WordPress Blog Yazılarınızın Doğru Anahtar Kelimelere Göre Sıralanıp Sıralanmadığını Kontrol Etme

750 425 KreatifAjans

WordPress gönderilerinizin doğru anahtar kelimeler için sıralama yapıp yapmadığını kontrol etmek ister misiniz? Yeni başlayanların çoğu, Google’da anahtar kelimeler yazarak makalelerinin sıralamasını manuel olarak kontrol eder. Bu, makalelerinizin hedef anahtar kelime için nerede durduğuna dair doğru bir fikir vermez. Bu yazıda, WordPress blog yazılarınızın doğru anahtar kelimeler için sıralama yapıp yapmadığını nasıl kolayca kontrol edeceğinizi göstereceğiz.

Checking WordPress posts ranking for right keywords

Neden WordPress Yazılarınız İçin Anahtar Kelime Sıralamalarını Kontrol Etmelisiniz?

Eksiksiz WordPress SEO rehberimizi takip ederseniz, web sitenizdeki her makaleyi belirli anahtar kelimeler için nasıl optimize edeceğinizi öğreneceksiniz. Bu, web sitenize daha fazla trafik çekmenize yardımcı olur.

Yeni başlayanların çoğu, yayınlarının bu anahtar kelimeler için görünüp görünmediğini görmek için Google’da arama yapar. O zaman bile, genellikle en iyi ihtimalle yalnızca ilk sayfayı veya muhtemelen ikinci sayfayı kontrol ederler.

Sorun şu ki, makaleniz bazen ilk iki sayfanın çok altında sıralanıyor olabilir veya en kötüsü, istediğiniz anahtar kelime için sıralama bile olmayabilir.

Anahtar kelime sıralamanızı manuel olarak kontrol etmeye güveniyorsanız, SEO sıralamanızı iyileştirmek ve trafiği artırmak için kullanabileceğiniz yararlı bilgileri kaçırıyorsunuz demektir.

Bununla birlikte, WordPress blog yazılarınız için anahtar kelime sıralamasını nasıl doğru bir şekilde kontrol edeceğinize bir göz atalım.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Eğitim videosunu izlemek istemiyorsanız, aşağıdaki metin sürümünü okumaya devam edebilirsiniz:

1. SEMRush

SEMRush, piyasadaki en iyi SEO ve Anahtar Kelime araştırma araçlarından biridir. İhtiyacınız olan tüm faydalı araçları içeren kapsamlı bir SEO paketidir.

Herhangi bir alan adı için anahtar kelime sıralamasını gösterebilen güçlü bir organik araştırma aracıyla birlikte gelir. Ayrı makaleler için URL girmenize gerek yoktur. Bu alan adının tüm URL’leri için sonuçları otomatik olarak getirecektir.

SEMRush organic keyword analysis

Sadece aramak istediğiniz alan adını girin ve SEMRush bir ton bilgi alacaktır. Bundan sonra, web sitenizin sıraladığı tüm anahtar kelimelerin tam listesini görüntülemek için organik araştırma sekmesini tıklayın.

Sonuçları konuma, URL’ye, trafiğe ve daha fazlasına göre sıralayabilirsiniz. Ayrıca sonuçları bir CSV dosyasına aktarabilir ve en sevdiğiniz elektronik tablo programını kullanarak çevrimdışı araştırma yapabilirsiniz.

Ayrıca SEMRush ile belirli anahtar kelimeleri izleyebilirsiniz ve bu anahtar kelimeleri kontrol panelinizde izlerler, böylece performanslarını anında görebilirsiniz.

SEMRush, herhangi bir alan adı için aynı şeyleri yapabilir; bu, rakibinizin alan adını girebileceğiniz ve hangi anahtar kelimeler için sıralandıklarını görebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, ücretli arama trafiğini, ücretli anahtar kelimelerini ve bunları geçmek için kullanabileceğiniz diğer yararlı bilgileri de görebileceksiniz.

2. Google Arama Konsolu

Google Arama Konsolu (eski adıyla Web Yöneticisi Araçları), web yöneticilerinin arama için web sitelerini iyileştirmelerine yardımcı olmak üzere Google tarafından sunulan bir dizi araçtır. Web sitenizi Google arama konsoluna nasıl ekleyeceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

Web sitenizin performansını arama sonuçları, gösterimler, tıklama oranı, konum ve daha fazlasıyla görebilirsiniz. Ayrıca, Google’ın web sitenizi daha akıllıca taramasına yardımcı olan XML site haritası göndermenize de olanak tanır.

Anahtar kelime konumlarınızı görüntülemek için Performans raporunu ve ardından ortalama konum puanını tıklayın.

Finding your keyword positions in Google Search Console

Search Console artık raporlarınızı ortalama konum sütunu dahil olacak şekilde yükleyecektir. Ardından, sitenizin sıraladığı anahtar kelimelerin tam listesini görmek için biraz aşağı kaydırmanız gerekir.

Keyword positions in search results

Her anahtar kelimenin yanında, kaç tıklama aldığını, gösterim aldığını ve arama sonuçlarında konumunu göreceksiniz.

Sonuçları tıklamalar, gösterimler ve konum sütunlarına göre sıralayabilirsiniz. Konumu kullanarak sıralayarak, en üst sıradaki anahtar kelimelerinizi görebileceksiniz. Aşağı kaydırdıkça, sitenizin arama sonuçlarında daha derin göründüğü yerlerde anahtar kelimeleri görebilirsiniz.

