Wordfence vs Sucuri – Hangisi Daha İyi? (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans

Wordfence ve Sucuri, piyasadaki en iyi ve en popüler WordPress güvenlik eklentilerinden ikisidir.

WordPress sitenizi güvende tutmak için her ikisi de şiddetle tavsiye edilir ve inanılmaz derecede faydalıdır. Bu, yeni başlayanların kendileri için hangisinin doğru olduğunu seçmelerini zorlaştırır.

Sucuri ve Wordfence birçok benzer özelliğe sahipken, her birinin kendi artıları ve eksileri vardır.

Bu makalede, uzman görüşümüze göre genel WordPress güvenliği için hangisinin daha iyi olduğunu paylaşmak için Wordfence ile Sucuri’yi karşılaştıracağız.

Sucuri vs Wordfance which one is better for security

Wordfence ile Sucuri Karşılaştırması – Ne Aranmalı?

Wordfence ve Sucuri, en iyi iki WordPress güvenlik eklentisidir. Her ikisi de kaba kuvvet saldırılarına, kötü amaçlı yazılım bulaşmasına ve veri hırsızlığına karşı kapsamlı koruma sunar.

Bir web sitesi sahibi olarak, yalnızca web sitenizi koruyan değil, aynı zamanda verimli bir şekilde yapan bir güvenlik eklentisi seçmeniz gerekir. Ayrıca, az bakım gerektiren bir şey de isteyeceksiniz, böylece işinizi büyütmeye odaklanabilirsiniz.

Son olarak, kullanımı kolay ve kurulum / bakım için teknik beceri gerektirmeyen bir güvenlik eklentisi seçmeniz gerekir.

Bu kılavuz için, Sucuri ile Wordfence’ı yan yana karşılaştıracağız. Karşılaştırmamız aşağıdaki kategorilere ayrılmıştır:

  • Kullanım kolaylığı
  • Web Sitesi Uygulama Güvenlik Duvarı (WAF)
  • Güvenlik İzleme ve bildirimler
  • Kötü amaçlı yazılım tarayıcı
  • Saldırıya uğramış web sitesi temizlendi
  • Bununla birlikte, Wordfence vs Sucuri’nin nasıl yığıldığına ve hangisinin en iyi genel WordPress güvenlik eklentisi olarak ortaya çıktığına bir göz atalım.

    Kullanım kolaylığı

    Web sitesi güvenliği oldukça karmaşık ve teknik bir alandır. Bu yüzden ilk karşılaştırma kategorimiz kullanım kolaylığıdır.

    Web sitenizi korumak için Wordfence vs Sucuri’yi kullanmanın ne kadar kolay olduğunu görelim.

    Wordfence – Kullanım Kolaylığı

    Wordfence’ı kurmak oldukça kolaydır. Eklentiyi kurduktan hemen sonra, güvenlik bildirimlerini almak istediğiniz bir e-posta adresi sağlamanızı isteyecektir. Ayrıca, Hizmet Şartları’nı da kabul etmeniz gerekir.

    Wordfence setup

    Bundan sonra, Wordfence panosuna aşina olmanıza yardımcı olacak bir ilk katılım sihirbazı göreceksiniz. Güvenlik bildirimlerini ve taramaları nerede göreceğinizi gösterir.

    Wordfence dashboard

    Eklenti, öğrenme modunda web sitesi uygulama güvenlik duvarını açacak ve arka planda otomatik bir tarama gerçekleştirecektir. Web sitenizin boyutuna bağlı olarak, tarama bittiğinde bildirimler göreceksiniz.

    Bir bildirime tıklamak, yapmanız gereken önerilen eylemle birlikte ayrıntılarını gösterecektir. Örneğin, burada bize WordPress temamızın daha yeni bir sürümü olduğunu gösterdi.

