WordPress Blogunuz İçin Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

750 425 KreatifAjans

Kullanıcılarımız tarafından sık sık WordPress blogları için anahtar kelime araştırmasının nasıl yapılacağı sorulur. Anahtar kelime araştırması, trafiği artırmanıza ve kullanıcıların seveceği oldukça ilgi çekici içerikler oluşturmanıza yardımcı olacak daha iyi içerik fikirleri bulmanıza yardımcı olur. Bu yazıda, WordPress blogunuz için anahtar kelime araştırmasının nasıl doğru bir şekilde yapılacağını göstereceğiz.

How to do keyword research for your WordPress blog

Anahtar Kelime Araştırması Nedir ve Neden İhtiyacınız Var?

Anahtar kelime araştırması, içerik oluşturucular ve SEO uzmanları tarafından kullanılan bir araştırma tekniğidir. Kullanıcıların sektörünüzdeki içeriği, ürünleri ve hizmetleri bulmak için arama motorlarına girdiği kelimeleri keşfetmenize yardımcı olur.

Daha sonra, daha fazla arama trafiği elde etmek için bu kelimeleri ve kelime öbeklerini web sitenizde kullanabilirsiniz.

Yeni başlayanların çoğu, kullanıcılarının ne aradıkları konusunda net bir fikirleri olduğunu varsayar. Ancak, veriye dayalı kararlar vermenize yardımcı olabilecek güçlü araçlar mevcut olduğunda bilgiye dayalı tahminler yapmanız gerekmez.

İçerik stratejinizin bir parçası olarak anahtar kelime araştırmasını doğru şekilde kullanmak, aşağıdakileri gerçekleştirmenize yardımcı olabilir:

  • Kullanıcılarınızın gerçekten aradığı popüler anahtar kelimeleri bulun
  • Sıralaması kolay ve yeterli arama hacmine sahip içerik fikirleri bulun
  • Rakiplerinizin ne yaptığını öğrenin ve ardından daha iyi bir içerik stratejisi ile onları geride bırakın
  • Her yeni makale ile daha fazla arama trafiği elde edin ve hedef kitlenizi büyütün
  • Bununla birlikte, WordPress blogunuz için anahtar kelime araştırmasının nasıl doğru bir şekilde yapılacağına ve arama trafiğinizi nasıl artıracağınıza bir göz atalım.

    Kendi projelerimiz için kişisel olarak kullandığımız en iyi anahtar kelime araştırma araçlarını seçtik. Size her birini ve bir profesyonel gibi kendi anahtar kelime araştırmanızı yapmak için bunları nasıl doğru şekilde kullanacağınızı göstereceğiz.

    1. SEMRush

    SEMRush, piyasadaki en iyi SEO Araçlarından biridir. Organik araştırma, ücretli reklam araştırması, anahtar kelime araştırması ve derinlemesine rekabet analizi yapmak için araçlar içeren eksiksiz bir SEO paketidir.

    Başlamak için, SEMRush web sitesine gidin ve bir anahtar kelime veya web sitenizin URL’sini girin.

    SEMRush keyword research overview

    Arama hacmini (ortalama arama sayısı), ücretli reklamcılık için TBM’yi ve arama sonuçlarının sayısını gösteren, girdiğiniz anahtar kelimeye genel bir bakış göreceksiniz.

    Biraz aşağı kaydırın ve anahtar kelime eşleşmeleri ve ilgili anahtar kelimelere genel bir bakış göreceksiniz. Listelerin tamamını incelemek veya bir CSV dosyasına aktarmak için tam raporu görüntüle düğmesine tıklayabilirsiniz.

    Related keywords

    Daha da aşağı kaydırın ve girdiğiniz anahtar kelime için en iyi arama sonuçlarının listesini göreceksiniz. Bu sayfaların neden bu anahtar kelimeler için sıralandığını anlamanıza yardımcı olacak tam raporu görüntülemek için bu bağlantıların her birine tıklayabilirsiniz.

