WordPress Beyaz Ekran Ölümü Nasıl Onarılır (Adım Adım)

750 425 KreatifAjans

WordPress beyaz ölüm ekranı, en yaygın WordPress hatalarından biridir. Ayrıca en sinir bozucu olanlardan biridir çünkü hata mesajı yoktur ve WordPress’e erişiminiz engellenir.

Beyaz ekran hatasıyla ilgili bir başka sorun da, bazen web sitenizin yalnızca belirli bir bölümünü etkilemesidir.

Örneğin, diğer her şey yolunda giderken WordPress yönetici alanında yalnızca beyaz ölüm ekranını görebilirsiniz. Diğer durumlarda, onu yalnızca belirli bir gönderide görebilirsiniz, ancak diğer her şey yolunda gider.

Bu yazıda, WordPress beyaz ölüm ekranını farklı çözümlere bakarak nasıl düzelteceğinizi göstereceğiz.

Fixing WordPress white screen of death error

Not: Sitenizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce, WordPress sitenizin yedeğini aldığınızdan emin olun. Yönetici alanına erişiminiz yoksa, WordPress veritabanı yedeklemesinin manuel olarak nasıl oluşturulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

WordPress’te Ölümün Beyaz Ekranını Neden Görüyorsunuz?

Çoğu zaman beyaz bir ölüm ekranı gördüğünüzde, web sitenizdeki bir komut dosyasının bellek sınırını tükettiği anlamına gelir.

Yanıt vermeyen komut dosyası ya WordPress barındırma sunucunuz tarafından öldürülür ya da zaman aşımına uğrar. Bu nedenle gerçek bir hata mesajı oluşturulmaz ve düz beyaz bir ekran görürsünüz.

WordPress showing white screen instead of website

Bazen düz beyaz ekran yerine kritik bir hata mesajı görebilirsiniz.

İster boş bir ekran görüyor olun, ister “Web sitenizde kritik bir hata oluştu” mesajı aynı hatadır.

Bu hata, sitenize yüklenmiş kötü kodlanmış bir tema veya eklenti nedeniyle de olabilir. Bazen web barındırma sunucunuzla ilgili bir sorun varsa olabilir.

Beyaz ekran hatası herhangi bir sayıda nedenden kaynaklanabileceğinden, düzeltilmesi için metodik sorun giderme gerektirir.

Sorun diğer sitelerinizde de ortaya çıkıyor mu?

Aynı barındırma hesabında başka WordPress siteleriniz varsa, sorunun başka sitelerde de olup olmadığını kontrol ederek başlamak istersiniz.

Öyleyse, bu, WordPress barındırma hizmetinizde bir sorun olduğuna dair güçlü bir göstergedir. Bu, hizmetlerini etkileyen geçici bir sorun olabilir ve daha fazla yardım için onların desteğine ulaşmanız gerekir.

Öte yandan, sorun yalnızca bir web sitesinde veya o sitenin belirli bir bölümünde meydana geliyorsa, sorunun o belirli web sitesinde olduğunu bilirsiniz.

WordPress Kurtarma Modu ile Beyaz Ekran Hatasını Düzeltme

Beyaz ölüm hatası ekranı bir WordPress eklentisi veya temasından kaynaklanıyorsa, WordPress bunu yakalayabilir.

WordPress 5.2’de sunulan yeni ölümcül hata koruma özelliği bazen hatayı yakalayabilir, bu nedenle beyaz bir ekran bile görmeyebilirsiniz. Bunun yerine, sitenin teknik zorluklar yaşadığını belirten bir mesaj göreceksiniz.

Technical difficulties

Ayrıca, yönetici e-posta adresinize ‘Sitenizde Teknik Bir Sorun Yaşıyor’ konulu bir e-posta mesajı alırsınız.

Technical issue email sent to admin

Bu e-posta mesajı, hataya neden olan eklentiyi gösterecek ve ayrıca özel bir bağlantı içerecektir. Bu bağlantı, WordPress kurtarma moduna giriş yapmanıza ve hatalı eklentiyi devre dışı bırakmanıza olanak tanır.

WordPress recovery mode

Ancak, e-posta veya kurtarma modu seçeneği olmadan düz beyaz ölüm ekranını görüyorsanız, o zaman hatayı manuel olarak düzeltmeniz gerekir.

Hafıza Sınırını Artırmak

Genellikle bu hata, bir komut dosyasının belleği tüketmesi ve ortada çıkması nedeniyle oluşur. Bunu düzeltmek için, WordPress’in kullanabileceği PHP belleğini artırmanız gerekir. Bu, betiğin yapması gereken işi bitirmek için daha fazla bellek kullanmasına izin verecektir.

WordPress’te PHP belleğinin nasıl artırılacağına ilişkin eğitimimizdeki talimatları takip edebilirsiniz.

Tüm Eklentileri Devre Dışı Bırakma

Bellek sınırını artırmak işe yaramadıysa veya 256M veya 512M gibi yüksek bir bellek sınırınız varsa, sorun gidermeye başlamanız gerekir.

Bu sorunu giderme deneyimimizde, sorunun ya belirli bir eklenti ya da temayla ilgili olduğunu her zaman gördük. Devam edelim ve tüm eklentileri devre dışı bırakalım.

