunabilir, potansiyel müşteriler oluşturabilir ve onları bir müşteriye dönüştürebilirsiniz. Bu makalede, WooCommerce, Easy Digital Downloads ve daha fazlası gibi WordPress e-ticaret mağazanıza LiveChat’i nasıl kolayca ekleyeceğinizi göstereceğiz.

How to add LiveChat to your eCommerce store

Neden LiveChat’i WooCommerce Mağazanıza Ekleyin

LiveChat, web sitesi ziyaretçilerinizle gerçek zamanlı olarak bağlantı kurmanıza yardımcı olur ve memnuniyet seviyelerini artırdığı kanıtlanmıştır. EConsultancy’ye göre, canlı sohbet, e-posta için% 61 ve telefon için% 44’e kıyasla,% 73 ile herhangi bir müşteri hizmetleri kanalının en yüksek memnuniyet düzeyine sahip.

Bu, OptinMonster’daki deneyimimizle uyumludur çünkü canlı sohbet memnuniyeti puanımız % 85’tir.

Ancak e-Ticaret web sitenize LiveChat eklemenin en büyük nedeni, dönüşümdeki artıştır.

OptinMonster web sitesine canlı sohbeti eklediğimizde genel dönüşümde büyük bir artış gördük. Bizimle sohbet eden bir kişinin dönüşüm sağlama olasılığı, ortalama bir web sitesi ziyaretçisine göre 11 kat daha fazladır.

Şimdi şöyle düşünebilirsiniz, canlı sohbeti eklemek pahalı değil mi? Canlı sohbeti başarıyla yürütmek için eğitimli destek ve satış temsilcilerine ihtiyacınız yok mu?

Evet, aslında Canlı Sohbet için en büyük zorluk bu, ancak sorunu çözdük.

Canlı Sohbetin En Büyük Zorluğunu Çözme

E-ticaret mağazanıza canlı sohbet eklemenin en büyük zorluğu, aracıları yönetmektir. Canlı sohbeti çalıştırmak için eğitimli destek ve satış temsilcileri eklemeniz gerekecek.

LTVPlus burada devreye girer. Satış öncesi canlı sohbetinizi ve basit destek sorgularınızı yönetmek için özel ve iyi eğitimli canlı sohbet aracıları sağlarlar. Bu temsilciler, ürününüzü / işinizi anlamak ve mevcut ekibinizin bir uzantısı olarak hareket etmek için sizinle birlikte çalışır.

LTVPlus kurucularından tarafından başlatılır MaxCDN biz onları denemeye karar verdi, biz Kreatif Ajans burada kullandıkları içerik dağıtım ağına.

OptinMonster’da LTVPlus kullanıyoruz ve e-ticaret dönüşümlerimizde önemli artışa tanık olduk. İşin en iyi yanı, aracıları işe alma veya eğitme konusunda endişelenmemize gerek olmamasıdır.

Tüm kurulum dışarıdan sağlandığı için çok uygun fiyatlı ve canlı sohbet kurulumu ilk hafta içinde kendini amorti ediyor.

WooCommerce Sitenize LiveChat Nasıl Kolayca Eklenir

E-Ticaret web sitemizde, sohbet yazılımımız olarak LiveChat kullanıyoruz. En iyi canlı sohbet yazılımlarından herhangi birini kullanabilirsiniz, ancak bu eğitimin iyiliği için yalnızca kendimizi kullandığımız platformu göstereceğiz.

Öncelikle, LiveChat web sitesini ziyaret etmeniz ve bir hesap için kaydolmanız gerekir.

LiveChat signup

LiveChat ücretli bir çözümdür (temsilci başına 16.99 $ ‘dan başlayan fiyatlarla). Ayrıca, özellikleri kontrol etmenize ve işletmeniz için uygun olup olmadığını görmenize olanak tanıyan 30 günlük ücretsiz bir deneme sunarlar.