    Security issues

    Güvenlik duvarı varsayılan olarak çok etkili olmayan bir WordPress eklentisi olarak çalışır. Wordfence, daha iyi koruma için genişletilmiş modda çalıştırmanıza izin verir, ancak manuel olarak ayarlamanız gerekir (daha sonra bu konu hakkında daha fazla bilgi).

    Temel Wordfence eklentisi kurulumu oldukça basittir ve çok fazla kullanıcı girişi gerektirmez. Kullanıcı arayüzü biraz dağınıktır ve yeni başlayanların belirli ayarları / seçenekleri bulmasını zorlaştırabilir.

    Sucuri – Kullanım Kolaylığı

    Sucuri, ekranda gereksiz uyarılar olmadan daha temiz bir kullanıcı arayüzü sunar. Ayrıca, aktivasyon üzerine hızlı bir tarama yapar ve eklentinin kontrol panelinde bildirimler görürsünüz.

    Sucuri dashboard

    Sucuri’nin web sitesi uygulama güvenlik duvarı (WAF) bulut tabanlı bir güvenlik duvarıdır, bu da sunucunuzda çalışmadığı anlamına gelir. Başka bir deyişle, sizin tarafınızdan teknik bakım gerekmez.

    API anahtarınızı eklemeniz ve alan adınız için DNS ayarlarını yapılandırmanız gerekecektir. Bu, güvenlik duvarının kötü amaçlı trafiği WordPress barındırma sunucunuza ulaşmadan önce yakalamasına izin verecektir.

    Kurulumdan sonra, gelecekte güncelleme veya bakımını yapma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

    Sucuri, web sitenizde önerilen güvenlik güçlendirme ayarlarını gerçekleştirmeyi de kolaylaştırır. Tek yapmanız gereken, çeşitli güvenlik sertleştirme ayarlarını uygulamak için tıklamaktır.

    Hardening WordPress security with Sucuri

    Genel kullanıcı arayüzü güzel. Ancak, kullanıcıların aradıkları seçenekleri bulmak için yine de daha derine inmeleri gerekecektir.

    Alan adı kayıt sitesindeki ad sunucularını güncellemek, Sucuri’nin güvenlik duvarını kurmak için gereken ek bir adımdır ve teknik bilgisi olmayan bazı kullanıcılar için biraz zor olabilir. İşin iyi yanı, Domain.com, GoDaddy, vb. Gibi en popüler alan adı kayıt kuruluşlarının bunu ayarlamanıza yardımcı olabilmesidir.

    Kazanan: Sucuri

    Web Sitesi Uygulama Güvenlik Duvarı (WAF)

    Bir web uygulaması güvenlik duvarı, web sitesi trafiğinizi izler ve yaygın güvenlik tehditlerini engeller. Güvenlik duvarı uygulamanın farklı yolları vardır (uygulama tabanlı ve bulut tabanlı).

    Bulut tabanlı güvenlik duvarlarının uzun vadede daha verimli ve güvenilir olduğuna inanıyoruz.

    Hem Sucuri hem de Wordfence web sitesi uygulama güvenlik duvarı sunar, bakalım nasıl farklı olduklarını görelim.

    Wordfence Web Sitesi Uygulama Güvenlik Duvarı

    Wordfence, kötü amaçlı web sitesi trafiğini izleyen ve engelleyen bir web sitesi uygulama güvenlik duvarı sunar.

    Wordfence firewall

    Bu, uygulama düzeyinde bir güvenlik duvarıdır; bu, sunucunuzda çalıştığı ve bulut tabanlı bir güvenlik duvarından daha az verimli olduğu anlamına gelir.

    Varsayılan olarak, Wordfence onu temel modda açar. Bu, güvenlik duvarının bir WordPress eklentisi olarak çalıştığı anlamına gelir, bu nedenle bir saldırı engellenmeden önce WordPress’in yüklenmesi gerekir. Bu, çok sayıda sunucu kaynağını alabilir ve verimli değildir.

