WordPress 429 Çok Fazla İstek Hatası Nasıl Onarılır

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenizde 429 çok fazla istek hatası mı görüyorsunuz? Bu hata son derece sinir bozucu olabilir çünkü buna neyin sebep olduğunu anlamak zordur. Bu yazıda, WordPress 429 çok fazla istek hatasını kolayca nasıl düzelteceğinizi göstereceğiz.

How to fix WordPress 429 too many requests error

WordPress 429 Çok Fazla İstek Hatasına Neden Olan Nedir?

429 çok fazla istek hatasının en yaygın nedeni, bir kullanıcının, botun veya komut dosyasının sunuculara çok fazla istekte bulunmaya çalışmasıdır. Web sitelerinde DDOS saldırılarını önlemek için bir önlemdir.

Ancak, doğru şekilde yapılandırılmazsa, arama motorlarının veya diğer API’lerin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Bu, web sitenizde beklenmedik davranışlara neden olabilir.

Causes of 429 error in WordPress

Bazen hata, web sitenizdeki bir komut dosyasının bir API kullanarak başka bir web sitesine veya hizmete çok fazla istekte bulunmasından kaynaklanır. Bu durumda, API 429 hata koduyla yanıt verir.

Bununla birlikte, WordPress’te 429 çok fazla istek hatasını kolayca nasıl giderip düzelteceğimize bir göz atalım.

WordPress’te 429 Çok Fazla İstek Hatasını Düzeltme

Bu hataya bir dizi faktör neden olabilir. 429 çok fazla istek hatasını gidermek ve düzeltmek için size birden fazla yol göstereceğiz.

Yanlış Çalışan Eklentiyi Bul ve Devre Dışı Bırak

429 hatasının en yaygın suçlusu genellikle web sitenizdeki kötü bir eklentidir. Eklentiler bazen web sitenizden sunucu tarafından 429 hata koduyla reddedilebilecek sonraki isteklerde bulunabilir.

Yapmanız gereken ilk şey, web sitenizdeki tüm WordPress eklentilerini devre dışı bırakmaktır. Bunu, WordPress yönetici alanınızdaki eklentiler sayfasını ziyaret ederek ve tüm eklentileri seçerek yapabilirsiniz. Bundan sonra, toplu işlemler açılır kutusunun altındaki ‘Devre Dışı Bırak’ı seçin ve uygula’yı tıklayın.

Deactivate all WordPress plugins

WordPress yönetici alanına erişemiyorsanız, tüm WordPress eklentilerinin FTP aracılığıyla nasıl devre dışı bırakılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Şimdi 429 çok fazla istek hatasını yeniden üretip üretemeyeceğinizi görmek için web sitenizi tekrar kontrol edin. Yapamıyorsanız, bu, bir eklentinin bu soruna neden olduğu anlamına gelir.

Artık eklentilerinizi tek tek açabilir ve her eklentiyi etkinleştirdikten sonra web sitenizi kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde, hataya neden olan eklentiyi bulabileceksiniz.

Hataya neden olan eklentiyi bulduğunuzda, onu alternatif bir eklenti ile değiştirebilir veya hata hakkında bilgi vermek için eklenti yazarına ulaşmayı deneyebilirsiniz.

Varsayılan WordPress Temasına Geçin

Giderek daha fazla WordPress teması, normalde eklentilerle birlikte gelen işlevselliği içerir. Bu tür temalar, web sitenizde çok fazla istek 429 hatasına neden olabilir.

Bunu öğrenmenin en kolay yolu, Twenty Seventeen gibi varsayılan bir WordPress temasına geçmektir. Bu, 429 hata sorununu çözerse, başka bir WordPress teması bulabilir veya sorunu tema geliştiricisine bildirebilir ve onlar da düzeltebilirler.

Hosting Sağlayıcınıza Sorun

Çoğu zaman, web sitenize erişmesi gereken üçüncü taraf hizmetlerde 429 çok fazla istek hatası göreceksiniz. Bu, arama motorları, tarayıcılar ve diğer web uygulamaları olabilir.

Hatayı Google Arama konsolunda veya herhangi bir üçüncü taraf hizmetinde görüyorsanız, büyük olasılıkla web sitenize çok fazla istek gönderiyorlardır. Bu durumda, WordPress barındırma sağlayıcınızdan bu istekleri engellememesini istemeniz gerekir.

Bu makalenin, web sitenizdeki WordPress 429 hatasını düzeltmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca en yaygın WordPress hataları listemizi ve bunların nasıl düzeltileceğini görmek isteyebilirsiniz.