    Ayrıca, ilgili terimlerle ilgili daha kapsamlı anahtar kelime araştırmalarına daha hızlı erişim sağlayan yeni ‘Anahtar Kelime Sihir Aracı’nı da kullanabilirsiniz. Anahtar kelime analizcisine eklemek için bir anahtar kelimenin yanındaki ekle düğmesine tıklayabilirsiniz.

    Keyword magic tool

    En yüksek arama hacmine sahip en iyi anahtar kelimeleri bulduktan sonra, sonraki adım, bu anahtar kelimeler için rekabeti analiz etmek olacaktır. Ayrıntılı bir analiz görmek için bu anahtar kelimeler için zaten sıralamada olan bağlantılara tıklayın.

    Keyword competition analysis

    Söz konusu URL için geri bağlantıları, sayfanın sıralandığı diğer anahtar kelimeleri ve ne kadar arama trafiği aldığını görebileceksiniz.

    Genel olarak, SEMRush piyasadaki en iyi anahtar kelime araştırma aracıdır. Size sadece anahtar kelime fikirleri vermekle kalmaz, aynı zamanda bu anahtar kelimeler için nasıl sıralama yapabileceğinizi öğrenmenize yardımcı olur.

    2. Ahref’ler

    Ahrefs, piyasadaki en güçlü anahtar kelime araştırma araçlarından biridir. Rakiplerinizin neden bu kadar yüksek sıralamada olduğunu ve arama sonuçlarında onları geride bırakmak için ne yapmanız gerektiğini öğrenmenize yardımcı olur.

    Ahrefs, dizinlerinde 200+ milyon alan adından 12 trilyondan fazla bağlantıyla her gün 6 milyardan fazla sayfayı tarıyor. Bu çok fazla veri, ancak gerçek güzellik, platformlarının bu verileri kendi yararınıza kullanmanıza nasıl yardımcı olmasıdır.

    Tüm verileri farklı bölümlere ayıran sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Arama alanına bir alan adı girin ve Ahrefs, anlaşılması kolay bir formatta çok sayıda bilgi alacaktır.

    Ahrefs reporting overview

    Size toplam geri bağlantı sayısı, yönlendiren etki alanları, organik anahtar kelimeler ve içerik incelemesi ile sonuçların bir özetini gösterecektir. Daha ayrıntılı incelemek için bu bölümlerden herhangi birini tıklayabilirsiniz.

    ‘Organik Anahtar Kelimeler’ raporunu tıklayın ve Ahrefs size alan adı için arama hacmi, arama sıralaması, URL ve daha fazlasını içeren bir anahtar kelime listesi gösterecektir.

    Ahrefs organic keywords report

    Arama kutusuna anahtar sözcükler girerek de anahtar kelime fikirleri üretebilirsiniz. Ahrefs’in anahtar kelime gezgini aracı, arama hacmi, zorluk puanı ve tıklamalar içeren bir anahtar kelime önerileri listesi oluşturacaktır.

    Ahrefs ayrıca içerik analizi, sıralama izleme, web izleme ve daha fazlası için güçlü araçlarla birlikte gelir. Tüm raporları CSV veya PDF formatında dışa aktarabilir ve ardından favori elektronik tablo yazılımınızda bunlar üzerinde çalışabilirsiniz.

    3. AnswerThePublic

    AnswerThePublic ücretsiz bir görsel anahtar kelime araştırma ve içerik fikirleri aracıdır. Google ve Bing’in otomatik öneri özelliğini kullanır ve verileri daha anlaşılır bir görsel formatta sunar.

    Web sitesini ziyaret edin ve bir anahtar kelime veya kelime öbeği girin. Araç daha sonra anahtar kelimeleri yükleyecek ve bunları görsel haritalara sunacaktır. Raporlar sorulara, edatlara, karşılaştırmalara, alfabetik ve ilgili anahtar kelimelere bölünmüştür.

