WordPress blogunuzu nasıl hızlandıracağınıza dair ayrıntılı bir eğitim için tonlarca istek alıyoruz. Geçmiş sunumlarda, CDN hakkında çok şey vurguladık, ancak yine de kendimizi yeterince açıklığa kavuşturmuyoruz. Birçok yeni başlayan hala CDN’nin ne olduğunu anlamıyor çünkü bize sürekli olarak “CDN alırsam yine de barındırmaya ihtiyacım olur mu?” Sorusu soruluyor. Bu, işleri netleştirmememiz kısmen bizim hatamızdır. CDN hakkında her yazdığımızda, temelleri her zaman görmezden geldiğimiz dikkatimizi çekti. Bu yüzden bu makalede, CDN’nin ne olduğunu ve WordPress blogunuz için neden bir CDN’ye ihtiyacınız olduğunu açıklamaya çalışacağız.
Güncelleme: Sadece açıklığa kavuşturmak için, CDN, işleri hızlandırmaya yardımcı olduğu için bir web barındırma hesabına sahip olmanın yanı sıra kullandığınız bir şeydir. CDN, bir web barındırma hesabının yerini almaz. Hala SiteGround, Bluehost, vb. Gibi bir barındırma sağlayıcısına ihtiyacınız var.
İnfografik
CDN nedir?
CDN, web sitelerinden önbelleğe alınmış statik içeriği kullanıcının coğrafi konumuna göre kullanıcılara sunan bir sunucu ağı olan Content Delivery Network’ün kısaltmasıdır. Oldukça kafa karıştırıcı ha? Bunu daha basit kelimelere ayıralım.
Normalde bir kullanıcı WordPress blogunuza geldiğinde, web barındırıcınızın sunucusuna (yani HostGator) yönlendirilir. Web barındırıcınızın sunucusu merkezi bir konumda bulunur, örneğin Houston, TX. Yani web sitenizdeki her kullanıcı, web sitenizi görüntülemek için bu tek sunucuya erişiyor. Artık yüksek hacimli trafiğiniz varsa, sunucunuzu aşırı yükleyebilirsiniz ve bu da sitenin yavaş yüklenmesine ve hatta sunucu çökmesine neden olabilir. Bu, bir sunucu ağı olduğu için bir CDN’nin kullanışlı olduğu yerdir, ancak en önemlisi bu sunucular tüm dünyaya yayılmıştır. Bir CDN kullandığınızda, statik içeriğiniz önbelleğe alınır ve tüm bu sunucularda depolanır. Statik içerik, görüntüleri, stil sayfalarını (css dosyaları), javascriptleri, Flash, vb. İçerir. Artık bir kullanıcı sitenizi (orijinal sunucu) ziyaret ettiğinde, CDN teknolojisi onları bulunduğu yere en yakın sunucuya yönlendirir.
Örneğin: Ana sunucunuz Houston, TX’de barındırılıyorsa ve İngiltere, Durham’dan biri ona erişmeye çalışırsa, o zaman Londra’da olabilecek en yakın sunucuya yönlendirilecektir. Bu, statik dosyaları son kullanıcınıza iletmek için gereken internet atlama sayısını sınırlar.
Kullanıcının web sunucunuza yakınlığı yükleme süresi üzerinde bir etkiye sahiptir. İçeriğinizi coğrafi olarak dağınık birden fazla sunucuya dağıtarak, sayfalarınızın kullanıcının bakış açısından daha hızlı yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Bu, CDN’nin kullanışlı olduğu zamandır. Basit bir deyişle, CDN sunucusu kullanıcınızın bulunduğu yere ne kadar yakınsa, kullanıcı içeriği o kadar hızlı alır.
WordPress Blogunuz için neden bir CDN’ye ihtiyacınız var?
Yukarıdaki bölümü okursanız, bir CDN’ye sahip olmanın web sitenizde büyük bir etki yaratabileceğini açıkça görebilirsiniz. Sitemizde CDN kullanarak gördüğümüz bazı avantajlar aşağıdadır:
Hız – Sitemizde bir CDN kullanmaya başladığımızda site daha hızlı hale geldi.Sitemizde MaxCDN kullanıyoruz ve bunlar harika. MaxCDN’den insanlarla şahsen tanıştık ve onlar da destek konusunda gerçekten harikalar. Kupon kodunu kullanırsanız, MaxCDN satın alımınızda% 25 İNDİRİM elde edebilirsiniz: ” wpbeginner “. Daha fazla kupon için Kreatif Ajans WordPress Kuponlarına göz atın.