    Bunu değiştirmek için, genişletilmiş modda Wordfence güvenlik duvarını manuel olarak kurmanız gerekecektir. Bu, Wordfence güvenlik duvarının trafiği WordPress kurulumunuza ulaşmadan önce izlemesine izin verecektir.

    Bir uç nokta güvenlik duvarı olduğu için, Wordfence trafiği yalnızca barındırma sunucunuza ulaştığında engelleyebilir. DDOS saldırısı veya kaba kuvvet girişimi durumunda, sunucu kaynaklarınız yine de etkilenecek ve web sitenizin performansı düşecektir. Hatta çökebilir.

    Wordfence’ı ilk etkinleştirdiğinizde, güvenlik duvarı öğrenme modundadır. Sizin ve diğer kullanıcıların WordPress web sitenize nasıl eriştiğini öğrenir. Bu süre zarfında, yasal web sitesi kullanıcılarının yanlışlıkla engellenmemesini sağlamak için birkaç güvenlik duvarı kuralı uygulanmaz.

    Sucuri Web Sitesi Uygulama Güvenlik Duvarı

    Sucuri, bulut tabanlı bir web sitesi uygulama güvenlik duvarı sunar, bu da şüpheli trafiği barındırma sunucunuza ulaşmadan önce engellediği anlamına gelir.

    Sucuri WAF

    Bu size birçok sunucu kaynağından tasarruf sağlar ve web sitenizin hızını anında artırır. Sucuri’nin CDN sunucuları farklı bölgelerde bulunur ve bu da web sitesi hızına ek bir avantajdır.

    Güvenlik duvarını kullanmak için alan adınızın DNS ayarlarını değiştirmeniz gerekecektir. Bu değişiklik, tüm web sitesi trafiğinizin Sucuri’nin sunucularından geçmesine izin verecektir.

    Temel veya genişletilmiş mod yoktur. Kurulum tamamlandıktan sonra Sucuri’nin WAF’ı web sitenizi kötü niyetli isteklerden, DDOS saldırılarından ve parola tahmin etme girişimlerinden korumaya başlayacaktır.

    Yanlış pozitifleri önleyecek kadar gelişmiş, sağlam bir makine öğrenimi algoritmasına sahiptirler.

    Sucuri, DDoS deneyimi yaşadığınızda Yüksek Güvenlik modundan Paranoid moda geçmenize izin veriyor. Bu, web sitesi sunucunuzun çökmemesini sağlar.

    Kazanan: Sucuri

    Güvenlik İzleme ve Bildirimler

    Bir web sitesi sahibi olarak, web sitenizde bir sorun olup olmadığını en kısa sürede bilmeniz gerekir. Bir güvenlik sorunu size müşterilere ve paraya mal olabilir.

    Bu bildirimleri almak için, WordPress sitenizin e-posta gönderebildiğinden emin olmanız gerekir. Bunu sağlamanın en iyi yolu, WordPress e-postaları göndermek için bir SMTP hizmeti kullanmaktır.

    Wordfence ve Sucuri’nin web sitesi izleme ve uyarıları nasıl ele aldığını görelim.

    Wordfence İzleme ve Uyarılar

    Wordfence mükemmel bir bildirim ve uyarı sistemine sahiptir. İlk olarak, bildirimler, WordPress yönetici kenar çubuğunda ve kontrol panelinde Wordfence menüsünün yanında vurgulanacaktır.

    Dashboard notifications in Wordfence

    Ciddiyetlerine göre vurgulanırlar. Hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl düzelteceğinizi öğrenmek için bir bildirime tıklayabilirsiniz.

    Ancak, bunu yalnızca WordPress kontrol paneline giriş yaptığınızda görürsünüz.

    Wordfence ayrıca e-posta yoluyla anlık bildirimlerle birlikte gelir. E-posta uyarılarını yapılandırmak için Wordfence »Tüm Seçenekler sayfasına gidin ve ‘E-posta Uyarı Tercihleri’ bölümüne gidin.