    Keyword visualization

    Herhangi bir anahtar kelimeye tıklayabilirsiniz ve Google arama sonuçlarını yeni bir tarayıcı sekmesinde gösterecektir. Bu, insanların aradığı soruları ve bunları alakalı içerikle nasıl yanıtlayabileceğinizi hızlı bir şekilde görüntülemenizi sağlar.

    Tüm anahtar kelime araştırmaları tek bir sayfada sunulur. Verileri görsel formatta görüntü olarak indirebilir veya bir CSV dosyasına aktarabilir ve tercih ettiğiniz elektronik tablo yazılımıyla kullanabilirsiniz.

    Download keyword research data

    Daha Fazla Anahtar Kelime Araştırma İpuçları

    Yukarıda belirtilen tüm araçlar size bir veri hazinesi sağlayacaktır. Anahtar kelime araştırmanızı nasıl daraltacağınız ve en kârlı fikirleri nasıl bulacağınızla ilgili birkaç ipucu.

  • Anahtar kelime araştırmanıza daha geniş anahtar kelimelerle başlayın ve ardından düşük rekabete ve daha fazla arama hacmine sahip anahtar kelimeleri bulmak için daraltın.
  • Kendi anahtar kelime performansınızı görmek için SEMRush veya Ahrefs’e kendi URL’nizi girin ve ardından rakiplerinizle karşılaştırın.
  • Müşterinizin sorularını yanıtlayan ve bir satın alma kararı vermelerine yardımcı olan anahtar kelimeler bulmaya odaklanın.
  • Anahtar kelime araştırmanızı en çok aranan anahtar kelimelerle sınırlamayın. Daha uzun anahtar kelimeler için kolayca sıralama yapabilir ve bunun üzerine inşa edebilirsiniz.
  • İşletmenizde veya blogunuzda anahtar kelime araştırması nasıl uygulanır?

    Anahtar kelime araştırmasının temel amacı, müşterilerinizin ne aradığını bulmak ve ardından bu anahtar kelimeler için arama sonuçlarında sıralama yapmaktır. İçerik stratejinize bağlı olarak bunu yapmanın birden fazla yolu vardır.

  • Yeni anahtar kelime araştırmanız etrafında uygun bir içerik pazarlama stratejisi planlayın
  • Bu anahtar kelimeleri kullanarak yararlı içerik makaleleri, blog gönderileri, infografikler, videolar ve daha fazlasını oluşturun.
  • İşletme web siteleri, yeni anahtar kelimeleri hedefleyen açılış sayfaları, dokümantasyon, SSS ve başka içerik oluşturabilir
  • Bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız, bu anahtar kelimeleri ürün başlıklarınızda, açıklamalarınızda, ürün kategorilerinizde ve daha fazlasında kullanabilirsiniz.
  • İlgi çekici içerik oluşturmak için yardıma mı ihtiyacınız var? En iyi içerik pazarlama araçları ve eklentileri konusunda uzman seçimimize göz atın.

    Anahtar kelime araştırmamın performansını nasıl izlerim?

    Öncelikle, Google Search Console’a kaydolmanız gerekir. Google’ın web sitenizi nasıl gördüğüne dair bilgiler sağlar. Ayrıca sıraladığınız anahtar kelimeleri ve arama sonuçlarındaki ortalama konumu da görebileceksiniz.

    Google Search Console

    İçeriğinizin performansını izlemek için Google Analytics’e de ihtiyacınız olacak. MonsterInsights, Google Analytics’i WordPress’e kurmanın en kolay yoludur. WordPress panonuzdaki en iyi içeriği gösterir ve web sitenizdeki kullanıcı katılımını izlemenizi sağlar.

    Bu makalenin, WordPress blogunuz için anahtar kelime araştırmasını nasıl yapacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için WordPress SEO rehberini adım adım görmek isteyebilirsiniz.