Kayıt olduktan sonra LiveChat kontrol panelini göreceksiniz. Buradan LiveChat penceresinin görünümünü özelleştirmek için Ayarlar düğmesine tıklamanız gerekir.

Customize chat window

Buradan, web sitenizin renk düzenine uyacak sohbet penceresi renklerini ve temasını seçebilirsiniz. Bundan sonra, kendi logonuzu yüklemek ve sosyal medya profillerinizi eklemek için ‘Gelişmiş pencere ince ayarları’ bağlantısını tıklayın.

Ardından, bir göz alıcı seçmeniz gerekiyor. Bu göz alıcılar, LiveChat penceresi küçültüldüğünde görüntülenen görüntülerdir.

LiveChat button or eyecatcher

LiveChat, kullanabileceğiniz çeşitli göz alıcı stillere sahiptir. Alternatif olarak, kendi resimlerinizi de yükleyebilir ve onları göz alıcı olarak kullanabilirsiniz.

Artık sohbet penceresinin görünümünden memnun olduğunuza göre, LiveChat aracıları ekleme zamanı. ‘Temsilciler’ sekmesine geçin ve ardından ‘Takım arkadaşlarını davet et’ bağlantısını tıklayın.

Invite teammates

Bu sizi ajan ekranı eklemeye götürecektir. Davet etmek istediğiniz ekip üyesinin adını, iş unvanını ve e-posta adresini sağlamanız gerekir.

Add agent to LiveChat

Eklediğiniz ekip üyesi için ‘İzinleri’ değiştirmeyi unutmayın. Bunları hesabınız üzerinde sınırlı kontrole sahip aracılar olarak veya uygulamaya tam erişimi olan bir yönetici olarak ekleyebilirsiniz. Emin değilseniz temsilci seçin.

LiveChat kurulumunuz artık hazır ve onu WooCommerce mağazanıza ekleyebilirsiniz.

LiveChat’i Web Sitenize Ekleme

LiveChat, sohbet penceresini ve düğmeleri çevrimiçi mağazanıza eklemeyi çok kolaylaştırır.

WordPress sitenizde LiveChat eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından eklenti, WordPress yöneticinize ‘LiveChat’ etiketli yeni bir menü öğesi ekleyecektir. Üzerine tıklamak sizi eklentinin ayarlar sayfasına götürecektir.

Connect LiveChat

Buradan, WordPress sitenizi LiveChat hesabınıza bağlamak için ‘LiveChat ile Giriş Yap’ düğmesine tıklamanız gerekir.

Bağlandıktan sonra, bazı temel LiveChat ayarlarını göreceksiniz. Mobil cihazlarda kapatabilir, sesleri kapatabilir veya sohbet penceresini oturum açmamış kullanıcılardan gizleyebilirsiniz.

LiveChat WordPress settings

Emin değilseniz, bu seçenekleri olduğu gibi bırakmanızı öneririz. Artık canlı sohbeti web sitenizde çalışırken görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

LiveChat preview

WordPress olmayan bir web sitesi çalıştırıyorsanız, LiveChat’i web sitenize yine de kolayca ekleyebilirsiniz. LiveChat ayarlarınızın altında Kanallar »Sohbet Widget’ı tıklayın.

Adding LiveChat to other websites

Buradan web sitenize ekleyebileceğiniz kod parçacığını kopyalayabilir veya mevcut diğer entegrasyonları görüntüleyebilirsiniz. LiveChat, Shopify, Squarespace, Magento ve daha fazlası gibi tüm popüler WordPress alternatifleri için uygulamalara ve entegrasyonlara sahiptir.

Canlı Sohbet ve LTVPlus ile birleştiğinde, e-Ticaret web sitemizde gerçekten iyi sonuçlar görüyoruz ve daha fazla web sitesine LiveChat ekleyeceğiz.

Bu makalenin, WooCommerce mağazanıza LiveChat eklemenize yardımcı olacağını umuyoruz. Küçük işletmeler için en iyi iş telefonu hizmetleri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.