    Email alerts in Wordfence

    Buradan e-posta uyarılarını açabilir / kapatabilirsiniz. Bir e-posta uyarısı göndermek için önem düzeyini de seçebilirsiniz.

    Sucuri İzleme ve Uyarılar

    Sucuri ayrıca kontrol panelinizde kritik bildirimler görüntüler. Ekranın sağ üst köşesi, çekirdek WordPress dosyalarının durumunu görüntülemeye adanmıştır.

    Sucuri dashboard alerts

    Bunun altında denetim günlüklerini ve site sağlık durumunu göreceksiniz.

    Sucuri, eksiksiz bir uyarı yönetim sistemi ile birlikte gelir. Sucuri Güvenliği »Ayarlar sayfasını ziyaret edin ve Uyarılar sekmesine geçin.

    Sucuri Alerts

    Bildirim almak istediğiniz e-posta adreslerini ekleyebilirsiniz. Bundan sonra, e-posta uyarılarını daha da özelleştirebilirsiniz.

    Customize Sucuri email alert notifications

    Bildirim almak istediğiniz olayları, saat başına uyarı sayısını seçebilir ve kaba kuvvet saldırıları, gönderi türleri ve uyarı e-posta konuları için ayarları özelleştirebilirsiniz.

    Web sitesi uygulama güvenlik duvarı da e-postanıza otomatik yüksek seviye uyarılar gönderecektir.

    Kazanan: Beraberlik

    Kötü Amaçlı Yazılım Tarayıcısı

    Her iki eklenti de, WordPress sitenizde kötü amaçlı yazılım, değişen dosyalar ve kötü amaçlı kod olup olmadığını kontrol etmek için yerleşik güvenlik tarayıcılarıyla birlikte gelir.

    Wordfence ve Sucuri’nin kötü amaçlı yazılım ve diğer sorunları nasıl taradığını görelim.

    Wordfence Kötü Amaçlı Yazılım Tarayıcısı

    Wordfence, barındırma ortamınızı ve güvenlik endişelerinizi karşılamak için son derece özelleştirilebilir güçlü bir tarayıcıyla birlikte gelir.

    Varsayılan olarak, tarama sınırlı tarama ayarlarıyla etkinleştirilir (sunucu kaynaklarını paylaşılan barındırma planlarında kaydetmek için).

    Wordfence scanner

    Ücretsiz sürüm için Wordfence, siteniz için bir tarama programına otomatik olarak karar verir. Premium sürüm kullanıcıları kendi tarama programlarını seçebilir.

    Tarayıcıyı farklı modlarda çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bazı tarama seçenekleri yalnızca premium sürümde mevcuttur.

    Wordfence tarayıcı, eklenti ve temalarınızı depo sürümüyle eşleşecek şekilde kontrol edebilir.

    Sucuri Kötü Amaçlı Yazılım Tarayıcısı

    Sucuri Kötü Amaçlı Yazılım tarayıcısı Sucuri’nin Sitecheck API’sini kullanır. Bu API, web sitenizin kara listeye alınmamasını sağlamak için sitenizi birden çok güvenli tarama API’sine karşı otomatik olarak kontrol eder.

    Değiştirilmediklerinden emin olmak için çekirdek WordPress dosyalarınızın bütünlüğünü otomatik olarak kontrol eder.

    Tarama ayarlarını Sucuri Güvenlik »Ayarlar sayfasından ve tarayıcı sekmesine tıklayarak özelleştirebilirsiniz.

    Sucuri scanner settings

    Sucuri’nin ücretsiz tarayıcısı, web sitenizdeki herkese açık dosyalar üzerinde çalışır. WordPress’e özgü bir tarayıcı değildir, bu nedenle her tür kötü amaçlı yazılımı ve kötü amaçlı kodu tespit etmede inanılmaz derecede iyidir.