Hala WordPress yönetici alanına erişebiliyorsanız, Eklentiler »Yüklü Eklentiler sayfasına gidebilirsiniz. Yüklenen tüm eklentileri seçin ve ardından ‘Toplu İşlemler’ açılır menüsünde ‘Devre Dışı Bırak’ı seçin.

Deactivate all plugins via WordPress admin area

Bununla birlikte, WordPress yönetici alanına erişiminiz yoksa, tüm eklentileri FTP yoluyla devre dışı bırakmanız gerekecektir.

Öncelikle, bir FTP istemcisi kullanarak WordPress sitenize bağlanın. Bağlandıktan sonra, ‘eklentiler’ klasörünü göreceğiniz wp-content klasörüne gidin.

Rename plugins folder to deactivate all plugins

Şimdi, eklentiler klasörüne sağ tıklamanız ve ardından yeniden adlandırmayı seçmeniz gerekir. Eklentiler klasörünü eklentiler devre dışı bırakılmış olarak yeniden adlandırabilirsiniz.

Plugins deactivated

FTP istemciniz şimdi eklentiler klasörünü yeniden adlandıracak.

WordPress, tüm eklentileri yüklemek için eklentiler adlı bir klasör arar. Klasörü bulamadığında, tüm eklentileri devre dışı bırakır.

Bu sorunu çözerse, sorunun altına inmek için her seferinde bir eklentiyi etkinleştirin. Soruna neden olan eklentiyi bulduğunuzda, onu bir alternatifle değiştirebilir veya sorunu eklenti yazarlarına bildirebilirsiniz.

Temayı Varsayılan Bir Temayla Değiştirin

Eklenti sorunlarını giderme sorunu çözmezse, mevcut temanızı varsayılan bir temayla değiştirmeyi denemelisiniz.

Öncelikle, bir FTP istemcisi kullanarak web sitenize bağlanın ve / wp-content / themes / klasörüne gidin. Web sitenize yüklenmiş tüm temaları içerir.

Mevcut WordPress temanızı seçmek ve yedek olarak bilgisayarınıza indirmek için sağ tıklayın.

Download current theme as backup

Ardından, mevcut temanızı web sitenizden silmeniz gerekir. Tema klasörünüze sağ tıklayın ve ‘Sil’i seçin. FTP istemciniz şimdi temayı web sitenizden silecektir.

Delete current theme

Şimdi, web sitenizde (Twenty Eighteen veya Twenty Nineteen) gibi varsayılan bir WordPress temanız varsa, WordPress otomatik olarak varsayılan tema olarak kullanmaya başlayacaktır.

Ancak, varsayılan bir temanız yoksa, FTP kullanarak manuel olarak yüklemeniz gerekir.

Bu sorunu çözerse, temanızın functions.php dosyasına bakmalısınız. Dosyanın altında fazladan boşluklar varsa, bunları kaldırmanız gerekir ve bu bazen sorunu düzeltir.

Temanızın functions.php dosyasında kötü kodlanmış bir işlev kullanıyorsanız, o zaman beyaz ekranda ölüm hatasına da neden olabilir.

Temanızın yeni bir kopyasını kaynağından indirmeyi ve ardından yüklemeyi düşünün.

WordPress’teki Hataları Yakalamak için Hata Ayıklama Modunu Etkinleştirin

Şimdiye kadar hiçbir şey yardımcı olmadıysa, bir sonraki adım WordPress’te hata ayıklamayı açmaktır. Bu, ne tür hataların çıktığını görmenizi sağlar.

Basitçe, aşağıdaki kodu wp-config.php dosyanıza ekleyin.

define( 'WP_DEBUG', true); define( 'WP_DEBUG_LOG', true );

Bunu ekledikten sonra, boş ekranda artık hatalar, uyarılar ve bildirimler olacaktır. Bunlar, temel nedeni belirlemenize yardımcı olabilir.

Herhangi bir hata görmüyorsanız, yine de hata ayıklama günlüğünü kontrol etmek isteyebilirsiniz. Bir FTP istemcisi kullanarak web sitenizdeki wp-content klasörünü ziyaret etmeniz yeterlidir. Orada tüm hataların, uyarıların ve uyarıların günlüğünü içeren yeni bir debug.log dosyası bulacaksınız.

Debug log

WordPress Önbelleğini Temizle

Bazen arka uca erişiminiz olabilir, ancak sitenin ön ucunda beyaz ölüm ekranı vardır. Bu, bir önbelleğe alma eklentisi nedeniyle olabilir. Önbelleğinizi boşaltın.

Ayrıntılı talimatlar için WordPress’te önbelleğin nasıl temizleneceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

Daha Uzun Makaleleri Düzeltme

Yalnızca çok uzun bir yazı veya sayfada beyaz bir ölüm ekranınız varsa, bu küçük numara işe yarayabilir.

Bu hile, özyineleme ve geri izleme sınırını artırarak temelde PHP’nin metin işleme yeteneğini artırır. Aşağıdaki kodu wp-config.php dosyanıza yapıştırabilirsiniz.

/** Trick for long posts */ ini_set('pcre.recursion_limit',20000000); ini_set('pcre.backtrack_limit',10000000);

Bunun çok sinir bozucu bir hata olduğunu anlıyoruz ve yukarıdaki numaralardan birinin sorunu sizin için çözeceğini umuyoruz. WordPress sorunlarını kendi başınıza yakalamak ve çözmek için atmanız gereken adımları öğreten WordPress sorun giderme kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.