Ayrıca bu verileri dışa aktarabilir ve en sevdiğiniz elektronik tablo yazılımıyla açabilirsiniz.

3. Ahref’ler

Ahrefs, profesyonel pazarlamacılar arasında bir başka popüler SEO Aracıdır. Kullanımı kolay bir arayüzle gelir ve bilgileri yeni kullanıcılar için bile anlaşılır kılmaya çalışır.

Web sitenizin alan adını arama kutusuna girmeniz yeterlidir; güzel grafikler ve çizelgeler içeren düzgün bir şekilde düzenlenmiş bir rapor oluşturur.

Ahrefs report overview

Tüm anahtar kelime sıralamalarınızı organik anahtar kelimeler raporunun altında bulacaksınız. Her bir anahtar kelimenin yanında, arama hacmini, anahtar kelime sıralama pozisyonunu, anahtar kelime yoğunluğunu ve daha fazlasını görebilirsiniz.

Keywords report

WordPress’te Daha Fazla Trafik Almak İçin Anahtar Kelime Sıralamalarını Kullanma

Artık WordPress siteniz için anahtar kelime sıralamalarını nasıl kontrol edeceğinizi öğrendiğinize göre, sıralamanızı iyileştirmekten bahsedelim.

Hangi anahtar kelimelerin iyileştirilmesi gerektiğini analiz etme

Tüm anahtar kelimelerin eşit oluşturulmadığını unutmamak önemlidir.

Örneğin, trafiği yüksek bir anahtar kelimede 5. sırada yer almak, düşük trafikli bir anahtar kelime için 1. sırada olmaktan çok daha iyidir.

Bu verilerin dikkate almak isteyebileceğiniz belirli yönleri vardır.

Örneğin, 1. konumda görünmek size her zaman en fazla trafiği getirmeyebilir. Anahtar kelimelerinizden bazılarının sıralamanın oldukça iyi olduğunu ancak önemli tıklama veya gösterim almadığını göreceksiniz.

Bu araştırma sırasında, sıralandığınızı bilmediğiniz bazı sürpriz anahtar kelimeler de bulabilirsiniz. Bu anahtar kelimelerin önemli gösterimleri ve arama hacimleri varsa, bu anahtar kelimelerin sıralamasını iyileştirmek için içeriğinizde stratejik değişiklikler yapıp yapamayacağınızı da görmelisiniz.

Belirli anahtar kelimeler için sıralamaları iyileştirme

Hangi anahtar kelimeler üzerinde çalışacağınıza karar verdikten sonra, devam edebilir ve makalelerinizden hangilerinin bu anahtar kelimeler üzerinde sıralandığını ve bunları daha iyi optimize etmek için neler yapabileceğinizi görebilirsiniz.

İşte birkaç ipucu:

Anahtar kelime yoğunluğu : Anahtar kelimenin içeriğinizde kaç kez göründüğüne bakın. Bunu Yoast SEO eklentisini kullanarak yapabilirsiniz. SEO meta kutusuna ‘Odak Anahtar Kelime’ girin ve size anahtar kelime yoğunluğu dahil analizi gösterecektir.

See keyword density

Güncel Olmayan Bilgiler Makaleniz eski olabilir, yeterli içeriğe sahip olmayabilir veya güncel olmayan bilgiler içerebilir. Daha yeni bilgilerle güncellemek ve yalnızca içeriği iyileştirmek, ona bir SEO desteği sağlayabilir.

İç Bağlantı İç bağlantı, sitenizin diğer sayfalarından bir makaleye bağlantı oluşturduğunuz zamandır. Diğer ilgili içerikteki bir makaleye bağlantı vermek, ona bir SEO darbesi verebilir. Web sitenizdeki diğer makalelerden bağlantı verirken hedef anahtar kelimenizi bağlantı metni olarak kullanın.

Bu konu hakkında daha fazla ayrıntı için lütfen WordPress blog yazılarınızı SEO için nasıl optimize edeceğiniz hakkındaki makalemize bakın.

Ziyaretçilerinizin Web Sitenizde Ne Yaptığını Öğrenin

SEMRush ve Google Arama Konsolu, anahtar kelime konumlarınızı bulmanıza yardımcı olabilir, ancak makalelerinize kaç ziyaretçinin geldiğini, nereden geldiklerini ve web sitenizdeyken ne yaptıklarını size gösteremezler.

İçerik stratejinizi belirli anahtar kelimeler için sıralama yapmak için planlarken tüm bu bilgiler çok önemlidir.

Burası Google Analytics’in devreye girdiği yerdir. Size makaleleriniz için sayfa görüntülemelerin sayısını, en iyi içeriğinizi, ziyaretçi bilgilerinizi ve daha fazlasını gösterir.

Google Analytics’in yeni başlayanlar için kurulumu zor olabilir, bu yüzden MonsterInsights’ı kullanmanızı öneririz. Google Analytics’i kolayca kurmanıza ve WordPress panonuzdaki tüm raporları görmenize yardımcı olacak WordPress için bir Google Analytics eklentisidir.

Bu makalenin, WordPress gönderilerinizin doğru anahtar kelimeler için sıralama yapıp yapmadığını kontrol etmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni bir WordPress sitesine trafik çekmek için eyleme geçirilebilir ipuçları hakkındaki kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.