    Ayrıca ek bir bonus olan sunucu kaynaklarınıza daha az müdahaleci olur.

    Kazanan: Sucuri

    Saldırıya Uğramış Web Sitesini Temizleme

    Saldırıya uğramış bir WordPress sitesini temizlemek kolay değildir. Kötü amaçlı yazılım birkaç dosyayı etkileyebilir, içeriğinize bağlantı ekleyebilir veya sizi kendi web sitenizin dışında tutabilir.

    Yeni başlayanların çoğu için her şeyi kendiniz elle temizlemek mümkün değildir.

    Neyse ki, hem Wordfence hem de Sucuri site temizleme ve kötü amaçlı yazılım temizleme hizmeti sunar. Hangisinin daha iyi yaptığına bir bakalım.

    Wordfence Site Temizliği

    Wordfence site temizleme hizmeti, ücretsiz veya premium planlarına dahil değildir. Ek bir hizmet olarak ayrı satılır.

    Wordfence site cleanup service

    Site temizleme ayrıca size bir web sitesi için premium bir Wordfence lisansı verecektir.

    Kötü amaçlı yazılım temizleme süreci oldukça basittir. Sitenizi kötü amaçlı yazılımlara / enfeksiyonlara karşı tarayacaklar ve ardından etkilenen tüm dosyaları temizleyecekler.

    Ekipleri ayrıca bilgisayar korsanlarının sitenize nasıl eriştiğini araştıracaktır. Gelecekteki önleme önerileriyle birlikte tüm temizleme sürecinin ayrıntılı bir raporunu hazırlayacaklar.

    Sucuri Site Temizliği

    Tüm ücretli Sucuri planları, web sitesi temizleme hizmetini içerir. Bu, site temizleme, kara listeyi kaldırma, SEO spam onarımı ve gelecekteki önleme için WAF koruması ile birlikte gelir.

    Sucuri website cleanup

    Kötü amaçlı yazılımları, enjekte edilen spam kodunu ve arka kapı erişim dosyalarını temizlemede gerçekten çok başarılılar.

    Süreç oldukça basit. Bir destek bileti açarsınız ve ekipleri temizleme süreci üzerinde çalışmaya başlar.

    FTP / SSH erişimi veya cPanel için oturum açma bilgilerinizi kullanacaklar. İşlem sırasında dokundukları her dosyanın kaydını tutarlar ve her şeyi otomatik olarak yedeklerler.

    Kazanan: Tie

    Sonuç

    Hem Wordfence hem de Sucuri, mükemmel WordPress güvenlik eklentileridir. Ancak Sucuri’nin genel olarak en iyi WordPress güvenlik eklentisi olduğuna inanıyoruz.

    Kötü amaçlı trafiği ve kaba kuvvet saldırılarını engellerken web sitenizin performansını ve hızını artıran bulut tabanlı bir WAF sunar.

    Sunucu tarafı güvenlik duvarı ve tarayıcı kullanmaktan çekinmiyorsanız, Wordfence iyi bir ücretsiz seçenektir.

    Ücretsiz bir bulut tabanlı web sitesi güvenlik duvarı arıyorsanız, Cloudflare’yi ücretsiz bir alternatif olarak kullanabilirsiniz, ancak kapsamlı bir koruma sunmaz. Sucuri ve Cloudflare karşılaştırmamıza bakın.

    Editörün notu: Güvenliğimizi artırmak için Kreatif Ajans web sitesinde Sucuri kullanıyoruz. Ayrıntılı Sucuri incelememize bakın.

    Bu makalenin Wordfence ile Sucuri’yi karşılaştırmanıza ve ihtiyaçlarınız için hangisinin daha iyi olduğunu bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Web sitenizi korumak için adım adım talimatlar için eksiksiz WordPress güvenlik kılavuzumuzu da takip etmek isteyebilirsiniz.